- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
zichie #13395 üzenetére
Szerintem az utóbbi.
... mert, a telefon saját magával nem tudja megosztani a helyi SIM-e keresztül kapcsolódó WiFi/USB/NFC stb. kapcsolatot, de mással igen, ha hotspotként üzemel.
Bár nekem még sosem volt 2 SIM-es telóm. Még az is lehet, hogy van olyan készülék ami a SIM1 és a SIM2 között árjárást biztosít.
Más:
Amúgy az egyik SIM-en kb. 150 GB adatforgalomnál tartok és semmi lassítás.
(Úgy vélem sejtem az okát, hogy miért nem lassítanak be. Majd este megosztom a gondolataimat.) -
radio100jozs
őstag
Reggel én is beizzítottam a Digi SIM-et, egy iPhone 5S- készülékben. A mobilinternet beállítás simán ment, csak az APN-hez kellett beírni, hogy internet, és már ment is. Kipróbáltam oda-vissza Telekom irányban a hívást, szépen levált 2G-re, nem szakad meg a hívás. Sőt ami meglepett, van hívásértesítő sms is, ha nem fogadom a hívást. Budapest, Népligetnél irodaházban maximum 4G térerő van.
-
zichie
senior tag
A külföldi VoWifi kapcsán jutott eszembe. Ha az ember vesz egy helyi sim kártyát és beteszi a kétkártyás telójába, amiben van a Digi kártya is, akkor működhet a VoWifi? Értem ezalatt, hogy a helyi kártya mobilnetjét wifin a telefon megosztja saját magával. Vagy ehhez már mindenképpen két készülék kell, az egyik, amiben van a helyi SIM kártya helyi mobilnettel, amit wifin oszt meg a másik VoWifi képes telefonnal, amiben a Digi kártya van?
-
törölt tag
Nem azt nem mondta, de fel sem merült mint kérdés.
A DIGI Mobil szolgáltatással kapcsolatban sok még a kérdőjel és sajnos nem fogynak hanem sokasodnak.
Meglátásom szerint a DIGI dolgozóit/munkatársait/vezetőit? egy kicsit váratlanul érte, hogy van saját hálózatos mobil szolgáltatása a cégnek.
-
törölt tag
válasz
nagyfejü #13389 üzenetére
Jelenleg nincs roaming szolgáltatás. Se beszéd (2G), se adat (4G/LTE).
Külföldről VoWiFi-vel próbálkozhatsz, ha tudja a telefonod.
Ksix, pjen:
Az ÁSZF-t olvastam, de az ügyfélszolgálaton (DIGI Pont) beszélgettem a hölggyel és az ellentétes információt adott.
Azt mondta, ha lesz adat SIM akkor vinnem kell hozzá mobil USB Stick-et is.Ezért kérdeztem rá.
-
Ksix
tag
válasz
#29810560 #13386 üzenetére
Akármibe rakhatod:
„A Szolgáltató a mobilinternet szolgáltatás igénybevételéhez SIM kártyát bocsát az Előfizető rendelkezésére, illetve, az Előfizető kérésére mobil USB stick-et is.
A mobilinternet szolgáltatáshoz a Szolgáltató a SIM kártyát az Előfizető tulajdonába adja. A SIM kártya kizárólag az irányadó szabványok és jogszabályok szerinti megfelelőségi nyilatkozattal ellátott végberendezéssel használható.” -
nagyfejü
őstag
Sziasztok.
Akkor ha jól olvastam , külföldön nem lehet használni a kártyát? Vagy csak a netet?üdv
-
törölt tag
válasz
dchard #13379 üzenetére
"Ki kéne próbálni teszthálózaton, hogy amikor attach-ol, akkor valóban azt az APN-t küldi-e a készülék, mint amit Janó begépelt."
Szívesen beviszem bármelyik tesztlaborba - persze itt Bp.-en - a kütyüt, ha azzal segíteni tudok hogy megoldódjon az eszköz kapcsolódási problémája vagy kiderüljön mi a gond.
... mert, ez más eszköznél (MiFi, hotspot) is előjöhet pl. az adat SIM-nél és az már fizetős szolgáltatás lesz. Ott már jogosan reklamál az ügyfél.
-
wwenigma
Jómunkásember
Xiaomi Redmi Note 5 Pro megoldva, O2 Commercial profil működik Vodafone irányába is rendesen. VoWiFi-t nem tudtam még tesztelni, céges wifin nem megy de az érthető.
Gondolom hogy kihozok még egy kártyát, megnézni hogy a Dual 4G VoLTE működik e valójában. Most a másodlagos kártya egy prepaid Telenoros amin se adat se VoLTE nincs. (próbáltam ügyfélszolgálaton bekapcsoltatni de elhajtottak....)
-
törölt tag
válasz
anglergab #13380 üzenetére
Egy kérdés. (Nem tudom tudod-e rá a választ, de hátha.)
A DIGINet Aktív 50 (csak adat) mobil Internet előfizetéshez/szerződéshez járó SIM kártyát csak a DIGI által adott szolgáltatói USB stick-be lehet majd tenni a szerződés/ÁSZF szerint?
-
dchard
veterán
válasz
anglergab #13380 üzenetére
Ez a hálózat név dolog érdekes kérdés. Minden rádiós technológia (2G, 3G és 4G) is kisugározza a hálózat nevét az MCC és MNC kódokkal együtt is. Ennek ellenére jól látható, hogy sokszor mégsem írják ki a telefonok a hálózat nevét, csak az MCC és MNC kódokat.
Én több telefonnál azt vettem észre, hogy ameddig a saját SIM-hez nem adtam hozzá a a hálózat nevét is (HPLMN SPN), addig csak az MCCMNC kódot írta ki, a hálózat nevét nem. Ennek valószínűleg ahhoz lehet köze, hogy a preferált és tiltott roaming szolgáltatókat és a nevüket is a SIM kártya tartalmazza, ezért a telefonok egy része (tapasztalatom szerint a többsége) azt tekinti elsődleges forrásnak. 2G-nél még valahogy erősebb volt a BCCH-n kisugárzott hálózatnév, nálam 3310-esen azt írja ki a telefon, amit beállítok hálózat oldalon (még úgy is, hogy egy régi lejárt pannonos SIM van a telóban). Gyanítom, hogy valamiféle hierarchia is lehet a dolog hátterében, de erre egyértelmű információt a szabványban nem találtam.
-
tahepa
senior tag
válasz
grafnet #13382 üzenetére
Az APN-t csináld meg ugy ahogy leírásban szerepel majd mentsd el...majd csinálj még egy APN-t aminél csak a Név: Digi Internet vagy amit szeretnél
APN: internet részt írd be és szintén mentsd el...majd az első APN-t jelöld ki használatra és ekkor működnie kell..legalább is a kölöknek itthon így sikerült. -
grafnet
veterán
Redmi Note 4 (X)-en a mobilnetet sikerült valakinek életre keltenie a Digis kártyával?
-
törölt tag
válasz
anglergab #13378 üzenetére
"4G only módban mi történik?"
Az Auto kapcsolódásra azt a hibaüzenetet írja "Unable to connect. Please retry later or search for networks from the network settings page."
A Manual (Kézi) kapcsolódásra a DIGI-HUN 4G hálózatra, hogy "Failed."
Még akkor is, ha nem a default DIGI Internet profilt használom, amit magától kiír, ha Auto-ra kapcsolom a hálózatokat - ezt amúgy helyből kiírja, hogy APN: internet - hanem csinálok egy újat azonos internet APN-el.
-
anglergab
addikt
válasz
dchard #13379 üzenetére
Az APN-t általában egy xml-ben tartalmazza a firmware az MCC MNC-hez.
Viszont a hálózat név érdekes kérdés: egy 3310-es Westel-t ír majd az átugrik T-Mobile H-ra. Szerintem a Westel-t tartalmazhatja a firmware és amire frissít, az jön a SIM-ről.
Igaz, Vodafone esetében végig "H 70"-et ír (ott nincs a SIM-en a név?!) -
dchard
veterán
válasz
anglergab #13378 üzenetére
"az eszköz firmware-ébe beletettek APN-t a Digihez, erre utal hogy az eszköz feloldja a Digi szám azonosítóját"
Ez az esetek 99%-ában a SIM kártyából jön (SPN), nem a készülék FW-éből.
Emberünknél PDN aktiválási gond lesz, dual PDN, vagy hibás APN. Ki kéne próbálni teszthálózaton, hogy amikor attach-ol, akkor valóban azt az APN-t küldi-e a készülék, mint amit Janó begépelt.
-
anglergab
addikt
válasz
#29810560 #13377 üzenetére
4G only módban mi történik?
Lehet az a gond, hogy az eszköz firmware-ébe beletettek APN-t a Digihez, erre utal hogy az eszköz feloldja a Digi szám azonosítóját, azaz ismeri a hálózatot - viszont tévesen. És ezt az APN-t valamiért nem írja felül amit kézzel megadsz, illetve kitörölni sem lehet.
-
törölt tag
válasz
anglergab #13372 üzenetére
Akkor miért fut 2 különböző névvel/azonosítóval?
Illetve ha a két hálózat tök ugyanaz - csak a nevük különbözik - akkor miért kapcsolódik az egyik hotspot és a másik miért nem?
Szerk.:
OK értem, tehát egy és azonos a hálózat.
Akkor viszont eléggé adekvált a fentebbi kérdés.
-
anglergab
addikt
válasz
#29810560 #13369 üzenetére
Sok eszköz kézi keresésnél nem mutatja meg az összes szolgáltatót, főleg ha sok van belőlük.
Illetve a hálózat megnevezése nem számít. Előfordulhat hogy MCC MNC-vel mutatja ha nincs bent a firmware-ében az adott hálózat vagy SIM/broadcast blokkból nem olvassa ki/nincs benne a hálózat neve.
-
törölt tag
Nos, sikerült detektálni/körülhatárolni a hibát, hogy mi a különbség a HUAWEI 4G Wingle E8372 MiFi/hotspot és a HUAWEI E5885ls-93a (HUAWEI Mobile WiFi 2 Pro) akkus MiFi/hotspot DIGI Mobil teszt SIM-el való viselkedése között.
(Sajnos egyelőre csak tesz SIM-el tudom kipróbálni, mert a DIGINet Aktív 50 adat SIM még mindig nem érhető el a DIGI Pontok-on.)
Az eltérést 4 képen mutatom meg.
Az eszközökön a Network Settings (Hálózat beállítások) menüpontban Manual-ra (Kézi-re) állítottam a Network Search paramétert így jól látszik, hogy mely hálózatokat látják és hova próbálnak meg csatlakozni.
1. Nézzük először a "hibásan" működő vagyis nem kapcsolódó HUAWEI E5885ls-93a akkus hotspot-ot:
Auto Network beállításon/keresésen az alábbi mobil hálózatokat látja:
4G only (csak 4G) Network beállításon/keresésen pedig az alábbiakat látja:
2. Nézzük most a jól működő vagyis kapcsolódó HUAWEI 4G Wingle E8372 hotspot-ot:
Auto Network beállításon/keresésen az alábbi mobil hálózatokat látja:
4G only (csak 4G) Network beállításon/keresésen pedig az alábbiakat látja:
Tehát a lényeg nem azonos hálózathoz akarnak kapcsolódni. Eszerint a DIGI Mobil hálózat két verzióban hozzáférhető és a 21603 4G a nyerő.
... és most jöjjenek a szakemberek a magyarázattal. ... mert, én csak a szobafestő vagyok.
... s főleg azzal a jótanáccsal, hogy mit tegyek hogy a HUAWEI E5885 hotspot is kapcsolódjon a DIGI Mobil 4G adathálózathoz? -
zichie
senior tag
Valaki írta, hogy a 4-es metrón még nincs Digi hálózat. Ez már csak részben igaz, mert a Móricz Zsigmond körtéren van lent a peronoknál. Mértem sebességet, az még nem az igazi: https://www.speedtest.net/result/a/5034496580
A metrón utazva a II. János Pál pápa tér és a Móricz Zsigmond körtér között csak a Móriczon volt jel, de az már a metrókocsiban észlelhető volt. -
betyarr
veterán
Sóstógyógyfürdő szabadtéri mérés.
-
dchard
veterán
válasz
#29810560 #13348 üzenetére
Én biztosan megnézném a gyártó oldalát is, sok éves tapasztalatom (különösen Huawei esetén), hogy a modem menüjéből elérhető firmware frissítés szinte sosem talál frissítést még akkor sem, ha a gyártó oldalán már régen kint van.
A Huawei-nél az sem ritka, hogy még a honalpjukon sincs kint, úgy kell vadászni az interneten firmware-t a cuccaikhoz..
-
dethroner
veterán
Lehet hogy SIP fiókot kell regisztrálni, hogy a nem támogatott telefonon menjen a VoLTE és VoWIFI?
-
törölt tag
Mi lehet user error, ha 3G van, 4G nincs beltéren? A simet ezek szerint jól tette bele, áramot is kap.
Mert egyébként ezeknek a Huawei routereknek a menűje egyszerű, mint a faék, szándékosan, hogy a kétbalkezes vaknak is menjen.
Egyébként mértékadó külföldi szakportálokon is írják, a a mobilok nagyrésze érzékenyebb, mint ezek a méregdrága 4G routerek.
Én is csak azért nem telefont használok, mert kell a LAN. -
gippazoid
senior tag
Sziasztok. Valaki nem tapasztalt olyat hogy xiaomi mi a2 lite telón a digi sim a sim2 helyre van téve és alapértelmezetten mobil adatra van állítva mig egy telenor sim alapértelmezetten hívásra és sms-re
Ha digi sim-rol indit hívást utána a 20-ason nem lehet felhívni és sms-t se kap meg telefon reboot-ig. Hívást inditani tud 20-asról de utána se tudom felhívni. -
-v-
addikt
Az APN beállításon kívül mit kellene még csinálni, hogy menjen a net? Vernee M5 ... APN-t beállítottam a megadott értékekre, de kis x -et ír a térerő jel mellett még mindig
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Nyaralás topik
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- sziku69: Szólánc.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G DS/Ingyen posta/ ajándèk gyári Samsung PD adapter!(256GB)
- 4db pótszíj Xiaomi Mi Band 3/4-hez
- MFM szalagkábel garnitúra és MFM csatolós mobil rack ,Logitech MK850 billentyűzet
- ASRock B760M-ITX/D4 WIFI, 23 hó Alza garancia, Beszámítás is!
- Samsung 980 1TB M2 NVMe SSD, 47 hó Alza garancia, Beszámítás is!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest