- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
4Grider
félisten
válasz
janos1988 #99507 üzenetére
Az ont két üzemmódban tud működni: Router és híd (bridge).
Az első üzemmód esetén az ont belső ip címeket oszt a rá csatlakozó eszközöknek, jellemzően ilyenkor wlan-t is biztosít. Bridge üzemmódban csak egy gép (jellemzően egy saját router) tud rajta keresztül netet csiholni magának.
Melyik van nálad? Wlan-on sem tudsz második eszközzel az onthoz csatlakozni (pl. egy mobillal)? -
-
janos1988
addikt
válasz
janos1988 #63693 üzenetére
Hát ilyet én még nem pipáltam... Majdnem másfél óráig szórakoztam vele, összekötöttem már lassan mindent, mindennel, összes lehetséges kombinációt kipróbáltam. Néha jó volt, néha nem. Erre feltünt véletlenül, hogy ha a winamp játszik egy online rádiót akkor esik vissza a sebesség 200-300 mbit-re... Na ez a ftw.
-
válasz
janos1988 #63684 üzenetére
Végig kell ellenőrizni, hogy a te lokális hálózatodon belül minden összeköttetésben megvan-e az 1gbps-os linksebesség. Ez nem nehéz feladat, mert az értelmesebb router-ek valamint a Windows is kiírja.
Meglehetősen sanszos, hogy nem az internetkapcsolat sebességével lesz a gond. (De nem kizárt.)
-
-
janos1988
addikt
válasz
janos1988 #63465 üzenetére
Be lett üzemelve a switch. Minden ment faszán du. 1000/200. (egy hete szerelték át a digisek gigabitesre a hálózatot) Most meg hazajövök és 100/100-on megy csak. Router reset megvolt, win restart megvolt, senki nem nyúlt semmihez, ftw. Lekorlátozhat a switch vagy a router
-
mpo
veterán
válasz
janos1988 #63465 üzenetére
Vagy veszel egy ilyet, ami nekem van (egyébként nem ajánlott típus) és lesz 2,4 és 5 GHz-es WIFI is.
A tv-m 5 GHz-es WIFI-n megy, a mobilok 2,4-en, minden más UTP-n.
A kapott ONT-t meg bridge módba kéred és te kezeled a routered.
[link]A WIFI sebessége meg sok mindentől függ, lásd az összefoglalót fönt.
-
TeeJay
félisten
válasz
janos1988 #30329 üzenetére
Románoknál is a napokban változtattak a netes csomagokon
100/100
300/100
500/200
1000/200 lett nálukde már előtte is több volt a feltöltési sebességük mint nálunk
ha mázlink van nálunk 100/50 lesz az alap
talán egyel mindenkit fentebb raknak és a legnagyobb csomag meg vagy megszűnik vagy ott megkapják a 200-as feltöltést
ellenben ez baromi sok switch cserével fog járni úgyhogy bőven lehet majd várni mire jön az a 100feletti sebesség.a román 500/200 eléggé best buy szagú csomag, szerintem idehaza ilyennel mindenki a földhoz verné a s*ggét örömében. nagyon durván teljesíti a DIGI már most a 2018-as kormány tervet, hogy mindenhol legyen legalább 30megabit és a legtöbb részen meg 100megabit
T meg UPC felkötheti a gatyát, na meg persze a DIGI koax hálózata is -
janos1988
addikt
válasz
janos1988 #27104 üzenetére
Váltani kellene?
Csak +300 Ft.
-
TeeJay
félisten
-
válasz
janos1988 #20627 üzenetére
Kaputelefon?
Kertes házas övezetről van szó. Igazából az a gondom, hogy a szoba, ahova be kéne vinni az optikát nem az utcafronton, hanem a ház másik végében van. Nem tudom, hogy hajlandóak-e a szerelők a széldeszkán kívül végigvinni az optikát, majd az ablaktokot megfúrva bevinni a szobába. -
Bazsa74
tag
válasz
janos1988 #20546 üzenetére
Nem értelek. Látom te is szerelembe estél abba a digibe aki 4 évvel ezelött még szar szemét fos volt, mert ahogy fújt a szél, vagy esett az eső, minden elment. Hidd el nekem 2 akár 4 év múlva is annyi lesz, amennyivel megkötöm és közben nem tünik el 2-7 adó, mert a digi úgy dönt, neki nem kell. Amúgy nekem egy tv-re kell előfizu, nem háromra, és elég egy kártya még box sem kell tőlük. Amúgy ha nagyon akarnám a digi görcsölős akciós előfizetését, még simán rányomulhatnék, mert a szerződést nem írtam alá.
Drenadar: Ebben igazad van. Viszont kevessebb csatornát vesznek ki mint a digi. A digi így tartja alacsonyan az előfizetést. De még egyszer mondom, az eljárásukon kívül nincs velük bajom. De azért engedjétek meg, hogy legyen véleményem.
-
Bazsa74
tag
válasz
janos1988 #20517 üzenetére
Olvastad amit írtam? 1 évig vártam és folyamat érdeklődtem mit ajánlanak de semmi. A upc meg egyből ajánlatot tett nekem a visszaváltásért. Ők meg csak akkor léptek, mikor látták nem "viccelek". Nevetséges cég. Elmondom olcsobban jövök most ki, mint a digi hűség nélküli előfizetésével. De még egyszer mondom nem a pénz a lényeg. Leszarom, hogy 8000 vagy 12000. A hozzáállást nem birom felfogni. Ha ez nekik jó, csinálják. Had ne kelljen megmagyaráznom miért fizetek többet.
-
spammer
veterán
válasz
janos1988 #20473 üzenetére
Nekem csak 1 év múlva jár le a hűség, de azért jó tudni, hogy alá sem írhatok újra csak úgy simán... Eszem faszom megáll, hogy mindenhol csak az új ügyfelekre hajtanak, a hűséges előfizető meg le van szarva.
Visszaváltani amúgy sem tudnék, legkisebb netcsomagban vagyok (most épp 50/30).
-
-
Dot
őstag
válasz
janos1988 #19427 üzenetére
Utóbbihoz kevés az ssd mérete, hdd limites, most a torrent 4-5 friss xxx feltöltésű enkór 70-90Mbit körül ugrál.
Szerintem úgy tudnám a szinkront kipróbálni, hogy ha adna valaki egy mo-i szervert ahová feltudnék tölteni sok gigás tesztfájlt + mellette máshonnan (fsn.hu) töltök le másikat.
Vagy valakinek valami ötlet? -
zsolt501
nagyúr
válasz
janos1988 #19024 üzenetére
Még nem, most még nem rakhatom rá a szerverre a netet, mert a laptopomon kell tesztelni
pedig már a szerver sír a sebességért
Meg el kell rendeznem a kábeleket, mert hagytak bőven itt kábelt
Sajnos még nem túl stabil igen csak ingadozik pedig közvetlen az ONT-ről jön a net.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
janos1988 #19012 üzenetére
Itt igazából arról van szó ha másnak jár, neked miért ne járhatna. Ha új vagy, vagy régi, akkor is ugyan úgy aláírnál/aláírsz 2 évre. Havi szinten meg tényleg nem sok az az 2 ezer forint (persze van aki ezt is észreveszi), viszont 2 évre összeadva már csak ~50 ezer, ami szerintem tudna menni más helyre is...
Ezt persze teljesen kívülállóként mondom mert nekem a 200/50-es net még sok is, és ~1.5 évig még el a szerződésem.
-
válasz
janos1988 #18492 üzenetére
UPC-vel se elérhetőek már.
(#18494) TeeJay: Az milyen jó lesz, ha elérhető lesz a gigabites digi csomag, és - legjobb tudomásom szerint - nincs egy 10 gbps-os speedtest szerver se Magyarországon, ergo ha ~ mindenki rámozdul, senki se tudja lemérni rendesen a sebességét.
-
-
Enigma^
csendes tag
válasz
janos1988 #9144 üzenetére
Megnéztem Datanet merőjével is most 60-70 mbit között ingadozik TOPnet letöltése. A feltöltés tökéletes 25mbit megvan simán.
Igazából engem az érdekelne, hogy más is észrevett lassulást TOPneten NAPKÖZBEN mert éjjel 2 körül mértem akkor tökéletes volt (speedtest + torrent is). -
brd
nagyúr
válasz
Sosem értettem ezt az érveléstechnikát, hogy mire jó. Hol a fenében érdekel engem, hogy egy másik ember, másik szolgáltatóval szerződve, milyen áron, és milyen minőségben képes internetet előfizetni? (Persze lehet sajnálni őt, de nem erről van szó.) Nekem a saját szolgáltatómmal van gondom, ő hirdet valamit a szolgáltatásáról, és én ez alapján fizetek neki x összeget (mert annyit kér a szolgáltatásáért), és "ő" mostanában sokszor nem azt nyújtja, amit hirdet. (Egyébként nekem nem a sávszélességgel van a bajom sokszor, hanem a weboldalak válaszidejével, azt meg a sávszélességmérők többsége nem méri - megjegyzésként: a ping érték nem ez - igaz, a szerződésben erről tulajdonképpen egy büdös szó nem esik, de összefüggésben van az elérhető sávszélességgel.)
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Kecskeméten eddig 10/2 körül volt pl fibernetnél a legjobb net, annál még a 8/4 es garantált is jobb. Nekem 6/1 volt 4990 ért most 80/25 garantáltan 8/4 van 4500 ért. Ettől még nem örülnék ha nem menne maxon, szerencsére megy, ami fura hogy webes felületen nem mindig torrenten pedig megy, máshol a p2p -t szokták korlátozni.
Speedtest.net nekem tegnap északa mért 87/26 ot is Szegedi és BP-i szerverrel egyaránt.
-
cascada
senior tag
válasz
janos1988 #9047 üzenetére
janos1988: Rendben. Köszi, akkor így fogok tenni!
sfdrakex: Az FTP-k sebessége nincs limitálva! Beszéltem a szolgáltatókkal. Annak pedig elég kicsi a valószínűsége, hogy 3 hete mindegyik szerver egyedibően egyformán leterhelt minden egyes nap este 11-ig. Úgyhogy a Diginél van a bibi.
-
cascada
senior tag
válasz
janos1988 #9044 üzenetére
40/20-as csomag. Bp. XI.ker. Máshol még nem tudtam kipróbálni. Itthon 3 kül géppel is ez a helyzet. FTP-nél 4 különböző hazai szolgáltatóhoz is gyengén megy (100-200k/s). A letöltés szokott menni maxxal szinte mindig WEB-ről is és FTP-ről is, de nekem nem fontos a letöltés.
Torrenten nem tudom mennyivel menne a feltöltés. WEB-re is elég gyengén megy a feltöltés. Néhány külföldi filehost oldalaknál a következő sebességek alakulnak feltöltés közben:
Speedyshare, Sendspace: 60-80kB/sec
Zippyshare: 160-250kB/sec
Ping jó szokott lenni. -
cascada
senior tag
válasz
janos1988 #9042 üzenetére
Akkor te jó helyen laksz
Nekem már 3 hete olyan gondom van, hogy késő délelőttől, egészen este 11 óráig nagyon lassú a feltöltési sebességem FTP-re. 200-400kB/sec, újabban már 100-200kB/sec(3-4 különböző szolgáltatóhoz is ugyanennyi a sebesség)
Este 11 után megy maxxal szépen (2400-2500kB/sec). Az a baj, hogy a Digis Hibabejelntő csak akkor foglalkozik az emberrel, ha a speedtest.digikabel.hu -ról küld mérési eredményt. Oda persze mindig megvan a garantált sebesség, tehát a 6/3Mbit. Most is megy oda 1100kB/sec-el a feltöltés. Küldtem múltkor nekik képet 1200kB/sec-es feltöltési sebességről, vissza is írtak, hogy ők ugy látják jó a vonal és ez a sebesség nagyobb, mint a minimálisan garantált. Így nem kívánnak tovább foglalkozni a bejelentésemmel
Sajnos azzal nem akarnak foglalkozni, hogy az ember elég ritkán akar feltöltögetni a Digikábel Speedtest oldalára. Máshova meg 100-200k-val megy
Nem tudok mit tenni sajnaCsak remélni tudom, hogy hamarosan valami csoda folytán megjavul.. Szomorú vagyok azért kicsit
-
Dot
őstag
válasz
janos1988 #5909 üzenetére
Hali!
Én erről még régebben mikor "kijött" a fiber120 hallottam ilyet, hogy az xp csak 60-70Mbit-ig kezeli az internetet. Ennek oka, hogy 2001-be nemigazán jutott eszükbe a fejlesztőknek, hogy ilyen nagy sebességű internetrezésre használják majd az xp-t.
Szóval erre kéne valami progi... Találtam is tudom ciki, h upc(legalsó) ennek segítenie kellene, hogy mennyen a nagy sebesség. Nálam semmit nem segített maratt a max 8,8MB/s, de ezt csak torrenten értem el! FTP-ről való letöltés sosem sikerült 30mbit fölé vinnem ftp://ftp.fsn.hu/ ról mással nem próbáltam. Digi mérőoldala is csak ~4800KB/s.
Van 1 vistás laptopom ahol a torrent nem megy 8MB/s fölé winyó miatt. Ftp szintén lassú.
Valakinek valami ötlete, véleménye? -
polonic
félisten
válasz
janos1988 #5782 üzenetére
Itt bennt nincs semmi ráírva. Előttünk még nem túrtak föl semmit, csak egy lyuk van a ház előtt, ahol összekötik ezt a vezetéket az utcai vezetékkel, de oda sincs semmi írva.
Mondjuk ez is érdekes, először az utcában szokták a kábelt lefektetni, nem? Utána kábelezik a házat, itt fordítva csinálják. -
McLaca
őstag
válasz
janos1988 #4566 üzenetére
Aha, azt meg ugye tudjuk, milyen is a T- féle internetszolgáltatás (és a tetűlassú DNS-ei
).
Namost van hűség, tehát ha szar, akkor is használnod kell. Ez rossz pont. Az IPTV bőven nem basz oda a kábeltv-nek, mert kábelen is lehet HDTV-t sugározni (lásd pár HSZ-szel korábban), és ha beszarik valami szerver, ugrik a tv nézés. De hamarosan meg úgyis jön a DVB-T... A kütyü, ami kell hozzá, áramot fogyaszt (ez bármilyen hihetetlen, sokat számít, főleg, ha 2-3 db van belőle, mert ennyi tv van!), és csak egy tv-n nézhető. Az, hogy felvevős, a kutyát nem érdekli, egy DVD felvevővel azért többet meg tudsz csinálni, mint egy set top boxszal.
Ha hűség nélkül adnák ennyiért, és megoldanák, hogy ne kelljen millió kiegészítő bizbaszt a lakásba hozni hozzá (diginél ugyebár csak a kábelek jönnek be), akkor elgondolkodnék rajta.
Apropó, csatornakínálatról mit tudni? És a hűség lejárta utáni árakról? Torrent/bármilyen forgalomkorlátozás? Nekem elég sok a kérdőjel...Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
janos1988 #4482 üzenetére
Tudom.
De a digi csak a házakig vezeti optikán, az FTT lényege, hogy gyakorlatilag a lakásodba is optika megy be, és passzív eszközök vannak az optikai hálózaton, diginél meg aktívak.
Árban persze nem versenyképes az FTT a digivel, de szolgáltatásaiban viszont az lesz. Kérdés, ki fog fizetni azokért a dolgokért pluszban, amit más formában olcsóbban is megkaphat.Üdv!
-
FNZ
őstag
válasz
janos1988 #4377 üzenetére
igen, sajnos csinálja
. próbáltam az origot, indexet, prohardvert.
router nélkül:
193.239.149.1 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 33, fogadott = 18, elveszett = 15 (45% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 15ms, maximum = 15ms, átlag = 15msrouterrel:
193.239.149.1 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 40, fogadott = 27, elveszett = 13 (32% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 1ms, maximum = 2ms, átlag = 1msidáig nem volt gondom. mi történhetett?
-
TeChNoRby
tag
válasz
janos1988 #4130 üzenetére
Nem tudom,én lehet akkor jó helyen lakok,de nekem a upc-nél ha töltöttem mindig megvolt csutin a 10mb,néha még 2-300k-val többel is töltöttem stabilan.Ezekszerint akkor szerencsés voltam,remélem ez a szerencse a diginél is folytatódik..
Az tuti hogy fura lesz ha meglesz a 30mb,meg a 20fel..
Szerk
l nekem upc elött szar t-home volt,és ott nagyon éreztem a nem garantált sávszélet,mert ott 8mb-os netre fizettünk elő,és 5.6nál több sose jött elő,ekkor lett upc,majd most anyagi ok miatt csere digire..
-
Hunter2
addikt
válasz
janos1988 #2648 üzenetére
nekem külön kellett kérni. Ha más mail címet használsz és valamilyen levelező programot akkor is kell ugyanis a kimenő SMTP szerver csak azonosítással engedi ki a leveleket. Azonosítani pedig a digis maileddel tudod.
Más
Beállítottem OTP directen hogy csoportos beszedési megbízással szedjék be a netdíjat de nemtudtam hogy fog-e működnbi már ebben a hónapban ezért átutaltam a pénz simán utalással 6.-án.Erre 15.-én meg lehúzták a 3500Ft-t mégegyszer csoportos beszedési megbízással.Nah ilyenkor mivan?
Nemigazán szeretnék elsétálni a város másik végébe+a bankszuámlakivonatot is csak pénzért adják oda a bankban.
Nemtudja valaki a pécsi digi iroda számát?(ami kintvan az oldalon az pesten csörög)Eagl3
30/20-al : lefelé belföldről a 30Mbit mindig megvan, külföldről is általában
felfelé a 20Mbit Digi,Hungarnet, UPC tehát normálisabb infrastruktúrával rendelkező szolgáltatók felé megvan.Szarabb napon 20-30Gb, jobb napon 90Gb up
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Kerékpársportok
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- ASUS routerek
- Asztalos klub
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged