-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
betyarr
veterán
válasz
hackeeeee #53223 üzenetére
volt egy ilyen gyanúm
10 éve ennyi,pedig mióta digi van,azóta utp jön be a lakásba.előtte koax volt.akkor hagyom.
ma bementem 200-as netről 500-ra váltani.simán ment,holnaptól megy az 500és végre a digi is rájött,hogy felesleges erőltetni,hogy csak az új előfizetőknek jár okos csomag.ideje volt,mert mindig trükközni kellett.
-
zoltan6
addikt
válasz
hackeeeee #53128 üzenetére
én is gondolkozom hogy váltok 500-ról 1000-esre,legalább a garantáltam sebesség kicsivel magasabb lenne,ugyanis kb.augusztus óta 200-250-nél több nem volt a sebességem,akkor volt valami országos gond a diginél,talán még itt is írtátok,hogy Pécsen elvágtak valami kábelt.Na azóta kb. felére visszalassult a sebesség.de mitől lenne olcsóbb 800ft-al? hiszen 400ft-al drágább az 1000-es listaára.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
hackeeeee #51814 üzenetére
Az jóóóóó
Most akartam mérni egyet a speedtesten, de annyira rossz a net hogy mérni se tud.
egy biztos, hogy ha a Digi nem lép hálózat stabilitásban itt akkor akkor majd én lépek, mert nekem ez így nem normális így, és sajnos egyre többször tapasztalom ezt hogy gond van.
-
Flashget
félisten
válasz
hackeeeee #46654 üzenetére
nálunk is felhúzták az emeletekre még augusztus első felében azóta nem történt semmi.
van ahol felszereltek dobozokat is emeleteken, de ott sem történt semmi más nálunk még azokat sem raktak.
1x majd valamikor működni is fog rajtuk a szolgáltatás, de kérdezd meg hátha mondanak is valamit, ha nem alvállalkozók. -
Sasos
senior tag
válasz
hackeeeee #40972 üzenetére
Nálam ment vele hibátlanul, (az elsődleges a google volt, a másodlagos az open dns), attól eltekintve, hogy a Digi dinamikusan adja a v6-ot is, ami pont a v6 lényege miatt szopóág. (Nincs NAT, nincs porttovábbítás, van helyette v6 tűzfalon szolgáltatás átengedés, amit csak IP-re lehet, az meg dinamikus, kör bezárult.
) Úgyhogy le is kapcsoltam szépen a routeren.
-
Lathronos
őstag
válasz
hackeeeee #40784 üzenetére
Ezt leginkább a közlekedés fejlődésével tudnám részemről szemléltetni: régen nagy távolságokat a XX. századig vonattal és hajóval tettek meg az emberek, aztán a Wright fivérek feltalálták a repülőgépet. Vagyis haladunk a korral, aminek az elavult technológia lesz az áldozata. Manapság pl. már senki nem ül lóra, hanem beül a kocsiba mert kényelmesebb és gyorsabb(igaz az üzemeltetés költsége drágább, hisz a lovat csak kivittük a legelőre, adtunk neki vizet és bármikor rendelkezésre állt
).
De visszatérve az ezer éves Panasonic RX-FS430(a felvételt nem én készítettem, így a lambada okozta sokkhatásért ne engem okoljatok
) rádiós magnómon is bejön a legtöbb analóg adás. Budapest, XVI. kerület Rákosszentmihály.
[ Módosította: radi8tor ]
-
-
TeeJay
félisten
-
adika4444
addikt
válasz
hackeeeee #34660 üzenetére
Feltételezem panel.
1. szerencsétlenebbik eset: Kapsz egy ZTE típusú földigbutított routert, amibe dughatod a gépeid, meg a telefont. Ezt többféle képpen is lehet kerülni, van az összefoglalóban is módszer.
2. Szerencsésebbik eset: Behúznak egy második kábelt, arra rádobod a telefont, és örülsz hogy maradt a saját routered.
Első eset sajnos sűrűbb... -
asturel
őstag
válasz
hackeeeee #34608 üzenetére
100-as csomag van most, viszont csak 3 lakasos az emelet, a doboz konkretan az ajtommal szemben van. Masik dolog amit nem ertettem, hogy nekem miert kell itthon lenni hozza :/
Illetve szarmazik nekem valamilyen hatranyom abbol, hogy nem tulajdonoskent van az elofizetes? Elozoleg berlo lakott itt es tole vettem at az elofizetest, hogy ne kelljen megvarni egy ujboli bekotest. -
törölt tag
-
válasz
hackeeeee #34562 üzenetére
Mivel lehet ekkora sebességet kihasználni?
Feltöltés az kurva jó, végre felhőbe mindent elmentettem pár perc alatt.
Letölteni még nem sikerült 50 mega felett.
Igaz tegnap óta csak 2x próbáltam.Ezt mástól is kérdezem aki ilyen nagy csomagban van.
Nekem a 20/1 ami valóságban 17/1 volt már ez is nagyon jó. -
Flashget
félisten
válasz
hackeeeee #34549 üzenetére
már tavaly is eszköz hiánynál behúztak egy második UTP-t de volt akinek felhasználták a régi Matáv vezetékét.
Ha megkérdeztek volna itt van nálam is még egy döglött egykori Matáv vonal elég lett volna arra rákötniük a telefont a ZTE-t meg nem kellett volna kihozniuk. -
TeeJay
félisten
válasz
hackeeeee #34454 üzenetére
egy 4éves Acer laptopom i3-380M procival 8GB RAM-al Samsung 830SSD-vel közel 750-800megabitet ki tud tekerni lefelé, torrentezve ha csak egy nagyméretű fájlt nyomatsz 1TB-os 2tányéros 5400-as 2,5" merevlemezen 90megabájt körül tekeri simán lefelé kivéve ha közbe mást is kell művelnie akkor 30-50megabájt körül jön elő a "lemez megtelt" hibaüzenet lent és visszalassul.
asztali gépen még nem néztem mert az egyikbe SSD-van másikba HDD de ott 7200-as merevlemez biztos többet tud. 500megás csomag ráhagyással olyan 70megabájt lehet tehát ha attól többet akarszt és tudsz is kihasználni akkor megéri neked is, ezt leszámítva semmi értelme. én a feltöltést használnám ott meg nem igen látok egyelőre a 100/100-hoz képest előrelépést, kivéve hajnalban akkor 218megabit de már délelőtti órákban sincs 200felett csak 100körül tehát onnantól null előnyöm van az olcsóbb csomagokhoz képestremélem ezen lesz majd változás
persze mivel július 1-től 500forint eltérés van az 500 és 1000 csomagok közt és mindössze 1 ezres a 200 és 1000között naná hogy mindenki 5ezerért kéri majd a nagy csomagot és csúcsidőben jön majd a szép kis szívás
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #34428 üzenetére
Amerre szeretnél. Asszem lefele évente 1x lehet ingyenesen (utána valamilyen adminisztrációs díj van), felfele ahanyszor csak akarsz.
Gejza1981: pereljétek be őket. Szánalom a köbön. Vagy ha eddig megvoltal alacsonyabb csomagba, senki nem akadályoz meg abba hogy leválts a legkisebbre...
-
andaman
tag
válasz
hackeeeee #25905 üzenetére
A bekötések ötletszerűek, hol feszes, hol öblösebb, magasabb autóknál van ahol necces...
Nem ismerem a szabványokat, de 2 méterrel a gerincet nyugodtan feljebb rakhatták volna a villanyoszlopokon, így semmi gond nem lenne, és az előbb említett hiányzó elosztó dobozt is el tudták volna vinni az utca végébe. -
ada19
senior tag
válasz
hackeeeee #25810 üzenetére
Többször láttam már, hogy erről beszéltek, és egyszer ki is próbáltam viszont akkor nekem ~ 1,5MBps-el ment. Most tényleg 30-50KBps. Ami szintén tovább misztifikálja, hogy a napokban telefonról ~800 megányi képet synceltem fel, és a 2 megás képek kb. 2-3 másodpercenként mentek fel.
DIGINet 50
-
HZoli87
veterán
válasz
hackeeeee #25610 üzenetére
Sehol sem írtam, hogy húztak be kábelt. Voltak nálunk az igényfelmérők, megnézték a lépcsőházi eszközt és a korábbi kábelezést. Mindent rendben találtak, az igényfelmérő lapra ráírta (nem biztos hogy így hívják, ezt adta le utána a központban), hogy létra és minimum 60 méter kábel kell a szereléskor. Természetesen ezt meg is beszéltük. Hétvégén már előre készültem, korábbi koax kábelt eltávolítottam, elpakoltam amit kellett, díszléceket felszedtem, plusz megrendeltem az új routert, mert a régi kevés lett volna. Tegnap pedig beállított két "műszaki", és hozták ezt a sz@rt. Most már bánom, hogy engedtem beszerelniük. Tegnap óta nincs telefon, süket (bejelentve, egyelőre nem tudták megoldani). Wi-Fi-je is egy kalap szar.
Most jöttem a központból, nem sok kellett volna, hogy csúnyát mondjak a kedves, de nem túl értelmes hölgynek. Hiba javítása folyamatban van.
-
válasz
hackeeeee #25544 üzenetére
Ez a vas router nélkül kevés volna 500Mb kiszolgálásához?
500mbit...mi?
PPPoE csomagokat fogadsz egyik oldalt (valahol L2 és L3 közt), te gépeden pedig minden TCP/IP alapon kommunikálna. Kettő közt átalakítást kell végezni. Ez pedig erőforrást igényel, abból is a nyers CPU ciklusidőt.Ha a router a gép előtt van, ő ezeket mindet elvégzi. A desktop gépednek már csak annyi dolga mint bármilyen más eszközzel a hálózatban; fogadja a TCP/IP csomagokat. HW-esen még a checksum is le van tudva, feltételezem.
"Akkor valszeg a gigás hálókari tud ennyit magától."
Ha létezik alapvetően hibás következtetés, akkor ez az. -
Flashget
félisten
válasz
hackeeeee #25544 üzenetére
Nem véletlen van megadva a minimális hw igény az erősebb nethez.
DIGINet 1000
Intel i7 processzor (4 magos) 2,2GHz, vagy ezzel egyenértékű
RAM: 8GB
SSD meghajtó
Gigabites hálózati kártya
Windows 7, Linux, MacOS
Gigabites router (opcionális)DIGINet 500
Intel i5 processzor (2 magos) 2,5GHz, vagy ezzel egyenértékű
RAM: 4GB
HDD: SATA 3 - 7200 RPM
Gigabites hálózati kártya
Windows 7, Linux, MacOS
500 Mbps router (opcionális) -
válasz
hackeeeee #25494 üzenetére
"Router-ben 1492-re van állítva"
Ez eddig rendben."bix-hu-t 1472-es mérettel pinggelve bix-ről 75% loss van."
Honnan jött ez az 1472 payload méret? Mert ha ehhez hozzáadom a 20 byte IP és 8 byte ICMP header-t, az 1500. Nem 1492. Nem csoda hogy loss van."Mit kellene állítanom?"
Semmit. Csak ne erőszakoskodj az 1472 byte méretű ping-el, mert mint látod, csomagvesztéshez vezet. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #25480 üzenetére
En is tapasztaltam egy jelenséget, megszunt mukodni a ZTE switchén keresztül a telefon. Allithatok barmit, mar nem csörög ki ugyhogy mégsem eladó a switchem.
Nincs mas hatra mint egy olyan routert keresni amiben a korabban irt VLAN taggelt packeteket lehet adott portra tovabbitani WAN felől.
-
-
szili.tamas1
senior tag
válasz
hackeeeee #25380 üzenetére
Nyilvan ha nem lenne telefon nem is kellene a zalaegerszegi torna egyesulet. Trefat felreteve, a telefon az okoscsomag miatt van, kihasznaltsaga nulla. Ertsd: be sincs dugva. Es ez nem fer a fejembe, ha a sajat tplinkemnek ugyanaz a mac cime mint a ztenek, mi a rakert nem kapcsolodik pppoe-n. Mert nemkapcsolodik, ha lepippantom magam akkor sem.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest