- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baku
aktív tag
Én is akcióban vettem, de most még attól is olcsóbb valamivel.
(Ennyit a hülyének is .....)
Ha nem boldogulsz vele esetleg, keress nyugodtan, mert már teszteltem vagy 4 féle applikációt hozzá ....Télire én is előveszem a szúnyogokat ....
Az összes közül a kedvencem az E011. Igazi kis méregzsák, és nem szakad meg a kamera súlya alatt sem....
Csak most el kell cserélnem a Huawei P7-et valami Samura vagy hasonlóra, mert nem jön össze vele az FPV monitorozás .... -
rachmaninoff
aktív tag
phantom 4-el te alapból megszeged a szabályokat, amikor latókörön kívülre repülsz vele, szóval ez nekem innentől nem számít már hitelesnek, így nincs értelme érdemben reagálnom a hisztire, amit egy ártatlan technikai kérdésből kerekítettél. calm your tits.
a többieknek meg köszönöm a választ, nem buherálom, csak kíváncsi voltam. a létjogosultsága pedig annyi az 500m+ magasságnak, hogy amikor egy hegyvonulatról készítesz felvételeket, nem kell meghágni a csúcsot, ha elég magasra fel tudsz röppenni a drónnal.
-
AMDaZERG_1
senior tag
Én is zárásképp.
Tudom, hogy van itt más is Csepelről, így akár igazolhatja is, mert szerintem neki nem újdonság.
Nálunk a permetező AN-2 akció közben nem repül 40-60 méternél magasabbra, de véleményem szerint inkább alatta és ezt abból tudom megsaccolni, hogy a lakótelep felett (kb 33m magas egy ház) szokott hihetetlennek hangzik, de szerintem maximum 10 méterrel, vagyis még az 50 méter magasságot sem haladja meg. 8 emeleten lakom és fotóztam miközben repült a házunk felé és a képen teljesen úgy néz ki, mintha egyenesen az ablakon akarna bejönnide némileg megemelte a gépet. A gyerekek a lakótelep közepén meg halálra ijedtek mikor az első kanyart tette, ugyanis a hang hirtelen robban be a házak közé, mikor berepül a házak mögül. Aztán már megszokták és tetszett nekik, hogy annyira közelről látnak repülőt repülni.
Azt meg nem is tagadom, hogy én a félős drónos közé sorolom magam. Szégyen? Talán jobb, mintha én lennék a Jani és tojok az egészbe, mert nekem baromira megy az irányítás, de hiába penge az irányító, ha megmakacsolja magát a felszerelése.
Amíg nem találom meg magamnak az optimális, másokra veszélytelen helyem nem merem még az FPV szemcsit sem felvenni. Egy nagy mező néhány fával... én is sokkal bátrabb lennék
Amúgy meg terjeng egy videó, amin egy utasszállítónak megy egy phantom és a szárnyvéget kaszálja le, amitől pánikhangulat tört ki a repülőn és azonnal potyogtak az oxigénmaszkok is. Lehet csak kamu, nem tudom, de simán hihető, mert van a merész Marci, aki leszállásról akar felvételt készíteni, hogy a haverok kitüntessék drónok rdrónosának. -
kriszbon
őstag
És valóban jól mutatja, mert kíváncsiságból kimentem és jöttek a nagy gépek.
(#45635) AMDaZERG_1: Nálunk most délelőtt jött MG kopter, ami szerintem simán 50m alatt volt, ráadásul a kertek végénél ahol én is szoktam repkedni.
Ahogy megláttam, mindjárt beugrott hogy na banyeg ezzel biztos találkoztam volna ha repülök.Persze azért elég nehéz lenne belefutni ilyenbe, mert szerintem a szele úgy földhöz vágná a gépemet mint egy bogarat.
-
AMDaZERG_1
senior tag
Tökéletesen egyetértek ezzel!
Mondom ezt úgy, hogy egy X8HW volt a kezeim alatt, amivel orientációt vesztettem. Elindult lakott terület irányába, ahonnan még próbáltam egy utolsó visszahúzást, de nem sikerült, így azonnal leállítottam és úgy voltam vele inkább törjön szét, mint valakiben, valamiben kárt tegyen. Nagy rossz helyen volt a dron és én is rossz helyen voltam, mert egy dombról szaladtam lefele a dron meg egy 10 emeletes épület sarkánál (~25m magasságban) volt mikor a vészleállítást elkezdtem, hogy nem láttam merre zuhan. Őrült mód kerestem és mindvégig az járt a fejemben, hogy remélem nem egy autó elé zuhant, vagy egy játszó gyerekre. Halálfélelmem volt mindvégig míg nem találtam meg és tudatosult bennem nem történt baleset. Rohadt rossz érzés volt az a néhány perc.
Én is motoroztam annak idején és én sem csinálnám meg még egyszer azokat a dolgokat, mint akkor.
Amikor megvettem az X220s gépet tervezgettem minden ökörséget, hogy majd a Duna felett (Kis-Duna ~80m) átviszem... Nem annyira megbízhatóak ezek, hogy eszetlenül zavargassuk mindenfele. eltörik a pro, leég az elektronika... Igen, én is belátom, hogy ez nem "csak" játék. Múltkor voltam szabadtéri rendezvényen és bevallom, időnként felnéztem az égre Józsika nem gondolja e úgy, hogy majd ő fentről rögzíti az eseményeket. -
mobbo
senior tag
tulajdonképpen veszélyes, de azért elég kicsi az esélye egy ütközésnek, ha egy bárhol elengedsz 2 golyót vagy kisautót egymással merőleges pályán sokat kell kisérletezned, hogy találkozzanak, a levegőben pedig még egy kiterjedéssel több van, 3D-ben az ütközés már extrém kis kockázatú (random pályák esetén) ezért volt eddig is ilyen kevés üzközés (kb nulla) pedig naponta 10ezres nagyságrendben repülhet mindenféle idióta orosz meg ázsiai direkt veszélyesen
a kis magasságban repkedő sárkányrepülők inkább a gázosak, annak nekimész az beesik a bokrok közé tuti -
twine
veterán
Egyébként hál'isten, én személyesen "élesben" az emberektől alig alig kapok rosszindulatú csípést az országban, inkább csak néha személyes, megtörtént sérelmeiket puffogják el, hogy "a kertjükben lebegett a drón" stb....
De 99%-ban inkább kíváncsian, érdeklődve állnak a dologhoz még a hivatalos szerv is...mit lehet, hol látható, mikor a felvétel, és lehet e látni....
Én meg mindig próbálom csepegtetni a pozitív tudásmorzsát,hogy pld. ha valakinek kétségei lennének a munkásságommal kapcsolatban,bármikor szívesen megmutatom az összes repülésem összes létező repülési adatát a gyártó szervereiről!
Mer' amúgy nekem, meg még sokaknak másoknak is, az aksi kva. drága a szomszédasszonyt kukkolni, az online poresz sokkal olcsóbb!Ezt általában megértik, és mosolyogva elhiszik, hogy a drón nem kötelezően kell, hogy ellenség legyen, ha 60m-en átrepül az ingatlan fölött!
Eskü... én nagyon térítek -
AMDaZERG_1
senior tag
Itt többségében valamivel rövidre zárják az eszesek. Én már több éve e-cigizek, ahogy itt páran, vagyis néhányak neve ismerősen cseng a másik szobából, de még egyszer sem kerültem még csak hasonló helyzetbe sem. Annyira nem gyullékonyak, ha ésszel vannak használva. Bár a drón leesik és könnyen megüti az akkut, amiben beindulhat a reakció, majd hamar hamuvá válhat a környékén levő dolog/dolgok.
Azért az annyira nem lehet vicces, ha az illető a zsebében a kulcsok mellett tárolja és netán lenyílik az akkufedél és a kulcs bekukucskál az akkuhoz. De például rá is izzíthat akaratán kívül, ami mechánál komoly gondot okozhat, bár elég kevesen használják már a mechanikus variánst (gondolom). Az akku veszélyes tud lenni akár telefonban, e-cigiben, vagy villanyjárgányban, ha nincs kellő figyelem. -
AMDaZERG_1
senior tag
NAGYON OFF
Első esetet semmiképp sem ajánlanám! Nagyon meg tudják keseríteni az ember életét.
Nem mellesleg tárgyalás esetén nem biztos, hogy a jog jó helyre áll. Nem mellesleg semmi foganatja nem lenne semminek, de még akkor sem, ha valós is lenne az életveszélyes fenyegetés. És itt nem a rendőrökre értem, hogy nem neked hisznek, bár sokszor fentről jön az utasítás. Nem mellesleg rendelkeznek egy olyan tulajdonsággal, amivel értelmes ember nem. A hazugságaikat valóságként élik át, és nagyon nehéz bebizonyítani ellenkezőjét.Aztán meg a drónozás sem épp szabályos.
A második inkább sikeresebb tud lenni, és hasznosabb is, csak ne tudódjon ki ki is volt aki rendbe tette őket. -
twine
veterán
Juhhhhhéééééééj!
Az imám (kesergésem) meghallgattatott
Ma gondoltam kipróbálom a Phantom 4-hez rendelt, és érkezett új piros rotorokat!Bekapcs, és látom firmware frissítés érkezett...
Update log:Added Draw, Terrain follow.etc intelligent flight modes.......and profiles sub-modes
Nagyon örülök, hogy csak "türelemmel" kellet lenni....úgy tűnik fölösleges volt ugatnom, hogy a DJI-nál is csak a pénz az isten...mégis kihozzák az előző generációs gépekből is amit lehet
Szerk:
Szemét lassan tölti azt a 79 megát....
sötét lesz mire frissíti magát...holnap "élesben" kellene használnom a gépet...fasza...firmware frissítés után!
azt hiszem hajnalban a mező fölött kezdem egy teszt repüléssel,majd aksi töltés, és csak utána bevetés...
-
twine
veterán
A stickek mozgatásának reakció idejét a Gain&Expo alatt
az esetek többségében én inkább "vágni" szoktam, épp a lassabb reakció miatt, hogy kevésbé rángassam a képet....
De ahogy írtam is, ki, mire, és hogyan használja...egyéni preferencia kérdéseA még több szenzor a biztonságot jól szolgálja, de ettől még a P4 is megkaphatta volna a Draw módot, vagy pld a Terrain follow módot....mindkettőre "fel van készítve" a gép szenzor szinten...Ez egyszerűen csak üzleti húzás....
-
marciart11
aktív tag
Ahogy néztem a p4p hardvere más mint a simáé, több szenzor és a kamerák mérete is nagyobb. Meg ami érdekes teljesen máskép viselkedik, holott mechanika ugyan az.(stabilabb, P módban is 50 el megy, stickekkel mozgatására gyorsabban reagál, p4 tök ugy repül mint egy p3), hűtésén is változtattak p4 ben jobban melegszik az aksi mint a p4p ben.
-
mobbo
senior tag
-
mobbo
senior tag
nekem a draw nem jött át videók alapján, mit látsz benne? ha jól láttam csak az épp látott képen lehet útvonalat rajzolni, azt se valami részletesen, mire jó a valós használatban?
nekem a goggles akadt be teljesen, de az nem megy p3a-val ezért gondolkodok a cserén, mavic vagy p4p között vacilálok, de lehet marad a p3a még egy évig, cserélek amikor majd kb kijön a goggles2
(p3a nagyon jó gép sajna) -
Andralin
aktív tag
Szia!
Szerintem ez tényleg nem hiba, hanem biztonsági funkció, hogy csak 12,3 V felett megy a töltés, nehogy leszívja nagyon az autó akksiját a töltő és ne tudj elindulni utána.
Ehhez a 12,3 V-os feszültséghez az kell, hogy kb. 60%-os töltöttségi szint felett legyen az akksid, alatta letilz, ez volt az alapelv tervezéskor.
Itt egy táblázat az autós indítóakksik általános üresjárási feszültségszintjeiről:Szóval alapesetben ezzel nem lenne gond. A gond szerintem vagy az lehet, hogy már a végét járja az akksid és nem tudja a generátor megfelelően feltölteni. Vagy pedig - és ez a valószínűbb - a gyújtás ráadása miatt több fogyasztó is bekapcsolódik (pl. a kocsi központi vezérlőrendszere) és azok leterhelik az akksit annyira, hogy pár tized voltot esik az üresjárási feszültség. Ez teljesen normális dolog a gyújtás ráadásakor és ez nálad már elég ahhoz, hogy nem induljon el a töltés az alacsonyabb feszültség miatt.
A megoldás az lehet, hogy úgy csatlakozz az akksira, hogy a gyújtás nincs bekapcsolva, szóval más fogyasztó nem terheli meg az akksidat, nem ejti le a fesz.szintet. Egész biztos, hogy nincs a slusszkulcsnak egy olyan köztes állása a behelyezés és a gyújtás állapot között, ami nem kapcsolja még be a gyújtást, de ad feszültséget a szivargyújtóra és általában a rádióra is, másra nem? Tutira nincs ilyen?
Igazából én eddig nem láttam olyan kocsit, ahol ne lett volna egy ilyen köztes állása a kulcsnak, neked erre lenne szükséged, a töltőd tutira erre az állásra lett tervezve, vagy ugye a menet közbeni töltésre.Ha nincs ilyen kulcsállás, akkor marad amit írtak fentebb, közvetlen elvezetés az akksitól, de akkor egy biztosítékot azért iktass be mindenképp.
-
Jackal2
senior tag
Tudom, hogy nem egy kategória és csak széljegyzetre való, de két dolog jutott eszembe:
- az ISDT 608 képes tölteni terepen is, ha a bemenő oldalon van egy elég nagy akku. Ez inkább racerekhez lehet jó, pl. egy 6000mAh-s akksiból feltölthetsz 4 db 1500 mAh-s akksit
- Az Readlronesimulator teamnek volt egy Yeti nevű bazi nagy akkumulátoros cucca, amire 220-as elosztót lehetett dugni, arra meg töltőket, ők így töltöttek terepen, csak a cucc valami 150.000 ft sajnaTerézatya: Kínai? Akkor hihetünk
-
Teréz Atya
senior tag
Talan egy ilyen booster eleg lesz. Sajna en meg nem probaltam, fingom sincs h jo minosegu-e, mert soha nem volt szuksegem ra.
Az adatlapja szerint 90W-ig nem kell neki hutes,csak az a kerdes, h hihetunk-e az adatlapnak. -
-
Arti1
aktív tag
Megvan a megoldás
Kocsi elbírja, független az autó elektronikájától, nem meríti, stb..
APC szinuszos legalább 1000VA
a 100W-os phantom töltőt biztonsággal számolva (600W-ot tudhat talán) 6 órán keresztül bírná
Kisebb APC-t nem merek mondani, mert azok nem szinuszosak, nem tudom, mit szólna hozzá a töltő
Bár, egy inverter sem 100%-ban szinuszos...
Ja 1: és otthon bedugod a 220-ba az APC-t, és újratöltöd
Ja 2: a phantom töltőnél a konnektorosra gondoltam, hogy az megy az APC-be, nem a 12V-osKaio: csak egy példa volt, hogy milyenre gondoltam
-
Arti1
aktív tag
Olyasvalami kell Neked, ami álló autónál is tölt, ha jól értem.
Nem írtad, miket próbáltál, ezért csak ami eszembe jut, kérdezem
Nem kontaktos/oxidálódott a szivargyújtó aljzat pöcke? Nekem egy régi kocsinál volt az, hogy az akksinál mértem álló helyzetben 12,7-et, a szivargyújtóban meg 10,4-et... nekem is reklamáltak az eszközök, hogy hol a 12V...
Álló helyzetben (kulcs kihúzva) van áram a szivargyújtóban? Minden kocsinál más, tudok olyanról, ahol mindig van (nem lehet bedugva hagyni a fűthető üléshuzatot), meg olyat is, ahol kulcs ki, lekapcsol a csomagtartói is (a bedugott hűtőtáska nem rogyasztja meg az akksit...)
Ha van benn áram, mikor nincs benn kulcs, akkor működhet az inverter, ha valahogy vigyázol az akksira, túl ne merítse (vagy legyen nálad egy 12V-os 20.000mAh-s vészindítópl. ilyen v. ilyen
Tényleg, vészindítóról nem lehet tölteni? kell rá egy szivargyújtó lengőaljzat és voilá
De aki ért hozzá, majd megírja, hogy hülyeségeket beszélek-e -
twine
veterán
Régebben beszélgettünk itt az autós töltő VS inverter témakörben!
Hétvégén csúnyán beszoptam!
Megvettem a gyári DJI autós töltőt, de az autó (Dacia Duster)amivel mentünk durván szabályozta a szivargyújtó feszültségét! 12V-nál nem indult be a töltés, 14 volt környékén éledt a töltő és tolta a életet az aksiba! Na ezzel ki is törölhettem! Mert ehhez járatni kellet a motort! ami pedig nem életszerű, és kivitelezhető hiszen 1h10min egy aksi töltési ideje!Kint voltam terepen,,munka lett volna gazdagon, aksi viszont nem volt...mivel reggeltől estig terep, így deficites lenne ennyi aksival járni, a megoldás a töltés lenne....de ezek tükrében akkor hogyan?
Erre valamelyik "műszerész" kollégának ötlete?
-
vandor01
senior tag
en ilyen esetben a mai muanyag kinalatbol ami a kertvegeben porgetheto jol lathato esetleg ha meghulyulok akkor akar kamera is akaszthato ra es alap FPV-re is hasznalhato lehetne??
es ujat akarnek... de talan meg hasznaltat is erdemes nezegetni....
JJRC H31 EU raktaras 24eu
NIHUI most akcios 40eues meg varialnam azzal hogy vennek egy boardot 5 ejroert aztan egy 100/120 as keretet mocikkal es ugyanazzal a tavval lehet nyomatni a kettot
[link]
[link]
[link]ezutan mar minden van kicsi nagyobb es epitett is!
-
Teréz Atya
senior tag
Szerintem alapnak lehet venni a szlovak szabalyozast, ami ellen egy rossz szavam nincs. Marmint modell ugyileg. Viszont a kamerazast meg mindig nem szabalyoztak le, es igy az FPV-rol sem hallottak.
Ja meg annyi, hogy jol direkbe bele kene foglalni, ami az ireknel van: csak attol a foldtulajtol kell engedelyt kerni, ahonnan fel-, illetve leszallsz. Ez azert lenne jo, hogyha valakinek kint a pusztaban athuzok a telken ne kezdjen el hupakolni. Sajnos velem mar elofordult.A nagy pusztaban semmi, korozok a napraforgo folott, erre egy gatyaszar fold tulaja odajon, hogy ez mi. En meg nezek bamban, hogy nem is lattam, hogy hol a tokben van a foldje. Aztan kiderult, hogy valami vekony csik volt az ove, amit talan at is tudnek vizelni. Megegyeztunk, hogy nem veszem fel a szuper titkos kaposztajat, meg lopas elott sem terkepezem fel a telket, mert a felszerelesem tobbet er, mint az egesz termese.
-
Teréz Atya
senior tag
No, kerdes, hogy aktiv PFC-es e a DJI gyari toltoje. Ha igen, akkor bizony 99%, hogy nem az elterjedt kvazi szinuszos invertert kell hasznalnod, hanem ami szep folyamatos szinusz jelet ad ki. Az meg jo draga.
Szerk.: most latom, hogy letettel a 230V-os toltorol, akkor a fenti megallapitas semmis.
-
Arti1
aktív tag
Ez igaz, hogy két eszköz, de úgy vagyok vele, hogy a céleszköz mindig hatékonyabb, mint az univerzális. Meg ha a kocsiban van két szivargyújtó, (pl. egy az utastérben meg egy a csomagtérben) akkor a két dolgot lehet egyszerre tölteni, kihasználva mindkét szivargyújtó lehetséges maximális biztonságos áramfelvételét (gondolom külön biztosítékba vannak bekötve). A csomagtartóban töltődik a gép, az utastérben be van dugva a laptop és nem szaggat
az inverter (ha van is beledugva egy 220V-os T dugó) meg egy biztosítékot terhel mindkét fogyasztóval, nem kap egyik eszköz sem annyi áramot, minthat külön lennének választva.
Ha pl. 8A és 12V egy szivargyújtó maximuma, akkor az 96W (kerekítsünk 90W-ra a veszteség miatt) Ez egy 100W-os inverternek már nem elég, csak 90W-ot kap, abból eszik az inverter is (nem tudom, mennyit, legyen csak -10W), akkor marad 80W a két eszköznek amin megosztozhatnak. Ha meg szivargyújtós töltőt veszel, akkor mindkét eszköz megkapja a 90W-ját, ha kell neki. Laptopnak elég kell, hogy legyen, a DJI 12V töltőt nem tudom, mennyit eszik) meg az inverterrel kétszer transzformálsz, plusz veszteség feleslegesen
(Valaki javítson ki, ha nem jó a logikám, nem vagyok villamosmérnök)
-
Arti1
aktív tag
Inverter nélkül is megúszható, DJI autós töltő + noti travel charger (ez pont dell, de gondolom mindegyiknek van)
Amíg repülsz, tölt a noti a kocsiban, amíg töltöd a koptert, a noti akksiján dolgozva vágsz
Kocsiba kell egy nagyobb akksi -
Geller72
veterán
-
Geller72
veterán
Logikai szempontból az inverter nem kell. Az invertered ugyanarra a 12V-os "szivarra" fog csatlakozni és csakis annyit fog tudni előállítani, ami abból ugye kijön. Amennyire emlékszem, a jobbak tudták nálam a 100W-ot. Viszont a gyári szivaros hubod biztosan azt tudja, ami rá van írva. Azzal a védettséggel, minőségben, amit a DJI garantált. Én annak ellenére a hubot venném, hogy az invertert tudnád másra is használni. Vagy mondok rosszabbat.
Megvenném a hubot a fantomnak és megvenném az invertert is, ha tényleg annyira kell másra is. (Tényleg annyira kell másra is?)
. Gondolom, nem a prérin akarod vágni vegaszban a filmet laposról a kocsiban.
. (Jah, én nem vagyok hozzáértő, szal az én kommentemet ne úgy nézd.
.)
-
Geller72
veterán
Na jó. Azért tegyük hozzá, hogy ép eszű ember, ha filmet akar csinálni, akkor nem hogy nem kapkod jobbra-balra, hanem szélben ki sem megy. Ok, hogy összevágod/kivágod a hirtelen mozdulatokat, fordulásokat is, de szerintem semmi értelme felküldeni a gépet szélben, mert szinte csak korrigálni fog, kínlódik. Ráadásul a legtöbbször amit te lent egy szellőnek érzel, az már 10 méteren lehet, hogy 30km/h-s szél, csak lent árnyékolva van.
-
twine
veterán
És bár tudom , hogy a reklámokban még a mosópor is intelligens,
ebben a bemutató videóban 01:00 percnél ezt a "belelóg a propeller" dolgot, pont ki is emelik, hogy javítottak rajta!
Jelzem ismét, nem azt mondom, hogy ilyen nincs a valóságban
csak, hogy normális esetben nem igazán tapasztalod....
-
Baku
aktív tag
Itt nem a kibocsájtott fényerő dönti el a "versenyt", hanem a ZOOM- olhatóság. Viszont ez a fejlámpa nem drónra tervezett, ezért nagyon nehéz. Ha ragaszkodsz ilyen rendszerű lámpához, létezik hasonlóan nagy fényerejű cree ledes zoomolható fejlámpa jóval könnyebb műanyag házban is, a LiIon akksit meg tanácsos LiPo-ra cserélni, és máris spóroltál összesen vagy 100 grammot ....
-
Geller72
veterán
Nem is ez a pénz a cumi, hanem ha 50m-en füstöl el az egyik és lejön spirálba onnan arcon pörögve mondjuk a betonra.
. Kam+gimball+egy-két kar+motorok, propok, talp...etc.
Egy hexa még összeszedné magát jobb esetben, de ez nem fogja.
. Amikor nekem füstölt el az egyik motor, az csak egy méteren történt, de nem volt szép.
-
Geller72
veterán
Nem hinném, hogy egy extrém terheléssel 22-25 percet tudnál repülni. Lehet, hogy még a felét sem. Nem lenne jobb a gyári kamera helyett egy infrakamerát felrakni? Súly ugyan az lenne nagyjából, látni látnál, repidő nem változna érdemben. Nem hinném, hogy jót tenne a motoroknak egy folyamatos, nagyobb terhelés.
-
MPowerPH
félisten
Nem.
Az 500m az elegnek tunik, de a hatotavot kicsit keveslem a 3 Pro -nal.
Na meg az uzemidot is.
Varok akkor tavaszig, addig meg elvagyok ezzel. Filoztam rajta, hogy veszek egy erosebb antennat a remotehoz, de lehet csak penzkidobas lenne a £90, nem none a hatotav jelentosen, maximum a video jel lenne kicsit tovabb stabilabb.
-
Geller72
veterán
HC bringásként eléggé megfogott. Kamuzhatnék, de kissé irigy vagyok, hogy van, akinek ilyen élet adatott meg.
A manual modot sejtettem.
-
shaddam
aktív tag
A havas felvétel letudva, majd linkelem ha feltöltöm valahára. Gyakorlatilag 10 perc az egész dolog alkalmanként, mert a szemközti játszótérről indulok a patakmentén 3 halastóval. Az már mondjuk macerásabb hogy minden drónos cuccom itt van falun, a playstationök meg városban ahol dolgozom. De majd haladok mindkettővel
-
Teréz Atya
senior tag
Amugy mindig van ilyen oksomokus aki egy uzletbol akar kegyetlenul meggazdagodni. Csak az a baj h 1-2 atkuras utan meg a nehezebb felfogasu delikvens is tanul.
Meg amikor kezdo PC-s voltam, engem is parszor atvagtak. Most mar szinte az utolso fogpiszkalonak is utana nezek vetel elott.
Egy hete a Lidl-ben akcios volt a tepozar. Gyors kereses banggodon, es kiderult h ott majdnem a felebe kerult. Mivel meg van par centi inkabb onnan rendeltem.
Asszem a vasarlok 1%-ba tartozhatok. -
maximilian4
addikt
Ott van a videóban hogy a "plan" az volt h felküldi a ködréteg vagy felhőréteg fölé, ahol tiszta az ég és süt a nap...hát nem jött neki össze, de az ötlet is elég baromság volt. Gondolhatta volna hogy mi lesz a vége (jegesedés stb.). Ennek ellenére 70 m-nél eltűnt a gép és több száz métert ment vakon felfele. Épp eszű ember feladta volna és leszáll, majd átgondolja hogy mekkora retard volt. De ez 400m-t nyomja felfele a fagyos ködös trutyiba, ráadásul a horizontális sebesség is változik, nem korrigálja, már nem is az udvar fölött a gép. Inkább annak örüljön hogy nem zuhant rá senkire. Közel 200km/h-val megüt valakit felülről egy ekkora gép, ott komoly sérülések lehetnek. Az ilyet eltiltanám a drónoktól. Ha történik vakami, mi az ilyen barmok miatt leszünk megbélyegezve.
Amúgy én is kezdő vagyok, de ehhez agy kell, semmi több.
-
medvegy
aktív tag
Szép felvétel! Viszont a -8 °C-os/ködös repüléssel nagyon óvatos legyél. Az eléggé ismert tény, hogy a hideg (különösen a -8 °C) nem jó az aksinak, extrém esetben hirtelen beeshet a feszültség, és a gép jóesetben leszáll ott ahol van, rossz esetben lepottyan. Nem olyan köztudott de állítólag a kamerának sem tesz jót a hideg. Állítólag maradandó károsodást is szenvedhet a mínuszoktól, lsd ITT (igaz ez P3P, nem P4, de a kamera elég hasonló). Ami viszont a legelőnytelenebb kombináció a hideg + köd egyszerre. Ha mínuszokban ködben repülsz, akkor elkezd szépen lassan lefagyni a propellered (ezt írtad is), a jégréteg egyre vastagabb lesz, egyre jobban kell forogni a motoroknak, hogy meglegyen a felhajtó erő. Végül már olyan vastag lesz a jég a propokon, hogy a motorok nem győzik fordulattal és ekkor jön a zuhanás. A DJI Phantom tulajdonos FB csoportban az elmúlt hetekben 2-3 ilyen zuhanásról is írtak márkatársak. Egyikőjük videót is csinált az esetről okulás képen: KATT. Én 0° C-ig repülök.
-
Geller72
veterán
..félrészegen???? ...a gyengék felese a három centes
A kicsi/puha technikáját már jóval előbb, középiskolás korodban elsajátítod, amikor segg részegen akkor is rámászol a Jolánra, ha pontosan tudod, hogy ott minden lehetsz, csak kemény nem.
. De ha már egyszer megígérted..
.
-
duc
aktív tag
Akkor: a bivalyerős cuccom ami könnyebb mint 25 deka, 50m-ig nem endgedély/regisztráció/tanfolyam köteles. Vagy csak akkor, ha nem reptetem, mert a táblázat szerint a repmagasság "nincs" esetében nem kell semmi.
VAGY: 0-50 méterig már e-learning+reg+biztosítás kell. (?)
Hülyevagyokénehhez. (is)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Futás, futópályák
- Óra topik
- Autós topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- alza vélemények - tapasztalatok
- bitpork: Malac java, új kuMpi, káposzta sali
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Linux kezdőknek
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest