- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
pisti
őstag
válasz
#31757056 #38741 üzenetére
Köszönöm a visszajelzést! A többieknek is akik írtak.
A monitorom sajna olyan amilyen perpill, nincs hardveresen kalibrálva, szóval lehet tényleg nem jól látom a színeket. illetve ezt a lilulást sem észleltem (bár a kamionos az kissé pirosas nálam is, de az tetszett úgy)
A te monitorod kalibrált?
Az exif azért nem látszik, mert eddig olyan módon vágtam meg méreteztem a képet amivel ez elveszett, de mostmár ezen változtatni fogok. Illetve ki is dolgoztam azt a lépéssort amit használni kell ahhoz, hogy megmaradjon az exif a képen.Szépek a képek amiket mutattál egyébként. Az előző "turista" fotó is tetszett és ezek is szépek. Jót tett nekik a polárszűrő használata meg a nem feltűnő HDR utómunka is és persze szépen is szerkesztettek.
-
-
Sucuka
senior tag
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
#31757056 #37465 üzenetére
Sajnos arra is alig volt hely, hogy egy helyben megálljak. Nem beton, hanem száraz föld.
Köszi!#37466
csoffadt: Nem volt a "elérhetőbb". De értve.
belógó: Caymannak már írtam, hogy nem tudtam lentebbről lőni.
föld, sárga, fehér: Értve. Az 50-es M-mel csináltam 1.7-es rekesszel. Hogy tudok nagyobb mosódást elérni?
Köszi!#37467
Kerettel kínlódtam egy csomót, aztán nem lett jó. Így a szokásosat alkalmaztam.
Köszi!#37469
A levele engem páfrányra vagy (selyem)akácra emlékeztet... -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
#31757056 #37371 üzenetére
Megkérdeztem asszonyt is, mivel én már tudtam mit kell keresni.
Szerinte itt nem annyira zavaró mint az előző kép első verziójánál, és osztom a véleményét. Legközelebb majd jobban figyeltek erre is.#37383
Ezt a mókusos témát beszéljétek már meg, mert érdekel, hogy mit kellene látnom, mi lenne szerintetek jó. Ebből is tanulnék.
Nekem egyébként jónak tűnik.
Nem az a zavaró, hogy a fa részletessége után a mókus kevésbé tűnik részletgazdagnak? -
Slowman
aktív tag
válasz
#31757056 #37350 üzenetére
Köszi! Megpróbáltam nem túlzásba vinni a színeket, csak próbáltam olyasmit összehozni amit láttam.
Kicsit összekavarodott a linkelés, meg az egyik ugye ilyen fura lett és az egyik ki is maradt. Próbáltam kijavítani, de nem sikerült mert elméletileg jónak kelet volna lennie. Nem tudom miért, megőrölt a Flickr. -
csakb
őstag
válasz
#31757056 #37182 üzenetére
Baromi szemcsés.
Nem szeretem a szarrá zajszűrt képeket, de ez az én bajom. Most megsimogattam a képet egy kicsit, és annyira nem lett rossz, mint amire számítottam.Az előtér valóban nem esztétikus, távcsöves észlelés volt, igazából emlékkép magunknak.
Ez volt az első komolyabb csíkhúzós próbálkozásom, a technikát most begyakoroltam, keresem a jövőben a szebb/érdekesebb témát.
-
válasz
#31757056 #37176 üzenetére
Én is mondhatnám ezt pl. a manchesteri képeidre, mégsem teszem, mert elfogadom, hogy Neked az mutat újat. Különben sem nagyon lehet újat mutatni már fotózás terén.
Attól, hogy unalmas egy makró, még lehet jó! De igaz ez akár Sztyui portréira is. Ha fél órát előtte portrékat nézegetek, azok sem ütnek. Más kérdés, hogy a női portrék a férfiakban más miatt váltanak ki tetszést! -
máyköl
veterán
válasz
#31757056 #36945 üzenetére
Köszi!
Tudom, hogy a túlsó virágnak kellett volna élesnek lennie. Az a helyzet, hogy egy 2-3 mp.-ig volt csak ott a méh, és azt akartam, hogy mindenképpen rajta legyen. Két kép lett csak, kb. ugyanaz lett. Autófókusz így döntött, már nem lett volna idő manuálisan fókuszálni. Kompozíció nekem most így tetszik, tudom, hogy a "szabály" azt követelné, hogy legyen bal oldalon, de most szerintem jó így a kompozíció.Kár, hogy az élesség nem azon a tulipánon van, amelyiknél a méh van, sajnos ez így sikerült.
filózoli: Köszi.
-
pisti
őstag
válasz
#31757056 #36863 üzenetére
Nem kell lencse a mikro4/3 m42 adapterekbe, mivel az m4/3-nál jóval kisebb az obi mögött kivetített kép fókusztávolsága mint az m42-nél, ezért itt elég szimplán "távolabb tartania" az adapternek az m42 obit. Ezt meg is teszi több mint 2,5 centivel, egyébként emiatt, meg hogy ezen régi FullFrame obik kivetített képe jóval nagyobb mint a 4/3-os érzékelő léteznek Tilt-es (Shift-et is tudót még nem láttam, de úgyis a Tiltes része az érdekesebb) adapterek is, némelyik egész korrekt áron (huszonpár ezer Ft), ahhoz képest legalábbis, hogy mennyi egy dedikált Canon vagy Nikon TS obi (400-500 ezer Ft).
Azért manuális fókuszálással nem semmi így elkapni a repülve mozgó témát.
Az első ilyen wtf?! nézése van a sirálynak.Visszatérve a végtelen fókusz témához, úgy vettem észre, hogy ez az adapter nem tökéletes ilyen téren sajna, kicsit hosszabb a kelleténél úgy látszik, mert nem tökéletes a végtelenbe fókuszálás. Kis sufnituninggal(csiszolással) majd ezt kiküszöbölöm.
Tényleg nem nagy a pontatlansága egyébként, lerekeszelve (f11-re tekertem ha jól emlékszem) a Jupitert pl. lehet ilyen képet csinálni vele:
Ez pedig ebből egy 100%-os kivágás: -
pisti
őstag
válasz
#31757056 #36858 üzenetére
Köszönöm az értékelést! Hogy a fotózzos reakciómat használjam, látom onnan "lested le", hogy milyen obit használtam.
Nemrég vettem adaptert, az eladó meg azt mondta, hogy eléggé viszik ezeket, szóval lehet nem annyira unikum, vagy nem lesz az. A jupiter pl. 135mm / f3.5-ös obi, ami ezen a gépen a kétszeres szorzó miatt 270mm / f3.5. A Zenit alapobi az 58mm / f2.0, ami ezen 116mm / f2.0, és ezek néhány ezer Ft-os kis kütyük.Nem mindig ugyanezt a botot használja, de törekszünk arra, hogy mindig ilyen legyen a bot.
Megvannak az előnyei, jobban meg tudja fogni a kutyus pl., meg az orrával tudja dobálni, de a földről felvenni is könnyebb nekünk.
Rubbi: Köszönöm részedről is a visszajelzést.
-
válasz
#31757056 #36747 üzenetére
Kösz a véleményt. Valójában sok helyen láttam rügyes képeket és végül is ez hozta meg bennem, hogy én is készítsek. Próbáltam maradandót alkotni és a "megszenvedést" épp ezért is nem az utómunkára értettem. Való igaz, hogy ha már egy téma "lerágott csont", akkor nehéz újat kihozni belőle.Próbáltam kihozni belőle valami újat...
Egyébként konkatokhoz adtalak Téged is Flickr-en.(#36748) Marky21
Köszi. Direkt próbáltam nem csak szimplán rügyet fotózni, kerestem valamit, ami feldobja az egészet.
-
-
válasz
#31757056 #36142 üzenetére
Köszi. Ami a vágást illeti, miután feltettem egyből nekem is azzal volt bajom, de valahogy az összes meglévő képen így fényképeztem, vagy ahol megmaradt a sarok, ott rossz a szög. Na mindegy, majd újra próbálom.
Nem akartam tisztább képet. Először ISO200-on próbálkoztam és színesben. Valahogy egyik kép sem adta, amit szerettem volna. Azért tologattam feljebb az ISO-t, míg végül 800-on elértem, amit akartam. -
sztyui2
őstag
válasz
#31757056 #35776 üzenetére
Én mindenféle zajszűrés nélkül, az iso4000-et is vállalom
Szerintem a LR3 nagyon elkeni a részleteket a zajszűrés tekintetében, és ez kb minden programmal így van. Szerintem nem kell szégyellni a szemcséket, tudnak azok szépek is lenniInkább legyenek szemcsések a képeim, mint romashop feelingesek
[link]
Egyébként iso200-on zajosodás tényleg baromság, mert mégcsak nem is nagyon nyúlt bele LR-ban a képbe, ami nagyobb szemcsésedést okozott volna...
Vagy ha belenyúlt, akkor egyszerűen rossz volt az expozíció
Ez meg iso25600...Ennyit erről, és simán használható kis méretben, közösségi oldalakra, ahova kell, ráadásul ezt a 24-105L-el lőttem, aminek f4-es a fényereje. Ha egy nagyobb fényerejű obit használok, akkor mégjobb lett volna az egész.
Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Need for Speed: Rivals
- További aktív témák...
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest