- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
unknownuser
tag
válasz
unknownuser #19646 üzenetére
Szerintem van akit érdekel:
Végül nem a mérésügynek írtam, hanem az NMHH-nak, mégis csak jobban értenek hozzá. Meg is jött a válaszuk, amiből a lényeget kiemelem:
"Tájékoztatjuk, hogy az elektronikus hírközlési előfizetői szolgáltatások forgalommérésével kapcsolatos követelményeket az elektronikus hírközlési szolgáltatás minőségének az előfizetők és felhasználók védelmével összefüggő követelményeiről, valamint a díjazás hitelességéről szóló 13/2011. (XII. 27.) NMHH rendelet (a továbbiakban (Eszmr.) határozza meg."
Vagyis pont az, amire én is hivatkoztam. Abban pedig nincs szó semmilyen mérésügyről, hitelesítésről, plombálásról, hanem:
"Forgalommérésen alapuló számlázás esetén a szolgáltatóknak az Eszmr. szerint ellenőrzési rendszert kell működtetniük. A számlázási rendszerbe épített ellenőrzési folyamatnak biztosítania kell a forgalom pontos mérését, díjának hibátlan kiszámítását és meg kell akadályoznia a szolgáltató elektronikus hírközlő hálózatához, a nyújtott elektronikus hírközlési szolgáltatáshoz, valamint a számlázási rendszerhez történő jogosulatlan hozzáférést."
"A szolgáltató számlázási ellenőrzési folyamatai és ellenőrző mérései megfelelőségét, a számlázási rendszerére vonatkozó követelmények teljesülését legalább egy hónapra vonatkozó – egy számlázási időszakkal egybeeső – folyamatos méréssel alátámasztott megfelelőségi nyilatkozattal vagy kijelölt tanúsító szervezet által történő tanúsítással (a miniszter által kijelölt, illetve e tevékenységre akkreditált tanúsító szervezet által kiállított tanúsítvánnyal) igazolhatja. Az igazolásokat a szolgáltatóknak évente meg kell küldeniük az NMHH részére, ezt a Hatóság ellenőrzi."
Rákérdeztem arra is, hogy mi van ha vita van az előfizető és a szolgáltató között a forgalom tekintetében:
"Ha az előfizető a szolgáltató által követelt díj összegszerűségét vitatná, a szolgáltatónak kellene bizonyítania, hogy a hálózata az illetéktelen hozzáféréstől védett és számlázási rendszere zárt, a díj számlázása, továbbá megállapítása helyes volt. Azonban nem terheli számlázási rendszere zártságának vonatkozásában külön bizonyítási kötelezettség a szolgáltatót, ha számlázási rendszere zártságát a miniszter által kijelölt tanúsító szervezet tanúsítja."
Szóval nem is csoda, hogy nem kell ide mérésügy meg, hitelesítés, mert a bizonyítási teher a szolgáltatón. Ugyanakkor:
"Az adatforgalom sebességének korlátozásra fenntartott jog gyakorlásának jogszerűségére irányuló vita azonban nem minősül a díj összegszerűségével kapcsolatos vitának, így a bizonyítási teher nem kerülne automatikusan a szolgáltatóra, egy esetleges perben az előfizetőnek is bizonyítania kellene állításait."
Szóval mivel a sebességkorlátozás nem befolyásolná a fizetendő díjat, ezért más szabályok vonatkoznak rá, és a bizonyítási teher "megoszlik". (?)
Meg azt is írták, hogy a mérésügyi törvény értelmezésével kapcsolatban tényleg forduljak a mérésügyhöz, de ezek után azt hiszem ez már felesleges.
-
caprine
senior tag
válasz
unknownuser #21102 üzenetére
Szerintem ígyis-úgyis be kell menni a szerződés modosításhoz.
Amikor tavaly bementem sávot emelni a helyi irodába akkora pechem volt, aznap elment országosan a digi telefon, az össze nyugdíjas ott volt az ügyfelezőben. Nem birták megérteni, hogy központi a hiba, azért ők egyesével bejelentették a hibát. Téptem a hajam meg a dolgozok is.
-
válasz
unknownuser #21098 üzenetére
Én is így gondoltam.
Szerinted mi a jobb megoldás, várjam meg míg reagálnak a mailemre, vagy indítsak egy új igényt a neten?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
unknownuser #20869 üzenetére
Probaltam, nem irt semmit csak sok csillag utan a végét. Amugy van két POP Diginek, SixXS-en keresztül kapok rendes IPv6-ot.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
unknownuser #20863 üzenetére
Én azt vettem le hogy kell szolgaltatoi tamogatas ehhez is, atmeneti idoszakban pl. a comcast használta.
You should not need to configure this in your home gateway device; if you have 6to4 turned on it should simply use the closest 6to4 relay in our network.
-
Flashget
félisten
válasz
unknownuser #20861 üzenetére
Mágenheim doki! Neki 2 munkanap a 48 munkaóra.
-
Bazsa74
tag
válasz
unknownuser #20534 üzenetére
Az utolsó számlám 8823 ft volt a diginél. Miről beszélsz? Nézz már utána mit halandzsázol. Te a diginél dolgozol? Vagy csak szerelmes vagy beléjük? Mondjuk a szüleimnél maradt a digi. Továbbra is topnet-esek, bár több mint egy hete megemelte a digi elvileg. Ja de nem, mert majd év végére. Nevetséges. Nem beszélve, hogy szó nélkül kivesznek csatornákat, amikre én előfizettem.
-
janos1988
addikt
válasz
unknownuser #20535 üzenetére
Mondjuk ez nem egy nagy érvágás.
Inkább legyen helyette 4-5 ismeretterjesztő (hd) csati, mint most.
-
unknownuser
tag
válasz
unknownuser #20534 üzenetére
Ja meg UPC-nél van még RTL Klub HD, az lemaradt, szerkeszteni már nem tudtam.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
unknownuser #19915 üzenetére
Azt mondod?
-
minek?:S
őstag
válasz
unknownuser #19900 üzenetére
Köszi mindenkinek.
-
Flashget
félisten
válasz
unknownuser #19787 üzenetére
cikkben is csak ennyi van:
Nem ismert hasonló korlát a DIGI anyaországában, Romániában sem, ahol tavaly októberben vezették be a gigabites vezetékes internetet. -
válasz
unknownuser #19787 üzenetére
Direkt írtam, hogy más írta. Nem saját információ.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
unknownuser #19639 üzenetére
Annyi lett, hogy jóváírták amit hatóság nélkül nem akartak.
-
Mangerd
aktív tag
válasz
unknownuser #19639 üzenetére
Kedves "nem vagyok jogász, semmit nem értek hozzá, de imádok kötözködni és még a néma értő olvasás se megy" unknownuser!
Ajánlom figyelmedbe az utolsó sort, de úgy látszik a plombánál lemaradtál. Használati etalonnal kell rendszeresen ellenőrizni azoknak a joghatással járó mérés elvégzésére használt mérőeszközöknek a pontosságát, amelyek hitelesítése nem kötelező.
Ez a rész vonatkozik a forgalom számlálóra, hiszen plombázni nem lenne egyszerű. De attól még pontosnak kell lenni és egy PH betöltést nem számolhat el 183GB-nak! A mérő pontosságát teszt le- ill, feltöltéssel lehet ellenőrizni.
Az általad említett telefonos szolgáltatásnál is így van! Ha te (ahogy a digi is javasolja) saját szoftverrel méred a forgalmad és a szolgáltató által mért adathoz képest szignifikáns eltérést tapasztalsz, akkor nyugodtan fordulhatsz első körben a szolgáltatóhoz majd a fogyasztó védelemhez, NMHH-hoz.
A szolgáltatónak kötelessége hozzáférést biztosítani a forgalmadhoz. Tehát adott oldalon belépve, vagy telefon/személyesen azonosítás után hozzáférni a forgalomhoz. (Természetesen percre pontosan nem várható el, de legalább egy előző napi állapotot kapnod kell)
Pl. (telefonos példánál maradva) ha kártyás vagy, akkor le tudod kérni az egyenleged, hogy mennyit használhatsz fel!
Ez utóbbi egyelőre nincs a Digi-nél, és amíg ez nincs addig kár is hisztizni mérésügyileg...
(mellesleg 1000Mbit 90% még mindig 10Mbit, tehát ha netán egyszer valakit belassítanak, még akkor is, lassítva is jobb nete lesz mint egy ADSL)
-
Diopapa
addikt
válasz
unknownuser #19638 üzenetére
Nem értem még milyen "talán"-ról beszélsz. Ott a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal weblapja, ott a vonatkozó jogszabály, mit akarsz még? Ha nem érteni magyar, azzal sajna nem tudok mit kezdeni. Nem talán, hanem teljesen egyértelmű. (azért is idéztem azt a részt) A pedig, hogy ugyan azt írják mint a fogyvédők weblapján, nem a véletlen szüleménye.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
unknownuser #19633 üzenetére
Hinni a templomban szoktak, de ha valamihez nem értesz akkor az a te dolgod, de ha valaminél mennyiség van meghatározva, azt mérni kell, és a mérőeszköznek hitelesnek kell lenni, mert nem mindegy mennyit mér és hogyan, mert ha bemész egy boltba, akkor szerintem nem hasra ütés szerűen szeretnél 1 Kg kenyeret venni, ami vagy kevesebb vagy több...
Már a piacokon is hitelesített mérleget fogadnak csak el, de a benzinkutaknak is hitelesítésen kell átesniük, hogy üzemanyagot adhassanak el, ugyan ez igaz a villanyórára, és a víz órára is, de a telefon társaságok forgalom mérőinek is hitelesítve kell lennie, főleg ha az elszámolás időalapú illetve a mennyiség alapúnak is hiteles mérést kell biztosítani.
Az NMHH-val már volt ilyen ügyem, régebben, mert kiderült a szolgáltató számlázása téves volt, és nem a mért összeget számlázta ki, nekem csak bejelentenem kellett, a vizsgálatot az NMHH hivatalból elvégezte, nekem csak írásban kellett kérnem a vizsgálatot, illetve a számlákat lemásolták.
60 nap volt akkor egy vizsgálat, most nem tudom ez hogy megy, de a hitelesítést szakhatóság végzi, ez most sem változott. -
Diopapa
addikt
válasz
unknownuser #19635 üzenetére
"A joghatással járó mérés csak a mérési feladat elvégzésére alkalmas hiteles mérőeszközzel (hiteles anyagmintával), vagy használati etalonnal ellenőrzött mérőeszközzel lehet végezni. (Joghatással jár a mérés, ha annak eredménye az állampolgárok és/vagy jogi személyek jogát vagy jogi érdekeit érinti, különösen, ha a mérési eredményt mennyiség és/vagy minőség tanúsítására - a szolgáltatás és ellenszolgáltatás mértékének megállapítására - vagy hatósági ellenőrzésre és bizonyításra használják fel; továbbá az élet- és egészségvédelem, a környezetvédelem és a vagyonvédelem területén. Használati etalonnal kell rendszeresen ellenőrizni azoknak a joghatással járó mérés elvégzésére használt mérőeszközöknek a pontosságát, amelyek hitelesítése nem kötelező.)
Hiteles az a mérőeszköz, amelyet a mérésügyi hatóság hitelesített, vagy amelynek külföldi hitelesítését első belföldi hitelesítésként elismerte."
szerk: A fogyasztóvédelmi weblapocskát amit linkeltem a kormany.hu egyik oldalán linkelték.
-
Diopapa
addikt
válasz
unknownuser #19633 üzenetére
Az a helyzet, hogy a "hiszem" kevés. A törvény megköveteli, tehát KELL.
-
ACE-
addikt
válasz
unknownuser #19593 üzenetére
Ahányszor mondtad ezt, hogy "nem vagyok jogász" akár már az is lehetnél.
-
Diopapa
addikt
válasz
unknownuser #19621 üzenetére
Katt. Semmivel sem másabb mint a víz vagy a villany. Bármi amit valamilyen mértékegység alapján számlázol pl benzin, disznóhús, stb azt csak így lehet. Ha neked felmondják a szerződésedet arra hivatkozva, hogy túllépted amit mérnek, akkor goto fogyvédelem és ott lehet magyarázkodni mi alapján.
-
Gejza1981
tag
válasz
unknownuser #19621 üzenetére
az ügyfélszolgálatos is látja, hogy mekkora az internet forgalom 1 ügyfélnél (percre pontosan)
-
Diopapa
addikt
válasz
Noh, ez nagyon nem így van
Be is b*szna, ha pl a tesco hitelesítené a húspultjában a saját mérlegét....
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Na ezt felejtsd el, mert a mérés az ha a te elképzelésed szerint történne, akkor a villany és a víz és a gáz is a szolgáltató hasra ütése szerint történne, pláne az üzemanyagnál...
Azért ne legyünk már ennyire naivak, hogy egy ilyen mérést nem lehet a bíróságon megtámadni, főleg, ha a mérés nem hitelesített.
-
Keksz
senior tag
válasz
unknownuser #19410 üzenetére
Mármint a DIGI szempontjából jogtisztán, amire buzdítja a felhasználókat.
Mert nem hiszem h az FTP-re a jogtulajdonos rakja fel a BD ISO-t.
Ilyenre gondolok hogy pl. Itunes-ból ha lehetne letölteni BD ISO-t, akkor azt joggal reklámozhatná.
De szerintem egy DIGI ne reklámozza hogy HD filmeket tölthetsz le "ingyen", mégha az Mo-on éppen "nem ütközik semmilyen törvénybe".
Erre gondoltam.
Hogy úgy honnan?!Mert persze httpről és ftpről tölthetsz le, de attól még nem lesz "jogosan " tiéd. Nem fizetsz érte, stb.
-
bluobluo75
őstag
válasz
unknownuser #19091 üzenetére
hihihi az igen!
Akkor a digi nem szolgáltat korlátlan internetet -
worxland
addikt
válasz
unknownuser #19305 üzenetére
Hát ő nem sokat mozgatta, 1x adta oda Herkulesnek.
-
Flashget
félisten
válasz
unknownuser #19136 üzenetére
Tudom.
inkább kitöröltem amit írtam mert még képesek elolvasni és mi járunk szarabbul
-
Flashget
félisten
válasz
ez mind szép és jó..
de mi van ha valaki nem ebben a csomagban van és meghaladja a 350 gigát? -
NyuszyCaster
senior tag
válasz
unknownuser #19123 üzenetére
looool
-
janos1988
addikt
válasz
Mondjuk ha lekorlátoz - amit nem értek, hogy(an) fog megtenni* - akkor is még ad 100/10-et.
*ugyanis ha "3 hónap átlaga meghaladja". Mi van akkor ha a 3 hónap alatt az előfizető generál havi 50TB-nyi (össz. 150TB) forgalmat
Közben is korlátozni fog
-
Calogero
addikt
válasz
Ebben a 350GB-ben benne van a feltöltés is?
-
stanley00
aktív tag
válasz
unknownuser #19108 üzenetére
„Hátha csak valami jogász elrontotta és 350 GB-ot írt a 350TB helyett.”
Pont erre gondoltam én is, de szerintem csak kétségbeesésemben
-
stanley00
aktív tag
válasz
unknownuser #19099 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy az ember feltételezésekre nem alapozhat. Okos csomagban vagyok Top net-el. A 350 GB-it röhögve túllépem így is szerintem. Ha most felfelé váltok és betartják a korlátozást akkor másfél évig lesz a mostaninál drágábban egy számomra használhatatlan internet előfizetés. Inkább nem kockáztatnék.
-
Arni9010
aktív tag
válasz
Na erre nem számítottam...
Reméljük nem fognak ezzel foglalkozni...
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
ez most vagy vicc aminek elég rossz vagy igaz és akkor marad a mostani netünk...
annó az ipc csinált ilyen korlátozós dolgot mikol a chello vagy mi bejott havi 20 giga volt az adat keretem és ha tul léptem keményen lekorlátozott
nem csodálkoznék ha kiderülne hogy az upc keze van ebben is -
törölt tag
válasz
Ez most egy vicc? Pont az 500-asnál és 1000-esnél? Akkor mit ér az egész? 1 óra alatt megvan az 1000-essel ez az adatmennyiség. 350 GB a blu-ray korszakában semmi. És akkor a 4k?
(#19088) Mr. Janó:
Ráadásul még makacs is, mert kimentem le- majd felkapcsolni a digi villanyóráját (ez időnként segít a szolgáltatás szünetelésénél is), semmit nem segített.
-
stanley00
aktív tag
válasz
Már én is bejelentettem az 500 Mbit-re az igényt de akkor ezek szerint ha majd hívnak, hogy jönnének akkor valószínű közölni fogom, hogy már nem aktuális. Vicc az egész. Most komolyan, mi értelme így az egésznek?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Ez durva korlátozás, mert most is lazán megvan a havi 2,5TB forgalom...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
unknownuser #18947 üzenetére
Előre egyeztetett időpontra kérek ide olyan embert a cégtől, akinek van kulcsa a helységhez.
A hálózati hibákat nem én időzítem. -
Flitter
tag
válasz
unknownuser #18956 üzenetére
Pontosan így igaz.
-
ACE-
addikt
válasz
unknownuser #18762 üzenetére
Ezt el sem olvastam ha nem gond. IGAZAD VAN! Nincs PCMCIA, viszont ott van az USB 3.0, ami az ipon-on található 400 db 10/100-as lan-os laptopban benne van. Szóval amit korábban valaki írt, és amire reagáltam, csak rossz példát hoztam a PCMCIA-al, nem igaz, miszerint a 10/100-as LAN-os felhasználók nem fogják tudni kihasználni a Gigabit-et. Ennyi.
-
ACE-
addikt
válasz
unknownuser #18754 üzenetére
Nálam meg van másik 3, amiben van, akkor eszerint a laptopok 100%-ában van?
Szeretem amikor valaki a saját eszközei alapján százalékot számol.
Ipon-ban 1000 Laptopot kapni, amiből 600-ban van Gigabit LAN, a maradék 400-ban viszont van 3.0 USB. Akkor ez a rejtély is megoldódott, laptopon sincs gond a Gigabit NET-el...
-
ACE-
addikt
válasz
unknownuser #18749 üzenetére
Nem nagyon láttam még olyan laptopot, amiben nincs PCMCIA adapter, de amennyire megismertelek itt, biztosan találni fogsz google-ban egy ritka példányt, amiben nincs...
-
válasz
unknownuser #18674 üzenetére
nem is olvasom tovább ezt a zagyvát, szöveg szétcincálást...stb, további jó szórakozást, olvasgatást, szövegértelmezést, és minden mást, amire (még) szükség lenne...
-
válasz
unknownuser #18669 üzenetére
szóval a termékek dobozára lehet írni nem hivatalos/szabványos adatokat is a specifikáció tekintetében?
ja, hogy nem...
amit a gyártók odaírnak, azért felelnek, tehát nem fognak olyat odaírni, ami nem támasztható alá hivatalosan.
nem véletlenül írtam korábban, hogy a szolgáltatás és az eszköz paramétereit nem lehet adott szempontból összehasonlítani, szóval hiába jössz itt az eszköz kapcsán, ha a szolgáltatáshoz írt szöveget idézed be, mert az nem fog passzolni. hoppácska...
a linkelt hozzászólásomban hol olvasol olyat, hogy csak a környezet miatt veszik el a különbözet? sehol!
sokszor leírtam a különbözet okát, és nem véletlenül hangsúlyozom annyiszor, hogy pont az a wifi sajátossága, hogy több/sok tényező befolyásolja! nem csak a környezet, nem csak egy eszköz, hanem minden együtt!
a gyártók a használt technológiák és szabványok hivatalos értékeit tüntetik fel, mást nem fognak, bárhogy is tekered a dolgot...
fogj egy routert, csinálj vele méréseket más és más típusú ellenoldalakkal, eltérő környezetekben, változó beállításokkal, kapsz majd sok eltérő eredményt, aztán találd ki, hogy melyikkel lehetne kezdeni valamit...
a szolgáltatónál nem véletlenül lett meghatározva, hogy adjon meg garantált minimális sebességet is, de ez is csak bizonyos (vezetékes...stb) kapcsolatra igaz, mobilinternetre például már 0 megabit/sec a garantált!
eszköznél ilyet nem fogsz látni, bármennyire is szeretnéd, pláne a soho kategóriában.
ráírják, hogy 54-es, 150-es, 300-as wifi, ami annyi is a kapcsolat szempontjából, és ennyi!
olyan érték feltüntetését várod, ami pontosan nem meghatározható, mert nagyon sok tényező függvénye, nem csak azon eszközön múlik, amire épp ráírnák, tehát minden hiába, az illetékesek így látták jónak, ahogy most működik, de azért csináld csak, adj be valami újítást, hátha... -
válasz
unknownuser #18649 üzenetére
nincs olyan, hogy elméleti meg valós maximum!
a gyártók csak a szabvány meghatározott sebességét írhatják le, és bármi ránéz a kapcsolati sebességre, az annyi is lesz - normális esetben -, tehát az érték valós, ha eltérőt adnának meg, akkor meg pont azon értetlenkednének az emberek - itt is a nem hozzáértők -, hogy a két eszköz kapcsolódik x sebességgel, akkor meg miért csak z a valós sebesség, közben meg adtak egy y értéket is, de az sem valós...
nem írtam zajt, ilyen szót nem találsz a hozzászólásaimban, azt viszont leírtam már sokszor, hogy miért nem 54 az 54...stb.
az a 31-es érték sem annyira okés, mint az 54, nem véletlenül nem szerepeltetik hivatalosan, vagy csak meghatározó jelzővel.
semmi más számot nem lehet valósan megadni, csak a szabvány adott értékét, lehet ezen rugózni, de nem véletlenül így határozták meg anno, és nem is nagyon fog változni egy ideig...
amennyiben a "mért" sebesség mondjuk 22 megabit/sec egy 54-es g szabványos kapcsolaton, úgy hiába adna meg a gyártó még egy értéket a 22 és az 54 mellett, azzal sem lenne előrébb a felhasználó.
a gyártó nem fog légből kapott értékeket megadni, hanem csak a szabvány jelzőjét, továbbá olyat, amit garantálni tud, mert csak tőle függ adott érték, mint például a routerek mérhető wan <-> lan sebessége, de még ott is külön kezeli az eltérő átviteli módokat, mert még azok is befolyásolják a mérőszámot; link
nem feszegetem tovább, valaki így is elfogadja, aki nem érti, az kérdez vagy olvasgat, akinek meg nem jó így, azzal nem tudok mit kezdeni, de nem is az én tisztem... -
válasz
unknownuser #18636 üzenetére
továbbra sem lehet - adott szempontból - összehasonlítani egy szolgáltatás paramétereit egy eszközével.
az ipon...stb leírásával nem foglalkozok, a gyártók meg adják meg a vezetékes maximális sebességet, hiszen az adott lehet - mert csak hardver függvénye - ahogy a tp-link is teszi.
wifi esetén más a helyzet, ismét leírom, hogy csak a a szabvány maximális "kapcsolati" sebességét adhatják meg, a többi olyan tényezők függvénye is, amit a gyártók nem befolyásolhatnak, így nem is rendelkezhetnek róla!
milyen értéket adjanak meg? eszközölnek egy mérést ideális környezetben, és azt ráírják?
nem jó, mert pistike más környezetben fogja használni, és jelentősen eltérhet az érték!
írják le a gyártók, hogy milyen eszközökkel és ellenoldalakkal, milyen távolságokon, milyen beállításokkal, milyen típusú, anyagú, alakú...stb befolyásoló/akadályozó tényezőkkel milyen "valós" sebesség mérhető?
érdekes lenne, hiszen a gyártó csak egy eszközt ad, a környezetet nem befolyásolhatja, és ha az ellenoldal más gyártótól származik, akkor arra sincs ráhatása, és itt jön képbe az, hogy a wifi technológiával kell inkább foglalkozni, nem pedig egy meghatározott gyártó eszközével, mivel a sebességet még legalább egy másik eszköz, és a környezet is befolyásolja!
a szolgáltató is csak jogi szempontok miatt adja meg - mert kötelezték rá - a garantált minimumot, de az eszközök terén sosem lesz ilyen kötelezettség, mert például wifi szempontjából lehetetlen lenne kivitelezni.
a wifi tekintetében írtak le hozzávetőleges értékeket, de ezek is csak viszonyítási alapnak jók; link -
válasz
unknownuser #18625 üzenetére
adott szempontból nem lehet összehasonlítani a szolgáltatást, és az azt lekezelő eszközt.
a szolgáltató is csak adott pontig és a saját eszközein garantál bármit is, azzal már nem foglalkozik, ha az előfizető eszköze nem okés.
router...stb esetén a hasznát szabványok meghatározott értéke kerül feltüntetésre; 10/100/1000 és 54/150/300...stb, és adott "kapcsolati" sebességekre képesek is az eszközök, a mérhető "hasznos" sebesség már más kérdés, az több tényező függvénye, ezért azt nem tüntetik fel az eszközökön, nem is kell, nem is lehetne, hiszen - pláne wifi esetén - olyan tényezők is befolyásolják, amik környezet függvényében is változnak, még azonos ellenoldalak és beállítások mellett is.
a wifi átvitel kapcsolati sebessége annyi, amennyinek lennie kell, az már más kérdés, hogy a sebesség mérésekor csak a hasznos adat kerül mérésre, ami a kapcsolati sebességnek csak egy részét képezi, a többi a szükséges körítés, de erről ne a routerek...stb gyártója tehessen már, ők csak használják a technológiát, aki ilyeneken problémázik, az magának a wifi technológiának ismerje meg a lényegét, sajátosságait...stb.
nem véletlen tehát, hogy az illetékesek nem beszélnek átverésről vagy megtévesztésről, és nem akarnak pereskedni, de még csak bírság sem kerül kiszabásra.más; itt már az első pillanatban megemelték 100/50-re a 40/20-as netet, picivel 100 alatt jön csak (jellemzően 95/54), szóval csak 100-as switch van a szolgáltató dobozában, de nem olyan nagy probléma, úgy is csak 90-92 megabit/sec jön át wifi útján. (tl-wdr3600 és intel advanced-n 6205)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
unknownuser #18625 üzenetére
Amugy ja, miert nem az elmeleti maximumot adja a Digi, ezen megy a vita. Hihetetlen.
-
ACE-
addikt
válasz
unknownuser #18622 üzenetére
Kérdés hogy mit kommunikál a gyártó a router leírásában. Félő hogy benne van a leírásban, hogy a maximum átviteli sebesség még a nap állásától is függ. De egy szolgáltató aligha hivatkozhat erre. De mondom, szerintem az ADSL-nél, ahol kifejezetten kritikus ez a dolog, ott vgy van tesztidőszak, vagy előzetes felmérés, hogy a maximum kihozható-e. Gondold végig hogy az mekkora átverés már, hogy a szolgáltatónak van mondjuk 4 meg 8 megabites csomagja, de csak 4 jön át a kábelen, a garantált viszont 1 Mbit. Ugyanakkor köt szerződést 8 mbit-re is jó drágán. Mi ez ha nem vásárló megtévesztése. Pont az ilyeneket zárják ki a tesztidőszakkal, előzetes felméréssel. LAN netnél és kábelnél ilyen nincs, beállítják a "link" sebességet, és onnantól már csak a hálózatok terhelésétől függ a sebesség... Lehet hajnalban felmegy névlegesre, nap közben viszont csak a garantáltnál kicsivel több van meg. Ilyenért nem is reklamálhatsz. De hogy egyáltalán soha nincs meg a max-közeli állapot, vagy eleve lehetetlen a hálózat miatt, az már vicces lenne.
-
ACE-
addikt
válasz
unknownuser #18619 üzenetére
És látsz határidőt?
-
ACE-
addikt
válasz
unknownuser #18607 üzenetére
Tudtommal ADSL esetében van előfelmérés, tehát megnézik mekkora a max. amit elbír az érpár. Egy ideig olyan is volt, hogy 1 hónapig kipróbálhatod, és ha nem tetszik, nem elég, akkor lemondhatod következmények nélkül. Pont az ilyenek miatt.
Ha egy sebesség elérése lehetetlen, amivel a szolgáltató tisztában van, és mégis egy ilyen lehetetlen max. sebességre köt szerződést, az semmi több mint fogyasztó megtévesztése.1996. évi LVII. törvény
a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról
8. § (1) Tilos a gazdasági versenyben a fogyasztókat megtéveszteni. E törvény alkalmazásában fogyasztó: a megrendelő, a vevő és a felhasználó.
(2) A fogyasztók megtévesztésének minősül különösen, ha
a) az áru ára, lényeges tulajdonsága - így különösen összetétele, használata, az egészségre és a környezetre gyakorolt hatása, valamint kezelése, továbbá az áru eredete, származási helye, beszerzési forrása vagy módja - tekintetében valótlan tényt vagy valós tényt megtévesztésre alkalmas módon állítanak, az árut megtévesztésre alkalmas árujelzővel látják el, vagy az áru lényeges tulajdonságairól bármilyen más, megtévesztésre alkalmas tájékoztatást adnak;
b) elhallgatják azt, hogy az áru nem felel meg a jogszabályi előírásoknak vagy az áruval szemben támasztott szokásos követelményeknek, továbbá, hogy annak felhasználása a szokásostól lényegesen eltérő feltételek megvalósítását igényli;
c) az áru értékesítésével, forgalmazásával összefüggő, a fogyasztó döntését befolyásoló körülményekről - így különösen a forgalmazási módról, a fizetési feltételekről, a kapcsolódó ajándékokról, az engedményekről, a nyerési esélyről - megtévesztésre alkalmas tájékoztatást adnak;
d) különösen előnyös vásárlás hamis látszatát keltik.
-
bernat98
csendes tag
válasz
unknownuser #18268 üzenetére
PPPoE reconnect megtörtént!
Köszi Neked és Dot-nak! -
ACE-
addikt
válasz
unknownuser #18258 üzenetére
Én pl. nem azzal "zsaroltam meg" őket, hogy lemondom a telefont, hanem hogy lemondom az EGÉSZET, mert a UPC-nél ajánlottak jobbat, ha otthagyom a DIGI-t. De valahol erre sincs szükség. Tudomásom szerint van olyan üfsz.-at, ahol azt mondták, hogy ha valaki lemondással érkezik az üfsz.-ra, akkor felajánlhatják nekik az okoscsomagot. Így is vannak sokan, akik nem mennek be és tovább fizetik az emelt díjakat. Ha meg ezután is erősködnek, akkor valóban lemondom az egészet, és megyek UPC-hez. De le merem fogadni hogy pár napon belül az egyik marketingesük felhívna, hogy nem akarom-e visszavonni a lemondást és akkor lehet okoscsomagom...
-
Flashget
félisten
válasz
unknownuser #18268 üzenetére
Egyszerűbb és gyorsabb is
-
Xero
nagyúr
válasz
unknownuser #18258 üzenetére
Ez szerintem mindenkinek teljesen világos de pont annyira nemérdekli mint engem.
-
Flashget
félisten
válasz
unknownuser #18126 üzenetére
Hivatalos verzió az, hogy több kicsi helyi cég összeállt ebbe az I-TV-be. ismerős folyamat...
Anno Bp-n több helyi kábeltv társaság állt össze és született meg az EMKTV, mai nevén DIGI -
Flashget
félisten
válasz
unknownuser #18100 üzenetére
én ezt elsősorban azért linkeltem, hogy a Diginek a leányvállata mutassuk meg..na most a román diginek eleve a magyarországi digi a leányvállalata..leányvállalatnak, leányvállalat..ilyenről nem sokról tudok
de legyen az az i-tv, bár szerintem csak klónja.
a sportklubbot a digi nem tudta megvenni digi néven, rossz nyelvek szerint létrehoztak egy másik céget Ayudate Holding Tanácsadó Kft. még 2011-ben és mily érdekes ez a cég vette meg az IKO-tól idén és rögtön bekerült a digi csatornái közé -
Flashget
félisten
válasz
unknownuser #18068 üzenetére
Tudsz erre példát mondani, ahol úgy spórol a szolgáltató az adón, hogy szétdarabolta a vezetékeinek tulajdonjogát különböző leányvállalatokra? Mert én pl. úgy tudom, hogy a messze a legtöbb vezetékkel rendelkező telekom és UPC nem csinált ilyet és a maximális mértékben fizetik az adót. A DIGInek meg sztem nincs is leánya itthon.
van már egy ilyen csak nem hivatalos leanyvállalt és még nem net, de klóncég.
[link]
100%-ban a digi kábeltv csatornáját adja tovább más néven. [link] -
_BOZONT_
tag
válasz
unknownuser #18072 üzenetére
igen belezaradtom sajat okfejtesembe.... csakis...
Nem dobtam kukaba, csak irtam meg 2 masikat es a B pont nem zarja ki a leanyvallalatot... csak ott kivitelezot irtam...es igen ebben az orszagban igen csak a gonosz magyar ugyeskedik ...
A nagy multik meg nem talicskazzak ki a penzt ok mindent befizetnek stb stb....mind1 velemenyet leirtam, hogy nem kene sajnalni multika, reszemrol vita lezarva, nem gyozkodni akartalak, se vitat inditani.
-
_BOZONT_
tag
válasz
unknownuser #18068 üzenetére
/nem akarok politizalni/ meglevo vezetekeket nem hiszem, hogy "feldaraboltak volna"
Ujak megepiteset meg;
A vagy nem jelentik be, es amikor ugyfelnek huzod berelt vonalat, kozmuegyeztetest csinal az ember ott arvatlankodik egy 3x96 szalas optika...persze sehol sincs rajta, es senki nem tud semmit...
B kivitelezo ceg neven van lejelentve 20-30eves hasznalatba veteli szerzodest kotnek.konkret peldat meg ugye nem gondolod hogy ilyet publikban fogok mondani ....
-
_BOZONT_
tag
válasz
unknownuser #18065 üzenetére
annyi kozevan a leanyvallatosdinak, hogy Hírközlési vezetékek esetén az adó nyomvonalhossztól függően sávosan került meghatározásra: az első 170 000 méter után az adó teljes mértékének 20%-a fizetendő; 170 000 és 250 000 méter közötti része után 40%-a; stb stb.
Ezek az adokmiat nem terjezskedunk meg kifogasok, csak rajottek, hogy nagyon jo a ftth csak ahova akrjak vinni konkurens jobban adja, vagy ar/ertekben + felmeres utansa jonne viszsa az ara, mert adot varos reszben kevesen vennek igenybe. Amugy mindenfele ado ellenere is digi eleg jol terjeszkedik FTTHval is 2honapja meg 3.ker adott reszen nem votl, mamar van.
Igen van digi, de attol meg nem szarom le a tobbi usert/leendo usert, csak nem kene atesni a lo tul oldala, hogy jaj szegeny szolgaltatok. Sajnos igen valahova x ev mulva sem fog eljutni digi mert jelen (kozeljovoben is) horror aron jutna el, ami lehet neki neki 10ev alatt sem terulne meg, adok ide vagy oda.
-
_BOZONT_
tag
válasz
unknownuser #18060 üzenetére
jaj varcsak 1 konycseppet ejtek szegeny szolgaltatok utan, foleg amikor megkapod arajanlatot adott szakasz berlesere.. de epitesi kotlseghez kepes(most bp-videk gerincre gondolok) ado apropenz foleg hogy leanyvalalat leanyvalatanak leanyvalata lesz a tulaj annak a szaksznak..
-
Drenadar
veterán
válasz
unknownuser #17881 üzenetére
Mindenki elcsabulhat főleg hogy megfizethető áron semmi hasonló alternatíva nincs...
-
Drenadar
veterán
válasz
unknownuser #17865 üzenetére
igen hivatalosan ez a szöveg, de ki tudja ki hogyan tér el tőle, és hogy a DIGInél milyen díjak vannak, amik "el vannak engedve" mondjuk azt látom hogy a belépési díj kemény 500ft, de lehet van egyéb, amit szeretnek a szolgáltatók elengedni... szerződéskötési díj, kiépítési költség, imadíj... mit tudom én?
És hidd el, mikor elmondom a kötbér összegét, sosem azt hallom : igen én is ennyit számoltam, lehet küldeni a csekket! mindenkinek megterhelőbb hirtelen egy összegben kifizetni a "büntetést..."
(#17866) betyarr: Azért mondta, mert nap mint nap hallja ezeket a zsarolásokat, és 10 esetből egy mondja fel.
Gondolom nem olyan személy volt aki elfogadhatta a felmondásod. Én erre visszakérdezek ÁSZFben meghatározott felmondási idővel, vagy hónap végével szeretné hogy lezárjuk a szolgáltatását és a számlázását? Szerinted mit mond kb az összes? Hogy jaj még átgondolom! ÉS leteszi... persze előtte még megígérteti hogy nem lesz lezárva. -
maxima
tag
válasz
unknownuser #17770 üzenetére
Szia!
> Már készültem a vitára, de ő is érezte, hogy valami gond van (gondolom a nehéz connect miatt), úgyhogy
> előbb betelefonált központba, ahol ránéztek távolról a kütyüjükre, és rögtön adták az infót, hogy hát bizony
> látják, hogy az ő kütyüjük folyton újraindulgat odalent...Igen, kifogtál egyet a normális szerelők közül, én is tudok több
jó tapasztalatot is mondani főleg a régebbi EMKTV-s időkből.Üdv.
-
warcat
veterán
válasz
unknownuser #17781 üzenetére
DIGINet 100 csomagunkat azoknak az internetezőknek ajánljuk, akik napi 3-4 órát is eltöltenek a számítógép előtt, videókat, képeket tekintenek meg, közösségi oldalakon aktívak. Ezzel a sebességgel már akadozás mentesen használhatunk MSN-t, Skype-ot vagy akár pár zeneszám letöltésére is alkalmas.
(Tudom,hogy ezen részen csak gyorsan átírták a Basenet szót,de akkor is komikus)
-
Flashget
félisten
válasz
unknownuser #17596 üzenetére
csak erre válaszolva.
Szerintem a Trénél is így van, nem kellett véletlenül a szerződéskötéskor azonnal kiperkálnod 1 vagy 2 havi díjat? Csak 30 nap múltán kellett először fizetned?
2012 november végén ( fekete péntek akcióban) kemény 1000Ft-ot kellett fizetni Sony Xperia Tipoért (másik mobilba az aksi ment tönkre ami 3-4K lett volna és amúgy sem okos hanem buta mobil volt így csere érett lett) új számmal online rendeléskor. Ingyen házhoz szállítással igaz 2 év hűséggel az előfizetésre semmi mást nem kellett fizetnem. Számlát küldték a hátralévő pár napról december 10. körül semmi másról. Szóval nem fizetek előre 1Ft-ot sem.
De az is tény lejár a hűség és megyek a vodához vagy telenorhoz ha még akkor is jobb készülék ajánlatok lesznek mint jelenleg a T-hez képest. Anno a Pannon gsm-től is a rosszabb készülék ajánlat miatt váltottam T-re és azóta a számhordozás intézménye is megszületett. Ez sem jelent lelki fájdalmat nekem mint ahogy kötelező biztosításnál az olcsóbbat választani. Elvégre piacgazdaság van vagy mi a fene.. -
ACE-
addikt
válasz
unknownuser #17620 üzenetére
Szövegkörnyezetet is figyelni kéne a mondandóm értelmezéséhez. Már több hsz.-emben is leírtam, hogy nem azzal van a gond, hogy másnak adott, hanem hogy az előfizetői azon részét, aki mellesleg nekik a legtöbbet fizeti, kihagyta. Ahogy előttem már mondották, megtehette volna, hogy a Topnet-et is átrakja 100/50-re, de nem tette, ezzel nem értek egyet... Ennyi, részemről a vitát befejeztem. Rohadtul nem irigykedés kérdése, mint mondtam nem tudom kihasználni a 80/25-öt sem, és már azt is leírtam, ez elvi kérdés. És másrészről nem, a szolgáltató nem teheti meg azt a fogyasztóival, amit akar, és erre találták ki a fogyasztóvédelmi törvényt, és van még pár jogszabály, ami a szolgáltatók működésének kereteit adják, de hagyjuk, a lényeg hogy hiba volt ez a részükről.
-
ACE-
addikt
válasz
unknownuser #17536 üzenetére
Te okostóni, tanulj meg olvasni és mondatot elemezni. Hol írtam azt, hogy az zavar, hogy másoknak emeltek? Azt írtam, hogy simán megtehették volna, hogy ideiglenesen 100/50-re emelik a TopNet-et is, ehelyett meghagyták alacsonyabban, mint az egyel kisebb csomag megnövelt sebessége. Ez volt ésszerűtlen, és jogos is lesz, ha többen panaszos e-mailt fognak nekik írni. Majd akkor rájönnek hogy lehet kellett volna még pár sort írni a scriptbe, és a TopNet-nek is legalább 100-ra állítani (amihez nem kell fejleszteni).
-
Drenadar
veterán
válasz
unknownuser #17596 üzenetére
Ez elfogadhatatlaaaaan! akkor is utána fizetünk, az csak egy nyomdahiba hogy ELŐfizetés. NEM! utófizetés! hisz a gázért is utólag fizetünk! (Az egyetlen kivétel, amiért tényleg utólag)
Miért nem tudja előre MEGJÓSOLNI a szolgáltató hogy kit fogok felhívni mikor és mennyi ideig?
amúgy végre egy értelmes ember aki vette a fáradságot és megnézte azt a k... számlát + ÁSZF-et!
Az egyéni előfizetői szerződés megkötésével az ügyfél nyilatkozik arról, hogy az ÁSZFet átolvasta és azzal egyetért!
Innentől kezdve vitának helye nincs. -
Flashget
félisten
válasz
unknownuser #17583 üzenetére
bírom az ilyen megmondó embereket akik szeretnék a másikat porig alázni a szövegükkel..
Az általad példaként említett mobilnál is előre fizeted a havidíjat, ha előfizetéses vagy.
T-s előfizetésem van és nem fizetek semmit előre. hó végén zárnak következő hónapban kell fizetni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
unknownuser #17541 üzenetére
Most már tényleg lapozzunk!
-
zsolt501
nagyúr
válasz
unknownuser #17541 üzenetére
Ez meg téged minősít.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
unknownuser #17536 üzenetére
Szerintem meg téged az zavar, hogy ő meg majd többet fog kapni.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
unknownuser #17530 üzenetére
Nem irigy hanem ész szerű, ami sokakról nem mondható el.
-
ronson
őstag
válasz
unknownuser #5272 üzenetére
Bocsi, késő szombat este némi szesz után néha rám tör a funkcianális analfabétizmus
A speedtestel meg mit foglalkozol. Az nem mérvedó.
Nekem az a hiteles amikor az utorrentben megnézem lent az összesítőt.
-
ronson
őstag
válasz
unknownuser #5266 üzenetére
Cseréld le TP-link 642G-re ,nem egy drága cucc.
Nekem 30/20-as net, madzagon kb 32/23, wifin 23/13.
-
blader81
csendes tag
válasz
unknownuser #5266 üzenetére
en is di 524-et hasznalok de speedtest megvan mindig 25/22 korul,torrent meg megy jol,jaj es 30/20 az elofizetes.
-
rocket
nagyúr
válasz
unknownuser #4935 üzenetére
Valoban, reklamozzak az akcios huseg dijas csomagot is, tv+net+telefon 3000ft-tol, a logojuk nagyon jo lett
-
McLaca
őstag
válasz
unknownuser #4488 üzenetére
Pardon, a H-t valóban lebitangoltam
, pedig az jelentené a lényeget (home).
Üdv!
-
xabolcs
őstag
válasz
unknownuser #4424 üzenetére
-
McLaca
őstag
válasz
unknownuser #3954 üzenetére
Köszi!
(Pont ezt az oldalt kerestem keresztül-kasul, csak épp a "cégünk" részt nem néztem.
)
Más: tegnap elég izgalmas dolgokat produkált a digi, egy órán belül 3× szakadt, az utolsó kettőt 3 percen belül. A sávszél alig volt kihasználva, úgyhogy nem nagyon értettem a dolgot, mert ilyen eddig még nem volt. A routerem kicsit lomha, mert fél perc után kezd visszacsatlakozni, sajnos ezt gyorsítani sem lehet.
A lépcsőházban viszont egyre többen vagyunk bekötve (15 lakásos), elvileg az első switch már tele van (8 port, -1 a bejövő LAN-nak, -1 a VoIP adapternek, marad 6 port, annyi lakás meg már be is van kötve). Lehet, hogy ez az oka...Üdv!
-
Emu
őstag
válasz
unknownuser #2622 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ!
Ez volt a hiba!
-
eisento
addikt
válasz
unknownuser #2432 üzenetére
sicc szőrszálhasogató
de persze igazad van
-
Márton
nagyúr
válasz
unknownuser #2209 üzenetére
remélem a hd adást is jó olcsón adják majd
-
PeterPH
senior tag
válasz
unknownuser #2207 üzenetére
Analógban tudtommal nincs HD adás. Viszont az M1-en ott a HD logó, tehát biztos hogy azt konvertálják le analógra.
Talán teszelgetik a rendszerüket a digitális átállásra.
Az új ASZF-ben már ott vannak a helyek a digitális csatornáknak, és állítólag ahol a HBO-t STB-vel adják, ott más vannak is digitális csatornál. Lehet hogy már csak STB-ket kellene kiszórni, és lenne mindenhol. -
PeterPH
senior tag
válasz
unknownuser #2204 üzenetére
Most épp az M1-HD ról veszik át a BL közvetítést. De ettől még nem lesz HD a szolgáltatásuk. Majd talán ha beindul a DVB-C szolgáltatásuk akkor lesznek HD csatornák is.
-
Wallz
tag
válasz
unknownuser #1940 üzenetére
Sajnos még nincsenek olyan sok helyen.
-
Muad_
csendes tag
válasz
unknownuser #1781 üzenetére
Ha egy N-es routernél gondolkodok akkor a WRT150N és a WRT160N között csak annyi a különbség, hogy az egyiknek beépített antennái vannak a másiknak meg nem, ugye? Ez mennyire befolyásolja a teljesítményét a routernek?Logika alapján azt mondanám, hogy a 160-as a drágább, mert annál nem csúfoskodik antenna a készüléken, mégis az tűnik olcsóbbnak. És persze a kérdés ugyan az mint kezdetben, hogy egy ilyen router jobban kitudja-e használni a digi 30/20-as netet, mint mondjuk egy "sima" WRT54GL, WRT54G, WRT54G2 vagy WRT54GS router?
-
bnss
veterán
válasz
unknownuser #1776 üzenetére
Főleg, hogy még nem végleges a szabvány... Nem is beszélve a tényleges WAN sebességről.
-
FNZ
őstag
válasz
unknownuser #1512 üzenetére
sajnos nem tudom megnézni, hogy nálunk 100M v 1G a switch, mert valszeg 100-as a hálókártyám. a kábelszerelő viszont anno azt mondta, hogy nem érti a digit, de sima cat5-ös kábelt húztak a lépcsőházunkba a cat5e helyett.
ezen miért spóroltak?a lakásba viszont már cat5e kábelt hoztak be
ez miért volt jó? -
Sh@dowMAN007
tag
válasz
unknownuser #1506 üzenetére
Azok a "gyengébbek" már élvezik a digi által nyujtott kánaánt
A többi párszázezer mikor fogja
Ez még évekig versenyképes marad, pláne 2500- pénzért.Részemről ennyi...
-
Sh@dowMAN007
tag
válasz
unknownuser #1503 üzenetére
Elolvastam.
Te isJa és olvasd el "shabbarulez" írását is!
Ha valaki, hát Ő igazán ért az efféle dolgokhoz!!! -
Sh@dowMAN007
tag
válasz
unknownuser #1492 üzenetére
Az évek múlva lesz, ha lesz...
-
Speccy
aktív tag
válasz
unknownuser #1495 üzenetére
T-ék bekaphassák
Nem az az érdekes hogy mi lesz, hanem hogy most mi van. Most van nálam 55/30Mbit, mindez havi 2500 forintért, mindenféle rabszolgahűség nélkül. Nagy respekt a Diginek, ez a szolgáltatás ennyiért szerintem világviszonylatban is megállná a helyét... kár hogy nem tudnak még jobban terjeszkedni, megnézném az összes, sz*rt drágán áruló szolgáltató vezetőjének a pofáját látva hogy tömegesen mennek az emberek a Digihez
-
janos1988
addikt
válasz
unknownuser #1487 üzenetére
Ehhez en csak annyit tudok hozzafuzni, hogy most (meg) 2008-at irunk, az hogy ki mit tervez 2013-ra az most meg senkit sem erdekel igazan, max. a reszvenyeseket
Ez csak egy ujabb tre-com marketing fogas, mar evekkel elotte bejelentgetnek, hogy bizony ok igy meg ugy meg amugy stb stb (bar ez a upcre is jellemzo)... Erdekes, hogy ezt a hirt szinte majdnem az osszes (it) hirportal lekozolte, futotuzkent terjedt, mintha mar jovo honaptol lepne ervenybe. Kozben pedig vannak olyan (terjeszkedo) cegek, akik mindenfele csinnadratta/villaga kurtoles/felhajtas nelkul emelik szepen a sebesseget egyik naprol a masikra (Giganet, Diginet stb). A mai T kinalatot nezve, es hogy azt is milyen feltetelekkel tudjak nyujtani, szogos ellentetben all ezzel a bejelntessel Ja es ezt sem felejtettuk el ugye?
(cikk kozepen van a lenyeg) De nem csodalkoznek, ha igy kellene erteni majd a 100Mb-et.
-
FNZ
őstag
válasz
unknownuser #1487 üzenetére
mire ezt bevezetik mindenhol, addigra a lannetnél nem a lépcsőházi központi switch-ig megy az optika, hanem a lakásokba fog bemenni
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Futás, futópályák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest