Hirdetés
- Így néz ki és ekkor startol a Honor 600 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
válasz
dudicukrasz
üzenetére
De attól nem félnek, hogy egy 90cm-es karbonlapot rohadt gyorsan forgató helikopter rotorja elszabadul és lefejez valakit.
Meg attól sem, hogy egy 10KG-os benzinmotoros repülőgép 250-el a fejére esik.
Meg attól sem félnek, hogy egy 25 tonnás busz belerongyol a megállóba vagy egy 200 lóerős speedmotorral elessen.
Vicces...
-
-
medvegy
aktív tag
válasz
marciart11
üzenetére
Persze, simán lehet.
Lehet letesztelem valamikor én is, hogy mennyire érdekli őket, mert szeretnék majd egyszer a csongrádi pontonhídról csinálni légi-felvételeket (a tegnapi videón is látszik picit pl 3:45-nél), és a legjobb hely a gép felengedéséhez a vízi rendőrséghez elég közel van
Lehet az a legtisztább, ha előtte bemegyek és kipuhatolom, hogy mit szólnak a dologhoz. -
Bornie127
aktív tag
Lehet, hogy volt már.
Az ilyenek miatt vannak a problémák, az emberi felelőtlenség... Baleset
-
Jackal2
senior tag
válasz
dudicukrasz
üzenetére
Körbeállták Phalanxban és mondták hogy sün?
Jobban mondva, torony, mert ugye repül
-
shaddam
aktív tag
válasz
dudicukrasz
üzenetére
És ha odamentek megnézni mert érdekli őket? Azért nem mind féreg. Sopronban is csináltak videót a Fő térről, láttam a közterületes ismerősök körbeállták a srácot mert érdekelte őket

-
medvegy
aktív tag
válasz
Watt25
üzenetére
Akkor felteszek néhány videót YT-re, majd jön link.
Jackal: Hát igen, nem volt túl drága az eredeti SJCAM pótakksi (2 db) + töltő, 2-2.5k lehetett ha jól emlékszem.
Dudicukrász: engem is érdekelne, hogy mi lett a sráccal. Elkobozták a Phantomot, vagy 'csak' elküldték a p*csába.
-
Arti1
aktív tag
válasz
dudicukrasz
üzenetére
Nem lehetne sporteszköznek nyilvánítani? Alapítunk egy repülő klubot és kész, mindenkinek lesz egy igazolványa és lehet repülni... De gondolom nem ilyen egyszerű, mert akkor már valaki megcsinálta volna...
-
Jackal2
senior tag
válasz
dudicukrasz
üzenetére
Szia és mi lett? Elkobozták?
-
dudicukrasz
tag
Szombaton voltam horgászni,egy városi tavon,srác felküldte a phantomot még le sem jött már ott volt a yard,jelenleg ott tartok hogy nem veszek semmi gépet sem,csak azért nem veszek semmi gépet sem hogy autózzak vele a határba és filmezzem a szántást,csak azért hogy ne nyomjon fel valami szorgalmas állampolgár.
-
Jackal2
senior tag
JJRC H11D videó, tegnapról. Egy baj van, hogy véletlen max állásban hagytam a kamerát (elektronikusan állítható) ezért az eget vette
Jah meg fény sem volt, mert már naplementekor mentem ki
Egyébként ennek dettó ugyan az a baja, mint a Wltoys V686G-nek, hogy közelről nem lehet vele semmit felvenni, mert nem tudod egy helyben tartani.
Viszont az kemény, hogy 10 percig repül kamerával, én nem is emlékszem ilyen hosszú üzemidőre brushed gépnél.
-
Jackal2
senior tag
válasz
SpydeR3412
üzenetére
Nincs olyan. Nekem van CX-10-em és nem lehet táv nélkül kapni.
-
Jackal2
senior tag
válasz
medvegy
üzenetére
Az azért annyi, mert ugyan azt az akksit használja a kamera generációk óta, szóval ez megy az SJCAM SJ4000/5000/5000+/5000X-be is.
Aminek van egy előnye: mivel mindegyikkel kompatibilis, már nagyon olcsó a nagy volumen miatt
A hátránya meg az amit írtál
Mindenki vegyen SJCAM SJ5000X-et, aki megengedheti

-
SpydeR3412
aktív tag
Látott valaki cx-10-et bnf-ben (távirányító nélkül) valahol?
-
medvegy
aktív tag
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Köszi! Azért nem YT-ra rakom a videókat, mert akarom, hogy szem előtt legyenek (van néhány városi videóm is fent). Ki tudja, hogy milyen hajtóvadászat indul a 'drón-videók' ellen, ha egyszer bejön a szigorú szabályzás. Azt nem tudtam, hogy van 'nem listázott lehetőség' is. Lehet ránézek, és a jobb videóimat feltöltöm YT-ra is, bár gondolom, hogyha mint user-t megkeres valaki, akkor úgy látszódni fog az összes videóm, vagyis oda az inkognitó. Vagy rosszul gondolom?
Jackal: Tényleg fasza az SJ5000X, nem tudom milyen a Git 2, de mostmár nagyon nem bánom, hogy az SJ mellett döntöttem, főleg 35k-ért. Egyedül az akku idővel nem vagyok kibékülve (kb. 1 óra folyamatos felvétel gyro-val), de már úton vannak a pótaksik hozzá.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Az értékelések között egy figura sokszáz yardot emleget, ami 25mW-tal biztos nem lenne meg. Ennek inkább elhiszem, mint az mjx kamerának...
Aztán ennek 170 fokos a látószöge, nem 120... -
Teréz Atya
senior tag
válasz
_X10Dead_
üzenetére
Hmm, kerdes hogy valojaban 200mW-os-e vagy csak rairtak a dobozara. Seby is ezen filozott az all in one FPV kamerak eseteben. A C4002 elvileg 200mW, de kb. akkora tavolsagot tud mint a NightHawk 20-ra allitva.
Vszont a fa talp priceless.

Valakinek nincs folos 80 dolcsija h osszehasonlitsa oket?
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Akkor már inkább ez.
-
DJGABI
addikt
micro/mini quadokhoz "óccó" 350mAh akksi [link] érdekes, postánál ha a free-re kattintasz szokásos mód számolna fel érte árat, de ha nem kattintasz akkor ugyanúgy továbbenged/hagyja megrendelni
azért az idézőjel, mert kb a Floureon H101 áráért rendeltem 3 darabot 😂
-
Game-over
aktív tag
Propeller vs Sonka [link]
-
Pikachu24
aktív tag
Ez is jó áron van de ez csak fél csomag: [link]
-
Jackal2
senior tag
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
medvegy
üzenetére
Nem rossz, nem rossz! Lehet egyszer en is befektetek egy kameracipelobe.

Amugy miert nem YT-ra tetted fel? Van olyan lehetoseg h "nem listazott," igy csak az fogja latni, akinek elkuldod a linket, ha nem akarod minden amcsinak az orrara kotni a reptetesed.
@ framling, Game-over - szivesen.

-
Game-over
aktív tag
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Köszönöm, a blogon nem néztem

-
framling
tag
válasz
Teréz Atya
üzenetére
köszi
-
medvegy
aktív tag
Délutánra enyhült kicsit a szél, ezért kimentem reptetni a közelbe. A szél miatt 150 méteres magasság limittel repültem, de azért így is sok minden látszik.
Ide kattintva található a vágott videó.
Elégedett vagyok, nagyon jól összeállt a Eachine Light-2D + SJ5000X Elite kombó. A kamera beépített gyro-ja nemcsak az apróbb rezgéseket nyeli el, hanem a jobbra-balra fordulásnál is finomít rendesen (a 2D gimbal olyat nem tud ugyebár). A 3000-es aksikkal 10-11 percet tudok biztonságosan fönt lenni, ami nem rossz a gyári 2200-es 7.5 percéhez képest.
Szerencsére a fentedd látható kókányolt gimbal táp kábelem is bírta, de most irány forrasztani

-
Teréz Atya
senior tag
válasz
a Nagylevin
üzenetére
Hat, mivel meregetni 5.8 gigas jelet csak specko musszerrel lehet, en kiprobalnam egy masik ember FPV cuccosaval. Ide mar irtak Irorszagtol kezdve Szlovakian at az utolso magyar zsakfaluig, valszeg talasz valakit a kozelben, hacsak nem az Anktartiszon vagy kutato.
BTW nekem akkor volt no signal, amikor kiszakadt a tuner monitor csatlakozoja. Esetleg az ado/vevo megfeleloen NTSC/ PAL-ra van allitva? A legtobb mamar automatikusan kapcsol, de hatha.
Hmm, esetleg meg megnezheted h a kamera kap-e aramot, nem szakadt-e meg a kamera jelvezeteke a vevo fele. -
4m@15
tag
válasz
Jackal2
üzenetére
Sokat olvasva a blogokat, hazaiakat és persze az RCGroup fórumot is olvasgatva megszületett a verdiktem. A legolcsóbb, legfapadosabb, de szerelhető és szerethető kis H8 lesz az én kopterem. Kezdetnek veszek belőle kettőt, meg a H8S-re is benevezek. Hozzá a kis hordozó koffert és jó sok alkatrészt is berendelek. Majd meglátom mire jutok ezzel a hobbival, illetve mit tudok rá heftölni itthon.
Köszönöm a segítségeket

-
a Nagylevin
csendes tag
Elakadtam. Egy kis segítséget kérek az okosaktól.
A raceremhez megjött az áhított FPV felszerelés, de nem tudom életre kelteni.
Monitor, vevővel egybeépítve, Video jeladó és egy kamera
Összeszereltem a teljes kitet, de mivel semmi értelmezhető nem történt, visszabontottam mindent és ott tartok, hogy a VTx et megtápolom 12V al, de a monitoron nem találok olyan csatornát amin nem a NO SIGNAL felirat jelenik meg.
Bármi ötlet?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
freezer922
üzenetére
Az az. Az egyik gepet GearBest-rol a masikat Banggood-rol rendeltem. Volt innen a forumrol valaki, aki tok olcson szerezte be Ebay-rol. Keress vissza, hatha irtak az elado nevet is.
Motor + propot erdemes tartalekolni. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2
üzenetére
LG G3 mobilt hasznalok OTG kabellal es ez-gui ground station-el. A NightHawk siman megy vele. Ha a Falcon-ba szerzel BT modult, akkor nem is kell kabeloznod, BT-n keresztul bizgeralhatod, meg telemetriazhatsz, meg minden. Sajnos fajabb ficsorokhoz meg kell venni a teljes verziot, de egesz emberi aron van. PID-et az ingyenesben is ki tudtam olvasni / allitani.
-
-
PNP
őstag
válasz
mitulabattyi
üzenetére
X200 hiába matt, nagyon kevés a fénye kültérre.
-
Jackal2
senior tag
válasz
mitulabattyi
üzenetére
Akkor busineseljünk
Adj nekem privátban egy linket és én leírom ide a JJRC hibáit:
- 4 in 1 esc, ha egy meghibásodik cserélni kell egyben
- nem jól van programozva, kicsit sodródik kanyarban
- műanyag a váz, ha esel, az jó eséllyel törik
- idióta arm szekvencia, a táv elég hitvány fogásra (más baja nincs)Nagyjából ezek. Elég kicsi, de rá lehet tenni Gopro méretű kamerát. 75 USD-ért ajándék a gép.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Jackal2
üzenetére
Én inkább ajánlanék egy thinkpad x200(s)/x201(s)-et.
Kb 20e-től ki lehet fogni egyet, HDD csere egy csavar, RAM csere 2 csavar, matt kijelző.
Kis akkuval könnyű, kb A4 lap méretű, nagy akkuval ~8-9 óra üzemidő. Általában win7 pro matrica az alján...
Én egy x200s-t használok évek óta, tehát saját tapasztalat.Más: Mi a helyzet akkor a JJRC X1-el?
Most 75$-ért tudnék egyet venni, de akkor milyen hibája is van? Tudna valaki írni saját tapasztalatot? Egy xk x250 helyett venném... -
medvegy
aktív tag
válasz
framling
üzenetére
Szerintem mennie kéne a töltésnek. De ha nem vagy benne biztos, szedd szét menet közben és mérj rá néha az aksikra.
Ha 1C alatt töltesz akkor csak tovább tart, sőt elvileg minél kisebb árammal töltesz, annál jobb az aksiknak. Én a P1.1.1 2200-es aksit 2A-val töltöm, a 3000-es BlackMagic-eket pedig 3A-val.
-
muranyig
tag
Sziasztok, ebben a szeles időben összevágtam egy Phantomos videót reptetés helyett.

-
-
Jackal2
senior tag
Ez kicsit off topic, de nem rakom abba, mert lehet mást is érint. Ezt írtam az előbb a notbeook topicba:
"Sziasztok, az alábbi problémára keresek megoldást:
- szeretnék egy olyan notebookot, amivel az RC hobbys beállításaimat el tudnám végezni terepen (értsd, egy mező közepén is)
- ehhez különböző konfigurátorokat kell futtatni böngészőből, amelyek windows alapúak. Nem erőforrás igényesek, webes alapú vagy CLI-ből konfigurálhatóak. A gépek vezérlői USB-to-microUSB kábelt használnak tehát semmi speciálisat
- nem fontos számomra az hogy milyen processzorral és videókártyával jön a gép (nem is kell dedikált kártya), valószínűleg a gyári HDD repül egyből a kukába és kap egy 120GB-s SSD-t, ami elég is lesz, tehát helyre sincsen szükségem
- memória méret szintén lényegtelen, a lényeg hogy hozzáférjek a slotokhoz, ha bővíteni kell
- ami lényeges, hogy kicsi és könnyen hordozható legyen vagyis 14-nél kisebb (11-13,3 körüli) és lehessen valamennyire napfényben is látni a kijelzőt (nagy fényerő és ne tükröződjön ha lehet)
- hozzá lehessen férni a belső elemekhez, pl. ne kelljen kiszednem az alaplapot, hogy ha ki akarom venni a vinyót, mint anno egyes dell Inspironoknál
- ne kindertojás műanyagból legyen, tehát ne hulljon szét egy év után
- op rendszerért nem akarok fizetni, meg tudom oldani máshogy, szóval ezt nem kell az árba kalkulálniJelenleg egy Lenovo Y580-al nyomulok, tehát azért képben vagyok a generális paraméterek kapcsán, csak nem követtem a piacot és nem tudom melyik gyártónak milyen modelljei vannak és milyenek a tapasztalatok.
Árat nem határoznám meg, mert nem tudom, hogy ezek a cuccok mennyibe kerülnek, de nem kell business class notebook, mart alumíniumból meg hasonlók.
Válaszokat előre is köszi."
Valakinek erre valami jó ötlet?
-
Jackal2
senior tag
A Falcont szét. Most vettem egyet
De a Falcon elég jól van méretezve, ha nincs tapasztalatod, 4S akksival olyan erősnek fogod érezni, hogy össze fogod magad szarni tőle. Ráadásul a gép is elég könnyű és a motor tiltok miatt rohadtul fog menni is
Amivel játszhatsz, hogy 3S akksit raksz bele, meg kisebb propokat. Ami jó benne, hogy gyakorlatilag szabvány cuccokból van. Én hosszú távon biztosan kiukázom belőle a vezérlőt és valami komolyabbra cserélem.
Az ESC-k standard BLhelisek, szóval ezt is csere-berélheted, a váz jó, érdemes megtartani. Mivel táv és vevő alapból nincs benne, ezért ide azt raksz amit akarsz. FPV+kamera meg olyan, amilyen. Az antennát én tuti egyből cserélném Aomwayre, de ezek pár ezer forintos tételek.
Az Eachinet nem erőltetném, a karjai nagyon gyengék, mivel műanyag. Kivéve ha szeretsz szerelgetni

Mgy: HK még mindig ott van, mint alternatíva. Az elmúlt 3 csomagom 5 napon belül megjött tőlük, annyi van, hogy néha belecsusszan egy hétvége
De az akksi rendeléssel együtt lehet pótolni azt is, ha valami alkatrész hiányzik. -
freezer922
aktív tag
válasz
Teréz Atya
üzenetére
erre gondolsz?
Mert akkor ahogy nézem ez az oldal amúgy is ajánlott itt, akkor innen megrendelem. Illetve még annyit kérdeznék, hogy mivel olvastam, hogy ezeknek a különböző alkatrészeinek nem túl hosszú az élettartama érdemes akkor rögtön pár csere motort ilyesmit berendelni? Vagy egy ideig el lehet lenni enélkül?Köszi a választ egyébként
Jópofának tűnik. -
mgy
senior tag
halló, építős kérdésekkel menjünk már az építész topikba! :-)
Patics, nagyon szabad kezed van, mi hova raksz, igy kb izles dolga, melyiket választod. de a hátra kinyulo fpv antennas az nagyon NE!Jackal,
csalóka az eus raktár, elmondhatatlanul lassan jön meg onnan bármi. -
4m@15
tag
válasz
Jackal2
üzenetére
Arra gondoltam, hogy veszek egy FrSky X9D-t és így mellé az Eachine-t. Később is el tudok lenni azzal a távval, sőt az tökéletes mindenre.
Igazából csak arra voltam kíváncsi, hogy a 250-nes Banggood márkában tudok-e más motort, akkumulátort tenni. Ne legyek bezárva csak abba a márkába, az zavarna kicsit még a tanuló fázisban is.
Ezek az olcsó drónok valamiért nem tetszenek. Amikor anno modellezni kezdtem akkor is beleugrottam egy komolyabb Serpent On-Roadba.
Köszönöm a válaszod

-
Jackal2
senior tag
válasz
Patics
üzenetére
Sajnos ebben nekem lett tapasztalatom. A következő volt a szitu:
- vadonat új akksikkal repültem, amik annyira szorulnak, hogy széttépik a vázban lévő csatit vagy ha nem azt, akkor magukból kiszakadnak, amikor perecelsz a géppel
- ezért, hogy ez ne történjen meg, Marci kiforrasztotta nekem egy 5 cm-s kábelre az XT60-at, na ez sem igazán jó megoldás raceren (kamera platformon jó lehet), mert nagyon hosszú és elér a motorokig, ami így le tudja azt vágni. Most azt csináltam, hogy a váz elejétől áthúztam a hátuljára a vázon belül a cuccot, így nem tud kiszabadulni, szóval nem is vágja meg, de ez ilyen kényszermegoldásTöbb varia is van, nálam, az Ogre esetében, ahol van leszálló talp, én tuti lengőre fogom forrasztani, és lehúzom a lábak közé, hogy semmiképpen ne tudjon a motorokig felérni. Annyi, hogy ebben azért benne van az, hogy a forrasztási ponton mozog FIZIKAILAG a kábel, tehát ez egy csomó kontakthibát bevihet a rendszerbe, erre majd ki kell találnom valamit. Lehet az lesz, hogy lehúzom alulra, de ott fixre kötöm pl. pillanatragasztóval vagy gyorsszorítóval, hogy a bekötési ponton ne tudjon mozogni. Én egyébként azért akartam lengőre kötni, hogy felül helyet szabadítsak fel, de lehet, nincs semmi értelme
Ezt ugye egy racer esetében nem tudod megtenni, mert nem lesz elég helyed. Ott nem hagynám lengőn, beletenném abba a cuccosba, amit másodjára linkeltél, DE, itt az akksi elmozdulását kell megakadályoznod, mert amikor az elrepül, az tépi szét a kábeleket. Erre én azt találtam ki, hogy egy velcrot leraktam a gép tetejére, majd ráhúztam egy szorítóval az akksit. Ez olyan so-so megoldás, erősebb ütésnél így is repül a cuccos. Erre tehetnéd a váz belsejébe az akksit, akkor az oszlopok megfogják, de akkor meg minden nagyon passzentos lesz. Esetleg olyasmit lehet, hogy egy műanyag bakot felraksz a gép tetejére, amibe bele tudod rakni az akksit, hogy ne tudjon elmozdulni és utána lefogadtod, akkor nincs oldalirányú mozgás, csak ez meg túl nagy macera, mert én még nem láttam ilyet, neked kell megcsinálnod kézzel. Esetleg dupla leszorító szalagot lehet feltenni, de akkor meg elég hosszúnak kell lennie az akksinak vagy kereszt irányban rakod rá a a leszorítót, hátha úgy megfogja.
Az FPV-vel én nem tenném egybe, mert ha sérül, akkor viszi azt is magával.
-
Jackal2
senior tag
Szerintem első gépnek ne vegyél racert. Az is drága lesz, mert csak az akksik ára annyi, mint a gép. A táv annyi mint a gép, az alkatrészek fele annyi, mint a gép.
Szóval az 50.000-es racer kb. 150.000 ből áll meg, mindennel együtt.
Vegyél egy Nihui U807-et az első két hónapra, amíg megtanulsz vele repülni vagy egy JJRC X1 / XK251-et.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Patics
üzenetére
Én nem tudok ilyenről, hogy lenne, de szvsz értelmetlen is. Ugyanis a bukókeret nehéz és felborítja a gép egyensúlyát, te soha nem fogod tudni úgy kiegyensúlyozni, ahogy kell, ráadásul a gép belében lévő cuccokat nem védi majd meg semmi a brutális oldalgyorsulástól, meg a földbeálláskor jelentkező erőktől.
A másik, hogy ha a cső nagyon merev, akkor törni fogja a vázat, mert nem fogja kirugózni az erőket.
Más: a legnagyobb bajt az egész racing témában abban látom, hogy rohadt sokat kell várni az alkatrészekre. Szóval elkezdtem nézni a BG EU-t, hogy össze lehetne hozni egy gépet és hogy van-e hozzá alkatrész, ha gyorsan utána kell rendelni. Nos, a válasz, majdnem:
- váz: ZMR 250 V2 4mm karokkal
- vezérlő: Naze 32 Seriously Pro F3, van 6DOF meg 10 is, IGEN TUDOM HOGY MÁSOLAT, de aki sírna, van Rev 5. Naze 32 is igaz F1 prockóval. Én bevállalnám az elsőt, próba szerencse, még sem 40 font mint az eredeti
- ESC: Little Bee 20/25A
- Motor: Emax 2205-2300KV racing, sajna a fekete aljú, nem a piros, de legalább nem is vesz fel annyi áramot, kibírja az ESC
- prop: Kingkong 5040, Gemfan 5030, DAL 5045, Gemfan 5045x3 de ez egyébként sem tétel és vámérték alatti
- akksi: Nincs de Hobby Kingen az is van, EU-ban száz féle
- PDB: ez az amti nem találtam, de na bumm, ez vámérték alatti, mondjuk van CC3D ebből is
- táv: taranis, ha van, akkor meg kell innen venni, vagy HK-ról van Flysky I-10, Turnigy 9
- egyéb kis vackok: Eachine leszorító van, spacerek vannak (ha valaki emeletesben nyomja), forrasz anyag, meg hasonlókat úgy is mindenki 10-esével veszi Aliról, vagy valahonnan
- FPV kamera: Eachine raver 250
- FPV antenna: Aomway
- FPV adó: van egy rakat 200-600mW adó, Boscam, Lantian stb. de vannak komplett kitek is kamera+adó (pl. Eachine)
- Led: Mikro 2.5W hátsó hídSzóval a lényeg, ha ebből építkezel, akkor csak kidobod berakod módszerrel akár egy hét alatt is működőképessé lehet hozni egy összetört gépet.
Jah igen és vettem egy Falcont

-
framling
tag
Hi!
Szerintetek egy imax b6ac töltő mit szól 2 turnigy és egy stock phantom 1 lipo akksi (2200mah, 3s, 20c mindegyik) egyidejű balanced töltéséhez ha egy ilyen párhuzamos aljzattal csinálom?
Ez a pad egyébként cellánként tölti a különböző rádugott akksikat is, és van benne valami elektronika?
Köszi!
A.
-
4m@15
tag
Egy Eachine 250 Falcont vagy Racert mennyire lehet később átalakítgatni, gondolok itt a más ESC-re vagy motorra. Most csöppennék a Drónok világába és gondoltam előbb egy ilyennel kezdenék mintsem építenék egy 300 ezer forintos Lumeniert.

-
Patics
tag
válasz
Bornie127
üzenetére
Most már biztos, hogy racer építés lesz, a főbb részek már csomagolás alatt vannak...
ZMR250-es váz. Az aksi csatlakozónak 3 módot találtam, melyiket tartjátok (tapasztalatok) alapján a legjobbnak?
Vezetéken lógó
Rögzített csati
FPV antenával egybeépítettNincs nagy ára, lehet mindhárom aztán kisérletezek...
Bocsi Bornie, ez nem válasz, csak véletlenül arra nyomtam.. De ha már.. lehet nem olcsó, a karbon sem az, meg ez nekem "ingyér" van, jelenleg..

De ami nekem van, az Nektek is, Ha kell bármi amit adhatok, téritésmentesen átadom (ha nekem nem kell)..
-
Patics
tag
válasz
Jackal2
üzenetére
Drónra létezik "tanulókeret"? Ja a propikra van, de a leszállótalpakra? Én mindig tanulókerettel kezdtem, készítettem 10-es múa csőből, kétszer fél/egy méteres Xet, a végén nagy habszivacs gömbökkel és felkötegelőztem a talpakra. Aztán ha borult, ez megvédte. Sokszor tört is, de gép megúszta.
Lehet ha kész lesz a racerem, azt is tanulókerettel kezdem reptetni...
Mindjárt linkelek is videot róla.. ha megtalálom... A v686-om egyim motorja nem hajlandó elindulni így most repszünet van ...
-
Bornie127
aktív tag
válasz
wyattthoearp
üzenetére
Nem rossz ötlet.
-
wyattthoearp
tag
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Nem készítesz egy leírást, hogyan készül fpv kopter az u807-ből?
-
Patics
tag
válasz
szacsee
üzenetére
Makrolon a neve, de megtudhatok róla többet is, ha kell. Plexi és "törhetetlen". Persze hajlik a rugalmassága mértékében, de nem törik. Van belőle kb. fél négyzetméter, (persze venni is lehet) majd kisérletezek vele. Egyenlőre csak ennyit tudok róla... Ha valami konkrétumra kell akor érdemes komolyabban foglalkozni vele. tervezem, hogy a lábakat vagy az alaplemezt erősítem majd vele, ha szükséges...
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Allien
üzenetére
A palántázó upgradehez ne felejtsd el szétszedni a karokat. A régit még ki tudod feszegetni simán, de vissza nem fog menni.
Itt is működik a darts-mod, amíg megérkezik, tegyél egy próbát. Szerintem jobb, mint a gyári, amert az nagyon rugalmas gumiból van, ha nem függőlegesen teszed le, vagy emeled a gépet, akkor "letapadhat" annak összes nyűgjével együtt.
-
mgy
senior tag
válasz
Teréz Atya
üzenetére
ez tök jó, grat!
a billegestol mondjuk tengeribeteg lettem... :-D -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Teréz Atya
üzenetére
No, foldobtam a zinternetre amit ossze FPV-ztem az U807-el.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
SpydeR3412
üzenetére
Ay MJX X600 is addig patika allapotban volt mig nem kezdtem el FPV-zni vele. Utana viszont 2! nap alatt leamortizalodott.
Kb 7-10 dolcsibol helyre tudnam rakni, de nem birja az FPV-s strapat, magaban meg nem elvezet reptetni. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Az mjx x800 viszont jól bírja nagyon!
Vettem egyet, használtam pár hónapig. Most haveromnál van kb. 3 hónapja, akinek az első gépe.
Viszont a gépnek semmi baja!
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
freezer922
üzenetére
Ha tudsz meg szerezni, akkor a Nihui U807. Szinte agyonverhetetlen, sportos es ha kesobb akrsz, tehetsz ra FPV szettet is. A taviranyitoja ronda.

-
DJGABI
addikt
óccó 7x20mm motor [link] ~600ft/pár
-
freezer922
aktív tag
Hali,
Lenne egy olyan kérdésem, hogy kezdőnek (bár nem tervezek később se komolyabb több 100ezres verziót venni
), milyen drón lenne a legalkalmasabb max. egy ilyen 10-20ezer forint körül? Az összefoglalóban ránéztem az oldalakra illetve itt bele olvastam a beszélgetésekbe, de inkább megkérdezném mielőtt bárhonnan rendelnék. -
szacsee
nagyúr
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Az azt hiszem Patics volt valami plexivel amit kalapáccsal ütött.
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2
üzenetére
Lehet, hogy jobb az anyaga, de ettől még pl az X250 is egy hobbi fosadék. (sorry a megfogalmazásért) Lehet, hogy maga a gép nem rossz, de a távja az ortopéd. Főleg, ha rajta a monitor, de ugye anélkül meg minek?
Egy darab csavart lespúroltak róla, hogy a nyakba akasztót be lehessen akasztani, ne essen ki az ember keziből. FAkklol. 
Mondjuk, most tervezem az X250 mezőgazdasági használatra. Dugványozáshoz rendeltem ilyentet:
[link]![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Így néz ki és ekkor startol a Honor 600 Pro
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Autós topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Jövedelem
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Thule tetőcsomagtartós kerékpárszállító
- TETKÓS/KOZMETIKUS lámpa eladó
- Apple iPhone 12 64Gb,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB sárga használt, karcmentes 97% akku 6 hónap garancia
- Apple Watch Series 11 46mm GPS + Cellular Karcmentes állapot 100% akkumulátor
- HP ProDesk 600 G2,G3 Mini és 600 G2 MT , félkonfig, bővítési opció, mini PC/NAS/HTPC alap
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség

Lehet az a legtisztább, ha előtte bemegyek és kipuhatolom, hogy mit szólnak a dologhoz.
Jobban mondva, torony, mert ugye repül

Egy darab csavart lespúroltak róla, hogy a nyakba akasztót be lehessen akasztani, ne essen ki az ember keziből. FAkklol.