- Milyen okostelefont vegyek?
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Stark04 #53247 üzenetére
"Csak egy kérdés: szereléskor csak a fali csatlakozóban lévő kábelt kötötték át, azt ami a routerbe vagy a gépbe megy, azt nem. Ez bevett szokás? Elképzelhető, hogy ott lazulhatott ki az egyik szál..."
Ez ugyebár lakáson belüli konkrét kiépítés kérdése. Ezek szerint nálad fali csatlakozóba kötöttek, bár gyakoribb a lengő kábelvég. Egyébként mindegy. Minden kábelnek gigabites bekötésűnek kell lennie, a falitól a gépig tartónak is. (Amennyiben akár egyetlen szál is rosszul érintkezik nincs meg a gigabithez szükséges fizikai kapcsolat.)
Kábel teszterrel amúgy minden ellenőrizhető és a DIGI-s szerelőknél szokott is lenni.Hívd vissza őket, hogy ellenőrizzék le a kapcsolati láncodat!
Szerk.:
Ezek szerint megoldódni látszik.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Stark04 #53241 üzenetére
Valoszinuleg 100as porton vagy - esetleg rossz a kábel, add le hibára kulon megemlitve hogy a WAN kábelt a gépre dugva 100as kapcsolatot jelez a halokartya. Telefon nincs kotve?
Most latom irtad hogy egyszer jo volt, akkor ujra kell krimpelni a WAN kábel csatlakozóját....
-
törölt tag
válasz
Stark04 #53241 üzenetére
"Ha bejelentkezés nélkül közvetlenül a gépbe dugom a kábelt, gigabit helyett már csak 100mbit/s-et ír. "
Akkor az bizony még csak egy 100 Mbit/s-es kapcsolat (fizikailag). Valami a láncban 100-as, vagy a hálókártya vagy a kábel bekötése (esetleg nem érintkezik jól egy-két ér) vagy a lépcsőházban még 100-as porton lógsz.
Ezért is mérsz jellegzetesen 100 Mbit/s-es hálózatnak megfelelő 94-95 Mbit/s körüli értéket.
-
törölt tag
válasz
Stark04 #53237 üzenetére
"de ha direktbe dugom a gépbe a kábelt, megadom a felhasználónév+jelszó párost, az istenért sem akar csatlakozni, azonosítási hibába botlik,"
Pedig amíg ez nem működik, addig az egész további tevékenységed felesleges.
(Gyakori hiba, hogy az emberek ki-be huzigálják/dugdossák a bejövő internet LAN kábelt, oszt azonnal eredményt várnak pedig a szolgáltatói OLT-nek idő kell míg - kábelszakadás miatt (mert ezt érzékeli csórikám) - lebontja a sessiont/kapcsolatot és kész egy új authentikációra. Nem biztos persze, hogy nálad ez a gond de lehet ez is.)
-
Sonja
nagyúr
válasz
Stark04 #53237 üzenetére
Nálam elég hasonló dolog volt, de én tudtam közvetlenül a gépbe dugva a kábelt is bejelentkezni. Viszont nálam is ilyen volt, hogy hol sokat mértem (500/200Mbit), hol csak ezt a ~100/100-at. A megoldást a szerelők kihívása jelentette nálam, amit a #44062-es hozzászólásban írtam le. Persze, hogy nálad is ez lehet-e, azt nem tudom.
Szerk.: A csatlakozást (1,0 Gbps) akkor nézd meg, amikor a gépbe dugod a kábelt. Nem kell bejelentkezni, csak nézd meg, hogy ilyenkor is gigabites a kapcsolat vagy sem.
-
zoltan6
addikt
válasz
Stark04 #53225 üzenetére
megnézném elsősorban a hálókártya driverét,tegnap én is váltottam 500-ról 1000-re nekem azt mondták délután már jó lesz,(nem lett jó) de nekem is elég gyalázatos a sebesség kb 2 hónapja beállt olyan 200-250-re,azóta nem megy feljebb,tegnap vittem a kinyomtatott papírt a 2 hónap mérési eredményeiről,de meg sem nézték,azt kérdezték be lett-e jelentve,mondtam felesleges lett volna,mert a garantált 200 megvolt,most legalább már tudok reklamálni.még én is megvárom a 2.-át aztán jelzem a hibát.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Házimozi haladó szinten
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- 3D nyomtatás
- Hardcore café
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Bomba ár! Dell Precision M6600 i7-2720QM I 8GB I 500SSHD I 17,3" FHD I Quadro I Cam I W10 I Gari!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest