Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _X10Dead_

    aktív tag

    válasz syler123 #38580 üzenetére

    Ha jó az adapter, nem füstöli el. Ha csak papíron tudja az 5A-t, akkor
    - vagy leesik az adapter feszültsége a kritikus érték alá és a töltés hibával leáll
    - vagy nem, és elpukkantja az adaptert (ha van benne biztosíték, akkor csak azt, ha nincs, akkor már gyárilag megérett a kukázásra)

    Balanszolni fogja az összeset és nem jelzi ki sehogy. A parallel-boardnak már a nevében benne van, párhuzamosan kapcsolja a cellákat. Az összes akkudat egy nagy, virtuális akkunak fogja látni.

    Addíg nincs baj, míg hasonló méretű és állapotú akkukat töltesz egyszerre. A 0,1V-os differencia még elfogadható, de ha összekerül egy üres, meg egy teli akku, különböző cellaszámú akku, esetleg döglött cellájú akku keveredik a rendszerbe, abból botrány lesz.
    Az első, második, stb cellacsoporton belül a cellák között közvetlen a kontakt, így azok mindenféle külső irányítás, vagy védelem nélkül hozzák magukat közös nevezőre, olyan tempóval, ami a csövön kifér.

    Játékszabályok:
    - A töltő legyen bekapcsolva, a board legyen rádugva a töltőre MIELŐTT az első akkut csatlakoztatod
    - Csak azonos cellaszámú!!! Közel azonos méretű (max 20-30%), állapotú (korú, C értékű), töltöttségű (cella-csoportonként max 0,1V) cuccot tölts egyszerre
    - Előbb a fő kábeleket dugd be a boardra és csak az után kezdd el csatlakoztatni a balance-kábeleket, ha a fő-kábelekkel minden oké. Ez esetben a kezdeti differencia elsősorban a (vastagabb) fő kábeleken épül le, a (vékony) balance kábelen keresztül már nem lesz számottevő mozgás.
    - A max áramerősség a legrosszabb telep töltési C-jéből (legyen a biztonság kedvéért 1) és az akkuk össz-kapacitásából számolható. (Ezzel vsz. nem lesz gondod, mert az Imax jó eséllyel hamarabb fogy ki a szuszból, mint amit kalkuláltál)

    Ha a fentieket betartod, akkor összességében gyorsabban és kíméletesebben töltöd az akkukat, mintha külön-külön tennéd.

    [ Szerkesztve ]

    LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc

Új hozzászólás Aktív témák