- Vodafone mobilszolgáltatások
- Eurós ártippek a Redmi Note 14 családhoz
- MIUI / HyperOS topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A50 - minden, ami kell
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz trec12 #110594 üzenetére
... és ha visszakérik hűség lejárta utan?
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
trec12
addikt
-
atees
őstag
Ezzel a wifi 6 szolgáltatással milyen routert adnak? A jelenlegivel egy asus ax-86sen keresztul is csak 600Mb jön kábelen. Lehet jobb lenne a net? Most egy fiberhome hg6544c van.
Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
válasz GoodSpeed #110581 üzenetére
#110590Dragon3000: Közben berakták a táblázatba is:
8990 Ft a csomag. Csak magában az Intenet 6490 Ft lenne, de nekem most egyelőre a teljes csomag az aktuális. Az azt jelenti, hogy a 4. hónaptól kezdve 6000 + 2990 Ft... Október végén jár a Telekom Magenta, akkor kirúgom a másik csapatatot, az volt olyan 17K havonta, váltja őket a NetFone 5K vagy 6K-ért 11-12K pozitív ... Nem lesz ez olyan rossz.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
DrBubo77
veterán
válasz GoodSpeed #110584 üzenetére
Nálunk elérhetőnek mutatja a Gigaerős Net 2000/1000 csomagot is, gondolom, akkor van Telekom optika. A Telekomnál legkisebb Net 250/70 is 5.450 Ft, szóval alig olcsóbb a Digi 500-nál.
Yettelesek vagyunk, így a TV-t magában is tudnánk rendelni.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
válasz Varszegig #110586 üzenetére
Mondjuk még nem tudhatjátok, hogy a diszkont árazással készült összeget kell e fizetni, vagy már az emeltet ...
-
Varszegig
veterán
válasz Thusor #110565 üzenetére
Ennyire azért nem akarok fizetni, hogy még be is menjek. Oldják meg, és kifizetem. Ha nem tudják, akkor így jártak. Nem fogok sehova beszaladgálni azért, mert a legalapabb dolgot nem tudják megoldani. 2023-ban nevetséges, ha én töltöm az időmet azzal, hogy fizethessek, ami az ő érdekük lenne. Net van, tv van (olyan minőségben, hogy valahol jogos is, hogy nem fiuzetünk érte), telefon van. A többi meg az ő problémájuk.
Másrészt honnan tudod, hogy ezzel elhárult a hiba? Lehet innentől mehetsz be havonta. -
válasz DrBubo77 #110583 üzenetére
Jól tippelem ,hogy a Telekom optika Nálad sem elérhető?
A Yettel-nél is az van, hogy magában a TV-t meg sem lehet rendelni... de ha lehetne is drágább lenne egy szolgáltatás magában, mintha csomagban szerepelne. FTTH-ról nekem is visszalépés lenne még az ED 3.1 is. Az ilyen 5G-s mobilinternet meg jó arra, ha szolgáltatáskiesés van, vagy mint mobilinternet, de arra én sem szívesen és nem nyugodtan használnám, hogy na akkor ez van, vezetékes Internet meg nincs, és ebből fakadóan ez az új elsődleges...be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
iMaverick
addikt
válasz Thusor #110565 üzenetére
Én voltam bent és nem ezt mondta az ügyintéző hölgyemény...
#110559 nfsu17: újabb problémás ügyfél... Legalább ez vigasztalhat, hogy nem csak velem b@sz@kodnak. Ráadásul látom a dátumok is ugyanazok. Pöpec.
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
válasz Dragon3000 #110579 üzenetére
Hát az új csomagokig nekem két összeggel kellett kalkulálni, a még mindig aktuális 2899 Ft-tal, és a már emelttel... amit viszont most megint megemeltek. Tehát innentől három összeg van, és akkor még ott van az a tény is, hogy jelenleg nekem Triple-Play rendszer van a DIGI-től is, bár eredetileg ugye 2 hétig volt csak Internet... azóta viszont + TV + Telefon. Tehát nekem még most, ebben a pillanatban is ez az aktuális:
2850+2899+250=5999 Ft.
Sőt szeptemberig tuti, mert megjött az a számla is...
Utána meg: itt csak két dolgot látok, hogy első 3 hónapban: 6400 Ft/hóDe azt nem látom, hogy utána mennyi lesz...?! Viszont a Huawei EchoLife HG8121H ONT cseréje viszont megejtésre kerül várhatóan
Szerk: felvetődött, hogy TV-nél esetleg Yettelre váltani a bitráta miatt, de anyám nézi csak, viszont egyrészt a Yettel nem olcsóbb, másrészt meg csak Internetet rendelni a DIGI-től esetleg alaptelefonnal nem olyan gazdaságos, mint Tripla-Play rendszerben.
[ Szerkesztve ]
-
Laccoss
addikt
Szerintem nincs semmi probléma azzal, hogy egységesíteni akarják az eszközeiket. És ugye manapság már jól hangzik, hogy az adott eszköz tud wifi6ot is. Egyre több az wifis eszköz, tévé, tablet, ahova kell a wifi sebesség. Az más kérdés, hogy mi támogatja és mi nem.
Az átlagfelhasználó számára, akinek nem kell portnyitás, vpn, dinamikus dns, fejlett tűzfal, csak gyors net kábelen vagy wifin, arra megfelel. A szociális média, homeoffice, streaming szolgáltatásokkal nem lesz gond.
-
Dragon3000
veterán
válasz GoodSpeed #110575 üzenetére
Ha kiszámolod 1 évre a szolgáltatás árát, akkor a jelenlegim 67e, míg az új wifi6-os csomag 70e-re jön ki, lejártáig úgyis változik mindkét esetben az ár, így tovább felesleges számolni.
#110577 GoodSpeed
Hűséggel és kedvezményekkel év eleji csomag éves díja 67e, új csomag éves díja 70e, 500-as csomag éves díja 68e (ha kell a wifi6, akkor itt még éves díjra rájön 12e Ft). Ha ezeket nézed, igazából 1/3e Ft-ról van szó 1 év alatt.[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
válasz GoodSpeed #110575 üzenetére
Az általuk adott TP-LINK-en sem stock fw futott, noha rá lehetett ügyeskedni. Így tehát abban is pont annyi volt a rizikó, mint az ONT esetében.
El tudom amúgy képzelni, hogy simán letiltják a WiFi6-ot az 500-as netnél, ha valaki nem kéri.
Az én problémám csak az, ha újra akarnék szerződni, akkor a kötelező WiFi6 marhaság miatt cserélni kéne a ZTE ONT-ot. Tehát az 1000-es net helyetti 1000-es nethez rámeröltetnek valami számomra teljesen fölösleges extrát, ami miatt még az ONT cseréjével is vesződni kell. Egyrészt az új ONT is bridge-ben lenne, mint a mostani, másrészt ha a ZTE F668 helyén nem férne el, annak sem örülnék túlzottan.
Annak örülök, hogy legalább az 1000/300-ról nem történt visszalépés az elérhető maximum tekintetében, viszont itt is jön az egyszeri enduser-eket célzó bullshit mint a WiFi6, eszközvásárlás és társai. Egy faékegyszerű szolgáltatóból lesz itt is az, hogy egy sima netcsomag megrendelésénél 5 féle extrára kell figyelni, hogy még véletlen se rendeljem hozzá.
üdv, adika4444
-
válasz Jim74 #110576 üzenetére
Igen... Árukapcsolás gyanú benne van... Nekem nincs hűségidőm jelenleg náluk, de ha eljön az idő amikor már nem lesz más megoldás konkurencia hiányában, és marad a Wifi 6-tal dragitott 1000-es net akkor kb ezek az opciók lesznek:
1. Fizetem a DIGINet 1000 + WiFi 6-ot és használom külön ugyanúgy mint eddig az ASUS RT-AX86S routert.
2. Eladom az ASUS RT-AX86S -t és használom a szolgáltatóit.
3. Leváltok DIGINET 500-ra és használom tovább az ASUS RT-AX86S -t.
szerk:
https://pcworld.hu/pcwlite/bevezeti-a-wifi-6ot-a-digi-330900.html"Augusztus 14-től csak WiFi 6-tal lehet új DIGINET1000-es csomagra szerződni, a DIGINET 500-as csomaghoz viszont opcionálisan lehet majd az új szabványt választani egyéves hűségidő vállalásával, 990 forintos pluszköltségért."
[ Szerkesztve ]
-
válasz Renwick #110519 üzenetére
Nekem a DIGI + WIFI6-nál az "tetszik", hogy tulajdonosváltás előtt még adott egy belépőszintű, de az ONT-tól különálló routert, ahol azért a magad ura lehettél. Most úgy néz ki a dolog, hogy kap egy AX-es ONT-ot... amit egyébként már megvásárolt azelőtt valószínűleg, hogy a koncepció ki lett volna dolgozva, és ahol ugyanúgy ki vagy téve annak, hogy nem különálló egység mivoltából fakadóan nem privát jellegű teljesen, és akár egy Firmware frissítés is okozhat kellemetlen adatvesztést az eszköz beállításaiban.
Tehát nagyjából úgy néz ki, mintha a Telekom azt mondta volna az xDSL-es HGW-i esetében, hogy ez nem csak egy modem, hanem router is egyben, fizessetek még havonta 990 Ft-ot...
Különben a WiFi 6-ot nem igénylőknek rendelhettek volna ilyen, csak modemként funkcionáló ONT-okat:
Amúgy zseniális húzás! Így kell a frissen beszerzett végponti berendezések árait, nemcsak megtéríteni és 0 forintosra kihozni, de sok-sok éven keresztül profitot generáltatni is velük. Az STB-k esetében ez már 15+ éves műfaj, de azért HGW-k terén újdonság idehaza!
Ja és olyan opció már nincs is, hogy DIGInet 1000 WiFi 6 nélkül? Mai találat a címemre:
Azért durva lenne, ha csak így lehetne majd megrendelni, fizetni a WiFi 6-ért, amikor már van olyan WiFi 6-os routerem, aminek ez az ONT a közelébe sem megy
[ Szerkesztve ]
-
mályva
aktív tag
válasz Intruder2k5 #110572 üzenetére
Most mondta be a telefonos hibabejelentő, hogy a 9. kerületben, és cegléden karbantartás van..és megértést kérnek...a 21.-et nem mondta, de ott sincsen digi net...elképzelhető, hogy ez összefügg a karbantartással? egyik pillanatrol a másikra nem lett net.
Megbízhatóságom: 222 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
MODERÁTOR
válasz mályva #110571 üzenetére
Szia!
Írj nekik: https://digi.hu/kapcsolat
-
mályva
aktív tag
Sziasztok mit csinaljak ha egyszerűen LAN kabelem sincsen Digi internet? A telefont nem veszik fel.. nincsen wi-fi. Csak mobilnetem van egyedül. Mit tudok tenni? Sürgősen kellene a net. Budapest. Természetesen router újra indítás és minden megvolt
Megbízhatóságom: 222 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
Geth
veterán
válasz cherubion08 #110567 üzenetére
Valójában nem írtál semmi konkrétumot, csak álmodoztál
-
4Grider
nagyúr
válasz fatalista22 #110566 üzenetére
A wifi6 elég jól használható wifi6 képes eszközökkel még egy gyengébb AP-vel is. Szóval ha a Digi wifi6 nálad egy gyengébb wifi6 képes eszközt jelent, akkor azzal elvárhatod a minimum 5-600 Mbps-os sebességet a wifi6-os eszközeiddel.
-
aktív tag
-
fatalista22
tag
Digi wifi 6-ról van már valakinek tapasztalata?
-
Thusor
őstag
Információ azoknak akik nem kapnak számlát. Én többször jelztem felőjük telefonon, hogy április óta nem kapok számlát, de semmi sem történt az ügyben. Végül bementem egy Digi ügyfélszolgálatra, ahol 10 perc alatt számlát készített és ott helyben bankkártyával rendezni tudtam. Szóval ha szeretnétek fizetni és nem kaptatok számlát, akkor leggyorsabb ha személyesen felkerestek ez ügyben egy Digi ügyfélszolgálatot.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
90 napig csak korlátozzák azt hiszem...
-
Geth
veterán
válasz cherubion08 #110561 üzenetére
Ha most elmaradnál, azonnal lekapcsolják? Ez elég meredek, azt gondolnám egy ideig csak késedelmi díjat számolnak fel. Vagy ez is a vágyálmod része? Mert akkor maradjon inkább csak az
[ Szerkesztve ]
-
válasz cherubion08 #110561 üzenetére
"Ha elmaradok egy számlával is,akkor kikapcsolják a szolgáltatást, behajtás stb. Ha meg ők elfelejtik kiküldeni( jaj de vicces ez így leírva),akkor beszo.ták. Ennyi."
Nem egyenlő felek állnak egymással szemben. Sosem álltak egyenlőek... A törvény is úgy van megalkotva, hogy nekik lejt..."Tudom ez vágyálom "
Pontosan Ez pont olyan mint ameddig be nem kötteted, kedves ügyfél vagy.... aztán meg amikor megbízható ügyfélként éveken keresztül fizeted, meghirdetnek az újaknak egy olyan akciót, amiben havonta több ezer Ft kedvezményt realizál az új EFInek Veled szemben... Te meg esetleg válthatsz szolgáltatót... már az ügyfélmegtartózás is háttérbe szorult, bár a DIGI-nél nem, mert ott nem is nagyon voltbe quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
aktív tag
válasz GoodSpeed #110560 üzenetére
Ha elmaradok egy számlával is,akkor kikapcsolják a szolgáltatást, behajtás stb. Ha meg ők elfelejtik kiküldeni( jaj de vicces ez így leírva),akkor beszo.ták. Ennyi. Mi az ,h nem küld számlát? Számlázós néni szabira ment? Bedöglött a program,infósok is szabin vannak? Kit érdekel? Őket se érdekli ha nem fizetem be,szankcionálnak,ha ők meg balfékek és nem számláznak,akkor volt egy 0 hónapod. Legyen már nekünk is annyi jogunk,mint nekik. Tudom ez vágyálom
-
válasz cherubion08 #110558 üzenetére
Azért van egy olyan is, ha a szolgáltató nem számláz... és egy évig nem teszi meg, utána nem hajthatja be... más kérdés, hogy 1 év alatt fel fog tűnni nekik minden bizonnyal, hogy az itteni fórumtársaknak nem számláztak... és akkor egyben lengetik be... de ezért kellene azt csinálni, hogy akiknek ki van centizve a költség minden hónapban, azoknak szépen ezt az összeget minden hónapban félretenni, és ha kérik, akkor nincs gond, benyomni egy összegben, ha meg véletlen nem kérik 1 éven belük, akkor örülni... de arra nagyon kicsi az esély, hogy 1 évig ne vegyék észre...
-
aktív tag
válasz Lacccca87 #110554 üzenetére
Tudod az a dühítő ,hogy van egy élő szerződésed a szolgáltatóval. Ha megszeged, rögtön szankcionálnak,ha ők akkor kb semmi se történik. Legjobb esetben ha valaki bedühödik és beleáll az ügybe kapnak egy kis büntit. Ez nem csak a Digire igaz,hanem a többi szolgáltatóra is.
-
DrBubo77
veterán
válasz BlindMonk21 #110549 üzenetére
Invitech-en keresztül is működik.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
válasz Lacccca87 #110554 üzenetére
"Egyébként én teljesen hajlanék olyan megoldásra is ahol fél évente vagy évente kellene kifizetnem ha cserébe kapok magasabb kedvezményt. Kevesebb számla készül, kevesebb meló. Lemondás esetén sincs sokkal több meló, max magasabb a visszautalandó összeg."
Az Invitelnél volt ilyen 2003-ban...
-
Lacccca87
addikt
válasz cherubion08 #110544 üzenetére
Ezzel egyébként én is így vagyok és ezen okból érthető a többiek véleménye is a kommentemre
Kivétel qnadam szerintem az össze vissza befizetésre nem feltétlen jogosít fel az össze vissza küldözgetés. De tény hogy ehhez mérten kellene a fizetési határidőket megszabniuk.Egyébként én teljesen hajlanék olyan megoldásra is ahol fél évente vagy évente kellene kifizetnem ha cserébe kapok magasabb kedvezményt. Kevesebb számla készül, kevesebb meló. Lemondás esetén sincs sokkal több meló, max magasabb a visszautalandó összeg.
-
ggabor02
aktív tag
Telekom mobilnetről is megy.
-
somnia
őstag
Tor-ból megy.
-
ggabor02
aktív tag
Megnéztem.
Nem vagyok natolva, nem megy.
Yettel natolt mobilnetről viszont pikk-pakk megy. -
BlindMonk21
friss újonc
-
veterán
válasz BlindMonk21 #110547 üzenetére
kifejezetten olyan oldalt nyitottam, amit korábban nem. hacsak nem cache-elte előre a többi részét is, de ahhoz meg lassú volt.
hanyas vagy, te disznó?
-
BlindMonk21
friss újonc
válasz qnadam #110546 üzenetére
Valószínűleg először is mobilnetről nyitottad meg, és a cachelt oldalon lépegettél.
Úgy nézem, hogy több oldalon is problémát jeleznek, magyar és román ip címekről is. Az egész diginél probléma lesz. Most már csak azt kellene kideríteni, hogy a digi blokkolja e.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz BlindMonk21 #110545 üzenetére
telefonon (wifin) megy, tehát valószínűleg nem a digi blokkolja.
most telefonon wifin sem megy, voda mobilnetről valami rettenet szenvedés után megnyílik, utána wifin is megy az oldalon belül.Tracing route to ddos-guard.net [186.2.163.99]
over a maximum of 30 hops:1 <1 ms <1 ms <1 ms xiaomi.lan [192.168.1.1]
2 1 ms 1 ms 1 ms 10.0.0.1
3 * * * Request timed out.
4 * * * Request timed out.
5 * * * Request timed out.
6 * * * Request timed out.
7 * * * Request timed out.
8 * * * Request timed out.
9 * * * Request timed out.
10 * * * Request timed out.pingelni vodafone-ról se lehet, de a traceroute 13 hopig jut.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
aktív tag
-
Varszegig
veterán
válasz Lacccca87 #110540 üzenetére
Nekem mind1, nem kenyérre kell, de ismerek olyat, aki nem éri fel, hogy ha nem jön egy számla, akkor azt nem költi el, hanem abban a hónapban tovább nyújtózik. Aztán ha jön 4-5 havi számla egyben, akkor meg nem tudja kifizetni.
Én úgy vagyok vele, hogy kivárom, mi sül ki ebből. Azt viszont látom, hogy amit ez a bagázs átvesz, az romlásnak indul. Ld. Digi. De mondhatnám a Gránit bankot is, ahova annak idején akkor mentem át, amikor kivonult az Axa, és kb. az mebrek 90% a létezéséről sem tudott. Kicsi, innovatív bank volt. Aztán jött a NER, és most kb. leszarják a lakossági ügyfeleket, mindenben lemaradtak, ráadásul olyan hibák vannak (fantom könyvelések, amiről értesítést sem küldenek), hogy a fejemet fogom. Már nézelődöm a többi bank kínálatában. -
Lacccca87
addikt
válasz iMaverick #110538 üzenetére
Tény hogy magánügy, de mit számít hogy mikor esnek be a számlák? Ha nem jön a számla akkor azt az összeget az emberek inkább elköltik vagy mi a helyzet? Megértem ha valaki napról napra él de akkor vegye úgy hogy minden hónapban ki kell fizetni a számlát (főleg ha fix az érték) és tegye félre az összeget. Aztán ha kiküldik akkor nem jelent problémát a befizetése.
Az megint más tészta hogy úgy megengedheti-e magának valaki az adott szolgáltatást ha problémát okoz neki az összeg 2-3x-os értéke 1 hónapon belül. Erről nekem mindig a 0 ft-al de közepesen magas előfizuval kihozott telefonok esete jut eszembe, meg a "vegyük fel a max kapható hitelt" gondolkodás.
-
iMaverick
addikt
válasz Varszegig #110537 üzenetére
Szintén zenész... Voltam bent Digi ponton, bejelentettem a központi hibabejelentőre is... Semmi. "Sajnáljuk, hogy kellemetlenség érte" ??? Mi a f...? Kellemetlenség? Ez nem kellemetlenség, az lesz majd a kellemetlen, amikor beszakad a nyakunkba 4-5-6 számla, hogy fizessük be... (7890Ft/hó)
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
válasz r3dsnake #110532 üzenetére
De még az sem, hogy mi van azokkal akik kaptak WiFi 6-os ONT-ot cserélve a régi WiFi 4-est
-
veterán
-
BlindMonk21
friss újonc
Sziasztok, reggel óta, nem tudom elérni azon weboldalakat amelyek a ddos-guard rendszerét használjak, beszeltem digis ismerőssel es nála is ugyan ez a helyzet. Tud valaki esetleg erről valamit?
Tudjátok tesztelni a https://ddos-guard.net/en weblapon.
-
r3dsnake
nagyúr
Nem egyértelmű számomra az új csomagoknál, hogyha nekem semmi szükségem a Wifi 6-ra, akkor is ugyanúgy emelkedni fog a meglévő csomagom havidíja?
-
adika4444
addikt
Az új csomagok és a Wi-Fi6 mellett ne felejtkezzünk azért el a szolgáltató vesszőparipájáról, arról a fránya külföldről...
Kb. 15 GB adatot akartam feltölteni az OVH szerveremre. Simán IPv4-en és IPv6-on sajnos abszolút az örökké valóság a mutatvány. Kapcsoltam Cloudflare Warp-ot Debian-ra és így rögvest stabil 33 MB/s felfelé.
A Warp-ot a wgcf parancssori eszközzel érem el, Wireguard-on át. Windows alatt sajnos a Warp-on át sem az igazi a sebesség, gondolom ez az OS-re készült WireGuard modul vagy a Windows TCP/IP hiányossága, de a lényeg, hogy ha nagyon kell a sebesség, legalább szolgáltatás szinten ingyen ott van a Cloudflare Warp, csak egy linux kell hozzá. Listaáron 7500 forintért ez igazán lenyűgöző azért
Mire a kommentet megírtam, 5 GB már fel is szaladt
[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
https://www.hwsw.hu/hirek/66504/digi-internet-ftth-elofizetes-wifi6-router-hgw.html
-
Masato
tag
válasz Dragon3000 #110526 üzenetére
Kihagyhatatlan ajánlat. Most megyek és lejjebb váltok, hogy havonta megspóroljam egy mekis kávé árát... ja nem.
-
Dragon3000
veterán
Közben lett 500-as net is ftth területen, de drágábbra jön ki, mint az év elején kötött gigabites csomag
-
Kicsit nyugtalanított, hogy az ASUS RT-AX86S-sel anno túlreagáltam az 1 Gbps-os netet, de úgy látom, hogy időtálló megoldás lesz ez a szolgáltatónál ahol még a rézdrótos Internet is 7K csomagban
-
adika4444
addikt
Megnéztem a digi.hu/internet oldalon az ajánlatokat. Az rögtön szembetűnő, hogy a régi DIGI érához képest sokkal átláthatatlanabb, sokkal több a fölösleges marketinghülyeség. FTTH-környezetben van 500-as net 300-as feltöltéssel, ez mondjuk örömteli, bár én már biztosan nem váltanék lentebb gigabitről. Viszont az vicces, hogy az említett oldalon a DIGI net 1000 csak wifi6-tal van hirdetve. A simára vajon nem is lehet előfizetni?
üdv, adika4444
-
őstag
válasz DrBubo77 #110517 üzenetére
Akkor ezek szerint ezeknek a WiFi6 eszközöknek a beszerzéséről szólt a "Fontos mérföldkő a DIGI életében!" című sajtóközlemény.
Micsoda világrengető fejlesztés. Fontos mérföldkő esetleg az XGS-PON lehetne, aminek a kiépítését persze szépen elkaszálták. Bár a 4iG árazással biztos lenne vagy 20 ezer egy 10G csomag.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
cof
veterán
válasz Trailbreaker #110520 üzenetére
Annyiért mondjuk tartsa is meg. Inkább marad az ezres net 5900-ért.
Biztos olvassák a fórumot és kisakkozták, hogy önmagában ne legyen rendelhető mert sokan átállnának...
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Renwick
őstag
válasz DrBubo77 #110517 üzenetére
Nyilván úgy vannak vele, hogy az 1000-es csomagot veszik úgyis a power userek, akiknek kell a WiFi6 CPE. Ami még viccesebb, hogy kilőtték az e-Pack kedvezmény az új konstrukcióknál (leszámítva a legdrágább DigiNekem csomagot, ahol viszont jelentősen megnőtt az értéke) - vagyis minden új díjcsomag minimum 570 Ft-tal drágul.
[ Szerkesztve ]
I see you blaming each other -- And I love you still
-
DrBubo77
veterán
Ma variált a netcsomagjain a Digi.
Az vicces, hogy a "DIGINet 1000 + WIFI 6" csomag még az akciós 3 hónap után is olcsóbb, mintha a "DIGINet 500" mellé igényled a WIFI 6 opciót.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
dchard
veterán
válasz qnadam #110515 üzenetére
Na látod, pont ez a lényeg. Az hogy elég-e a teljesítménye, vagy van benne AX vagy anyámtyúkja, azon lehet vitatkozni hogy kell-e vagy nem. De hogy port forward sincs benne, mi több egy nyamvad csatornát vagy a hálózat nevét sem tudod megváltoztatni, az már egy másik kategória.És a kérdés is felmerül, hogy ha lerak hozzám a szolgáltató egy amúgy drágább nagyobb tudású készüléket, ami akár meg is felelhetne, de kizár belőle és a "nem megfelelés" ezért alakul ki, akkor meg ne akarja velem a havidíjban egy adott esetben több száz eurós router árát lenyeletni, aztán még vegyek egyet magamnak is. Na ez nem oké.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
veterán
válasz dchard #110511 üzenetére
és a felhasználók jelentős részének ez is pont elég, van pár telefon, tablet wifin, tévé esetleg vezetéken, laptop. web megy, netflix megy, vpn megy, boldogság.
tesómat se beszélném rá saját eszközre, amíg a telekomossal is megy minden, amit használ, le van fedve a lakás. oké, a portforward pont kell, mert mostanában fogok nála letenni egy backup nasthanyas vagy, te disznó?
-
-
dchard
veterán
válasz adika4444 #110504 üzenetére
És ha ez valakit nem győzne meg, már most van a szomszédban olyan szolgáltató (az osztrák Telekom), aki olyan kábelmodemet ad, amin le van tiltva a webes felület, és csak külön alkalmazáson kersztül tudod állítnia kizárólag a wifi jelszót, és semmi mást, router módban. Se a hálózat nevét, se csatornát, se DHCP static lease-t, se port forwardod, szó szerint SEMMIT nem tudsz beállítani. De legalább hajlandóak bridge-be rakni... Előbb-utóbb erre lehet készülni mindenhol...
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
denes44
tag
Egyébként jó ökölszabály, hogy aki nem tudja miért kellene neki saját router, annak nem kell.
Ettől persze nem érdemes értetlenkedni, hogy miért van akinek viszont igen. -
pjen
félisten
válasz Dragon3000 #110506 üzenetére
OK. Már az előbb is írtam, hogy köszönöm.
-
gho0st
csendes tag
válasz Gézengúz #110485 üzenetére
Halkan jegyzem meg, hogy van nem egy olyan kolléga, aki nem fogja lecserélni az eszközödet , hibakeresés nélkül. Amennyiben porton jön a garantált, repülni fog a kiszállás szó nélkül. Illetve tökéletesen látszik bentről, hogy az aktív kapcsolat miért szakad meg. A protokoll tápéllátás okozta kapcsolatvesztésnél elsődlegesen tápcsere.
"Nincs rémesebb az őszinte embernél, ha ostoba." -József Attila
-
Dragon3000
veterán
Digi ontok nagy részén 1 vagy 2db gigabites port van, nagy részén elvannak egymástól szeparálva, így a wifin lévő eszközök nem látják a kábelen lévő eszközöket, illetve a kábelen lévő eszközök sem látják egymást. Ha neked nem ilyen van, akkor szerencséd van. Ezek mellett sok beállítást korlátoz a digi, így ha ezekre szükséged van megint nem sokra mész az onttal, a többit már sokan leírták. Minden választ megkaptál, ezek alapján eltudod dönteni, hogy neked elég e az ont.
-
pjen
félisten
válasz Dragon3000 #110501 üzenetére
Van nekem digis netem is egy ZTE ONT. 1 giga.
-
adika4444
addikt
Ez már hitkérdés. Az ide rendszeresen (tehát nem csak akkor, ha hiba van) íróknak legalább valamilyen szintű hobbija is ez az egész, úgyhogy itt objektíven senki sem fogja az mondani, hogy ha az igényeidnek megfelel, használd a szolgáltatói eszközt. Én sem
A belenyúlásnál nagyobb szívás, ha az ISP kicseréli az eszközt és át kell írni a wi-fi SSID-t, meg ha úgy van az IP-beállításokat. Ha valaki több, mint egy telefonon használja és még a nevet is átírja, szerintem is minimum a saját eszköz, mert marha nagy macera amikor van egy új pl. hibaelhárítás miatt és random eszközök nem mennek. Ilyen tipikus példa, hogy változik az IP tartomány is cserénél és valamiért az eszköz nem kér új címet, vagy mert nem DHCP-zik szabványosan, vagy mert fixip-t állított magának vagy valaki kézzel.üdv, adika4444
-
garga01
őstag
Az előző hsz-ekben épp ezt írtuk le.
Pl. gyári beállításra visszaáll minden. És a családban másnak a digis szolga routernél előfordult már.
Wifi név és/vagy jelszó megváltozik mondjuk? Nem kicsit lennék morci reggel erre kelni...
Beállított fix IP címek és kinyitott portok törlődnének? Szintén felgyújtanám... és lehetne sorolni, de már le voltak írva.
Ha nagyon érdekelne a téma, rég utána gugliztál volna, megint csak kelted a feszkót itt.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Dragon3000
veterán
Írtam példát is, pl vannak port beállításaid, mert kell vagy mac cím alapján van pár eszköznek ip kiosztva, ha egyáltalán erre képes a szolgáltatói eszköz, ezeket bármikor resetelheti a szolgáltató és lehet előről kezdeni a beállítást, de ez igaz akár a wifire is, firmware frissítés esetében vagy ha reseteli távolról a szolgáltató mert szerinte valami gond van.....
Azt nem értem, hogy vodás net esetében miért a digi topikban érdeklődsz erről. Itt a digis ontról fogsz főként beszámolókat kapni, a vodafone-nak másik topikja van, ott érdeklődj. Attól, hogy ugyanabba a kézbe került a két cég, még nem ugyanúgy intézik a dolgokat, arra még várni kell, amikor már össze lesz vonva a kettő.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest