- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Watercolour
aktív tag
válasz
petrusz82 #51131 üzenetére
A 1043NDv1 is át tudja vinni az 500as netet Fast Path patchelt LEDE firmware-rel. Ha van kedved megpróbálni, innen letölthetsz előre buildet imaget több routerhez, többek között a 1043NDv1-hez is:
https://github.com/gwlim/Fast-Path-LEDE-OpenWRT/tree/master/Fast-Path/Aug-2017Információk a patchről a LEDE fórum szálban:
https://forum.lede-project.org/t/qualcomm-fast-path-for-lede/4582A mérések szerint a 1043NDv1 képes 600+ Mbps-t áttolni magán ezzel a firmware-rel, ami nyilván függ a kapcsolatok számától és egyéb körülményektől is, de mindenesetre lényegesen gyorsabb, mint gyári szoftverrel. És persze csak kábelen nő a teljesítmény, a 2.4-es wifi nem lesz gyorsabb.
-
Drenadar
veterán
válasz
petrusz82 #24856 üzenetére
Nah neked még gyorsabb a winyód.
Nem értem miért kötözködsz, te is azt bizonygatod, hogy baromság volt amit írtál ezzel a 25MB/seccel mint ami már a HDD határait fenyegeti... ... erre belinkelsz egy képet amin megy a 115MB/sec is... előtte meg egy olyat amin az látszik hogy 99MB/secet tud.
Kérlek mesélj még....
Offot meg fejezzük be, a winyók elméleti/gyakorlati tudása mint bebizonyult semmi közük az itteni témákhoz...
-
Drenadar
veterán
válasz
petrusz82 #24842 üzenetére
Kipróbáltam. fogtam két 500-as WD winyót mindegyik öregecske már, és egy elég nagy filet átmásoltam.
Nah jó nem vártam meg... 60-63MB/s sebességet produkálta.Ezek alapján kijelenthetjük, hogy nagyon alul méretezted azon állításod, hogy a 25MB/sec az már a HDD határait eszegeti, hisz nálam 240%-ot tudott. Ez nem határfeszegetés...
-
szili.tamas1
senior tag
válasz
petrusz82 #24842 üzenetére
Bocs mar hogy megkerdezem de milyen vinyo/konfig az aminek 25 MB/sec mar hatarfeszegetes? Az 500ast is siman viszi a kb 5 eves samsung vinyom, pedig a sata3 is ketseges. Ssdre meg szemely szerint tuti nem toltogetnek. A vindoz van rajta, meg par telepitett program. A tobbi a rendes vinyon van nalam.
-
-
Flashget
félisten
válasz
petrusz82 #24770 üzenetére
Én ez alapján csináltam meg tegnap.
De ez még nem elég. A torrent klienst is be kell állítani a nagyobb sebesség miatt. -
Flashget
félisten
válasz
petrusz82 #24760 üzenetére
ONT az un. FTTH környezet vagyis családi házas bekötésnél kell. Abba megy bele egy kanóc ami az utcán fut oszlopokon. Bemegy ez a kanóc az egyik végén a másik végén kijön a lan, telefon. De ennek is a márkája ZTE volt mikor elkezdték 2009 körül osztogatni, valszeg most is az.
FTTB-s környezet a panel, társasház tehát ahol kis helyen sok user van. ide viszik a ZTE csoda routert amit te is kaptál és én is tegnap, de csak azoknak akiknek van telefon is a diginél.
Ez így tiszta? -
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
petrusz82 #24303 üzenetére
Az ugy megvan hogy akkor nincs telefon ha a bejovo wan nem a ZTE-re van dugva? Bár ezt a lan-lan dolgot nem értem.
WAN -> ZTE wan
ZTE lan1 -> mostani routered WAN portja (amit DHCP-re kell tenni és elrakni a 192.168.1.x tartományból)
ZTE fxp -> telefonAkár mindkét eszközön mehet a WiFi.
-
zoltan6
addikt
válasz
petrusz82 #24297 üzenetére
nem kábeleznek legalábbis vidéken (Dunaújváros) nem voltak hajlandóak,felsőbb utasításra,még csúszópénzért sem,illetve ismerős szerelő válasza is határozott nem volt,kizárólag a szutyok zte router van lehetőségnek,illetve ha valaki megtudná oldani saját router után kötni a zte-t én már azzal is kibékülnék.
-
McLaca
őstag
válasz
petrusz82 #7622 üzenetére
Gyanítom, a router LAN portjában van a digi lan kábele is és a routerbe dugott géppel simán a gép tárcsázójával csatlakozol. Gondolom ezt abból, hogy a képen a router nincs a netre csatlakozva.
Ha igazam van, akkor digi kábelét a LAN portra, routerben PPPoE-nél nevet, jelszót beírni, service name mező üres, dhcp bekapcsol routerben és gépeken is, és örül.Üdv!
-
szvl
tag
válasz
petrusz82 #7545 üzenetére
Ha visszaolvasol egy keveset láthatod, hogy általában tudja a megrendelt sebességet, feltéve, hogy a modemed és hálókártyád is gigabites és UTP kábellel használod, nem wifi-n keresztül.
Egy UTP kábel jön be a lakásba a net-nek. Ha rendelsz telefont is, akkor abból ágaztatnak le 2 szálat a telefonhoz.
Ha rendelsz tv-t, akkor bekön még egy koax kábel is.
Parabolát nem tesznek a ház tetejére, hiszen nálatok elérhető a kábeles Digi, minek akkor parabolával szórakozni? Parabolát oda tesznek, ahol tányéros tévét kötnek be, mert nem ért el odáig a Digi kábele.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest