Aktív témák

• csaszi75
    őstag
    válasz zelikocc üzenetére #41417

Sztem nem kompletten adják el:
    https://digi.hu/hirek/vodafone-magyarorszagi-halozatara-koltozik-digimobil
    "A DIGI a felszabaduló, több mint 2500 adótoronyból álló egyes mobilhálózati infrastruktúráját, egyéb passzív és aktív mobilkommunikációs eszközeit, rádiófrekvenciahasználati jogosultságait kiválás útján új vállalatba szervezi, amelyet a 4iG csoport a későbbekben értékesíteni kíván."
    Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy csakis a rádiót és a hozzá kapcsolódó infrastruktúrát adják el.
    Most június 01-től, vagyis 19 nap múlva a DIGI-sek a Voda hálón roamingolnak majd.. mivel az írják SIM csere nélkül. Vagyis minden központi DIGI-s eszköz még marad, csak a rádió lesz Vodafone.
    A nagy kérdés az, hogy ez meddig marad így?
    Ha most az a céljuk, hogy a DIGI-sek maradjanak és ne menjenek szélnek, akkor a DIGI központjai maradnak még :) De ha kompletten eladják egyszer valamikor a DIGI központi elemeket is, akkor minden mostani DIGI-s felhasználónak SIM csere kell. Ezt hogyan teszik meg? Mekkora költsége van annak, hogy minden DIGI előfizetőnek cseréljenek kártyát?
    NMHH 2022/2
    Itt ez durván több mint 238k SIM cseréje :)
    "Forgalmat bonyolított SIM-kártya (db)" - 2,3% DIGI részesedés.. Ha az "Aktivált SIM-kártya (db)" nézzük, akkor több :)

Az nem jelent semmit sztem, hogy az egyik Ericsson a másik meg Huawei, ugyananak a szabványnak kell megfelelniük.. ugyanúgy tudni kell rajta telefonálni, ugyanúgy kell tudják kezelni az egész hálózati jelzéseket.. Sztem simán lehetne keverni a két beszállító eszközeit.. persze biztos kellene sok fejlesztés, de olcsóbb lenne mint egy teljesen új kiépítés..

Aktív témák