- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
4Grider
félisten
válasz
zoltan6 #76524 üzenetére
Ha ellátogatsz a https://digionline.hu oldalra, akkor olvashatod, hogy technikai hiba van.
-
Constantin79
csendes tag
-
-
viktorhu
veterán
válasz
zoltan6 #45735 üzenetére
Mióta használod a routert? Update-eltél firmware-t? Nekem még egy régi N15U van, három éve vettem, de emlékszem, hogy eleinte borzasztó megbízhatatlan volt, pár óránként újra kellett indítani. Aztán a harmadik-negyedik update utánra beállt, most már csak az USB nyomtatómegosztásról kell rajta lemondanom, mert az továbbra is csak egy-két naponta történő újraindítással működik, de anélkül teljesen stabil.
-
bladesks007
tag
-
Sasos
senior tag
válasz
zoltan6 #41937 üzenetére
Nekem ezt az Asus router produkálta. A router megkapta a v6-ot, tovább is osztotta hiba nélkül, de előtagcsere után már nem osztotta ki a kliensek felé a v6 címeket. Ez is csak akkor jelentkezett, ha a dualWAN aktív volt. Viszont restart után az első előtagcseréig megint hibátlan volt. Esetleg próbálj meg egy restartot.
-
-
TeeJay
félisten
válasz
zoltan6 #41760 üzenetére
tudsz pár fotót dobni hogy miként csinálják meg a lépcsőházban ezt?
az elektromos szekrényben viszik gondolom minden emeletre és ott van doboz amiben splitter lesz
vagy csak a kábelt húzzák és nem tökölnek?
adhatsz infót mert Pesten még kevés helyen láttuk az FTTH átalakítást és valszeg idén és jövőre is ez lesz majd a sláger hogy spóroljanak áramon és aktív eszközön
nem lepődnék meg ha folyamatosan történne a fejlődés 1-2év alattja és te is Kispesti vagy vagy más lakótelep?
-
TeeJay
félisten
válasz
zoltan6 #41590 üzenetére
eddig FTTB volt?
paneles FTTH-ról eddig még nem sok infó volt, a bekötés módjáról sem
de ha 30-60lakás van egy lépcsőházban akkor tutkó kell valahova pár splitter és ha itt is csak négyest használ a DIGI akkor majdnem minden emeletre rakhatnak egyetkíváncsi leszek lesz-e haszna az FTTH-ra átépítésnek de remélhetőleg mihamarabb nekilátnak a többi helyen is ahol már kevés a hálózat
mondjuk nem vágom de ezek után gondolom 1 lépcsőház kap egy GPON-t hiszen 32-től tovább nem tudják osztani a szálat
úgy már nálam is megoldódna szerintem a gond -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
zoltan6 #40098 üzenetére
1043ND-nél van egy "Secondary connection" nevezetű dolog, amivel kapok egy IP-t a ZTE-tol. A ZTE PPPoE passthrou beallitassal megy, csak a telót intézi. Switch osztásnál a ZTE-t gyk. WAN felől látod, igy nem elérhető ezzel a megoldással. Nem használok switch-et, 1x mukodott a switch LAN-WAN mixeléssel de utana meghalt a telefonos kapcsolata.
-
-
válasz
zoltan6 #39397 üzenetére
Nyugodtan kikapcsolhatod, egyelőre nincs jelentősége. Tekintve, hogy ez csak az IPv6-only site-oknál számít, vagy elfogadod, hogy egyelőre lassú vagy kikapcsolod, és így nem látogatsz IPv6-only site-okat.
Egyébként nálam még a tiédnél is lassabb az IPv6 speedtest az 1000-es csomaggal, de nem foglalkoztat a dolog.
-
válasz
zoltan6 #38999 üzenetére
Az "ezentúl" akkor lesz, amikor globálisan megszűnik az IPv4, de az nem mostanában lesz. Addig - illetve amíg az ISP dual stack-es megoldást ad - simán használhatod a privát és publikus IPv4 címeket, nem kell átállnod IPv6-ra, ha nem szeretnél. A topicban az izgatottságot nem az okozta, hogy hamarosan át kell állni, és legyünk készek, hanem az, hogy ha a szolgáltató biztosít IPv6 szolgáltatást, akkor az működjön rendesen. Hála a Digi szakembereinek, ez megoldódni látszik a legtöbb helyen.
Én személy szerint a mobilitás megoldására leszek kíváncsi, ami része az IPv6 szabványnak, és aszerint bármilyen külső hálózatban is van az adott mobil eszköz, a saját home agent-jétől kapott IPv6 címen lesz elérhető. Tehát a notim, ami "itthon van otthon", és rendelkezik egy Digi prefix poolból kapott IPv6 címmel, bárhol is legyen (munkahelyi hálózat, mobilszolgáltató 4G hálózata, külföldi szálloda WLAN-ja), a saját, otthoni IPv6 címén elérhető. De ez itt OFF.
-
DarQb
csendes tag
válasz
zoltan6 #38999 üzenetére
A v4 v6 párhuzamosan működik, szóval nem meglepő, hogy eléred. Amennyiben ki tudnád kapcsolni teljesen a v4-et, akkor lenne más. Ha van 2 géped, ott a legszemléletesebb ez a dolog, mert a nasod valószínű nem is tud v6-os ip-t. 2 gép között tudsz ipv4-es címekkel is pingelni, meg a v6-osokkal is.
-
-
DonMaster
addikt
-
törölt tag
válasz
zoltan6 #34089 üzenetére
OK! Persze. Nem is azért írtam, hogy rohanj rendelni.
Te tudod milyen telefonálási szokásaitok vannak és mire van szükséged/szükségetek.Inkább tájékoztatónak szántam.Közvetlenül neked, de nyilván bárki másnak, aki olvassa a hozzászólásomat.
... hiszen korábban éppen arról volt szó, hogy nem ismerik az emberek ezt a szolgálatatást ezért nem rendelik meg, mert amit nem ismer az ember attól idegenkedik egy kicsit (sokszor nem is kicsit).
Hátha a leírt infók szélesítik az ismereteket és aztán "még rákap valaki az ízére".Ami még kimaradt, hogy idősebb embereknek VoIP telefont érdemes beállítani/venni. Az olyan mint a klasszikus analóg vezetékes. Egyszer regisztrálja az ember aztán használja. El is felejti, hogy nomadikus.
... és végül azt se felejtsük el, hogy minden DIGI-s (analóg)telefon ami az optikai kapcsolat végén figyel/csücsül az VoIP telefon egész a digitál-analóg átalakítóig.
-
törölt tag
válasz
zoltan6 #34076 üzenetére
Egy accounttal (név/jelszó páros a hozzá tartozó telefonszámmal) egyidőben csak egy helyről tudsz regisztrálni/bejelentkezni, mert a SIP szerver nem enged meg egy accounttal többes bejelentkezést. Amennyiben a regisztrált eszközzel kijelentkezel, akkor bárhol/bármelyik másik eszközzel regisztrálhatod az accountot ismét. Nyilván az utoljára regisztrált eszközön csörög a hívott vonal.
Szinte minden platformra telepíthető a Zoiper.
Az alapverzió ingyenes, de van bővített funkciójú (pl.Outlook névjegyek átvétele, beszélgetés rögzítése stb.) megvásárolható verziója is.Egy létesítési címen csak egy DIGITel200 ill. DIGITel500 csomagot rendelhetsz (1 account=1 db 21-es körzetszámú telefonszám).
DIGITel 900-as nomadikus szolgáltatásból viszont rendelhetsz többet is. Akár minden családtagnak, rokonnak egyet-egyet. Így egymás között ingyen beszélgethettek bárhol is vagytok a világban. "Csak" Home WiFi vagy free WiFi, vagy GSM alapú mobilnet elérés legyen azon a helyen, ahol a nomadikussal/Zoiperrel akarsz telefonálni ill. téged akarnak a nomadikus számodon hívni és az 5060-as port ne legyen blokkolva, mert azon kommunikál. -
zsolt501
nagyúr
válasz
zoltan6 #34076 üzenetére
Mert a kábeles előfizetést hurcolod magaddal, itt azért rugalmasabb a dolog.
És bizony meg lehet oldani igen egy otthon tartott mobillal is, ha otthon kell az elérés, nekem nem volt ilyen kikötésem, nekem az volt a lényeg, hogy ahol vagyok ott 90%-ban van wifi és így olcsóbban telefonálok.
Lehet több készüléket is használni, és lehet több számot is kérni. -
-
törölt tag
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
zoltan6 #31425 üzenetére
Bekapcsoltam, bridge modba kerul az eszköz mint pl. UPC-nel. a routerem pedig becsatlakozott PPPoE kapcsolattal.
Tehat mukodik amit mondtam, nincs szükség a switch-re. Valaki akkor akar Diginek irni, hogy engedélyezzék a PPPoE passthrou opciot?
Hétfőn tesztelem a WAN VLAN beallitasokat OpenWRT alatt, a legujabb Chaos Calmer RC1 változattal a 1043ND v2 router HW nat nélkül képes 200Mbitre minimum (most ennyi a netem), előfordulhat hogy mégis be lehet tenni mégis a ZTE-t a meglévő router mögé. Persze annak vagy gyarilag tudnia kell ezt a funkciot, vagy OpenWRT a feltétele ami alatt nincs HW nat és igy a nyers procierő dönt, mennyit tud átengedni magán.
-
Kovzol79
csendes tag
válasz
zoltan6 #30513 üzenetére
Köszönöm, így összejött.
Nem jól írtam: EZER KÖSZÖNET!!!!Első leírás és az ábrád szerint megcsináltam.
Alapba nem volt ugye net, de a routerembe(TP-LIN: TLWR340GD; tudom, hogy csak 54-et tud, és százas netem van, de amíg nem veszek egy jobbat, ez is megteszibeírtam a digi user/password-öt, már OK
DE! a ZTE-ben ugye az user/password törölve lett. IP címet átírtam 192.168.1.100-ra (192.168.2.1-et nem engedte)
És nincs telefon+még rájöttem: ha nincs rádugva lan-ba a ZTE, akkor minden OK, ha rá van dugva, akkor google play hiba 491....
Erre ötlet? -
vargalex
félisten
válasz
zoltan6 #30339 üzenetére
Szia!
A GoFlex Net nem hagyományos értelemben vett NAS, ugyanis a HDD-k nem belülre szerelhetők, hanem 2 db 2,5" HDD helyezhető állítva rá. Ennek megfelelően nagyon kicsi ((120mm x 95mm x 36.5mm), valamint teljesen hangtalan, ugyanis passzív hűtésű. Gyári firmware-val igazából egy Media Sharing eszköz, inkább a Cloud-ra mentek rá, amennyire én ismerem (nálam gyári firmware csak addig volt, amíg engedélyeztem az SSH hozzáférést és lecseréltem a rendszert). Persze Samba-t, ftp-t tud a gyári firmware is, de én ArchLinux ARM-el használtam, így mindent tud (sőt, akárt többet), amit egy hagyományos NAS.
-
bzoli72
csendes tag
válasz
zoltan6 #29204 üzenetére
Szia!
Új fejlemény van.
A ZTE router Switch mögül már be nem kap IP címet. Csak a telefon működik.
Így sajnos még azt sem tudom lelogolni, hogy mit kommunikál a router és a Digi egymás közt
az IP cím lekérésekor.
Ha a bejövő kábelt visszadugom a ZTE-be, akkor kap IP címet is, és a telefon is működik.
Szívás ez a ZTE.
Pedig a mikrotik routeren elég sok mindent lehetne állítani. -
bzoli72
csendes tag
-
bzoli72
csendes tag
válasz
zoltan6 #29198 üzenetére
Csak saját routerrel nem kapcsolódik.
Pedig korábban a 1043 V2-t használtam, és a beállítások megmaradtak benne.A ZTE-ben átírtam a jelszót, így nem kapott a WAN oldalról IP-t, viszont a telefon élt.
A saját router viszont nem kapcsolódott PPPoE-n a Digihez.
(Esetleg kapcsoljam static IP-re a ZTE-t?) -
ACE-
addikt
válasz
zoltan6 #29183 üzenetére
A pénztárcámnak nem vagyok az ellensége, ha ez gáz mentalitás, akkor vállalom. UPC-vel pedig nem kell szenvedni, ugyanolyan megbízható és stabil, mint a DIGI, és ott még vannak plusz szolgáltatások is, VoIP applikáció, WiFree. Szóval nem hívnám szenvedésnek. Viszont ha a DIGI meg a saját pénztárcájának az ellensége, hát legyen...
-
Flashget
félisten
válasz
zoltan6 #29008 üzenetére
hol bir ki egy gagyi tp-link 6-7 évet?
2007-2012 460R vezetékes TL semmi baja, cserélve a wifi miatt 1042ND V1-re. 5 év garanciával adták nem fagyott nem melegedett túl még a nyári 40 fokban sem (panel)
2012-2014 1043ND V1 soha semmi baja lecserélve a gigás net miatt 1043 ND V2-re.Nekem ezek a TL routereim voltak soha nem kellett garanciába vinnem. A cserék mindig az elavultság miatt voltak.
-
worxland
addikt
válasz
zoltan6 #29008 üzenetére
"hol bir ki egy gagyi tp-link 6-7 évet?": 4-5 éve vettem az elsőt, rá egy évre vettem még kettőt (mindhárom WR1043ND V1). Mindegyik hiba nélkül üzemel. A WRT320N egy vagy két hónap után (sajnos pontosan már nem tudom, régen történt, a TP-Link vásárlása előtt) meghalt nálam, de rövid működése alatt is állandóan vacakolt. A "gagyi TP-Link" jelzőt pedig a router-eket jobban ismerő fórumlátogatók előtt ne emlegesd, mert csak lejáratod magad vele.
-
Multibit
nagyúr
válasz
zoltan6 #28791 üzenetére
Neked is és mindeki másnak: a plug-and-play (vagy ha úgy tetszik out-of-box) SOHO NAS-ok mind ilyen szerény hardverrel épülnek. Lehet írni, hogy csalódtál a Synology/Qnap/Zyxel-ben (mindenki helyettesítse be a sérelmezett márkát
), de olcsón nem kapsz erősebbet. Igen, ezek az egy-két lemezes NAS-ok olcsók! Nem a magyar átlagfizetéshez képest olcsók, ezt mindenki tudja. Nekem DS713+ van 4GB memóriával és ez sem tud full 500 Mbps-sel torrentezni (pedig ez már nem házi kategória). De nem is érdekel, hogy nem tud. Nem az adott márkát kell szídni, ha egy álomvilágot kergetünk. Aki hardcore torrentező, az építsen/vegyen letöltő gépet! Tájékozódni kell vásárlás előtt.
Bocs az OFF-ért! -
poli27
veterán
válasz
zoltan6 #28791 üzenetére
Én most vittem vissza egy synology 115 öt és cseréltem egy qnap ts-131 re, de ez is elég lassú,bár jobban beállítható mint a synology sztem és egyszerűbb... nekem nem lesz nasom ezt eldöntöttem most az 1 hét alatt amit itt vendégeskedtek a beállítás erejéig. van egy 1150 es gépem (pentium proci,4gb ram,3 wincsi+ssd)0-24be a fogyimérő 25-40w körül mutogat 3 lemezzel benne. Majd ha a nas gyártók nem néznek hülyének a vicces hardverükkel ennyi pénzért talán lecserélem, de addig is ez bírja a 240 es upct simán....
-
TeeJay
félisten
válasz
zoltan6 #25212 üzenetére
az ilyen karbantartások nem azt jelentik hogy a kiírt intervallumban neked órákig nem lesz net...
március óta volt már 18. kerületre többször karbantartás írva de egyedül 1x vettem észre kimaradást az is max 20-30perc volt, pl legutóbb a héten kedd hajnalban ment a net folyamatosan pedig elvileg karbantartottak...
utorrent grafikon visszajelzi mert folyamatosan ment semmi leállás -
Flitter
tag
válasz
zoltan6 #25069 üzenetére
Az igen,kicsit sok mindent használsz
Drenadar válasza Flitter (#25050) üzenetéreDrenadar
(PH! addikt)
LOGOUT blogén is pont ugyan azzal a routerrel rendelkezem, de a routert lehet switchnek is használni, ha a ZTE után van kötve, nem?
Bár tök 8, még mindig nem szántam rá magam, hogy megrendeljem az 500-as vagy 1000-es netet...
HP Envy m6
Xiaomi Mi3
Sztem ha kell nyugodtan menj rá az 1000-es netre.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest