-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andralin
aktív tag
válasz
syler123 #38619 üzenetére
Szia!
Én rendszeresen töltök az B6 Minivel mindenféle ólomakksit, zseléset és savasat is, nagyszerű és profi töltő erre a feladatra is! Van egy komolyabb 80 Ah-s munka akkumulátorom, amit szintén vele szoktam tölteni.
Amit szeretek benne, hogy pontosan le tudom vele tesztelni, mekkora tárolási kapacitás van még egy régebbi akksiban. Feltöltöm fullra, majd a discharge menüben kisütöm fullra és a B6 Mini kiírja pontosan, hogy mennyi mAh-nyi kakaót pumpált bele vagy sütött ki az akksiból, szóval mennyit képes még felvenni illetve leadni az akksi!
Épp tegnap teszteltem vele egy 5 éves 12V 4Ah-s zselés riasztó akksit, amibe már csak 150 mAh-t tudott beletölteni/kisütni, így lehetett is cserélni. De robogó vagy autó akksit is lehet vele ugyanígy tesztelni.
Szóval én imádom, egy nagyon sokoldalú, igen hasznos töltő!
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #38637 üzenetére
Nekem még a fűnyíróm is akkus/önindítós - asszony miatt.
. Én még azt is beviszem télire, és tavasszal mégis pöccre indul a masina.
.
A B6 minit én ilyenre nem fognám be, bár a 6V-os akkukat lehetne vele tölteni, amolyan csepptöltéssel is. Mivel ugye nem csak a LiPO akkukat tölti.
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #38634 üzenetére
Én télen a kocsik akkujait is felrakom havi egyszer töltőre, főleg ha napi használatban van és csak rövid útra használom és nem bent tárolom. A robogó akkut nem töltöm havonta, főleg ha nem használom télen. Mielőtt elrakom a moci(kat) télre kiveszem, és beviszem fűtött helyre. Tölteni legtöbbször akkor nem is kell, mert bőven jó szinten vannak, viszont tavasszal, mielőtt visszarakom átnézem és feltöltöm.
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #38629 üzenetére
A Lidl-ben szoktak akciózni akkutöltőt. Automata, így a 6V-ra is jó. Annyiért én még jobban nem láttam. A motor és a kocsi akkukat is azzal szoktam tölteni. Kicsi is, van rajta kijelző, állapotot mér, kapcsolható stb.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #38619 üzenetére
Akkus csavarhuzo NiCd akkujat toltom b6 minivel. A gyari 200mA-ral tolti az 1000mAh / 14.4V akkut. NiMh ceruzaakkuhoz nem jo homersekleterzekelo nelkul, mert a delta V-t nem lehet eleg kicsire allitani, igy kesobb detektalja h mar fel van toltve az akku, igy az elkezd forrosodni.
Olomakkut nem probaltam, de gondolom az eredeti SkyRC toltore ra lehet bizni. De en is kivancsian varom a tobbiek tapasztalatait.
-
Teréz Atya
senior tag
-
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
syler123 #38580 üzenetére
Ha jó az adapter, nem füstöli el. Ha csak papíron tudja az 5A-t, akkor
- vagy leesik az adapter feszültsége a kritikus érték alá és a töltés hibával leáll
- vagy nem, és elpukkantja az adaptert (ha van benne biztosíték, akkor csak azt, ha nincs, akkor már gyárilag megérett a kukázásra)Balanszolni fogja az összeset és nem jelzi ki sehogy. A parallel-boardnak már a nevében benne van, párhuzamosan kapcsolja a cellákat. Az összes akkudat egy nagy, virtuális akkunak fogja látni.
Addíg nincs baj, míg hasonló méretű és állapotú akkukat töltesz egyszerre. A 0,1V-os differencia még elfogadható, de ha összekerül egy üres, meg egy teli akku, különböző cellaszámú akku, esetleg döglött cellájú akku keveredik a rendszerbe, abból botrány lesz.
Az első, második, stb cellacsoporton belül a cellák között közvetlen a kontakt, így azok mindenféle külső irányítás, vagy védelem nélkül hozzák magukat közös nevezőre, olyan tempóval, ami a csövön kifér.Játékszabályok:
- A töltő legyen bekapcsolva, a board legyen rádugva a töltőre MIELŐTT az első akkut csatlakoztatod
- Csak azonos cellaszámú!!! Közel azonos méretű (max 20-30%), állapotú (korú, C értékű), töltöttségű (cella-csoportonként max 0,1V) cuccot tölts egyszerre
- Előbb a fő kábeleket dugd be a boardra és csak az után kezdd el csatlakoztatni a balance-kábeleket, ha a fő-kábelekkel minden oké. Ez esetben a kezdeti differencia elsősorban a (vastagabb) fő kábeleken épül le, a (vékony) balance kábelen keresztül már nem lesz számottevő mozgás.
- A max áramerősség a legrosszabb telep töltési C-jéből (legyen a biztonság kedvéért 1) és az akkuk össz-kapacitásából számolható. (Ezzel vsz. nem lesz gondod, mert az Imax jó eséllyel hamarabb fogy ki a szuszból, mint amit kalkuláltál)Ha a fentieket betartod, akkor összességében gyorsabban és kíméletesebben töltöd az akkukat, mintha külön-külön tennéd.
-
molnigee
aktív tag
válasz
syler123 #38580 üzenetére
Parallel töltés :ha pl 3db 4 cellás aksit raksz rá, akkor is 4 cellát fog kiirni, gondolom atlagolja az azonos cellában. Ilyenkor is balanceol, nyugodtan tölthető így, minden cellad 4.2 lesz. Cellák közötti eltérésre 0.1-0.2 különbség aszt hiszem amit mondani szoktak. Ugye ha normálisan kirepülöd úgyis mind 3.7 körül lesz.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
syler123 #38483 üzenetére
Az iris fix-nek nincs köze az infraredhez. Csak annyit jelent, hogy nem tudod változtatni a lyuk méretét, amin keresztül bejut a fény a szenzorhoz. Azok a cuccok, amit mi használunk mind fix írisszel jönnek (egyszerű, könnyű).
Ha pár nappal előbb ébredsz, akkor 18 dodóért hozhattad volna a koppincsot a BG-ról.
IR / nem IR:
Nappal jobb a blokkolt: jobbak a színek.
Este jobb az IR érzékeny: kevesebb fény is elég nekiAzért vegyél IR blokkolt verziót, mert külön macerás szerezni szűrőt.
Komolyabb szetteknél eldöntheted, hogy kell-vagy nem, gyárilag nincs betéve a szűrő.
A gagyibbaknál meg rá van ragasztva a tubus végére, ha nem kell, leveszed. -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
syler123 #38471 üzenetére
sensor: 1/3" ; 1/4"
mount: M12x0.5
iris: fixed- 1.8mm Lens - 170º FOV
- 2.1mm Lens - 160º FOV
- 2.5mm Lens - 130º FOV good lens for down low and obstacle flying
- 2.8mm Lens - 115º FOV very common utility lens for general fpv'ing
- 3.6mm Lens - 85º FOV good sightseeing lens with good detail
- 6.0mm Lens - 50º FOV lens mimics close to human eye, no horizon bend, no scaling effect
- 8.0mm Lens - 40º FOV
- 12mm Lens - 24º FOVFor reference:
GoPro Hero- 170º FOV in WVGA, 720p, or 960p mode, 127º FOV in 1080p mode
GoPro Hero2- 170º Wide FOV (Including 1080p), 127º Medium FOV (In 1080p), 90º Narrow FOVA GoPro lencsét azért javasolta a kolléga, mert annak a geometriája kissé eltér a klasszikus kialakítástól. Úgy torzít, hogy kevésbé zavaró a görbület a széleknél. Plusz a GoPro lencséket általában jobb minőségűnek tartják, mint a common lencséket.
Minél közelebb vagy a földhöz/tereptárgyakhoz, annál nagyobb FOV-ot szeretnél. Minél messzebb, annál jobban zavar a halszem effektus... -
kimista
aktív tag
válasz
syler123 #38461 üzenetére
a jó kamera ahhoz kell, hogy jó legyen a kép. sötét helyen világos, napra fordulva ne fehér, hanem gyorsan álljon vissza, a színek szépek legyenek, ne fekete fehér stb. Ezt tudja egy jó kamera, jó szenzorral.
adó szerintem csak a távolságban lényeges, miél nagyobb mw, annál messzebb megy.
az antenna meg az átvitt kép minőségét befolyásolja. nem lesz csíkos, szellemképes, szemcsés stb.tehát ha van egy jó kamerád, egy szar antennával, akkor lesz egy csíkos, szakadozott képed. ami ugyan színes lesz meg minőségi, de az antenna miatt szar.
ha fordítva, van egy jó antennád szar kamerával, akkor jól fogod látni a szar képet.
szóval ja, nekem van jó kamerám, jó antennával, és tökéletes képem van, nulla csík, nulla szemcse.
ez viszont pénz, kamerában hs1177 alá nem mennék, az 25 alatt nem nagyon van.
Adó kb tramp lenne, ha lenne, bár én egy ts528-al megyek. Antenna szintén ilyen 15 dolcsitól kezdődik párja. (ja mert hogy ezek is párban vannak, két különböző antenna adó-vevő oldalon lehet h nem fog 100%ban működni) -
-
molnigee
aktív tag
válasz
syler123 #38454 üzenetére
Hát egy, amit írtam, ott az joy hozzá, és 5 mp alatt feltolom az expot, vagy bármit és máris az aktuális fényviszonyokhoz igazítom. Ezek az alapbeállítások, de van vagy 50 paraméter amit lehet állítgatni, szóval ennél biztos csak jobb lesz.
Kettő, a szemcsiben teljesen rendben volt így is, a színek jobbak az égen, meg a látószög meg az osd...Nézd össze. Amúgy tényleg szemüvegben más, a felbontás adott 600tvl, az nem lesz több, csak a szín, fény kezelés, a beállíthatóság, a látószög...
Ezeket lehet állítani:
Exposure: shutter, brightness, agc, dwdr
Image adj: lens shade, 2dnr, mirror, font color, contrast, sharpness,display, neg image
User adj: gamma, ped level, color gain
Blacklight:
- blc -> area sel, area stat, gain, height, width, left, right, top, bottom
- hlc -> level, mode
Day&night: dn level, dn elay, nd level, nd delay
D&N B&W: burst, ir smart, ir levelEnnyi.. felét azt se tudom mi lehet... egy mezei camon mi van, semmi, olyan amilyen
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #38432 üzenetére
Ez így, ebben a formában sem igaz. Nem mindegy, hogy magánszemélytől veszel valamit, vagy cégtől, ezt bizonyítottan igazolnod kell. Tapasztalatból azt mondom, hogy 40-50 euróig nem szórakoznak. A Bugs-ot 85 euróért vettem, erre kellett 27% forgalmi adót fizetnem és 2500 ft vámolási "munkadíjat" a postának. Futárcégnél ez ugye lehet drágább is, de a postánál fix 2500. Magánszemélytől viszont vettem minap ebayről cuccot, 54 angol fontért és a dokumentum bekérés után jött az értesítő, hogy eltekintenek a vámolási eljárástól. 3 nap múlva kihozta a posta. Ami még nagyon nem mindegy (sokan átsiklanak felette), hogy a vásárlás során a díjakat a postaköltséggel megnövelt árra számolják, azaz nem kizárólag a vételi árra. A másik, hogy ha átléped azt az értékhatárt, ahol már nem csak az áfát, hanem a vámot is meg kell fizetni, akkor az áfát a vámmal és postaköltséggel megnövelt összeget követően számítják ki. Ami ugye nem mindegy, mert nem mindegy, hogy 20 ezernek vagy 30-nak a 27 százaléka.
.
-
Arti1
aktív tag
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #38410 üzenetére
A batteryuniversity.com-ot lesd meg. Amugy nem mindegy h toltod vagy merited az akkut a "rubber band effect" - toltes utan visszaesik a fesz, merites utan megugrik.
De visszafejtettek az imax b6-ok forraskodjat, azt lesd meg h mi alapjan szamolja a toltottsegi szintet, etc. -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
syler123 #38410 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy van ilyen képlet?
Szerintem több baj is van vele.
- Az akku kapacitásától, a karakterisztikájától, a "pillanatnyi töltöttségtől", a terheléstől és a hőmérséklettől függően eltér a pillanatnyi és a nyugalmi feszültség. (Nem konstans, még csak nem is lineárisan függ az egyes paraméterektől, a karakterisztikát meg el sem tudom képzelni, hogy lehetne képletezni)
- Hogy veszed figyelembe a balanszolást?Az utolsó mondtatoddal még csak lehetne kezdeni valamit, ha alacsony áramerősség mellett végig-logolnánk egy raklap aksit, de az idő-igény meghatározásába már durván belejátszik a voltage-sag...
-
molnigee
aktív tag
válasz
syler123 #38389 üzenetére
Leszálláskor lehet 3.7, csipogo nekem 3.5. Hogy mikor csipog, sok mindentől függ, 2-3 környi csipogas belefér, azt hiszem a vége felé máshogy csipog, akkor azonnal leszállás
meg érzed a gép elején is a végét. Én ha hallom csipog, meg nyugisabb megyek 2-3 kört, aztán lerakom.
Jobb aksinak kevésbé esik be a fesz. nagy gázra, ezért később is fog csipogni. -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
syler123 #38355 üzenetére
Lehet.
Vagy az is lehet, hogy kifogott egy rosszat.
Nekem semmi bajom vele, persze nem egy HS1777-hez vagy egy RC PZ0420-ashoz kell hasonlítgatni, de az átlag 6-700 TVL-es kamerákat veri képminőségben.
Én földközelben tolom és arra koncentrálok, hogy kikerüljem az elém ugró fákat, meg bokrokat, az, hogy milyen az ég, pont nem érdekel. Eddig konkrétan fel sem tűnt.
Nyilván más lenne a helyzet, ha az lenne a hobbim, hogy órákig repüljek a naplementébe, de nem az. -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
syler123 #38352 üzenetére
Senki nem mondta, hogy vegyél másikat, az úgy kezdődött, hogy megkérdezted, milyet vegyél..
Az meg nem igaz, hogy a CCD jobb a CMOS-nál. Az egyetlen valódi előnye az, hogy egyszerre frissíti a pixeleket, nem sorban olvassa ki őket.
Képminőségben, fényérzékenységben, sebességben nincs feltétlen különbség.
Ha jó elektronika és szoftver van egy ütősebb CMOS mögött (és nem lóg be a propellered a képbe), nem igazán tudod a kép alapján eldönteni, hogy mivel készült. A fent említett 1000TVL Eachine-en is hetekig ment a vetyengés, hogy az most tényleg CCD vagy CMOS (CMOS). -
vegyszer
addikt
válasz
syler123 #38340 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen lehetne testközelből, de jó kis adatlapja van. Kérdés, hogy valóban olyat tud-e, mint ígér... Foxeer Monster V2 1200TVL 1/3 CMOS 16:9 PAL/NTSC FPV Camera w/ OSD and Audio
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
syler123 #38340 üzenetére
16:9-es kamera nem sok van a piacon. Ami van (Foxeer, Lumenier, Aomway, FatShark) az meg overkill a kisfalkonra.
Ha a külön kamera mellett döntesz, én ennél többet nem költenék rá. 2.1mm-es lencsével jön, elég nagy a FOV.
Kisebb FOV-val, kicsit drágábban, de tartós befektetésnek ott az éjszakás etalon.Ha "széles képet" akarsz, rendelj NTSC-t, az a szegény ember 16:9-e.
Egyébként ne told túl, bármi jó, ami surveillance vonalról származik, és gyorsan követi a fényviszonyokat. Vannak akik azon meditálnak, hogy egyik másik modellnek nagyon nincs rendben a színhűsége, de tegye fel a kezét, akinek van ideje repülés közben ezen meditálni. Én az 1000TVL-ből is kiszedtem a szűrőt, mert így jobban látok vele... -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
syler123 #38338 üzenetére
Szerintem a 180-as Falconra pont hagyományos kamera kellene, az csak 10-15 gramm, nem 50, mint az RC2.
Ha van stabilizált tápod, akkor lehet még faragni a súlyon (a feszkó mindegy, csak ne legyenek tüskék). Vagyis, legalább 20-40 grammal beljebb vagy, mint egy FPV kamera + akció kamera kombó esetén. Ez akár jó is lehet, de ha a szívünkre tesszük a kezünket, akkor csak oda jutunk, hogy a kisfalkon nem igazán videózásra való, valószínűleg még ez is sok lesz neki.
De lehet, hogy nincs igazam, és a plusz súly pont annyira szedálja le, hogy már nem kell aggódnod a latency miattA pénzkidobástól nem tartanék, a RunCam mindenképp jó lesz, max nem erre.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
syler123 #38336 üzenetére
A Runcamnek ez a fő "selling point"-ja, hiszen
- relatíve alacsany a latency
- shieldelt az elektronika
- van analóg out
- azt látod live-ban, amit a kamera vesz
- széles tartományban, közvetlenül etethető
- (távirányítható)
- relatíve gyorsan alkalmazkodik a fényviszonyokhozHa nem ez a cél, akkor találsz jobbat, olcsóbban (pl. Firefly Q6, Yi)
Alapvetően merevszárnyas gépekre találták ki, de a nagyobb, lomhább multi-rotorokon is megállja a helyét.
Az X500-ason simán jó, volt már a Syma X8-ason is, de még a QR-X350-esen is. Sőt, én a Runnerre is vidáman feltettem, a gyári kamerája is majdnem ennyit nyom (tudom, beteg az a ló, de azzal úgysem merek mást csinálni, mint krúzolni).
Próbaként volt fent a JJRC X1-en is, meg az XK251-en is, a kamerával nem is volt gond. De azokra körülményes volt feltenni, az XK-t a súly is zavarta (+OSD5840+gomba), meg nekem is azok voltak az első botlásaim szemüveggel, szóval az nem volt jó. (Lehet, hogy neki kéne futni újra..)Egy Shuriken X1-essel mondjuk nem mernék viccelődni...
P.S.: Szerintem, amíg 2-3S-en van az ember (mint én), addig az RC2 sem lesz akadálya semminek...
-
duc
aktív tag
-
molnigee
aktív tag
-
kimista
aktív tag
válasz
syler123 #38268 üzenetére
kezdésnek teljesen jó, első racer gépnek tökéletes, mert pont nem erős anynira mint egy 'nagygép', de mégis sokkal erősebb mint egy brushed vagy egy x251.
ez a motor van benne, egy mezei MT2204. Az árán is látszik, hogy alsókategória. ami ilyen árban van, vagy 4 dbot adnak 20-25 dolcsiért, az ilyen. Belépőszint, nincs ezzel semmi baj, 2-3 hónap után lehet feljebb lépni, ott már 10-15 dolcsi darabja (racerstar rf2205, emax rs2205), meg van a felsőszint, 20 dolcsi fölött (zmx, emax rs2205s).
Ha érdekel, Oscarliang cikkje folyamatosan frissül, vázak, motorok, vezérlők stb -
kimista
aktív tag
-
fape
senior tag
válasz
syler123 #38248 üzenetére
A másik tipikus a tátott száj
Nekem is nagyon kell rá koncentrálni, hogy becsukjam. Én legtöbbször horgász széken vagy a földön ülve repülök. Eleget állok/sétálok a mező túl oldalára
Drone Flying Tips - FPV Beginner Mistakes -
Vaze
őstag
válasz
syler123 #38179 üzenetére
Ismerem a te sztorid is,azota olvastam a dolgaid a temarol,miota felmerult benned is hogy falcont szeretnel venni
Valamilyen szinten hasonlitunk eme temaban,en is ugyan ugy tanulgatom a dronozas fortelyait
Szinte majdnem egy idoben lett falconunk,nekem talan kicsit elobb,de szerintem te mar most tobbet repultel vele mint en.
Na mind1,lenyeg a lenyeg,ha valaki valamit meg akar tanulni,azt meg is fogja,de ehez az kell,hogy az ember kerdezoskodjon,olvasgasson a temaban,mint ahogy mar irtam,senki nem az anyukaja hasaban tanulja meg!
Peace -
maximilian4
addikt
válasz
syler123 #38172 üzenetére
Én mindenhol azt olvasom hogy az X váz jobb "menettulajdonságokkal" rendelkezik, ráadásul jobban is tetszik az én szememnek. Ezen az XT csatin én is gondolkoztam, hogy direktbe vagy ne direktbe forrasszam majd, de lehet akkor nem direktbe lesz rövid vezetékkel. Ráadásul az egyik bg-os képen felfele néz, a másikon lefele...
-
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #38126 üzenetére
Ha megy el a jel, akkor feljebb kell emelni a tavot es gazt adni, mert minel magasabban van a gep, annal jobb a vetel. Ha nincs failsafe, akkor igy elrepul a csaba.
Nekem a failsafe sullyedesen van drop helyett, mert inkabb kruzolok mint kis helyen versenyzek. Hogy melyiket hasznalod, az toled fugg. Ropcsinel meg motor alapjarat, oldalkormany behuz a gyakori konfig, mert kikapcsolt motornal is elrepul Amerikaba a legtobb gep.
En neha majdnem Phantomos magassagokba kolbaszolok el a geppel, igy logikus h nincs drop, ha akadalypalyan versenyeznek, akkor no brainer a drop, ott az a logikus.Rad van bizva, valassz bolcsen.
@fape - stage1-nel beallitom h aktivalodjon az angle mod, igy kivizszintezi magat a gep. Stage2-ben meg sullyedes.
BTW a masina a gyorsulasmerobol ki tudna sakkozni, hogy emelkedik, sullyed, leszallt, de senki sem torte magat ezt leprogramozni. -
fape
senior tag
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #38117 üzenetére
Hmm, ez ugy van, hogyha jol tarja a cca 300-350 fokot a paka, akkor tobb idot taknyolhatsz a NYAK-on realtive buntetlenul. Ha nem tartja jol, akkor vagy nem olvad a cin vagy nem akarja atmelegiteni a NYAK-ot es sokaig tart mire beforrasztod az alkatreszt, vagy ellenkezoleg a tul magas homerseklet miatt egy ujraforrasztasnal elenged a NYAK-on a rezvezeto. Ha profi vagy es par masodperc alatt forrasztasz be valamit, akkor semmi gond. Ha nem vagy profi vagy remeg a kezed, akkor jonnek a bajok, mert tobbet kell tutujgatni.
-
vandor01
senior tag
válasz
syler123 #38113 üzenetére
én ilyent vettem nem a 2-5ejrosokbol meritettem [link]
de az a kis toldalék fos volt aztan vettem hozzá 2 ilyent [link]
szinten fos lett és 2ejro amiért már alap forrasztot is adnak....
soha többet ebből a forraszto "design" tipusú pákábol
de lehet a pákám volt tul bika? vagy én vagyok szerencsétlen?mustool lehet tényleg jobb? nem müanyag hanem kerámia?
-
MAxxYD
tag
válasz
syler123 #38113 üzenetére
Nekem is ugyan ilyenem van.
Pont tegnap este felejtettem el kihúzni és csak ma délelőtt vettem észre...
Egy ilyen tartóban állt, amit a itthon még ennél is olcsóbban adtak:
http://www.banggood.com/Multi-Purpose-Soldering-Iron-Support-Stand-Station-with-Metal-Base-p-926637.html?rmmds=category
Amúgy ezek itthon sem drága dolgok. -
vandor01
senior tag
válasz
syler123 #38102 üzenetére
az a gaz az ilyen tipusu forrasztoval hogy elolvasztja onmagat ez az alkatresz fisi fosi muanyagbol van es egyszeruen szetolvad: EZ
1-2 forrasztasra eleg.... de 12-re mar nem ami lyen kikepzesu FELEJTOS!ilyent is vettem az kb 1 ora mulva elpukkant : [link]
Ez is fos...ez van most meg birja: [link]
ezek a kicsi kezik? ki kell fogni hogy jo legyen!?
a ho allito kapcsolo nem er semmit ne fizess erte mert nem hasznalhato es csak hibaforras! lehet 40Watt is eleg mert ha tobb akkor csak tulhajtja tul-heviti magat azt behal.....de lehet rendelek vmi-t a HK-rol? hatha minosegibb?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #38102 üzenetére
Ket baja van:
1. nem foldelt a pakahegy, igy kulonosen korultekintonek kellene lenned az ESD miatt. Az ESD-t nagyon komolyan vettek a Samsungban, olyan cipellot adtak, ami vezeti az aramot, h nehogy feltoltodjunk meg volt ESD foldelt kezpant a foldelt hegyu cinezo mellett. A draga alkatreszek vedve vannak ESD ellen, de mi nem ezekkel dolgozunk.Persze, egy FET nem fog megdogleni, de egy IC talan, esetleg.
2. A pakahegy homerseklete nem PTC-vel van szabalyozva hanem a teljesitmeny allitasaval. Igy beallitasz pl. 270 fokot, aztan a pakahegy vagy 270 vagy nem. Amit lattal h tegnap mit kovettem el, azt egy ilyennel nem biztos h meg tudtam volna javitani. Meg PTC-nel, ha 280 fok kell, akkor rendelkezesre all az egesz teljesitmeny, igy nem ragad oda a cinezo hegye. Ha a teljesitmenyt kapcsolgatod, akkor kis homersekletnel csak a toredeke all a rendelkezesedre.Ami meg kelleni fog:
rez szivacs
harmadik kez
rez gatyamadzag - tegnap elesen teszteltem egy STM32F3 IC-n, es ugy latszik faszan mukodik
gyanta
cin - gyantasat kapsz barmelyik uzletben olcsobban
kis csipofogo7 vegen ejjeles vagyok, ha lesz idom irok egy elektro howto-t
-
molnigee
aktív tag
válasz
syler123 #37974 üzenetére
Egyrészt plusz súly, hiába nagyobb kapacitás, lehet ugyanaz a repidő,másrészt 9cm hosszú az 1600-os, neked végig fog érni a vázon kb
Nekem a váz végén van mindig a buzzer, az elejére meg akció cam lesz, vagy gitup, vagy később valami kocka alakú, mondjuk foxeer 4K, szóval oda is kell hely. Az 1350-es meg csak 7cm hosszú.
JA, és ne feledd a toysho kupon BG-n, 8% aksira is jó. 4db Giant RTF 1350 4s -> 17.9 K
-
molnigee
aktív tag
válasz
syler123 #37972 üzenetére
Hidd el, 3 aku sem aku, minimum 5 kell
Én ahogy olvasom wizard fórumban, ott mindenki inkább az 1300-as akukat preferálja 1500-ös helyett.
Ezért én a Giant Power RTF 14.8V 4S 1350mAh-al szemezek, 5000Ft.
Ennél a Infinity 4S 14.8V 1300mAh 70C Graphene jobb, de az már 6500 és nincs is raktáron.
3. pedig a Turnigy Graphene 1300mAh 4S 65C, hobbykingről 7500...Én szerintem maradok a Giantnél, 4db, így már van mennyiség kedvezmény is, darabja 4868Ft.
Így lesz 2db 3S aksim bemelegítésre, és 5db 4S aksim megküldeni
-
molnigee
aktív tag
válasz
syler123 #37876 üzenetére
Ha rám hallgatsz, leveszed a motor döntést... Semmi értelme, egy régi próbálkozás gyorsabb tempóra, ma már senki sem használja.
Ha meg nem veszed le, akkor menni fog előre. Ennyi.Más, a wizardon nem az önzárós anya volt a probléma, hanem a szutyok prop, ami tuti nem Kingkong.
Ma jött Kingkong másik szet prop, ennek magasabb a közepe, így teljesen jól rá lehet húzni a csavart.
A másik fura, hogy kézzel megpörgetve olyan finoman forog, nulla vibráció a vázon.
Komolyan durva érzés, hogy semmit nem érezni. Nem akartam elhinni, vissza raktam a másik propot, és pörgetve érezni a vázon rezonanciát... -
popi1987
csendes tag
válasz
syler123 #37876 üzenetére
Setup fülön láthatod, hogy melyik irányba van megdőlve, így jobban tudod korrigálni.
1. tedd a gépet egy vízszintes felületre
2. nézz rá a Setup fülön, hogy merre dől - próbálgasd kicsit megmozgatni
3. állítgasd a configuration fülön ( előtte jegyezd meg, hogy volt eredetileg )
4. ismételd, amíg vízszintes felületre téve nem dől a virtuális gép hátrafelé ( 10 fokot )én most pont levettem a motor döntőket, igazából anélkül is teljesen jó szvsz. ( ezzel kapcsolatban ellenőrizd, hogy meg vannak-e jól húzva a csavarok, mert nekem az egyik motor elengedett repülés közben - a többi már kitalálható... )
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #37878 üzenetére
"Actually since you have rotated the board 90 degrees, your roll becomes your tilt.
I also tried it to find out what happens
by adding -10 to tilt, I noticed it started to roll.
You can also check the changes by looking at the clean flight every time you change the roll or tilt.
So, your original statement was correct, you have to add -10 to the roll.
By the way I like your site, keep up the good work!!!"Nekem is ugy van jol, ahogy a weblapomon van. Nyomj neki kalibraciot ha elmaszkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged