- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
qqzs
őstag
-
Zoty4
őstag
válasz
Saccco #26626 üzenetére
Ezzel ket gond van, az antennaja fent van igy nem tudod alulra tenni a dronra az akksi ala. A masik h 1S akksi kell hozza, nem tudom mennyi ideig birhatja es mekkora tavolsagig viszi at a jelet. De amikor mar nem latsz ra es elmegy a kep, akkor tokon szurod magad
Ha megjonnek a potakksik akkor ha nem problema en is elmennek veletek legkozelebb
-
Saccco
nagyúr
válasz
Saccco #26624 üzenetére
Találtam egy olcsóbb AIO kamerát.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Saccco #26610 üzenetére
Még mindig mozgatja a fantáziámat az FPV kipróbálása, viszonylag kis ráfordítással.
Gondoltam nézek egy Eachine E010 tesztet, van benne egy FPV rész is, az a pici kopter képes elcipelni magával ezt a kamerát, sőt vállalható képet ad. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Saccco #13099 üzenetére
Valszeg ja, mert az egesz ugy van osszekendacsolva egy VR szemuvegbol, egy FPV vevobol meg egy kijelzobol.
Itt van az RC Groups topicja. -
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Saccco #10299 üzenetére
- Jozsi bacsi, igaz, hogy negyven evet lehuzott a Voros Csillag hutogyarban?
- Igaz, fiam.
- Es hogyhogy nincs hutoje? Nem probalt "szerezni" egyet alkatreszenkent?
- Dehogynem probaltam.
- Akkor?
- Akarhanyszor osszeraktam, mindig tank lett belole.Na en most kicsit hasonloan vagyok a Racer-ekkel. Akarhanyszor probalok valamit alkatreszenkent osszesakkozni, dragabban jovok ki, mintha vennek egy kitet (AFA inclusive)?
Valamit nem jol csinalok? -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Saccco #10282 üzenetére
Hat ez skomniden, de nem koltseghatekony. Ha egy FPV mikorkvadot akarnek csinalni akkor egy Walkera Ladybird-re racuppantanek egy mikro FPV-t aztan kesz. Ha nagyon kene a konfiguralhatosag akkor meg szereznek egy ladybird vezerlot + devo 7/e-t. Motor, prop es tartokarok meg meg nalunk is gombokert vannak, kinabol rendelve meg annyi se.
Egyedul akkor latom ertelmet, ha valami nagyon egyedit akar valaki kesziteni kis meretben.
-
Pikachu24
aktív tag
Ha pont olyan a csatija + 12-18 voltos akkor jó.
Én vásároltam egy monitort még régebben és ahhoz kaptam egy univerzális laptop tápot, és én azzal szoktam használni.Jackal2 Én először egy autó töltővel próbáltam, és ki írta hogy túl sok áramot kap. Vagyis baja nem lesz tőle.
Szerk.: Aszem leégettem az Imax B6 Minim Ventilátorját a 24 volttal. :/
-
szacsee
nagyúr
Köszi, akkor várok türelemmel.
Még egy kérdésem lenne (illetve több is de nem zúdítom rátok egyszerre)
PDB-vel kapcsolatban.
Opto ESC-et néztem ki, mivel elvileg nem annyira érzékenyek még ha kínai is a gyártási minőségre mint a BEC-el felszerelt ESC-ek zöme.
Naze32-nek viszont 5V-os betáp kell. Nézegettem, de nem találtam infót, hogy pl egy FC, vagy egy RX mennyit fogyaszthat @ hány amperes BEC SBEC-et vegyek? -
Jackal2
senior tag
Alakul, de nekem ezek a matt rejtőszínek nem tetszenek. Szerintem az lenne a menő, ha valami agresszív lángolós kép kerülne rá. Baszki, megjött a kedvem építeni ilyet
Tök menő lenne, tehetnél valami Valejo képet is rá, nagy csöcsű nőkkel meg kiber tigrisekkel vagy ilyesmi
Egy alkatrészlistát szívesen látnék
-
wyattthoearp
tag
Tök jól néz ki összerakva! Ez 250-es méretű?
Minstrel:
Köszönöm megpróbálom. Most olyat csinál, hogy a horizontális irányt vezérli a digitális iránytűvel, pedig ez csak 2 tengelyű... A bólintás működik, de ahogy fordulok vele a szobában, döntögeti jobbra-balra. Elég beteg 😃 -
Imy
veterán
-
Pikachu24
aktív tag
-
-
Teréz Atya
senior tag
Szerelok ilyenre hasznalnak nyomatekkulcsot. Akkor jottem ra, h nem hulyeseg amikor egy tobb ezer euros villanymotorba bele tortem egy csavart meg gyakornok koromban. Mondta a mester, h nem kell tulhuzni, amikor meg a kulcsban maradt a csavar feje csak ciccegett.
BTW jo lenne egy modularis tav. Csak bele raknam a szukseges transmitter kartyat, kivalasztanam a gepet es mar lehetne is repulni, nem kene forrasztani.
-
szacsee
nagyúr
Köszi!
Az összefoglalót elolvastam, csak belépő modelleknél is van némi árdifi.
Nem volt még drónom, így tuti hülyeség összehasonlítani részemről a H8 Minit az X5C-vel, de az X5C árából pl tudok venni egy H8 Mini-t és 4 szett motort, akksit, propellert.
Gondolom X5-el már kint is lehet bohóckodni, nem csak bent.
Nem tudom ideérne-e ha most rendelném kínából.
EU-ban pedig max X5C-t tudok venni, max ha nagyon beindulok veszek azt és hozzá látom van itt is ketyere.Kínai helikopternek kampó. Szétkaptam mert nem forgott a felső rotor, a felső rotor, de a fogaskerék el van kopva és kizárt, hogy ilyet kapni lehet és kb annyit sem ér hogy utána nézzek.
Nagy gépnek valami vidéki cirkálót szeretnék, amivel pár száz méterig el lehet merészkedni és magasban sem tojja össze magát egy kis széllökéstől. (20-30m min)
250 gondolom kiesik, talán 450-es quad ami már megfelelne erre a célra.
Később FPV-t szeretnék így a cuccokat így válogatnám össze, ne a végén kelljen controll boardot, transmittert cserélgetnem mert valamit kifelejtettem.
Jut eszembe, FPV-t mivel lehet megoldani ami azért messzebb is normális laggmentes adatfolyamot ad és ha nem is FHD képet (arra ott lesz az akció kamera), de élvezhető vele repkedni és nem csíkoz ha egy madár elrepül a táv és a drón között.
Gondolom hasonlóval már lehet valamit kezdeni.
Az irányító felől mi bevált módszer, ha nem szeretnék 100K-t szemüvegre költeni, vagy 30K-t pl egy kijelzőre?
Másik vevő és droidos tablet + valami app nincs a piacon? (lehet hülyeséget kérdezek)
Ha véleményed szeirnt a 450-es Quadcopter megfelelne építettből a fenti célra, akkor milyen alkatrészekből kellen összeállítani?
Vezérlő, transmitter, motor, esc prop váz stb... , illetve milyen távirányítót ajánlatos venni ami hosszú távon is megfelel? ( 5,8Ghz irányítás és 2,4Ghz FPV-t eddig csak P3-nál láttam, gondolom 20-30K-s vezérlő+transmitter párosnál nincs ilyen variációra lehetőség).Anno sokat foglalkoztam wifi hálózat kiépítésével és az 5,8Ghz-et jobban preferálnám jelenleg irányításra, mert ahol sok a wifi jel ott meghülyülhet a 2,4Ghz-es tartományban)
Köszi előre is a válaszokat!
dajdaj Tedd fel ebay-re 1000 euroért és az árából vegyél egy P3-at.
-
Jackal2
senior tag
http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK15173.pdf
Azért nem kell beszarni, ez még semmit nem jelent:
„(1) A magyar polgári légijármű – a repülőmodell, a pilóta nélküli légijármű és a repülőeszköz kivételével –
a légiközlekedésben akkor vehet részt, ha a légiközlekedési hatóság Magyarország Légijármű Lajstromába
(a továbbiakban: lajstrom) felvette. A légiközlekedési hatóság a lajstromba vételről lajstromozási bizonyítványt és
lajstromjelet ad ki.”Tehát nem kell rá lajstromszám.
Az Lt. 19. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(2) Nem kell üzemben tartási engedély az állami légijármű és a pilóta nélküli állami légijármű üzemben tartásához.Nem kell hozzá üzembentartási engedély.
Össze kell nézni azzal a törvénnyel, amelynek pontjai helyére ezek léptek.
-
Teréz Atya
senior tag
-
Pikachu24
aktív tag
És nekem is vissza kéne küldeni?
Turbobacsi ez volt az -
SpydeR3412
aktív tag
+ Teréz Atya: Köszi. Sajnos az angollal nem igazán boldogulok, de ilyen magyarázat mellett nincs rá szükség.
Reggel néztem a racer rendelési állapotát és "out of stock" volt, most "ready to process". Ez azt jelenti, hogy jött megint raktárba és küldik? Csak mert már nem szívesen valtoztatnék, miután már feladtak egy aksit, egy signal alarmot, még jó néhány propellert.
Bangood-on van 20 pontom, azt hogy tudom felhasználni?
-
Teréz Atya
senior tag
Marmint terheles nelkul merve. Terhelve 3.3-3.5 V-nal ajanljak a leszallast. Terhelve 3V ala semmikepp sem szabad menni cellankent. 2,7 V korul meg sleep mode-ba teszi az akkut az elektronika. Specko toltovel talan sikerul feleleszteni, de ekkor mar nagy valoszinuseggel kuka.
A Li akkuk sajatja, hogy minel alacsonyabb feszultsegre merited oket annal hamarabb mennek tonkre.
Nagy arammal toltest (1 C folott) es a tultoltest sem szeretik (4.2 V fole).Az is igaz, hogy a CG023 akkukat 5C-vel toltom, de olyan olcsoak, ha fel is puffad egy, nem nagy kar. Egy 20-30 euros akkunal mar nem lennek ennyire vagany.
Meg az nagyobbat is pukkan.
@ vegyszer - hehe, thx. Szerdan majd veszek akciosan 30 6X3X2 mm caspagyat az MJX X600-ba es U807-be.
@ Jackal2 - csalogatoan alacsony ar, de mar szo szerint betelt minden helyem otthon es az alberletemben is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- sziku69: Szólánc.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Ninebot e2 plus garanciával
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Segway ninebot max g2e - még 2 év gyári garanciával
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest