Keresés

Aktív témák

• DonMaster

addikt

válasz rozsomak #60423 üzenetére

A legnagyobb az orszagban BP. 19ker köki es höerömü közötti terület. Jah aki itt lakik pentekig menjenbe uszfre mert neten nem lehet telon se csak szemelyes vagy uzletkoto akibszorolapozik mert shopmarkt bezar augusztusigbtehat soroksar stb helyeken lehetvmajdbazbsokaknak nagy kitero lesz.

• Brandynew

őstag

válasz rozsomak #60410 üzenetére

Tehát nálad még nem építették át, ezért a Digi hazudik. Az meg lényegtelen, hogy vannak, akiknél már átépítették vagy folyamatban van. Nálad nem építették, ezért hazudik.

• DonMaster

addikt

válasz rozsomak #60408 üzenetére

En nem talalom viccesnek tegnap elot 4/1 es netem volt tegnaptol 1000/200as van igen is fejleszt ritmo strada teruleten csak kicsit lassabb idoigenyesebb ez a dolog mint egy 50lakasos tarsashazban ahol 80m es optika tetoig elmegy addig itt hazaknal km ek vannak utcan majd onnan 50 60m ek nalam 70m optikat huztak be az oszloptol a hazig kb 55 60m maradek a falon valo normal elvezetesre. Ido kerdese es minden strada ritmo s 1000ben lesz. Kb 2honapja irtam nekik es azt kaptam hogy hiaba van kint a doboz 4honapja a kabel 8honapja de a kozeljovoben nem fejlesztenek itt aztan olvasom forum tars irasat hogy nala elerheto let es las csodat nalam is azoval most happy van jah es . letoltesileg elg fura dolgokat vettem eszre mintpeldaul a 138.1mb/s torrent letoltest amit egy 1200mbps es feladatkezelos kijelzes is alatamaszt bar ez fuzikai keptelenseg mondom ezt mernok infoskent de ezt lattam a szemmemel akkor is.

• Alteran-IT

őstag

válasz rozsomak #55234 üzenetére

Érdekes, hogy a 8-as csatorna kivételével meg maradt a sorrend (persze nem sorrend szerint kell a modemnek csatlakoznia és több csatornánál más a szempont, mielőtt valaki belekötne) és hogy pont azon van a probléma, ami azért tényleg nem kevés probléma, viszont azt az egy problémát kivéve rendben van a letöltési oldal, a feltöltés viszont egy vicc, magas az adási érték és szerintem az SNR is szar, de az csak szolgáltatói oldalról látszik, szóval érdemes lenne velük beszélni, hogy csináljanak valamit, mert ez így nagyon nincs rendben.
    Amúgy szerintem az inkább 6,4 MHz-es, mármint a feltöltési csatorna, legalább is az adatokból arra következtetek, tehát egy olyan ~25 Mbit/s-nak meg kellene lennie, bár így is egy vicc amit csinálnak és a jelszint feltöltési irányba szar, amitől szintén szar lehet az egész és nem csak a feltöltés.

• Alteran-IT

őstag

válasz rozsomak #55228 üzenetére

Biztos csak 3,2 MHz? Mert akkor tiszta hülyék, ugyanis 3,2 MHz-en 32QAM-al olyan max. ~12 (12,8, de ez is csak elméleti sebesség) Mbit/s elérhető felfele, vagyis a hálózaton 400/12 Mbit/s van jelen, ami kurvára nem arányos, a 400 Mbit/s-t nem nagyon lehet kihasználni így, főleg ha valaki közben használja a feltöltést is, mert mondjuk torrentezik folyamatosan felfele és így tovább ... hülye románok. Csúcsidőben így nem csoda hogy nincs meg és nem is kell olyan sok felhasználó, akik le tudják fojtani a hálózatot, mert két 80-as előfizető képes rá ha egyszerre használják és akkor általában olyan 3-4 utcát szeretnek lefedni a kábelszolgáltatók, vagy akár 100 előfizető is lehet egy ilyen ágon (attól függ hány lakás van egy utcában, meg ugye egy utcában általában hány előfizető van, szerencsére nem mindenki DIGI-s, különben már nagyobb probléma lenne).

Ami pedig a jelszintes részt illeti nem off, simán lehet írni, legalább is szerintem, más szolgáltatóknál is a topikban szokták kitárgyalni a jelszinteket, máshol nem is nagyon lehetne, itt meg ugye azért ritka, mert kevés helyen van csak ED hálózatuk.

• Alteran-IT

őstag

válasz rozsomak #55221 üzenetére

Persze már ha csak 8 csatorna van, ha 16 csatorna van esetleg, akkor több is lehet a vonalon, de ugye 1 feltöltési csatorna és ilyen kis csomagok mellett nem hinném, hogy ez van.

A másik meg, hogy nem csak a modemek száma számít, mert ha szarul van szintezve a hálózat már akkor sincs meg a kínált sebesség, még ha tizede van éppen kihasználva akkor se, szóval a szintezés és a jelerősség/minőség is kérdéses.
    Igen, számít a moduláció, de nem annyit, plusz ha már moduláció, akkor a csatornaszélességet is vegyük bele, mert nem mindegy hogy hány MHz, mert vagy három frekvencia van (1,6; 3,2 és 6,4 MHz) és azon belül van 8, 16, 32 és 64 QAM és ez a 64 QAM alatt úgy néz ki, hogy ~7, 15, 30 Mbit/s a maximálisan elérhető és ha 30-as értékkel számolunk abban a frekvenciában, akkor 32QAM-al olyan 25 Mbit/s elérhető (10 Mbit/s olyan 3,2 MHz-es csatornákon lenne, de az is inkább 12 Mbit/s lenne, persze ugye sose annyi amennyinek lennie kellene, főleg szarul összetákolt hálózaton), szóval az se olyan vészes, bár hülyeség, csak ugye gondolom olcsó eszközökkel és kevés hozzáértéssel vannak ezen a területen, így nem csoda, hogy ilyen szar a hálózat, bár az Arris modemen is meglátszik, olyan sokkal nem került volna többe egy normálisabb Cisco, de hát spórolni kell, annak meg ez a vége, egy szar román tákolmány.

Persze amúgy, mivel a letöltéshez kell feltöltés is, ugye TCP meg egyéb baromság, aki ismeri annak nem fogom bemutatni, aki meg nem annak meg már csak azért se, járjon utána, lényeg hogy mikor töltesz le, akkor ugye nyugtázni kell visszafele az adatok megérkezését, illetve kérni a következő adatkeretet/csomagot és ez mind a feltöltési sebesség rovására megy és ugye minél gyorsabb a letöltési sebesség, annál nagyobb feltöltési sebesség igény van rá, 100 Mbit/s-hoz is kb. vagy 2-3 Mbit/s kell és akkor ott le is fullad az egész, tehát hülyeség is lenne az a 100/1 Mbit/s, meg az is, aki előfizetne rá, mert ha még menne is rajta a 100 Mbit/s ugyan 1 Mbit/s feltöltés ma már mire elég, mert szinte semmire sem, főleg ha pár GB adatot hirtelen fel akarsz lökni pl. felhőbe, szóval vicckategória lenne.
    De ez amúgy nem csak DOCSIS-on van, mármint ez a letöltés a feltöltés rovására és fordítva, szóval ne általánosítsunk, csak ugye DOCSIS-on spórolnak a legtöbbet a sebességgel, főleg feltöltés irányba így jobban meglátszik az hogy letöltéskor nem lehet kihasználni a feltöltést, mert ugye elmegy másra.
    Amúgy azt is írni akartam, csak elfelejtettem, hogy ugye mivel összesen van vagy max. 25 Mbit/s (ami lehet hogy kevesebb, attól függ hány MHz egy csatorna), ezért lehet hogy eléggé ki van használva és kevés jut egy felhasználónak és ha a 8-ból már nincs 8, csak mondjuk 1-2 Mbit/s, ami épp hogy megvan, akkor a 80 Mbit/s is épp hogy megvan, szóval több dologtól is függhet hogy miért van kevés, mint az elején írtam akár a szintezéstől is, de ha több dolog is el van baszva, akkor jóval nagyobba a probléma.

• dchard

veterán

válasz rozsomak #55221 üzenetére

"Szóval nálam az az 1 árválkodó US 32QAM-en van, ami közel sem 30Mbit/s, hanem elméleti ~10mbit/s-et jelent "

A 64QAM-hoz képest a 32QAM 6 helyett 5bitet kódol szimbólumonként. Nem tudom hogy jött ki ez a 10megabit, de a matematika jelenlegi állása szerint a 32QAM a 64QAM-nak 5/6-át tudja, tehát 30*0,833 = 25megait a kapacitás, és nem 10.

Ez a 25mega sem túl sok, de azért nem 10. Hogy miért nincs több és normális (64QAM@6.4MHz) US csatorna, arra több tippem is lenne, de rajtad ez nem segít. :)

Dchard

• Alteran-IT

őstag

válasz rozsomak #55203 üzenetére

Mi bajod van a 8/1 csatornakötegeléssel, melyik része nem tetszik? Csak azért kérdem, mert anno a UPC jó pár helyen csak 4/1, 4/2 csatornán adta a 120-as netet (amikor az volt náluk a max.), szóval azon a kb. 400/30 Mbit/s-on a 80/8-nak bőven meg kellene lennie. Bár igaz, hogy a feltöltési csatornából legalább kettőt bebaszhattak volna, de gondolom nem tervezik örök életűnek a koax-ot, ez inkább ilyen kényszer megoldás volt, hogy azért ne ilyen 4/1 és 8/2-es csomagok legyenek már, főleg mikor a 30 Mbit/s-t teljesíteniük kell 2018-ban, ugye addig az optikát biztos nem telepítik minden koaxos helyen és ugye akkor a beüzemelésről még nem is beszélek.
    Amúgy ott inkább szegmentálási, vagy kábelmodem probléma lesz, mert ugye ha nagy a szegmens, akkor lehet kevés az a 400 Mbit/s, viszont ha szar a modem amit adnak és még a szoftver, vagy a táp is szar, akkor még nagyobb a gond, kérdés hogy milyen modemet adnak.
    Másik meg, hogy nem biztos hogy csak 8 csatorna van, lehet hogy akár 16 is van (bár akkor meg igen csak karcsú az az 1 csatorna felfele), csak ugye ha 8/4-es modem van, az csak 8-at lát belőle, bár mikor betárcsáz és számolja a csatornákat (már ha olyan a modem), akkor abból meg lehet tudni, hogy mennyi csatorna van.

• deci

tag

válasz rozsomak #55203 üzenetére

Van még olyan terület is, ami lassabb a tiednél :)
    XI. ker. 8/2 :D csak úgy hasít :D

XI. kerületről lehet tudni valamit?

Aktív témák

Hirdetés