- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
Aktív témák
-
sztyui2
őstag
Naszóval viszonylag sokat alakítottam rajta, ez a full nyers kép, ez, ami LR-ból jött ki, és ezután Photoshopban megcsináltam a szokásos arc retusálást meg ilyeneket(kiszedtem az ernyőt is...
), aztán az ebben a blogposztban említett Photoshop plug-innal megcsináltam a becsillanást, meg így a színezést is,aztán még játszottam a layer mode-okkal, opacity-vel is talán egy nagyon kicsit, bár annak már nem sok hatása van, és kialakult a végleges kép,szóval így
-
Myth
aktív tag
(#38347)-ben az első kép direkt ferde panoráma lett. Pont az ember (a hinta tetején) és bal oldalt az árnyékok lennének a lényeg. A harmadik pedig azért érdekes (sötét) mert már este csináltam és ez volt a max. amit ki lehetett hozni belőle. Alig volt fény az alap képen szinte semmi nem látszik. Próbáltam feljebb húzni egykét csúszkát, hogy világosabb legyen az előtér...
-
szőröscica
addikt
-
Sucuka
senior tag
Nikonos topikban nem rég láttam egy hsz. erejéig
(#38314) t_a_m_a_s:: csodálkozom, hogy nem esett vele orra a gyerök
-
*Ropi*
félisten
"No én meg voltam olyan esküvőn, ahol törött lábbal jött el a fotós..."
Mert annak a fotósnak volt önérzete és hivatástudata. A pár azért fogadta fel, mert az ő képei álltak legközelebb a szívükhöz, beléje fektették a bizalmukat. Ő pedig megígérte a párnak, hogy ott lesz és fotózni fog. Ilyen bizalmi helyzetben nem lehet megtenni, hogy mást küldesz magad helyett, max. ha mozgásképtelen vagy. Minden más helyzetben ott kell lenni és maximálisan megtenni mindent a párért. Én is fotóztam már végig esküvőt 39 Celsius fokos lázzal, meg olyan fogfájással, hogy több Advil Ultra Forte volt bennem, mint étel...De az adott szó mindenekfelett a legfontosabb a pár felé.
-
brumi1024
veterán
Én jó helyen voltam (Balaton északi parti domboldali nyaraló nagyonszép kilátással), de hideg volt és állványt+telét előző nap vitettem haza
(nem akartam vonaton cipelni) úgyhogy kitobi+fatákolmány segített csak, de nem sokra mentem. Mindegy megnézem a képeket hátha sikerül valamit kihozni.
-
Peethy
őstag
A környéken van ismerettségem, 2 suliban mindenképpen, nyáron el akarok készíteni egy honlapot magamnak, meg nagyon sokat fotózni, hogy legyen mit felrakni. Miután megcsináltam a saját + ismerős osztályokban a képet, már lesz valami, amit fel tudok mutatni akár más helyeken is (szintén a környékben kell gondolkozni, amely az esetemben pár kis település).
Ezt a két képemet korábban nem akartam megosztani, de aztán kaptam rájuk jó véleményeket (leginkább laikusoktól), most szívesen hallanék a hozzáértőktől is
-
-
v2izzy
tag
Köszi a véleményeket!
Igazatok van, viszont a másodikat direkt kiegyenesítettem és én nem látom ferdének, és próbáltam hosszabb záridőn lőni, de ez volt a maximum érték sajnos. Meg szerintem az nem gond ha annak ellenére hogy fénnyel szemben van és hogy sötétek még azért látszik a színe, bár itt lehet hogy már nagyon világos a kép jobb oldala.
Majd holnap lehet megpróbálom még egyszer hátha akkor nagyobb sikerrel járok. -
-
hegyimorc
senior tag
Általánosságban szerintem fontosabb a vaku, mint a magas ISO. (Vagy legalább is nekem hasznosabbnak tűnik)
Ezt például déli verőfényes napsütésben csináltam, de a sok fény itt inkább hátrány, mert a bringás testtartás olyan, hogy saját magát árnyékolja, a sisak és a napellenző pedig még többet ront a dolgon. Derítés nélkül sokkal rosszabb lett volna. (ISO 200, 85mm F/1.8 obi 1/3200s és ebből következően természetesen high-speed vaku mód)
A vakut másra is szeretem használni. Pl ilyen képekhez. (itt csuklóból megtekertem a gépet)
Ennél sem lett volna sok esélyem vaku nélkül. (Itt sűrű lombok alatt voltam, szakadó esőben. Idén, május 1., Buda Maraton)
Szóval én vinnék vakut ha lehet. (Ha esetleg súly/méret korlát van, akkor inkább vaku és egy kisebb obi, mint vaku nélkül egy 70-200)
De inkább az a fontos, hogy találd ki előre, hogy amit viszel azzal mit és hogyan tudsz fotózni. Amit elképzelsz azt simán kipróbálhatod egy bicikliút mellett is. Jobb még itthon kikísérletezni, mint a Touron elszalasztani.
Majd mutass képeket, ha hazaértél!
ps: A The Big Picture-on mindig vannak képek a Tourrol.
-
pisti
őstag
Olvasd el a hsz-nek a második részét is amire válaszoltál.
Másrészt a 4/3-os gép f8-as mélységélessége egy szinten van egy fullframe gép f16-osával, szóval ha lágyabb a kép mint szeretnéd, akkor az szvsz inkább a leméretezés eredménye lehet.Ha már itt tartunk egyébként.
szaby_gyerek: Nekem is inkább az első panoráma tetszik, érdekes városrész amit lekaptál és az ég is határozottan szebb így, hogy egyenletes színű, ellenben a másik képpel. -
ROBOTER
addikt
Ekkora képméretnél fizikailag (optikailag) többszörösen kizárt, hogy mélységélesség probléma miatt bármilyen részletvesztés bekövetkezzen.
F8-nál még pixelre számítva (4 mikron, ha 12 megapixeles 4/3-os) a szóródást sem keletkezhet ekkora távolságnál és ilyen képszögnél semmiféle probléma. Ez a kép pedig az eredeti területének kb. a századrésze.
-
Segnior_Barthez
senior tag
ez szuper. a fókusz a helyén, és az a legfontosabb.
ugyan a szem színét túlhúztad, de legalább ferde a kompozíció
én ezt úgy küszöbölném ki, hogy -legközelebb- nagyobb képkivágással dolgozva - megadva a későbbi lehetőséget a kép vágására- egyenesbe hoznám.
de szerencsés, és jó! kép. grat -
-
kiskornel
addikt
400mm-en FF-en elég lett volna 1/400s. Tartalékkal 1/640s. (sőt, ha stabi be van kapcsolva, 1/250s alatti érték is jó lett volna; ha meg állványról ment...). -> Ezt iso200-on is lehetett volna tolni.
Ez iso800-on 1/1280s-sel készült. Nagy volt a szél?Pályázatokon, virágfotóknál a zsűrik nagyon-nagyon kritikusak. A virág nem fut el, nem szökik meg, egyhelyben áll. Ezért mindenki úgy gondolkodik, hogy van idő arra, hogy beállítsd, rendberakd minden egyes kis momentumát a fényképezésnek. -> a legkisebb nem oda illő valami is HIBA. Szerintem érdemes ezt a gondolkodást fenntartani. Sokat lehet általa fejlődni.
Bocs, ha nem voltam egyértelmű.
-
Köszönöm Mindenkinek a hozzászólásokat!
cOxeR: Az első képedre már azelőtt írtam, hogy ide linkelted volna!
Slowman: a trükk: a pitypang a billentyűzetbe lett beleállítva, majd bele lett téve a külön ejtőernyő. Bal lentről lett vakuval megvilágítva. Ja, és itt nincs fav, a flikkeremen meg alig van hely, vagy 200 kép után is lehet feltölteni, csak a régiek majd nem látszódnak?
Rubbi: a sárga az arany akart lenni, úy látszik, nem találtam el
-
máyköl
veterán
Pedig most direkt foglalkoztam vele csomót, hogy nehogy életlen legyen. Liveviewben ránagyítottam, tök jól be lett állítva, de mégsem sikerült eltalálnom az élességet ezek szerint.
A mókus egy baromi fürge állat. Örültem, hogy így elkaptam, nem lehet azzal foglalkozni, hogy hol van a szeme, kattintanom kellett, ment felfelé. Ha sokat várok, lemaradok a pillanatról.
-
-
OK, értem. Kösz a tanácsot.
(#37029) forceberg
Kisebb ISO-val gondolom élesebb lett volna, de itt 800-on volt és elég magasan, vágtam a képet. No, majd legközelebb. Minden esetre megtetszett a kép és azért is raktam ide be. Viszont legalább kapok véleményeket, aminek örülök.
(#37047) kiskornel
Zajt szűrtem, noise ninja-val, de ennyit tellett tőle
A logo jogos, vehettem volna kisebbre... ez a Photography dolog meg úgy van (esetemben), hogy van egy fotós klub, ahova járok és ott javasolták, hogy lássuk el valami jelzéssel a képeink. Alap esetben egy CSB kis átlátszó logót csináltam, de hát azt mondták ez így jobb... de mondjuk nekem a másik jobban tetszett. Szóval ez a történet nálam, a többieknél nem tudom, engem nem zavar igazából.
Névadás: találónak véltem, kb. ennyi.
Megjegyzés: köszönöm, igyekszem
Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Változatos hardverbokréta
- BestBuy topik
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM A (Nikon F) + dokkoló
- Insta360 X4 akciókamera Invisible Dive Case
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 777 / 3800 / 6400 expoval)
- Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM objektív
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest