- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
Közben felfogtam. A Tesco csinált a városon kívül egy zöldmezős beruházást. Erre a többiek (kivéve yeti) nem mozdultak rá, csak a jóval később indult Digi, aki pont a Tesco épületére tette a bázisállomását, mert egyébként 2G-je is alig lett volna, köszönhetően az 1800 MHz terjedésének. Tényleg fontos egy városon kívül elhelyezett hipernek a 4G-vel való lefedése, csak ezt valakinek meg kell fizetnie.
-
rin33
senior tag
válasz 4Grider #41405 üzenetére
Ez konkrétan egy beltéri bázis, az egyik oszlopra van felszerelve a kb. az armatúrák magasságában. Az áruházból kilépve már nem erre csatlakozik a telefon.. forgalmas terület, távolabb a várostól (a T pár éve az egyik szektorsugárzóját ide irányította a belvárosból így a parkolóban nagyon erős a jel de bent épp hogy csak van)
[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
Nincs valahol egy összehasonlító táblázat, hogy a mobilnetnek hol-mennyi az ára?
Telekom a másik előfizum, de ott 10GB 4560Ft., 50GB 8110Ft. Szóval, nekem úgy tűnik, hogy a kettő közül még mindig a Digi nyer jóval. Nekem meg a 3/3 elég egy kis yt, fb, prohardverre.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Kenderice
senior tag
válasz 4Grider #41400 üzenetére
"Hiszen az esetek 98%-ában ennyire nem gagyi a vodafone hálózata,"
Hát gyomaendrődön csak 1 voda bázis van, viszont digi meg van 3.
És bizony a voda is lefekszik ha sok a nyaraló, hiszen horgászparadicsomról van szó, nyáron ezer vendég.
Nem lenne a vodkának jó húzás felhasználni a digis bázisokat kiterjesztendő a lefedettséget és a teljesítményt?
Hiszen az infrastruktúra adott, csak minimális beruházás kéne ahhoz, hogy elfogadható sebesség legyen a néha nulla helyett...[ Szerkesztve ]
-
-
zelikocc
senior tag
válasz Kenderice #41414 üzenetére
A DIGI Ericsson, a Vodafone Huawei. Nem kompatibilisek. Én is agyaltam már ilyenen, de nem éri meg nekik, mert kb olyan mintha egy teljesen új bázisállomást létesítene a Vodafone, talán kb csak az elektromos becsatlakozást nem kellene lecserélni, úgy meg nincs értelme. Csak a torony szerkezeteket tudnák felhasználni.
Nem véletlen eladó az egész Digi Mobil hálózat kompletten mindenestől az utolsó csavarig.
-
Kenderice
senior tag
válasz zelikocc #41417 üzenetére
Úgy értettem a felhasználhatóságot, hogy a torony meg az áram.
A többi persze csere de szerintem így is nyernének rajta ahol csak egy torony van.
Tobábbá nem tudom ki venné meg egyben így, hogy csak egy freki van korlátozott sebességgel.
Nem beszélve arról, hogy a megvételtől számított 2-3 év múlva esetleg úgy járnak, mint a digi.
Ahol a kormány így el tud lehetetleníteni egy távközlési céget, ott nemigazán fognak tolongani a vevők... -
csaszi75
senior tag
válasz zelikocc #41417 üzenetére
Sztem nem kompletten adják el:
https://digi.hu/hirek/vodafone-magyarorszagi-halozatara-koltozik-digimobil
"A DIGI a felszabaduló, több mint 2500 adótoronyból álló egyes mobilhálózati infrastruktúráját, egyéb passzív és aktív mobilkommunikációs eszközeit, rádiófrekvenciahasználati jogosultságait kiválás útján új vállalatba szervezi, amelyet a 4iG csoport a későbbekben értékesíteni kíván."
Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy csakis a rádiót és a hozzá kapcsolódó infrastruktúrát adják el.
Most június 01-től, vagyis 19 nap múlva a DIGI-sek a Voda hálón roamingolnak majd.. mivel az írják SIM csere nélkül. Vagyis minden központi DIGI-s eszköz még marad, csak a rádió lesz Vodafone.
A nagy kérdés az, hogy ez meddig marad így?
Ha most az a céljuk, hogy a DIGI-sek maradjanak és ne menjenek szélnek, akkor a DIGI központjai maradnak még De ha kompletten eladják egyszer valamikor a DIGI központi elemeket is, akkor minden mostani DIGI-s felhasználónak SIM csere kell. Ezt hogyan teszik meg? Mekkora költsége van annak, hogy minden DIGI előfizetőnek cseréljenek kártyát?
NMHH 2022/2
Itt ez durván több mint 238k SIM cseréje
"Forgalmat bonyolított SIM-kártya (db)" - 2,3% DIGI részesedés.. Ha az "Aktivált SIM-kártya (db)" nézzük, akkor többAz nem jelent semmit sztem, hogy az egyik Ericsson a másik meg Huawei, ugyananak a szabványnak kell megfelelniük.. ugyanúgy tudni kell rajta telefonálni, ugyanúgy kell tudják kezelni az egész hálózati jelzéseket.. Sztem simán lehetne keverni a két beszállító eszközeit.. persze biztos kellene sok fejlesztés, de olcsóbb lenne mint egy teljesen új kiépítés..
-
ACE-
addikt
válasz csaszi75 #41421 üzenetére
Gondolom arra, amit írt, hogy az írásodból látszik hogy nem értesz hozzá. Én sem értek hozzá, de ha tippelnem kéne, ami szabvány, az a telefon és az antenna közötti kapcsolat, az hogy ezekből egy hálózatot építs, már nem szabvány, az az adott gyártó saját infrastruktúrája, azok pedig nem biztos (sőt talán szinte egyáltalán nem biztos) hogy kompatibilisek.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
ACE-
addikt
válasz csaszi75 #41430 üzenetére
"Az nem jelent semmit sztem, hogy az egyik Ericsson a másik meg Huawei, ugyananak a szabványnak kell megfelelniük.. ugyanúgy tudni kell rajta telefonálni, ugyanúgy kell tudják kezelni az egész hálózati jelzéseket.. Sztem simán lehetne keverni a két beszállító eszközeit.. persze biztos kellene sok fejlesztés, de olcsóbb lenne mint egy teljesen új kiépítés.."
Igaz valóban nem tényként hangzott el csak amolyan inkompetens véleményként...
[ Szerkesztve ]
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
csaszi75
senior tag
Te most be akarsz állni a többi bagoly sorába?
Mi ebben az inkompetens?
Biztosan tudod, akkor hogy a Telekom Nortel és Ericsson hálózati elemekkel indult és keverve a két beszállító eszközeit.
Biztosan tudod, hogy a Vodafone Nokiával indult, majd mostanra meg áttértek Huawei-re (A kettőt úgy csinálták, hogy egy csettintésre lecserélték mindenhol a Nokiát Huawei-re. Nem volt tehát olyan, hogy egyszerre a két különböző gyártó elemei mentek a hálózatukban. - Viccelek )
Biztosan tudod, hogy a Yettel annak idején Nokiával indult (talán) de aztán meg ZTE lett minden, ez szintén egy csettintésre történt, soha nem volt olyan, hogy egyszerre két beszállító termékei mentek a hálózatukban -
csaszi75
senior tag
válasz sitq74 #41431 üzenetére
Ezt nem is tudtam, de akkor pont jó, hogy az előző bejegyzésem megerősíti más is, hogy simán működik két gyártónak a berendezése párhuzamosan.. Mert akkor a DIGI Ericsson és Huawei egyszerre párhuzamosan! Jó tudni köszi sitq74
Huawei RRU BBU -
zelikocc
senior tag
válasz sitq74 #41436 üzenetére
Ezt még nem hallottam. Tudsz valami forrást vagy bizonyítékot ehhez?
Én szemre mindenhol ugyanazokat az eszközöket látom minden Digis bázison.@Kenderice: “nemigazán fognak tolongani a vevők...”
Nem is írtam ilyet, csak hogy eladó. Én sem gondolom hogy könnyű lesz rá vevőt találni.Egyébként lehet még nem döntöttek a Digi Mobilosok konkrét sorsáról és ezért lesz év végéig egy ilyen “altatás” hogy csökkentsék a költségeket a tornyok lekapcsolásával. Nem tudni, hogy a hálózattal együtt az ügyfelek is eladóak-e például.
De az is lehet, hogy a ONE rendszerébe integrálnak mindenkit jövőre.Nekem úgy jön le csaszi75 által is idézett szövegből, hogy a teljes Digi Mobilt szervezik külön cégbe és lesz eladó mindenestől, de nem tudom, ezt is és azt is bele lehet látni, szóval ki tudja…
-
sitq74
kezdő
válasz zelikocc #41438 üzenetére
Tudom, hogy te után fogsz járni ezért is szóltam hozzá.
Ismerni kell ránézésre a Huawei és az Ericsson rádió között a különbséget, de mondasz egy települést, akkor segítek, hogy melyik két bázisállomást hasonlítsd össze. Talán a leghitelesebb, ha magadnak fogsz hinni.
-
sitq74
kezdő
Több ponton is téves az információd, és ezt tényként közölni hiba.
Magyarországon a Digi mobil hálózata 1800MHz-en jelenleg a Dunától nyugatra Huawei eszközökkel működik, és 3,8GHz meg soha nem is volt.
3,5GHz-et már el tudom fogadni, ha csak elírás volt a részedről, ami valóban minimális siteot jelent, mert kb. egy kezemen össze tudom számolni a működő tornyok számát. -
sitq74
kezdő
Erre azt kell mondjam, hogy nem ismered a Huawei és az Ericsson berendezéseit, és én teljes nyugalommal elfogadom, hogy tévhitben élsz egy 2019-es cikkre hivatkozva.
Aki nem hisz nekem, a tornyoknál megtapasztalhatja, és azért is kérdeztem települést zelikocc társtól, mert néhány keleti városra is igaz, hogy 1800on Huaweit használ a Digi. -
veterán
Gyerekek. Ha csak nem tud valaki biztos információt és tudja bizonyítani akárhogy, pl képekkel, inkább hagyni kellene a témát, mert jópáran biztosra állítotok dolgokat és ez már kezd viccessé válni. Legalábbis egy darabig, mert egy idő után lecsúszik a szánalmas és idegesítő kategóriába.
-
-
csaszi75
senior tag
válasz rothfb #41444 üzenetére
Engem kimondottan érdekel, hogy mi a valós helyzet, mivel érdekesnek találom a témát.
Csak kétféle elképzelés ütközik.
-Aki másokat leszól és jelzőkkel illet.
-Másik pedig igyekszik saját tapasztalatból építkezni.
Feltehetően van olyan személy, aki többet tud másoknál, s amik a nagyközönség számára nem publikusak. Ez bármi lehet: kft dolgozó, alvállalkozó stb.. -
sitq74
kezdő
válasz csaszi75 #41447 üzenetére
Keveset szoktam hozzászólni, pont a leszólások miatt, és ha tudom, akkor magamnak összeszedem a hasznos információkat.
Ebben a beszállítói kérdésben azért szóltam hozzá, mert számomra egy kedves fóromtársat szerettem volna ezzel az információval kiegészíteni, akinek sok jó meglátása, észrevételei vannak ebben a topikban, és azt gondoltam, hogy ezzel segítem az ő vélekedéseit.Akit érdekel a beszállítói kérdés, az után tud járni, a rothfb társ kérésére én nyilvánosan ezt a témát elengedtem, és a hetelességhez még annyit, hogy eső között hoztam azt az információt is, hogy Vodafoneon megy tovább a Digi szolgáltatási.
Talán így érthető...
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest