- Magisk
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
bounty123 #113466 üzenetére
Köszi! Akkor a DIGI-s eszközök közül ez a 4 antennás ZTE F6600R a legjobb, ha portforward, NAT, 100-as csatorna is állítható rajta. Lehet a 149 is?
Hívtak a DIGI-től, mégis adnak TP-Link AX10-es routert, nem probléma, hogy 2 eszköz lesz nálam. Legalább lesz egy tartalék routerem, illetve meg tudom nézni, hogy a lefedettség jobb AX-en. Azt mondták port forward is lehetséges, mert látták, hogy valaki kamerához használja és ahhoz is kell. Majd kiderül. -
pinnacle
nagyúr
válasz
bounty123 #113435 üzenetére
100-as csatornát, port forwardot is? Be tudnál rakni egy képet a felületről? Gondolom akkor nem bridgeben használod. Lefedettséggel sincs probléma? Múltkor majdnem ilyet hoztak nekem is, csak a szerelő 5 perccel az érkezés előtt hívott. Illetve azt mondta semmit nem lehet állítani, ő sem tudna, csak központilag lehet. Nekem máshova kellene tenni, de azt mondta, ahhoz modem áthelyezést kell kérni. Optikai kábelt lehet hosszabbítani. Ha szakszerűen csinálják, nem jár minőség romlással.
-
-
válasz
bounty123 #109298 üzenetére
Szerintem is elhajtottak, de igazat is mondtak ezen a részen:
"Abban az esetben, ha Önnek nem felel meg a routed módban működő ONT
eszköz beállíthatósága, szíveskedjen saját eszközt (routert) használni,"
A szolgáltatói eszköz hátrányai (szerintem):
1. Nem optimális a biztonsági szint router módban (vagy kap security update-et vagy nem, és általában a vagy nem szokott bejönni)
2. A router funkciói minden tekintetben gyengék. Ami nálam van ONT az speciel az 5 GHz-et nem is ismeri. Azonban vannak új AX-es ONT-ok is, amelyek már korszerű szolgáltatásokat is nyújtanak, de nyilván ezek is fapadosak. A belső hálózati műveletek lényegesen lassabbak, mint amit egy akár 20 000 - 30 000 Ft-os belépőszintnél kicsit erősebb harmadik féltől származó router tud.
3. Nem vagy egyedül... ez azt jelenti, hogy a szolgáltató be tud lépni a hálózatodba, ha a router az az ONT beépített modulja ... -
Dragon3000
nagyúr
válasz
bounty123 #109298 üzenetére
Ez szerintem ilyen kamu lerázó szöveg az olyan eszközök esetében, ahol az ügyfél már megváltoztatta a bejelentkezési jelszót és utána nem lehet resetelni sem azt. A felhasználói beállításokba beletartozott eddig pl a wifi beállítása. Ahogy írtad, igazából beállíthatatlanságról van szó, ha így intézik a dolgot.
De meglehet még próbálni mások által említett többszöri resetet is hátha utána beengedi. -
4Grider
félisten
válasz
bounty123 #108368 üzenetére
Ezt nekem sem Digisekkel, sem Telekomosokkal nem sikerült elérni (már hogy hagyjanak ott optikát és majd mi behúzzuk), inkább fél napokat küzdöttek az új telephelyeinken. Az indok azonos volt: Csak a saját munkájukért tudnak felelősséget vállalni, ők értenek hozzá mi az a szög és erő, amikor a kábel eltörhet. Ha pedig más húzza és átadás előtt kell küzdeniük az elégtelen jelszinttel és a végén, több mérés után derül ki, hogy a kábel tört, de természetesen nem a behúzók által, akkor tripla szívás van.
-
-
Xanax88
tag
válasz
bounty123 #48166 üzenetére
Szóval akkor besétálok, elmesélem mi a bajom, és ezt még a mai nap folyamán akár orvosolni is tudják?
Mondjuk szerintem ki is kéne jönnie valakinek személyesen, mert ha meg szakadok se tudom hol megadni a hiányzó adatokat.
Szombaton meg nemhiszem, hogy kijönnének.
Jól kiszúrtak velem... -
Xanax88
tag
válasz
bounty123 #48163 üzenetére
Nekem ez a menüpont üres és semmi adatot nem tudok rajta megadni. Egy sima szürke oldal minden szöveg nélkül.
Ha lennének adataim hozzá, se tudnám itt megadni.Más... Tegyük fel van saját routerem.
Ha azon múlik, hogy ma használni tudjam, veszek egyet.
Hogyan tovább?
Akkor sem lesznek meg ezek az adatok.
A tulaj azt mondja ilyen papírt nem kapott.
Fura nekem ez az egész. -
urban racer
senior tag
válasz
bounty123 #47783 üzenetére
Köszönöm szépen, tehát szolgáltató a kompetens. UPC esetében a modemet átállítottam bridge módba, és onnantól ment gyönyörűen. Ennél nézegettem a menüt, a wifit megtaláltam, de amit kerestem, azt eszekszerint hiába is kerestem...
Az normális, hogy wifin oszt DHCP-s ip címet, vezetéken meg nem?Gézengúz: Neked is nagyon szépen köszönöm. IP kamerákat kell beállítanom, nomeg Dyndns-t, szeretném, ha mindent a saját routerem intézne. Wifi egyelőre nem szempont, még üres telek van, a ház, ami február végén kezd épülni meg eleve úgy lesz tervezve, hogy ne legyen gond sehol wifivel. Most minden eszközt összeszórtam egy IP56os dobozba, és berakom majd a villanyóra szekrénybe.
Jelen helyzetben inkább csak interferencia van wifin, mint kapcsolat: -
Flashget
félisten
-
TomAce
tag
-
nfsu17
veterán
válasz
bounty123 #47601 üzenetére
húha, akkor azért ez így elég gáz.
én nekem nincs saját routerem, csak a ZTE és most nem is akarnék sajátot, pedig van.
és elég paranoid is vagyok, de mondjuk erre pont nem gondoltam.
de én a tp link routeremet is a gyári jelszóval használtam, akkor oda is be lehetett volna lépni, ha tudják az ip-m?ha megmondom az ip-m (amit nem akarok
), akkor be tudnál lépni a routerembe?
tegyük fel ez menne is, de ott mit tudnál tenni?
megnézed a dhcp listám?
kikapcsolod a wifim?
vagy nagy hekkelés sem kell, hogy mondjuk hozzáférj a pc-mhez?meg kellene változtatni valami jó bonyolultra a nevet meg a jelszót akkor, igaz?
-
vargalex
félisten
válasz
bounty123 #47585 üzenetére
Azért nem hinném, hogy WAN felől elérhető lenne a szolgáltatói eszköz. Legfeljebb egy management hálózaton. Az, hogy neten megtalálható user/pass párossal be tudsz lépni LAN oldalról (amíg nem változtatod meg a jelszót), teljesen normális. Ilyen az összes többi SoHo router is...
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Magisk
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple watch Series 9 41mm cellular hibátlan 2026.02. 24. Apple jótállás
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest