Hirdetés
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
pcnet
addikt
Újabb érdekesség. A 70es szám amire a ráhordozást kértem még mindig él, és a myVodafone app szerint 50es lett a száma, amit nem tudok ellenőrizni, mert nincs rajta egyenleg, így nem tudok csörgetni. De az látszik, hogy előfizetéses és március 12 lesz a számlazárás.
De a Voda futárral is küldött egy SIMet, ami szintén felvette az 50es számot, majd kértem rá egy szám cserét. Remélem nem lesz két előfizetéses csomagom?!
Szerk: Az 50es számot megcsörgetve azt mondja, hogy a szám nincs hozzárendelve egyetlen előfizetőhöz sem. Akkor remélem csak a rendszer nem érte még utol magát.
-
pcnet
addikt
válasz
4Grider #46620 üzenetére
Csak nem tudtam várni! Felhívtam az 1270et és kértem egy 70es számot. A 70es kártyás csomagomét nem engedték, 2 db számot ajánlottak fel, egyiket elfogadtam. Kicsit molyolt a hölgy, azt mondta március 12-ig végbe fog menni a számcsere. Még le se tettem a telefont, már jött egy email, hogy teljesítették a kérést. Megcsörgettem a 30as számomat és már az általam választott 70es számról ment ki a hívás. Ennyi! 7e ft, de számomra megérte. A szerződés bontás is benne lett volna 5e ft-ban utazgatással, idő töltéssel stb... Boldogság van!
Mégegyszer köszi mindenkinek aki elviselte az agymenéseimet és segített!
-
pcnet
addikt
Nos Urak!
Végbement a számhordozás. A Digis kártyám már nem él, a Voda által adott kártya felvette az 50es számot, de a 70es is él még, amire a ráhordozást kértem. Holnap reggel felhívom az 1270et és kérek egy szám cserét, mert szeretnék 70es számot magamnak.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget és a türelmet!
U.i.: Digi ügyfélkapun van egy 2990 ft kiegyenlítetlen számlám, de az adatforgalmat már nem tudom lekérdezni. Számla rendezés, hogy fog működni? Mert ugye március 1-től március 8-ig még Digis voltam és gondolom ezt a 8 napot a Digi felé kellene rendeznem, március 9-től meg majd a Vodának kell csengetni.
-
isx1
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, segítséget mindenkitől + jó volt tudni a DIGI MAX-ról (thx stingy2, mert a 1270 azt nem akarta, de bementem és ott jó volt. Természetesen én is futottam egy kört a digi ügyfélszolgálatával, mert nem volt helyes az adat. Javította, nézem még elindulás előtt... "azt még bele kellene írni, hogy..." Végül bele került és hogy-hogy nem, a voda adatait is javítani kellett.
-
isx1
csendes tag
válasz
Noukoum #46596 üzenetére
Nekem azt mondták, hogy ne lepődjek meg, az első számla magasabb lesz, mert a tört hónapot és a következő egészet is tartalmazni fogja. (A digis tört maradékot meg majd jóváírják.)
Nekem ez van a honlapon:
"Havonta fizetendő
Flotta Talk 1 GB Extra 3 000 Ft
ÖSSZESEN 3 000 Ft"
Nem fogok mosolyogni, ha a kötéskori összeg nem is annyi, mint ami le van írva.
Direkt letöltöttem a szerződésem (kíváncsivá tettél) és "Rendszeres díjak összesen:
3500.00 Ft/hó" <- Ez az 5GB (+2GB)-os csomag, az 1GB-os az 3000.00 Ft/hó.
Szerintem nálad is a tört hónap lesz az ok. -
kinder93
aktív tag
Vannak benne ilyenek: ép. lph. a.? Nekem ezekkel komoly gond volt. Mert a Digi nem tud normálisan “legördülő menüben” ilyeneket kiválasztani. A vodafone meg igen. És így sosem egyezett volna a lakcímem…. Jóvá is hagyott a vodafone!! elég szép összeget a panaszom alapján.
-
stingy2
senior tag
-
Takato
csendes tag
Voltam a Vodánál ma bent átakartam hordozni hűség nélkülibe a Digi mobil Max csomagot közölte az ügyintéző úr, hogy felejtsem el hűség nélkül nem megy a dolog csak határozott időre mehetnek ezek a csomagok, mondom úgy tudom nem így van, de ő szerinte igen így! Szóval megköszöntem a jelenlétet és le is léptem ameddig van hagyom Roamingba aztán megyek máshová
Röhej, hogy nincsenek képbe a Vodánál vagy szándékosan hűségre akarnak rábeszélni!
-
törölt tag
nekem volt egy cifra ügyem, a digi 6db kötbért fizetett. Mint utólag kiderült, a magyar karaktert (esetemben az "ő"-t nem tudta átkódolni a rendszerük amikor átadta a telenornak, és helyette 3 másik karakter -krikszkraksz- ment át a telenorhoz.) Végül úgy lett megoldva a dolog, hogy az "ő" le lett cserélve "ö"-re és manuálisan vették át a számot a telenorosok, tehát nem a központi nyílvántartó adatbázisa szerint.
Legalábbis ezt mondta a telenor. -
riki
senior tag
Sziasztok.
Én még mindig küzdők a ráhordozással. Már 4 !!!.szer ,dobták vissza,pedig az ügyfélszolgálatok szerint minden rendben. A Diginél,és a Vodánál már bérletem van. Mindkét szolgáltató ügyfélcentrikusan áll hozzá,de már Ők is, széttárják a kezüket, és nem értik mi lehet a probléma. Kértem méltányosságot,hogy mindkét szolgáltató leellenőrzött,direkt legyen az átadás. Azt mondták kb 2nap,az elbírálás. Fehérváron,infó alapján, nem én vagyok az egyetlen aki így járt. -
stingy2
senior tag
válasz
snooze #46602 üzenetére
Én ezt értem, de:
"Értesítjük továbbá, hogy 2024. március 1-jétől az egyedi flotta tarfiacsomagok esetében...
a KSH fogyasztói árindex alapján meghatározott inflációkövető 22,01%-os díjkorrekciót alkalmazzuk" [link]
Még egyszer leírom: a szerződést 2024.03.06-án kötöttem. -
stingy2
senior tag
válasz
Noukoum #46599 üzenetére
Az mondjuk elég mókás lenne, hogy 2024.03.01-től emelkednek a flotta díjak 22%-kal, és kötnek velem flottára 1 éves hűséggel 2000Ft-os havidíjjal szerződést 2024.03.06-án, majd ezt megemelik március közepén 22%-kal.
Amennyiben ezt meg mernék tenni, ahhoz lenne egy két szava a fogyasztóvédelemnek is. Gondolom, országosan nem csak én kötöttem ilyen szerződést márc.01. után.
Persze a szó elszáll, de ha minden ilyen reklamációnál előjönne, hogy az ügyintéző is megerősítette, hogy a havidíj 1 évig nem változik, ott azért ner ide, 4ig oda, elég jó érvelés kellene a voda részéről." jó lenne ha akik már többel rendelkeznek mint amit az ügyintézők mondtak, megosztanák a tapasztalataikat.": belépve az online fiókba ezt látom: [kép]
Mivel a szerződést 03.01 után kötöttem, ezért semmilyen érvvel nem tudják alátámasztani, hogy miért is nem az emelt árat kommunikálták szerződéskötéskor, 5 nappal az életbelépés után. -
slice14
veterán
1. Számhordozásnál azért adnak egy ideiglenes számot, hogy addig is tud használni a szolgáltatásukat (ha szeretnéd), amig végbe megy a számhordozás. Ideiglenes számot nem szokás megadni, úgy is megszűnik.
2. A ráhordozás inkább azért jó, mert pl veszel egy Vodás feltöltős csomagot és azzal teszteled hogy jó Neked a Voda szolgáltatása, ahol használnád. Ha jó, akkor rá tudod hordozni egy másik szolgáltatónál meglevő számod. Gyakorlatilag ugyanaz a felállás, csak annyi különbséggel, hogy itt Te határozod meg az ideiglenes szám használatának idejét és nem a szolgáltató.Röviden a ráhordozás: Egy használni nem kívánt számra (ami ezzel megszűnik) ráhordozod a másik szolgáltatónál lévő számod.
-
Noukoum
veterán
-
pcnet
addikt
válasz
evbalazs #46595 üzenetére
Azt mondjátok a ráhordozás a két szám (előfizetés) migrálása. De itt mi a migrálás tárgya? Mert se a 70es szám se a Vodás tarifacsomag nem marad meg. Akkor ez inkább csak felülírás mint migrálás. Ahhoz meg akkor minek kell a 70es szám? Ha 70es szám megadása nélkül is 50es maradok meg a 70 számmal is 50es maradok, akkor minek bele keverni a 70es számot. De tényleg hagyjuk! Itt hagyom a topicot, nem borzolom tovább a kedélyeket. Még pihenőre tesz egy moderátor. Munkatársaimnak is megmutattam a leírást, de ők se értik mi a ráhordozás és a számhordozás közt a különbség. Akkor ők is hülyék, némelyik 2 diplomával. Így is, úgy is 50es számmal érkezek a Vodához. Akkor mi értelme belevonni egy 70es számot, ha az úgyis megszűnik. Tehát semmi szükség a megadására mert ha megadom ha nem, 50es leszek, punktum.
-
Noukoum
veterán
válasz
evbalazs #46590 üzenetére
Amiről már te beszélsz az sima vodás flotta.
Én 3000-es csomagot kötöttem korlátlan beszéd + 2gb internet. Ugyanaz mint a tied csak kisebb nettel.
Már megkaptam a számlát, 3000 helyett 3640 forint a számlán szereplő összeg. Tehát ezekre van 22% emelés. Meglepődnék ha te ezt megúsznád csak azért március 1 után kötötted. Majd ha megkaptad az első számlát utána is írd le mi a helyzet.
Flotta talk 1gb extra, 12 hónap hűséggel.
-
evbalazs
csendes tag
1. Számhordozással áthozod a számod - ekkor kapsz egy ideiglenes 70-es számot a vodánál a számhordozás megtörténtéig (ez szűnik meg a számhordozás megtörténtekor) és arra megy rá a DigiJunior csomag és az 50-es szám, amire utána ráhordozhatsz másik számot más szolgáltatótól tetszőlegesen. Az eredeti 70-es számoddal semmi nem történik, mert nem vonod be a dologba (illetve max akkor, ha ezt a számot viszed más szolgáltatóhoz és hordozod vissza a Vodafonehoz)
2. Van egy meglevő Vodafone előfizetésed (20-30-31-50-70 előhívószámmal) és arra egy másik szolgáltatónál levő előfizetésed (jelen eseteben Digi) telefonszámát hordozod rá. Ebben az esetben a meglevő 70-es számodat bevonod az ügyletbe az elveszítendő oldalon, az a szám megszűnik és helyébe lép az 50-es.A lényeg: minden esetben megszűnik egy szám amikor végbe megy a számhordozás. Vagy egy ideiglenes 70-es, amit direkt ezért adtak vagy egy olyan szám, amit te adsz, de azért, mert nincs rá szükséged és ilyen módon szabadulsz meg tőle. Ha kell egy szám, akkor ne hordozz rá, mert elveszik.
Amit szerintem tegyél: Állíttasd vissza az eredeti állapotot arra hivatkozva, hogy félretájékoztattak. Ezt még ma, a lényeg, hogy NE LEGYEN MA SZÁMHORDOZÁS, mert akkor szinte biztos, hogy nem hozza vissza senki a számot.
Utána pedig kérdezz és lesz segítség. És gondold végig, hogy mi lenne neked a legjobb megoldás. Ha a 70-es szám DigiJuniorban a Vodafone-nál egy év hűséggel, akkor leírjuk, hogy ehhez mit csinálj, ha más, akkor szerintem tudunk ajánlani valamit, hogy merre lépj. De alapvetően minden megoldható azok közül, amiket leírtál. -
4Grider
nagyúr
A különbséget mi látjuk a kettő között, az hogy te nem, az egy dolog.
Nem attól lesz vagy nem lesz számhordozás, hogy te beteszed-e a telefonba egyik-másik sim-et, hanem attól, hogy elindítottad. Talán telefonálj be mielőtt meglépik, hátha sikerül leállítani. Utána ui. nehezebb lesz visszacsinálni. És mielőtt belefogsz valamibe, gondold át, esetleg kérdezz. -
pcnet
addikt
válasz
evbalazs #46591 üzenetére
Azért arra kértem, mert szerettem volna megtartani a 70est. Direkt megkérdeztem, hogy a 70es számra szeretném rátenni az 50es en lévő csomagot, hogy a 70es megmaradjon. Más különben mi értelme a ráhordozásnak? Erre rá is bolintottak. 70es számom lesz, az Digi Junior csomaggal. De tudom, megint én leszek a hülye, hogy nem értem. Akkor nézzük csak:
1. Számhordozással áthozom az 50es számot vodához.
2. Ráhordozással megszünik a 70es számom.
Akkor most mi a különbség? 1es esetben én dobom a kukába a 70es SIMet, 2es esetben a Voda nyírja ki. A 70es számnak annyi. Akkor most mi a pék f.sza a különbség? De tudom, értelmi fogyatékos vagyok! Ma már kiderült. Én naív azt hittem a ráhordozás azt jelenti, hogy a Digis TARIFACSOMAGOT hordozom rá a 70es meglévő, ismerőseim által ismert számra.
Ha ma este nem teszem be a telefonba a Vodától kapott SIMet, és nem indítok róla hívást, akkor nem valósul meg a számhordozás? Ergo megmarad a Digis 50es számom is a Diginél és a 70es is a Vodánál? Holnap meg elkocsikázok a legközelebbi Voda üzletbe és felmondom a Digi Juniorra kötött 1 éves hűségemet? Ez lehetséges? Mert akkor inkább mardok kártyás Telekomnál. Elegem van már a Vodafoneból! Digit meg nem használom ki. Telekomnál 4000 ft 5 giga Maraton net. Azzal elleszek 2 hónapig. Akkor havi 2000 ft-ból ott is elvagyok és nem kell bohóckodni semmivel és hűséget se kell aláírnom.
-
evbalazs
csendes tag
Nem egészen értem a problémádat, de pár gondolta hozzá:
Ha kell a 70-es szám, akkor miért arra kérted a számhordozást? Ha kell az a szám és jelenleg nincs hűségben, akkor mond vissza a mai számhordozást, kérj egy ideiglenes 70-es számot a vodára váltáshoz és arra vidd a DIGIs csomagot az 50-es számmal. Utána a vodafone-tól hordezd el a meglevő 70-es számodat a Telekomhoz vagy Yettelhez feltöltőkártyás csomagba, majd az elhordozott 70-es számot vidd vissza erre az 50-es számra számhordozással.
Ha ez mégsem megy, akkor sem kérnék új számot, bevásárláskor szoktam nézegetni időnként hiperekben a kirakott feltöltős SIMeket, ezek között időnként szokott lenni "szép", azaz aránylag könnyen megjegyezhető telefonszám. Megveszed a SIM-et kb. egy ezresért és ráhordozod az 50-esre. Van egy szép 20-as vagy 30-as számod és nem kerül annyiba, mint a vodás számcsere. -
evbalazs
csendes tag
válasz
4Grider #46587 üzenetére
Megerősítem: Tegnap este kötöttem a korlátlan beszéd + 7 GB NET opcióra 3500Ft-os havidíjjal a jó hosszú nevű Flotta Digi Max Mobil Flotta Premium 5 GB Extra csomagra. Vissza is kérdeztem, hogy nem lesz emelés (mivel március 1 után kötöttem eleve már nem is lehetne szerintem) és megerősítette az ügyintéző, hogy nem.
1401 egyébként valami 10kFt-os csomagot ajánlott korlátlanra, megköszöntem, letettem.
Ezennel én is búcsúzom a DigiMobiltól. Szép volt, jó volt, pár nap múlva ennyi. -
pcnet
addikt
Köszi! Már mindegy! Kérek egy szám cserét és jólvan. 7000 ft-ot ha ráosztom a havidíjra, akkor is 2600 ft lesz a Junior. 3-4 giga netet szoktam használni. Ha kártyás lennék akár Vodánál, akár Telekomnál, akkor sem jönnék ki olcsóbban. Lenyelem a békát. Csak az bánt, hogy direkt elmondtam mi az elképzelésem és igent mondtak rá. Most meg megint adhatom majd meg a 100+ kontaktomnak az új 70es számot. Azt hiszik hülye vagyok, fél évente új számom van. De mindegy!
-
stingy2
senior tag
válasz
4Grider #46582 üzenetére
"Akik még át tudtak menni az egyéb, február közepétől jóval korábbi vodás flotta csomagokba" - ezt még ne tedd múlt időbe, ahogy fentebb írtam, még szerdán simán átmentem 3 előfizuval ezekbe.
Az ügyintéző nyilván nem ezeket ajánlotta, de felkészült voltam.
#46583aldebaran akár a fenti DigiMax flotta (régi Voda) táblát is beteheted, mint az én példám is mutatja, van, akinek ott megfelelőbb csomagok vannak. Csak hogy legyen alternatíva.
-
4Grider
nagyúr
Volte, wowifi, roaming, hívhat-e ingyen vodást vagy sem, hűség.
VoLTE és VoWiFi a vodánál is készülékfüggő. Van rá külön topik, illetve az adott modell topikjában rá lehet kérdezni.
Roaming.
Ingyenes hívás már egy ideje nincs a Diginél, a diginek csinált 3 db vodás csomagban sincs. Akik még át tudtak menni az egyéb, február közepétől jóval korábbi vodás flotta csomagokba, azok között volt nem egy korlátlan voda, korlátlan minden irányú csomag is, de aktuálisan NEM ezekkel várják a voda üzletek a digiseket. A havidíjban foglalt percek azonos feltételekkel lebeszélhetőek.
1 év hűséges a 4 db voda/digi díjcsomag, utána változatlan árral (kivéve éves inflációs díj). -
isx1
csendes tag
válasz
4Grider #46580 üzenetére
Az a táblázat jó helyen van ott, ahol van és az a jó, ha csak egy forrása van.
Az, hogy létezik, link és hogy dátum szerint mi a helyzet vele az 1 db mondat.
"az talál releváns információkat" - aminek a helye szerintem az összefoglaló. Egyébként 20+ alkalommal fog megjelenni a kérdés.Ha úgy gondolod, hogy tudod a válaszokat a "kérdéseimre", örömmel veszem a válaszodat, mert érdekel.
-
4Grider
nagyúr
-
isx1
csendes tag
"1270en kértem a ráhordozást"
"Direkt mondtam hétfőn az ügyintézőnek, hogy RÁHORDOZÁST kérek, hogy a 70es számom MEGMARADJON. Azt mondta semmi akadálya."
Hm... Ha kellően biztos vagy a dolgodban, akkor jó tudni, hogy a 1270-es beszélgetést rögzítik. Én hivatkoznék arra, hogy tekintsék semmisnek, mert nem az történik, amit kértél. Az ügyintézőnek tudni kellett volna, hogy 'ráhordozás és a 70-es megmarad' nem létezik.
És ha az a szerződés semmis, akkor utána csinálhatod, amit itt többen leírtak, hogy hogyan is lehet, hogy jó legyen. (Mármint bonyolultan, mert akár a voda is megcsinálhatná magától.)
És simán elkéshettem, mert most látom,hogy ma este élesedne. -
isx1
csendes tag
Helló!
Olvasom a fórumot jó ideje, de elég sok az egymásnak ellentmondó infó.
Jó lenne egyszer, "hitelesen" leírni, összefogalani most, hogy már március van.
Az árak a digiről ott vannak és a csomagok is - ez persze a digi oldalára belépve is látszik.
"A nemzetközi hívása..." - jó lenne egy lista (nem nem hívok, de ha már az APN beállítás ott van, ez is hasznos)
Táblázatszerűen (, de legalább felsorolva), hogy az "azonos" csomag miben tér el a vodánál. Volte, wowifi, roaming, hívhat-e ingyen vodást vagy sem, hűség...Aztán volt ez [link] (DIGI MAX Flotta. Mi van ezzel márciusban, áprilisban?
Valamint ez a táblázat [link] Ez 2022-es. '23-ban nem volt emelés és csak 1.15 lesz vagy mi a helyzet ezzel?
Van a számhozdozás, ráhordozás.
Ezt akarod: ez, másikat: az, harmadikat: jobb kéz bal fültövet megvakar, vár 2 hetet, majd...Volt az is említve, hogy majd márciustól belépve látni a másik számot és át lehet hordozni: én egyik felületen sem látok ilyesmit - van vodám és digim is.
Az átvitel utáni digi megszűnés egyöntetű: automatikus.
Ha kihagytam valamit, hozzátehető.
Off lenne? Szerintem 100% releváns, nem hiszem, hogy most bárki is más miatt jönne ide. És azt gondolom, hogy mindez jó lenne az összefogalóban - és akkor "kérdésre -> összefoglalóban találod"Az utóbbi 200 hozzászólást elolvasva inkább zavar keletkezett: "most akkor ez hiteles? Van neki olyan, vagy csak írja?"
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Az éjszaka a teló frissitett az ios17.4 re! Azóta nincs mobilnet! Akármit próbáltam!Azt irja Cellular data is turned off!
Valakinek van ötlete?
üdv -
pcnet
addikt
Most már csak azt szeretném akkor kérdezni, hogy a Digi előfizetés automatikusan megszűnik a számhordozással, vagy nekem kell lemondanom a Digi ügyfélszolgálaton. Mert nekem azt mondta Voda, hogy automatikusan megszűnik a Digis előfizetés, nekem nincs dolgom a felmondásával. Ők lerendezik. De én már nem hiszem el a Vodafonenak amit kérdez. Direkt elmondtam azt is hétfőn, hogy 70es számot szeretnék a Digi flottás csomaggal. Azt mondták semmi akadálya. Ma meg kiderült ez sem igaz.
-
stingy2
senior tag
válasz
zombei #46550 üzenetére
Nem digis számot (50-es) vittem. Van egy huszonéve meglévő számom, azt hordozom ide-oda.
2 évre visszamenően megnéztem, mennyi a havi mobilnet felhasználásom: nem éri el az 1 gigát, mert a nap nagy részében wifi mellet vagyok. Így teljesen felesleges lett volna többet fizetni egy olyan szolgáltatásért, amit nem használok. -
torma99
aktív tag
NetActive50
A megérkezett kártyákat betettem és már működnek. Sebesség az ugyanaz nagyjából mint eddig. Nincs rajta az 5 megás sebességkorlát, de ahol most tartózkodom a maximum 6-8 mega, felfelé 0.2-1. Lényegtelen, mert amire kell az ugyanazt tudja. A városban bent, meg biztos vagyok, hogy lesz sebesség. 1080p premium bitrate YT kis cache-elés után elindul és szépen végigfut egy 20 perces videó, csak a teszt kedvéért.Egyetlen érdekesség, hogy a voda app, ami már működik, eddig hibát dobott a felhasználóra 50 gigát mutat roaming irányba is, de ez nem érdekes, mert nem fogom arra használni, ha esetleg külföldre mennék sem.
Mivel még nincs hír a hordozásról, a digis kártyák is működnek, így néhány napig 80 giga adatkapcsolat áll rendelkezésre, de ennek semmi jelentősége nincs.
Merülés, hát a senki földjén maximum kakaón mennek az eszközök, érdemben nem érzek különbséget.
Akinek kell a +20 giga net és nem kell erről a SIMről beszélnie, annak 2490-ért így egy vállalható váltásnak tűnik. A fentiek figyelembe vételével. Most már csak a számhordozás fusson végig, rendesen. -
pitius
tag
Digi(50) -> Voda számhordozás = 50-esz számod marad, de már vodás előfizuval
Voda(70, régi számod)) -> Telekom számhordozás, a 70-es számod megmarad, de már telekomos cucc lesz alatta
Végül:
Telekom(70) -> Voda(50) ráhordozás. 70-es számod lesz, de Vodás előfizuval
Számhordozás - elméletileg magától értetődő, hogy itt a számod marad, de a régi előfizu megszűnik, és az új szolgáltatónál lesz új előfizud a régi számoddal.
Ráhordozás - két meglévő szám összekapcsolása, oly módon, hogy amire hordozod rá, az szűnik meg mint szám, de előfizu megmarad, és amit ráhordozol, az a szám marad meg, de ahonnan hozod, előfizu szűnik meg. -
4Grider
nagyúr
Számhordozásnál kötsz egy új, meglévő előfizetést az új helyen.
Ráhordozásnál egy meglévő hívószámodra hordozol rá. Nyilván olyanra, ami nem fontos, mert számhordozás után el fog veszni. És a ráhordozást sokan azért csinálják, mert így két előfizetésükből egy lesz. Vagy azért, mert fillértoszók, és amire ráhordoznak, az egy online és ingyen kért feltöltős sim kártya, amivel esetleg felmérték, hogy jó lesz-e nekik a voda térereje ott, ahol használnák a hordozott hívószámot. -
zzola
titán
Na jó, azt hiszem nekem ennyi elég is volt.
-
pcnet
addikt
válasz
holex91 #46560 üzenetére
Jó, értelmi fogyatékos vagyok akkor. De akkor mi a különbség a ráhordozás és a szám hordozás között. Mindkettő esetben az 50es marad. Csak ráhordozásnál még a 70es is elveszik. Akkor mi értelme a 70esre ráhordozni? Így is-úgy is 50es maradok. Akkor ki az a hülye (én) aki beáldozza a meglévő 70es számát?
-
-
pcnet
addikt
válasz
#37698048 #46556 üzenetére
Köszönöm a segítő szándékot.
Csak most ideges vagyok, hogy van egy 50es számom amit nem vesznek fel, mert nem tudják ki fia borja. Volt egy 70es amit megadtam 100+ embernek. Most megadom az 50est 100+ embernek, aztán kérek 70es számot és megadom azt is 100+ embernek. Azt hiszik hülye vagyok mert havonta adok meg új számot. Vicc!
-
pcnet
addikt
De mi értelme ráhordozni, ha egyszer úgyis elveszik a 70es szám? Sima hordozással meg legalább megmaradt volna a 70es. Jól félre tájékoztattak. Ha most elkocsikázok 60 km-t hogy felmondjam a szerződést, benzin, idő, parkolási díj is benne van 5000 ft-ban. Akkor inkább kérek szám cserét 2000ft-al többért. De baromi jól félre tájékoztattak.
-
zzola
titán
Pedig úgy van, ahogyan regisztráció kolléga mondja. Át kell vinni számhordozással a 0650-et a Vodához, a 70-est elhordozod valahova, majd utána a 70-est ráhordozod az 50-re. Így az 50 megy a levesbe és marad a 70-es szám, az 50-es tarifájával.
Te ráhordozást kértél a 70-es számra, persze hogy el fog menni a szám a lecsóba.
Számhordozás: meglévő számodat átviszed egy másik szolgáltatóhoz, előfizetéstől függetlenül.
Ráhordozás: meglévő Vodafone-os előfizetésedre ráhordozol egy másik szolgáltatónál lévő számot. Ez csak a Vodánál elérhető, másik szolgáltatónál nincsen ráhordozás. -
pcnet
addikt
válasz
#37698048 #46553 üzenetére
Nem így van! Mindenképp az 50es marad. Most hívtam az ügyfélszolgálatot. Két lehetőségem van:
1. Bemegyek egy Vodafone üzletbe és ingyenesen visszamondhatom az egy éves előfizetést, az új simet meg nem aktíválom be és maradok Digi előfizető.
2. Végig csinálom a számhordozást, majd 7.000 ft-ért kérek szám cserét. Kapok egy új 70es számot. A meglévőt meg elbukom, mert ráhordoztam.
De akkor mi a különbség a SZÁMHORDOZÁS és a RÁHORDOZÁS közt? Mi értélme ráhordozni, ha 50es számom marad a 70es meg elveszik? Persze én vagyok a hülye, mert félre értettem. Direkt mondtam hétfőn az ügyintézőnek, hogy RÁHORDOZÁST kérek, hogy a 70es számom MEGMARADJON. Azt mondta semmi akadálya. Most meg én vagyok a hülye. Akkor inkább maradok Diginél. Mi értelme Vodához menni? Ekkora egy átbaszást!!!!
-
törölt tag
akkor így kellett volna csinálnod: 50-est hordozod a vodához, megmarad a 0650 előhívó. Majd a 70-est átviszed a telekomhoz. Utána mikor már a 70-es telekomnál van, felhívod a vodát a 0650-ről és kérsz ráhordozást, azaz az 50-esre ráhozzák a 70-es számot a telekomtól, így az 0650 megszűnik a 0670 marad, és a digimobilos csomag is marad.
-
pcnet
addikt
Volt egy Digis és egy Vodás számom. 1270en kértem a ráhordozást a 70es számra. Tegnap megjött a SIM. Ma meg ez az üzenet:
Akkor most marad az 50es számom? A 70est meg elbukom? Pont az lenne a lényeg, hogy az 50es vesszen el, a 70es maradjon meg.
Aktív témák
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest