- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
TeeJay
félisten
-
4Grider
félisten
válasz
front3r #96892 üzenetére
Ha visszaolvasol, a "problémás" átkötések 80%-a korábban 100-as netet használt és - mint lassanként kiderült - a saját lan-juk nem volt felkészülve gigabites hálózatra (elsősorban rossz kábelek, 10/100-as hálózati eszközök és öreg számítógépek miatt). A maradék 20%-ból is a fele az ont meglétén és kikerülhetetlenségén problémázik. És nagyjából ez után jön a következő kategória, aki meg van arról győződve, hogy a lan-ját a Diginek kell biztosítania, azaz ezért van router funkcionalitás ont-okban és nem azért, hogy a bekötések átadását ne akadályozza a saját routerrel/számítógéppel éppen nem rendelkezők tábora.
-
Astery
senior tag
válasz
front3r #95821 üzenetére
Én is így jártam. Láttam a web oldalukon, hogy elvileg a címemen elérhető az 1000-es net. Bementem de az ügyintéző azt mondta, hogy ő még nem látja a rendszerükben, hogy át lehetne kötni. Mondta, hogy várjam meg amíg egy üzletkötő megkeres. Kb. 1 hónapra rá jött is az illető - megírta a munkalapot majd hívtak ídőpont egyeztetés miatt.
-
front3r
őstag
válasz
front3r #87782 üzenetére
Végül megoldódott a probléma a lassú PS5-ös letöltéssel kapcsolatban. A "hiba" a router oldalon volt, kikapcsoltam az IPv6 tűzfalat, és megoldotta a problémát. Viszont nem tudtam tesztelni úgy a PPPOE kapcsolatot, hogy direkt a konzolra csatlakoztattam a kábelt, mert a beállítás után kikapcsolt a konzol. Sajnos ez egy bug, jelenleg nincs javítva a konzol OS-ben.
-
hgp
csendes tag
-
kevinium
aktív tag
válasz
front3r #39384 üzenetére
Az előző próbát linux-szal csináltam, nem volt semmi gond... Megpróbáltam egy másik pc-vel, amin win10 fut és el sem indul a stream... Semmilyen minőségben.
Hozzátartozik még, hogy mindkét esetben firefox-ot használtam 43.0-s verziót. A win10-es gépre most nem szeretnék feltenni egy másik böngészőt, hogy azzal működik-e, mert ha működik sem használnám valószínűleg.
Azért ez érdekes. A win10-es géppel megy pl. a youtube, de nem megy a twitch... És nem értem, hogy miért.
Azt pedig nem szeretném elvitatni, hogy megjavul a dolog, ha kiiktatod a switch-et, de hogy miért javul meg, azt el nem tudom képzelni. Nem hiszem, hogy a kevés sávszélesség a gond, vagy a késleltetés... -
válasz
front3r #39382 üzenetére
Amire válaszoltál hsz. abban az volt a lényeg, hogy ha upgrade-ként megy a Win10 akkor bizony célszerű némi frissítés, másként kezeli a hálózati kapcsolatokat és mást is.
Nálam semmi gond a diginettel, ha online videót nézek vagy online játékról van szó. Topnet, digi200 és digi1000 esetén is. Jó, ezt az oldalt eddig nem próbáltam. -
DonMaster
addikt
válasz
front3r #38768 üzenetére
páran leirták, már hogy open wrt-s firm-el müködik asus és tp-link nél is, persze ott nincs NAT max a 200-vagy annél kisseb cosmagal rendelkezöknke megoldás ez. az 500 vagy 1000-reseknek nem.
10év mulva evvel a routerrel? ne viccelj már.IT-nél ha 5évet lehuz 1 eszköz már jo. nem hogy 10év mulva .
általánosan 2évente lehet cserélni ezeket
5év már tényleg egy nagyon jo és szép életkor egy router nek, de 10év? ne már. 10év mulva már gigás lesz a legkisseb csomag. nem pedig 100/50-es.másik TJ szerepköre miért is nem lenne ON ? digi-hálozati problémával kapcsoaltos dolog ami kihat a feltöltési sebességre , sokkal fontosabb és jobban kapcsolodik a témához mint a miért nem megy evvel a routerel az ipv6 rákövetkezö hsz copy paste ugyan az, más embertöl még a router is az, mint ha mindenki write only-ban lenne. ha kell vissza keresek neked ilyet volt nem 1.
abbol látszik hogy hányféle eszközön nem megy? ha én napi 5x leirom hogy most evvel a beálitással en megy, rá 2percre nah evvel sem mgey, rá 30percre evvela firm-el sem megy ..
ebböl aztán téynleg látszik.igen perze van az, hogy ingerült az ember és nem olvasa el legalább az utolso 10hsz-t hanem leirja ugyan azt amit elötte lévö 10ben leirtak, de ez nem mindenkire mindig igaz, 10böl 1-re attol még a maradék 9 ugyan ezt csinálja csak ök ......
nem tévedsz nem idegesit az ipv6 téma, viszont az zavaro és átláthatatlaná teszi a forumot hogy egymás utáni hsz-ek majdnem szorolszora ugyan az van leirva, routerel spcifikácio minden, csak más sorrendben a szavak.
más részröl amikor a digi növelte a speed-et ment mindehol elsöre? nem, akkor itt mirét gondolja mindenki hogy elsöre pöcre fog menni az ipv6? menynit kelelt várni a növeléssel volt aki várt vele 3-4honapot, nah ugyan ez van az ipv6-al is, majd jövö tavaszal 2016 tavaszal, lesz érdemes rolla beszélni addig a digi rezseli hogy menjen mindenhol frankon, addig meg nincs értelme nem lesznek elörébb tudnak a hibárol, de ez nem olyan amit egyikpercröl a másirka megoldhato, mivel nem soho hálozat , sokal bonyolultabb . idö kell hozzá.
menni fog, lehet 10év mulva lesz ipv6only weboldal, de 2015 dec 12-én még ilyen nincs vagy ha van nem több 1-2nél. -
DonMaster
addikt
válasz
front3r #38390 üzenetére
te átgondoltad mit irsz?
ha kap mindenki ipv6 cimet, akkor nem fogy el az ip v4?
az ip v4 már elvan fogyva , ezért kapnak egyesek nat-olt cimet,
nah most jopáran kaptak ipv6-ot igy felszabadult csomo ipv4 cim is.
idövel át ál majd mindenki, nem tudom mit kell üsrgetni, a letöltés és a feltöltés sem gyorsabb ipv6-on mint ipv4-en a ping sem jobb bár 1-2ms nél a 0 lenen csak jobb az meg fizikai képtelenség, jelen technoligiával,
szoval lényegében jobb nem lesz tölle az interneted. hogy ipv4 helyet ipv6-od van -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
front3r #38350 üzenetére
Csak 1 pppoe session lehet amit a v4 foglal. Ugy neztem logbol hogy ha v6 be van kapcsolva az azonos session-ben, a digis eszkoz felkinalja a v6os cimet de a router eldobja. Ugyan ez van dhcp eseten is, logban latszik egy ProtRej uzenet, nem tetszik a routernek.
Amint lesz idom irok tplink supportnak...
-
válasz
front3r #22384 üzenetére
Most olvastam a hsz-ed és nem egészen értem, hogy miért lényeges hogy milyen processzor van gépben a gigabit-hez közeli sebesség eléréséhez
Persze láttam én is a digi "hardver" követelményeit, -baromság- aminek nem sok köze van ahhoz, hogy 900Mbit-el vagy 100-al kommunikál a hálókártyám.
Egyébként is ez a lényeg: WDR4900, nem az i7. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
front3r #34984 üzenetére
Amint a reklámba is mondják, "akár XXX Mbit sebességű" , ergo nem allandoan hanem akár havonta 1x, de annyi. Es ahogy mondod, a szerzodesben le van irva es a weboldalon is kellőképpen kiemelik mennyi a garantált es mennyi a maximum.
Epp ezért, akár tartósan is lehet a garantált közelében. Ez ellen lehet akár panaszkodni is.
-
Flashget
félisten
válasz
front3r #34560 üzenetére
Ha nem voltam érthető direkt kiemeltem mi a fontos tényező. Nem az i7 a követelmény hanem a 2,2GHz-es sebesség....
Ezzel csak a Digi tolja el magától a felelősséget " én mondtam, hogy i7 kell az 1000-hez" aztán kiküldenek olyan embereket amiből ez az egész indult aki még az sem tudja melyik az AMD és melyik az Intel proci azt megh főleg nem melyik való laptopba melyik asztaliba.egyébként az előbb néztem letöltés közben (torrent) 23%-ig ment fel a proci használat.
-
Flashget
félisten
válasz
front3r #34552 üzenetére
ez már egyszer kilett tárgyalva mi a különbség i7 laptop és asztali processzor között.
Illetve az intelnek az asztali i5 3570K proci bármelyik i7-es laptop procit körbe röhögi.
erre írtam, hogy ezen része túlzás ami Digi oldalára felkerült.
Használd a keresőt i5 3570K vagy a guglit teszt eredményekhez. Ez még a nem létező Digi 2000-es netéhez is elég lenne, alapjáraton használva.Digi ezt írja csak:
Intel i7 processzor (4 magos) 2,2GHz, vagy ezzel egyenértékű -
Flashget
félisten
-
front3r
őstag
válasz
front3r #22276 üzenetére
ftp.fsn.hu-ról letöltés
Hmm egy szálon nem olyan rossz ez a ZTE eddig. -
Flashget
félisten
válasz
front3r #21868 üzenetére
Nekem ezek az ügyfélszolgálatok emlékeztetnek a történelem órákon tanult város államokra.
Több van belőlük, de saját kút fejük után mennek, semmi egységes utasítás alapján. 15-30-60-90 napos határidők ugyanarra a szolgáltatás bekötésre, nem egységes a szerződés kötés sem.. -
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz
front3r #20901 üzenetére
80/25 Top net ami van jelenleg ami 92/27et csinál jelenleg.Nincs megemelve 200ra.. Panelban lakom Miskolcon. Tp-Link 4300as a routerem 1043 v1et cseréltem erre 1 hónapja kb..Cat5e a kábel amit anno behúztak,de direkt húztam Cat6ost ki teljesen a digis boxig,hogy arra kössék majd a gigabitet ha jönnek 1x.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
front3r #20813 üzenetére
100Mbit felett mind a 8 érpár kell. Ha neked van telefon is és a LPH-ban megoldható egy új kábel felfűzése, akkor behúznak egy újat a meglévővel párhuzamosan. Ha nem megoldható egy új eszköz kerül kihelyezésre az előfizetőhöz, amiről a telefon vonalat is kapni fogod. Nem optika, hanem ugyan úgy UTP. Ezt az infót kaptam.
(#20810) Fr3eWar: Előírást változtatnak. Ez akkor történik meg amikor jelentkeznek nálad, hogy a TOPNeted DIGINet 200-ra módosul. Ha nincs telefon vonalad, akkor hamar megcsinálják.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
front3r #19685 üzenetére
Te tisztában vagy vele, hogy egy Wolfenstein: The New Order, vagy egy The Last of Us: Remastered mennyi helyet foglal egy nextgen konzolon?
Nem sokat, mert eredetiben kell megvenni, nem pedig "ellopni" és letölteni.
Fogalmad sincs az internet világáról barátom
Hidd el nálad jobban ismerem az inertet világát. Azokról is tudok, amiket példaként felsorolták kiskomám.Engem az zavar, hogy még senkit nem korlátoztak, (nem is lehet pár nap után), de napok óta megy a rinya. Naná, hogy beírok egy provokatív hozzászólást, amire rögtön ugranak is páran...
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
front3r #19587 üzenetére
de én tegnap és az volt a válasz hogy igen létezik a két nagy ra mert ha tul sokat töltögetünk vele akkor károsodhatnak az ezközök valamint redszer hiba léphet föl és persze más előfizetők sáv szélesége is csökenhet ez volt a telefonos verzó amiben még nem volt szó a 200 as netről...
-
Xero
nagyúr
válasz
front3r #19311 üzenetére
Ha nem két t-vel írtad volna még hiteles is lennél. Így viszont vérpistike szaga van.
Melleslleg én az IT iparban dolgozom és valóban több TB a havi forgalmam. Az is igaz, hogy itthonról dolgozom és a munkához szükséges anyagok is az itthoni ws-ön ülnek, így terepen ezt a végpontot terhelem meg.
(#19329) ACE-: Én pl komplett adatbázisokat mozgatok.
-
-
válasz
front3r #19274 üzenetére
nem valószínű, hogy már most biztosat tud mondani az ügyfélszolgálat a korlátozás tekintetében, hiszen nem látják még a valós terhelést.
igennel és nemmel is válaszolhatnak, mind a kettőnek van/lesz előnye és hátránya is, és persze nem biztos, hogy a frankót mondják, ahogy minden másban is csak a sablonos dumát nyomják sokszor, ami gyakran nem felel meg a valóságnak... -
zsolt501
nagyúr
válasz
front3r #18986 üzenetére
A poén az, hogy én csak az 500/100-ast kértem...
Viszont van a dolognak egy szépség hibája, mégpedig, hogy az ONT-t még nem állították át, és korlátozva van minden paneles háztömbben szegeden, és még nem kapom a teljes sávszélességet, csak a napokban állítják majd ezeket át, vagyis oldják fel ezekben a korlátozást, ezt mondta a központos.
Szóval az örömben van egy kis üröm is... -
zsolt501
nagyúr
válasz
front3r #18980 üzenetére
Most csak úgy meglepetésként kijöttek, én nem is tudtam semmiről, egyszerűen csak megjelentek, és már új kábelt húztak, illetve az ONT-ből egyből kapom a netet, a swich nem lett a házban cserélve... szóval be jött a jóslatom, hogy nem cserélgetnek csak úgy swich-et
A régi UTP kábelen jön a telefon, a net-hez húztak új kábelt.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Nintendo Switch
- Iqos cigaretta
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazon Kindle
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest