- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Eurós ártippek a Redmi Note 14 családhoz
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
chros
őstag
válasz 4Grider #111189 üzenetére
Lattad mar ezt a modelt? Hogyan tudom atallitani??? Egy egyszeru port forward-ot nem tudok beaiiani ezen a Nokian ....
Lattam, hogy lehetett unlock-olni (miutan letoltotted es modositottad a config fajllt), de a backup es restore menu is el van tavolitva
Minden segitseget megkoszonnek ... -
válasz mucsgyver70 #111197 üzenetére
Amúgy készülvén a dologra, hát utánakérdeztem a két "alternatívának" Vodafone és Yettel. Nyilván a Vodafone az eleve csak fél... vagy még annyi sem, mert aki kikötteti a DIGI-t, a Vodafone-t meg be, az igazából a cégcsoportnál egyik leány, másik leányvállalat címen esik le, szóval nem igazi tárgyalási alap.
A Vodafone-tól olyan ajánlatot kaptam, hogy ááááá
Jelen körülmények között sokkal drágább... nekem a technológiai Internet mindenképpen kell rész tetszik ED 3.0- as rendszeren alapuló DVB-C-nél De valószínűleg a Nonstop L miatt is kell...Szóval a DIGI-nél nem fognak meghatódni a vodás sztoritól...
A másik a Yettel... vagy 2-3 napja "újult" meg, immáron választhatok, hogy 12 hónapra 2000 Ft a bérletidíja a 150K-s ZTE routernet, vagy 24 hónapra, 1000 Ft /hó... esetleg veszek magamnak egy olyan routert, ami:
"a B1, B3, B7, B8, B20, B28 4G sávokat ismeri és ezekből minél többet össze tud fogni. 5G esetén N1, N78 és N28 egyelőre, amit tudniuk kell NSA módban."
És akkor még ott van, hogy technikai Internet ott is kell... de még grátiszként egy bizonytalansági állandó is, mivel én Hajdúszoboszlón lakom, ami egy nyári város...17 000 ember hirtelen megérkezik adott napon, és azok lógnak a tornyon, lehet SD-n is szaggatna az adás, nemhogy Gbps-os sebességet tudnék elérni vele
De lehet az is, hogy nem lenne leterhelve... viszont lutri. Oké a 17000 eloszlik Vodafone, Yettel, T között... de a DIGI-nél is tudják, hogy nem olcsóbb a Yettel sem a DIGI-nél (emelés után sem), a szolgáltatásuk meg, mármint a DIGI-é atomstabil. Szóval körüljárás után is azt mondtam amit előtte, hogy nincs olyan alternatíva, amelyikre lehet hivatkozni, alkudozásnál... szóval alkudozás nem lesz... Bár még a Telekomot majd megkérdezem, nekik nincs e ilyesmi (egyébként szerintem nincs, meg a Telekom 5G nálam 140 Mbps körül van max.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz Narxis #111195 üzenetére
Még nem fizettem ki Majd vonják Csak megnyugtató, hogy október végéig biztosan marad az ár
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz GoodSpeed #110680 üzenetére
Október is pipa!
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
fcbarca
őstag
válasz mucsgyver70 #111192 üzenetére
huseggel kertem, online. a szerződésbe, amit múlt héten kuldtek ki, azt írja, akciós és 7630 ft
-
4Grider
nagyúr
válasz fcbarca #111186 üzenetére
Akkor valamit benéztél.
A korábban hatályos akciós árakat megtalálod a szerződéskötéskori ÁSZF-ben az akciós mellékletben, amit az alábbi oldalról tudsz letölteni:
http://digi.hu/segitseg/aszf -
nagyúr
válasz fcbarca #111186 üzenetére
Akkor viszont ott valahol valami nem stimmelt, lehet hogy te értetted félre az akciót... meg hogy rendelted meg online? Arról valami email vagy akármi megerősítésnek csak kellett volna jönnie.... na mindegy. Akkor ez van. Végig kell harcolni, mondjuk ha a szerződésben is a magasabb összeg van, akkor nem biztos nyerni fogsz. Mert legjobb esetben is az lesz, hogy vagy elfogadod vagy nem lesz szolgáltatás, vagy kötheted újra a mostani aktuális árakkal.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
chros
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy Nokia G-1425G-B routert, es nem lehet sok dolgot beallitani rajta: port forvard, static dhcp cimek, stb.
Latott mar valaki ilyet, vagy van kulon topikja ennek???
Grrr ....[ Szerkesztve ]
-
fcbarca
őstag
válasz FollowTheORI #111185 üzenetére
azert mert nem fizetem a fals összeget és mar 14 ezret rairtak.
először szerződést sem kaptam, semmi pdf. csak úgy kijottek bekotottek, múlt hétre küldtek ki a szerződésem, keresre. ott láttam higy az van irva higy akciós net, de 7600 as havidijjal[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fcbarca #111183 üzenetére
Miért kapcsolnák le a netet?
Másrészt mi van a szerződésben, megrendelésben vagy mik a feltételek amit aláírtál (akár digitálisan), az a mérvadó.
Ha az rendben van, akkor csak légy türelemmel, majd megoldódik.
Ha amit aláírtál ahhoz képest nem jó a számla akkor addig nem fizeted, erre hivatkozva (meg amúgy sem jó, mert a fizetés általában a feltételek elfogadása is egyben).Szóval várj.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
fcbarca
őstag
sziasztok. júliusba megrendeltem az akciós, 3900 ft-os netet, webes felületen, de nekem a 7600-as kapcsolták be, amit utólag vettem észre. Ezt jeleztem nekik, több panaszt benyujtottam, másfél hónapja semmit sem csinálnak, csak igergetnek. Ki mit javasol, mit csináljak? a számlát nem fizetem, nemsokára le fogják kapcsolni a netet. Fogyasztó védelem, békéltető testület?
[ Szerkesztve ]
-
razzorr
őstag
válasz mucsgyver70 #111181 üzenetére
Köszönöm a segítséget
-
razzorr
őstag
Ahogy írtátok is,természetesen nem állítottam be a "PPPoE csatlakozáshoz szükséges adatokat :
- Csatlakozási pont azonosító
- Hozzá tartozó jelszó"
Mert passzolom hogy hol kell beállítani Azért vagyok itt hogy segítséget kérjek. A Decon vagy a zte kütyün kell? -
Borisz76
veterán
válasz razzorr #111173 üzenetére
[Digi lehetőségek.]
3. pont a tied.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
razzorr
őstag
Szevasztok. Egy olyan kérdésem lenne, hogy digi1000 netem van,de mivel a ház elég hosszú, az elejében meg a végében már nem sok jel maradt, így hát beszereztem egy TP-Link Deco M4 3darabos mesh cuccot. Na már most ha jól olvastam, a digis ZTE modemet bridge módba kell tenni. Ez igaz? A digis appban szépen be is lőttem,erre semmi net, a Deco hibával nem ad netet, visszakapcs modem módba, erre a Deco szépen teszi a dolgát, a kreált hálózatomra szépen tudok csatlakozni,van net,mindhárom Deco működik. De mégis ott van a ZTE aktív módban. Ez így normális? Nem akartam nyomkodni,mert hát végre van net,de nem vesz el az aktív ZTE a Decotol? A ZTE oldalán van a wps mellett wifi gomb,azt is nyomtam,de nemigazán vettem észre változást. Ja a teló wifi beállításában 780mb/s értéktől többet nem mutatott, ez most jó vagy hülye vagyok?! Köszi
-
Dragon3000
veterán
válasz garga01 #111170 üzenetére
Eleve írtam, hogy van akinél semmi gond, de akárhogy nézzük itt a topikban a legtöbb gond mégis ezekkel a készülékekkel volt, sőt volt olyan, akinek egymás után hárommal is és negyedikre végre mást kapott, ami működött is. Ha jön tízezer példa, ami szerint semmi gond vele, attól még akkor is ezek közül volt a legtöbb problémás eszköz.
-
garga01
őstag
válasz Dragon3000 #111167 üzenetére
Félreértés ne essék, csak egy db. ellen példát írtam. Nem azt hogy hibátlan vagy fú de jó cucc.
Nálam most az új bekötéshez egy vmi régi ZTE-t hoztak, de egyenőre az is jó, modem módban.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Spidee
senior tag
Sziasztok!
Erdőkertesen szeretnék igénybe venni internet és tv szolgáltatást a DIGI-től. Viszont azt a választ kaptam, hogy bent vannak ugyan az érintett utcában, de nincs több szabad helyük.
Szerintetek hogyan lehet kisajtolni belőlük, hogy bővítsenek? Van erre valahogy lehetőségem?
''No one stays at the top forever!!'' - I Love NFL! - Üdv.:Spidee
-
Dragon3000
veterán
válasz garga01 #111165 üzenetére
Ha régóta követed a topikot, sokaknak gond nélkül üzemel, míg sokaknak modem módban is gondjuk volt vele, és akkor lett minden jó, amikor végre nem fiberhome volt a csere készülék. Ha abba az esetbe kerülsz, hogy mindenhogy szar, nem fog kárpótolni, hogy haverodnál 5 éve hibátlan.
-
garga01
őstag
válasz Dragon3000 #111163 üzenetére
Haveromnál az van, vagy 5 éve hiba nélkül műxik, az optikára átálláskor kapta. De amióta megvan modem módban megy.
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
4Grider
nagyúr
válasz Dragon3000 #111163 üzenetére
Én inkább azt mondanám, hogy az igen jelentős többségnél az is hibátlan, csak itt a topikban sok ember csak akkor bukkan fel, ha valamivel problémája van.
-
ACE-
addikt
válasz Intruder2k5 #111160 üzenetére
De újracsatlakozik, van is IP, de nem megy a net...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
MODERÁTOR
-
ACE-
addikt
Mostanában rendszeres hogy reggelre nincs net, egy kapcsolat megszakítás majd újraindítás segít, de az amúgy is megvan hajnali 4-kor mert olyankor a router mindig újraindul... régen ilyen nem volt...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
veterán
A virágmintás pont nem ZTE hanem FiberHome (hacsak nem virágzott ki ZTE is) . Ami routerként tényleg ipari hulladék, modem módban viszont 7/24 ben stabilan teszi a dolgát 2 éve.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Hmmz
aktív tag
válasz tejbedara #111149 üzenetére
[kép]
Nekem is ilyesmi volt, de durván durvábban..
Kijött a helyi szaki, tekergette itt a kábeleket, meg a csatalkozókat, kihúzta bedugta, megjavult, ő elment, 1 hét múlva már kicserélte a modemet..Még 1 hét múlva halkan bevallota hogy ezek a ZTE-k igazából olcsó ipari hulladékot, (bár asszem nekem másik tipusszámú volt, valami virágmintás), talán van esélyed ha csak modemként használod.. de adott egy használt huawei-t, azóta minden f@sza... nagyjából, (de már inkább ne javitsanak rajta).. az árát kivéve..[ Szerkesztve ]
Mottó:Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna...
-
sztanozs
veterán
válasz Flecha #111139 üzenetére
Ha jol remlett, akkor van benne ddns kliens, azt akartam beallitani.
De sajna mar nem aktualis, mert 2 honapig nem ferek hozza...Az a fura, hogy legutobb, amikor raneztem (nyar elejen), akkor siman be tudtam lepni user:user-rel, de de most nem ment sehogy sem...
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
tejbedara
újonc
Wifin lényegesen jobb az eredmény. Holnap valszeg hívni fog a szerelőjük, addig nem engedem el amíg nem produkálja nála is a hibát, ez eddig 3 számítógép amin próbálom, laptopon 4. slotba volt dugva gyári kábelével, pc-n az 1. slotba, tableten pedig wifivel, modem közvetlen közelében is elég ergya volt a wifi jel.
-
adika4444
addikt
válasz tejbedara #111140 üzenetére
Próbáld meg, hogy átrakod bridged módba a DIGI Ügyfélkapun, vagy az ügyfélszolgálaton és teszteld úgy. Ha nem tapasztalod a hibát, kelleni fog egy saját router. Erre szerintem is eszközcsere lenne a megoldás, de semmi garancia rá, hogy nem jön elő újra a probléma, ha valamiben pont a te felhasználási szokásaid nem szereti ez, a vélhetően gyengébb routing képességekkel megáldott eszköz.
Bridged módban a működéshez kelleni fognak a PPPoE végpontadataid, felhasználónév és jelszó.
üdv, adika4444
-
Flecha
csendes tag
válasz tejbedara #111143 üzenetére
Ez egyértelműen pingspike így. Ha közvetlen kábelen tapasztalod ezt, akkor érdemes lehet a screenshotot elhajítani nekik E-mailben (hibabejelento@digi.hu). Ha nem, akkor értelemszerűen kábel ráköt az ONT LAN1 csatijára, és lecsekkolod, hogy úgy is fenn áll-e.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz mucsgyver70 #111145 üzenetére
"közvetlen a modemükből jön ethernet kábellel"
-
tejbedara
újonc
Sima bittorrentnek van nyitva a port, ami csak akkor fut ha elindítom, kb havonta egyszer-kétszer. Router módban van, csak ipv4, windows adapter beállításnál is csak az ipv4 van engedélyezve. A képen kb egyszerre történt minden-is, rocket league ilyenkor játszhatatlan, össze vissza dobál, de érdekes mód többieket hallom csak ők nem.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz tejbedara #111140 üzenetére
Ha esetleg a portot olyan alkalmazásnak niytottad, ami agyonterheli ezeket a gyenge routolási erőforrásokkal rendelkező ont-okat, akkor logikus, hogy az eszköz időnként összefossa magát és ilyenkor elszáll a ping. Próbáltál már saját, erős routert használni és az ont-ot arra használni, amire gigabites net esetén teljeskörűen alkalmas, azaz modemként?
-
tejbedara
újonc
Hali, márciusban kötötték be nálam a digit, 1000/300 optikán, egészen augusztusig nem is volt vele bajom, de azóta napi szinten felugrik mindenhol a pingem olyan 1000-4000ms-re, pingplotter szerint 10.0.0.1-nél dobja el a csomagok felét és néha még a 192.168.1.1-en is 70ms válaszidőt kapok. Hibabejelentőt többször is zaklattam, de ők persze nem találnak hibát, és már feladtam az egészet, hogy jöjjön ki egy szerelő, de ez a ping dolog teljesen véletlenszerű, vagy jó egy egész napig, vagy óránként előjön. Modem beállításokhoz nem nyúltam, úgy van ahogy beállították nekem (kivéve nyitottam 2 portot, de nem hiszem h ez okozná), több számítógépnél is egyszerre jön elő ez a jelenség, közvetlen a modemükből jön ethernet kábellel. ZTE F6600R a modem amit kaptam. Valakinek van valami ötlete mitől lehet?
-
Flecha
csendes tag
-
sztanozs
veterán
Én is beállok az admin felülettel szívók sorába (huawei hg8247h), egyik jelszo se jó:
user:user, user:digi, user:sn utolso hat (se kis se nagybetuvel)
Hard resetet is csinaltam (reset gomb), utana se fogadja el egyiket sem.[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Dragon3000
veterán
-
adika4444
addikt
Ha a Telekom packet loss-os szintjét nem is értük el, de a DIGI-nél is kezd használhatatlanná válni este a külföld. Az OVH-s szerveremről egy sima FHD filmet nem lehet streamelni és a sebesség alig van 80--100 Mbps.
Szóval a korábbi HSZ-jaimmal ellentétben távolról sem olyan, mint volt, ezt is sikerül leépíteni, bár szerintem itt sáros az RCS-RDS is, ugyanis az útvonal Románia felé ill. felől ugyanaz, mint ide Pestre, valami londoni DIGI-s hoszton át megy...Emellett az ár mellett pedig már nem tartom elfogadhatónak egy VPN-nek használt VPS-t tartani, úgy sem, hogy van ilyen 1000 forint magasságában már. Igaz, az Deninet, annak se olyan híresen jó azért a külföldje, meg erre használva biztos szólnának előbb-utóbb...
üdv, adika4444
-
válasz trec12 #111131 üzenetére
Szerintem úgy, mint idén tette. Ezek már olyan drasztikus emelések, hogy a lemorzsolódó pár százalék, akik azt mondják, hogy visszamennek a '90-es évekbe, bőven megéri mindegyik szolgáltatónak.
[ Szerkesztve ]
-
trec12
addikt
válasz akaszajanos #111130 üzenetére
Mai hír, hogy a Voda papírforma szerint 22%-ot emel januártól. Vajon a Telekom hogy gondolkodik majd?Érdekes lehet itt a helyzet.....
-
akaszajanos
tag
Tudom. De ez egy durván túlfújt lufi. Hiába állja körül egy sor fontos ember, egy ponton túl akkor is kipukkan. A fizika az fizika.
Az üzleti életben sem hinném, hogy a végtelenségig lehetne tömni a gömböcöt, ha ilyen súlyos adósságokat halmoznak fel közben.M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
pjen
félisten
válasz akaszajanos #111128 üzenetére
Elfelejted, hogy " nemzet stratégiai érdek" volt a vásarlás.
-
akaszajanos
tag
-
Borisz76
veterán
válasz Victorio #111121 üzenetére
IPv6 esetén ha jól tudom MINDEN eszköznek saját egyedi címe van !
Nincs szükség NAT-olásra és hasonló dolgokra.Az IPv4 címek száma véges és ezért tesznek több embert is egy alhálózatba....van aki észre sem veszi ...csak netezik.
Míg mások el akarák érni a saját belső hálózatukon egy adott eszközt....na ekkor kell IPv4 esetén kérni a szolgáltatót, hogy vegyenek ki NAT alól és adjanak PUBLIKUS IP címet.IPv6 esetén sokkal-sokkal több címet lehet kiosztani.
Ott nincs NAT.
[https://hu.wikipedia.org/wiki/IPv6][ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Victorio
aktív tag
Sziasztok,
Még régebben kellett az elérés, ezért a telefonos ügyfélszolgálattal kivetettem magam a NAT-olt tartományból. Működik is szépen, egy alkalommal visszatettek, újra szóltam, azóta jó.
Most viszont felmerült az igény, hogy IPv6-on is elérhető legyen a címem.Csekkoltam a router által mutatott címet a whatismyipaddress.com-on, az IPv6 nem stimmel, csak az IPv4.
Ezek az IPv6 beállítások a routerben:
IPv6 Service Type: DHCPv6 with Prefix Delegation
IPv6 DUID Type: DUID-LL
Prefix Length: 64
Request PD Only: Yes
Do not allow PD/Address release: No
Add default route ::/0: No
Static DNS: Üresen hagyva
Accept RA from WAN: Yes
Accept RA from LAN: NoEl lehet érni, hogy IPv6-on is publikus címem legyen?
Egyáltalán mi a fenének NAT-olják az IPv6 címeket, végre lehetne mindenkinek defaultból publikus fix, és nem kéne DDNS-el szenvedni.
Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
veterán
-
so_ha
senior tag
válasz Lacccca87 #111113 üzenetére
"mindenki kapni fogja a tájékoztatást amiben a jogszabály szerinti türelmi időt követően vagy vált vagy elbúcsúzik tőle a szolgáltató."
Gondolom nem akarják ilyen egyértelműen "maguk alatt vágni a fát" (a kevesebb is több, mint a semmi, a szolgáltató szempontjából ... már ha tömegesen alternatív lehetőséget keresnek), nem véletlenül maradt statisztikai hibahatáron belül más felhasználó is régi, már nem létező csomagban, a többség meg úgyis leszerződik valami "jóárasított" új csomagra. -
so_ha
senior tag
válasz GoodSpeed #111111 üzenetére
"új hűségidőt vállalva is a csomagok nevei, a csomagok műszaki specifikációi, és a csomagok díjazása is."
Ezért akarnak mindenkivel új szerződést kötni. De a 2019-es netem és a mostani 2022, vagy 2023 ugyan az. 2010 óta vagyok Digis, folyamatos hűségszerződéssel, ezért 2019-es az utolsó szerződésem dátuma. A Tv csatornák folyamatosan változnak, így azt könnyebb megindokolni, hogy mitől jobb/más (a jobb alatt nem a minőségre gondoltam, hanem más csatornák, vagy +HD adókra ...)."2002-ben Vodafone GPRS-em volt"
Nekem akkor Vodás Rock & Roll előfizetésem volt, korlátlan net csomaggal, amit Pc-n használtam."Azért írtam ezt így le, hogy látható legyen, hogy eddig nekem sem volt olyan tapasztalatom, amikor tényleg csak átneveznek egy csomagot, de az paramétereiben teljesen ugyanaz."
A lényeget meg is válaszoltad => "2019-esben jelent meg az 1000/300, meg persze a megemelt tarifa." => "Most viszont a 2022-esnél sem változott, és a 2023-asnál sem változik, 1000/300 jóval drágábban." => Tehát ugyan azt a szolgáltatást nem adhatja drágábban, csak az infláció mértékével emelhet. Ha önkényesen áttesz a 2019-ből 2023-ba ugyanolyan feltételek/paraméterek mellett, csak más név alatt az bizony jogilag támadható. -
cof
veterán
válasz adika4444 #111116 üzenetére
"Egy koax hálózatot teljesen felesleges összehasonlítani egy optikaival, nem is értem. Már UPC-s időkben is tele volt az a topik panaszokkal."
vs
"Nem sokat tett hozzá az új tulaj, csatlakozók amúgy UPC-nél minőségibb (Cablecon). Diginél egyszerű márkajelzés nélküli roppantós, koax kábel kb. ugyanaz lehet."Ezt nyilván a TV-s részre írtam, mivel Diginél csak az az érdekes ami koax.
Bízom benne, hogy inkább a DIGI-be fogják beolvasztani a Vodafone-t, mert nekem kicsit az az érzésem, hogy technikailag a Vodás infra kezét kezdik elengedni, itt meg megjelent az eszközvásárlás lehetősége például.
Ha lesz hozzá eszük, és nem csak a pénz kilapátolásáról fog szólni az egész. Mert amíg van állami hátszél, addig nagyon könnyű versenyben maradni.
A Vodafone-os cuccok helyett valamit ki kell majd találniuk, új eszköz mert az egész infrastruktúra (visszanéző, stb...) arra alapoz. Amit nyilván nem tarthatnak meg, szóval az is le lesz cserélve idővel. A HGW-nél elég egy firmware frissítés is egyelőre, mint ahogy UPC-Vodafone esetén is volt anno.
Egyébként volt az UPC-nek is virágkora, minőségi Cisco HGW-k, minőségi TV boxok (több tuneres Philips meg Cisco). Aztán ezzel a Puma6 chipsetes szériával jól befürödtek. Mondjuk az az érdekes, hogy a Vodafone se tanult belőle.
De valahol érthető, hogy a legolcsóbb cuccokat szerezték be újra hozzánk. Mert csak úgy tudta megszerezni a német piacot, hogy a magyart is viszi. Másképp nem adta el az UPC, szóval neki ez már az elejétől egy teher volt. Még anno olvastam egy német oldalon a sztorit.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
adika4444
addikt
"Pff... "
Próbálok érdemben reflektálni, de sajnos erre nem lehet. De ha csak a kiragadott mondatrészt nézzük (mert volt ám folytatása), akkor is helytálló amit leírtam. 2018 ősze után rendszeresek voltak az országos problémák, a felvásárlás óta ezek száma is nagyon megcsappant. Nem akarom elvitatni, a TeeJay (mostanság hogy eltűnt a topikból) által említett, még RCS-RDS által pénzelt gerinchálózati bővítések jelentőségét, de látjuk, hogy el tud kezdeni rohadni egyik pillanatról a másikra egy ISP (UPC a Vodafone-felvásárlás után) és a DIGI nem ezt az irányt mutatja, net terén legalább is biztosan nem. A külföld ugyanolyan gyász mint volt, a belföld meg ugyanannyira rendben van.
Ehhez az árhoz egy külföldi peering bővítés mondjuk elkélne, de ezt már leírtam párszor, nem a mostani alkalommal fog ez javulni bár amikor megállt pár napja a külföldi irány, bíztam benne, hogy esetleg valami ezirányú fejlesztést eszközöltek, de aztán szomorúan konstatáltam, hogy nem erről van szó."Nem sokat tett hozzá az új tulaj, csatlakozók amúgy UPC-nél minőségibb (Cablecon). Diginél egyszerű márkajelzés nélküli roppantós, koax kábel kb. ugyanaz lehet."
A volt UPC hálózat jelentős része koax, emiatt a DIGI FTTH hálózatával kapásból értelmetlen összehasonlítani. Volt itt a témában szerelő által leírt tapasztalat, hogy történt előrelépés és valóban megritkultak azok a kommentek, amikor a friss bekötésnél már pár óra után LOSS-ol az ONT, mert elpattant a szál.
A DIGI-nél amennyire én látom a morál mindenképp javult, aminek pedig hosszútávon minőségibb szolgáltatás a vége. De érdemes átnézni a Vodafone topikba, tényleg az az érzésem, hogy csak papíron egy a tulajdonos..."Igen, a többivel nincs gond azóta sem. ZTE F618 és F660 sem mai darabok, meg van 2.4 GHz only Huawei is, azzal sincs probléma. Ezek mind régi beszerzések már."
Abszolút igaz, viszont az új beszerzések nagyon sokáig szemetek voltak és nem tűnt úgy, hogy nagyon változtatni akar rajta az RCS-RDS. Főleg, hogy még a Fiberhome hibáját is folyamatosan tagadták nagyon sokáig, holott nem 1 nem 2 ember panaszkodott it, a legváltozatosabb eszközparkkal és hozzáértési szinttel. Bár ezügyben annyi a javukra szóljon, hogy van itt pár hozzáértő, akik szerint racionális magyarázat nincs a Fiberhome-ok bridged módú terhelés alatti elhasalására és eleinte igen nehezen is hitték, hogy valóban az okozza."Egy koax hálózatot teljesen felesleges összehasonlítani egy optikaival, nem is értem. Már UPC-s időkben is tele volt az a topik panaszokkal."
vs
"Nem sokat tett hozzá az új tulaj, csatlakozók amúgy UPC-nél minőségibb (Cablecon). Diginél egyszerű márkajelzés nélküli roppantós, koax kábel kb. ugyanaz lehet."
A koax a DIGI-nél csak a TV-re van, ami kevéssé érzékeny, mint a net a Vodafone-nál.
Ráadásul a Vodafone-nál nehezen magyarázhatóak a koax hálózattal azok a hibák, amikor bizonyos IP-tartományokkal szar országosan a net, vagy amikor a Vodafone lecserélte a compal-okat, új doboz, de a belső ugyanaz a selejt PUMA6. Igaz, ez a csere meg még a 4iG előtt történt."Ha nincsenek elszeparálva a portok akkor talán, amúgy bármennyire modern is legyen akkor nem sokat ér ha nincs belső hálózat."
Az AX-es jelzőt inkább azért írtam, mert az adott eszközök pontos típusa nem ugrott be, de azt a részt inkább arra hegyeztem ki, hogy stabilitásban veri mind azt a selejtes Fiberhome-t, akár bridge-ben is.alapvetően sok részletben igazad van, sok dologba lehet ellenpéldát hozni bármelyik oldalra. De amíg a DIGI-nél legalább annyi előrelépés van, hogy szerelők írják be a minőségibb alapanyagokat, felhasználók tapasztalják a minőségibb végponti eszközöket, addig a Vodafone-nál egy dolgot nem tudnék mondani, ami jobb lenne. Van persze, ami nem lett rosszabb, de olyan nagyon semmiféle előrelépés nem történt.
Bízom benne, hogy inkább a DIGI-be fogják beolvasztani a Vodafone-t, mert nekem kicsit az az érzésem, hogy technikailag a Vodás infra kezét kezdik elengedni, itt meg megjelent az eszközvásárlás lehetősége például.
üdv, adika4444
-
cof
veterán
válasz adika4444 #111112 üzenetére
Ugyanakkor ottvan az a része is a dolognak, hogy itt sokkal kevesebb a panasz a hálózatra, végponti eszközökre, főleg a 4iG-éra óta
Pff...
Nem sokat tett hozzá az új tulaj, csatlakozók amúgy UPC-nél minőségibb (Cablecon). Diginél egyszerű márkajelzés nélküli roppantós, koax kábel kb. ugyanaz lehet.
ONT-ok (Fiberhome OFF, meg az a másik furanevű kínai csoda is).
Igen, a többivel nincs gond azóta sem. ZTE F618 és F660 sem mai darabok, meg van 2.4 GHz only Huawei is, azzal sincs probléma. Ezek mind régi beszerzések már.
Egy koax hálózatot teljesen felesleges összehasonlítani egy optikaival, nem is értem. Már UPC-s időkben is tele volt az a topik panaszokkal.
cserébe egy kicsit is technikaibb beállítottságú ember tudja értékelni a különbséget Fiberhome és Huawei-ZTE páros AX ONT-ok közt
Ha nincsenek elszeparálva a portok akkor talán, amúgy bármennyire modern is legyen akkor nem sokat ér ha nincs belső hálózat.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
válasz adika4444 #111112 üzenetére
"
2019-ben a DIGI emelte 100 Mbps-mal a feltöltési sebességet. Ez nekik biztos nem került sokba (sőt szerintem konkrétan semmibe), de így korrektebb volt az áremelés kicsengése.
A mostani helyzetben az az igen szomorú, hogy az új tulajdonos visszahozta az 500/300-at igen vicces árazással, miközben semmit nem emelt a kínált szolgáltatáson. HA már a gigás netet 1000/500-ra megemelik, akkor nem csapódna le ilyen negatívan az áremelés."
Még a régi tulajdonosnál sokan kifogásolták illetve nem értették, ha a Telekomnak van 1000/1000-es szolgáltatása a DIGI-nek miért nincs?! Magam is úgy látom, hogy legalább az 1000/500-at meg kellett volna ugrani... sok évvel a Telekom után, meg áremelések idején és feltöltésben akkor is csak a fele.Szerintem "tartalékolják" az opciót valamelyik következő áremelésre.
A koax mindig problémásabb mint az optika. Gyengébb a rendelkezésreállási ideje. Érzékeny az időjárási viszonyokra, nyáron a magas hőmérséklet önmagában is baj, de a légkábelek országában a fekete légkábel csak ront a helyzeten. A UPC idejében jó volt még így is. Miután megvásárolta a Vodafone romlás következett be. Mondjuk annyira nem volt rossz mint az Invitelnél.
Optika mellett nem mondanám nagyon versenyképesnek.
De a Telekom is néhol alkalmazza:
Itt például kevesebb mint 3 éves a koax... rezet váltott:
A koaxtól a következő 10-15 évben biztosan nem lehet teljesen megszabadulni, látok egyfajta átrendeződést, a koax kerül az ADSL helyére sok helyen, és így az 1000/25 annyira nem rossz, mert kicsivel gyorsabb a feltöltés mint a letöltés volt.Ameddig a DIGI-nél nem rontanak az Internet rendelkezésreállási idején, és a sebesség is ugyanúgy megvan, mint most, addig nem fogok Yettel 5G-re előfizetni, mert felesleges rizikó, és a vezetékes optika mindig biztosabb...
Az áremelések meg minden évben, minden szolgáltatónál meglesznek egy körülbelül 10%-os mértékben. Sajnos ez van, és ezen a hűségidő sem segít. KI van ez találva és jogilag a környezet is meg van hozzá alkotva.
-
Lacccca87
addikt
Egy szó mint száz, lehet itt a fingot reszelni (már elnézést a kifejezésért) de ha tetszik ha nem változás lesz és ez biztos.
A szolgáltató jogi lehetősége is megvan rá és szerintem készülnek is elég rendesen.
Ami most zajlik az racionalizálás az előfizető bázisban, megpróbálják a lehető legtöbb felhasználót átterelni olyan csomagba amit új (és lehet a háttérben a rendszereikben megfelelő azonosítóval el vannak látva), hogy majd 2024.01 től brandváltás után könnyebb legyen a portfóliók egységesíteni és kezelni (nem tudom érthető volt-e amit le akartam írni)Az éven már senkit nem fognak piszkálni aki a régi csomagokban maradt/ragadt, de utána mindenki kapni fogja a tájékoztatást amiben a jogszabály szerinti türelmi időt követően vagy vált vagy elbúcsúzik tőle a szolgáltató.
Ezeken a továbbiakban lehet lamentálni meg merengi hogy milyen jó is volt olcsón de ez nem fog változtatni a helyzeten és felesleges arra várni hogy majd nem nyúl hozzá a szolgáltató. Amint ez bekövetkezik majd akkor szét lehet nézni és gondolkozni hogy kinek mi éri meg és mennyiért, természetesen figyelembe véve hogy mik a területen elérhető lehetőségek (ami lássuk be a legtöbb helyen eléggé szűkös)
-
adika4444
addikt
válasz GoodSpeed #111111 üzenetére
2019-ben a DIGI emelte 100 Mbps-mal a feltöltési sebességet. Ez nekik biztos nem került sokba (sőt szerintem konkrétan semmibe), de így korrektebb volt az áremelés kicsengése.
A mostani helyzetben az az igen szomorú, hogy az új tulajdonos visszahozta az 500/300-at igen vicces árazással, miközben semmit nem emelt a kínált szolgáltatáson. HA már a gigás netet 1000/500-ra megemelik, akkor nem csapódna le ilyen negatívan az áremelés.
Ugyanakkor ottvan az a része is a dolognak, hogy itt sokkal kevesebb a panasz a hálózatra, végponti eszközökre, főleg a 4iG-éra óta, mint a Vodafone topikban. Minőségibb alapanyagok (csatlakozók), minőségibb ONT-ok (Fiberhome OFF, meg az a másik furanevű kínai csoda is). Amíg a DIGI nagyon látványos gesztust tett a +100 Mbps-mal, a 4iG láthatóan totálisan ignorálja ezt a részt az áremelgetés mellett, cserébe egy kicsit is technikaibb beállítottságú ember tudja értékelni a különbséget Fiberhome és Huawei-ZTE páros AX ONT-ok közt.
Net téren tényleg csak a külföld az, amivel jó volna, ha kezdenének valamit. Remélem az RCS-RDS peering-et nem használhatják örökké és valami jobb lesz helyette.Ezt főképp (vagy is inkább teljesen) a netre írtam. A TV minőségének lerontása már az előző tulajdonos alatt elkezdődött. Ugyanakkor hiába van nekünk bekötve a TV, én akkor foglalkoztam vele utoljára 5 percig amikor újra kellett hangolni a kiosztás megváltozása miatt, így én ebben nem tudok nyilatkozni.
üdv, adika4444
-
válasz so_ha #111097 üzenetére
Jogilag nem támadható. Erkölcsileg kérdőjeles, de azzal itt nem lehet ebben a helyzetben érvényesülni.
Az elmúlt 20 évben nekem például általában mindig változtak új szerződés kötésnél másik szolgáltatóval természetesen, de ugyanannál a szolgáltatónál maradva új hűségidőt vállalva is a csomagok nevei, a csomagok műszaki specifikációi, és a csomagok díjazása is.
A hangsúly most azon van a múltba révedve, hogy a mostani helyzethez viszonyítva 180 fokot kell fordulni, mert egyrészt a díjazás folyamatosan csökkent, másrészt a sebesség folyamatosan nőtt és a csatornák tartalma is bővült, valamint megjelentek a HD adók is.
2002-ben Vodafone GPRS-em volt, akkor ilyen 4000 Ft havidíj rémlik. Aztán Invitel ADSL-em lett, ott minden téren minőségbeli ugrás volt, az ára pedig telefon nélkül 9900 Ft-ban lett meghatározva az ISP által havonta. Ott érdekes dolog állt elő, az Invitel nálunk Matávos területen szolgáltatott. A Matáv elsőnek emelte 512 Kbps-ra a 384 Kbps-os net sebességét, aztán 1 Mbps, 2-re majd 4-re.. miközben a számla az Inviteltől 384 Kbps-ról szólt ... Az Invitel ügyfélszolgálata meg mindig azt mondta, hogy ők nem foglalkoznak azzal, hogy a Matáv gyorsabbat biztosít. Aztán amikor újabb hűséget kötöttem, már az Invitelnél is olcsóbb volt, sőt ők hívtak fel, hogy van új olcsóbb tarifacsomag.
2003-2011 között voltam Inviteles. Aztán jöttek a Telekomos évek. Két évente kötöttem új szerződést a Telekommal, és mindig új volt a tarifacsomag neve, igaz, hogy ugyanazon a rézdróton, de mindig gyorsabb netre, majd ADSL-ről VDSL2-re ugrottunk. Vagy csökkent az ár, vagy stagnált, de valamivel többet kaptunk, ha másnem több volt a HD csatorna, vagy bővült úgy általában a csatornakínálat. Telekomnál is az volt, hogy havonta minicsomagokkal bár csökkentek vagy stagnáltak az árak 17 000 Ft körül volt a havidíj.
2015-ben elég volt a VDSL2-ből, megjelent a városban az Invitel vadonatúj Koax ED3.0-val, szörnyülködött a két ügynök csaj, hogy milyen sokat fizetünk a Telekomnak, engem csak a sebesség érdekelt, hogy végre ne 22 Mbps-om legyen IPTV-vel, hanem 60 Mbps, és abból ne vegyen el a TV. 2015-2016 szeptembere között voltam az ügyfelük. Ott aztán voltak fantázianevek és annak váltogatása, színvilág, kolibri stb... A lényeg, hogy ott is 17-18 E Ft között volt a számla vége, a minicsomagokkal.
2016-ban jelent meg Berettyóújfaluban a a kertvárosi részen a UPC. 240-es net, 4062 Ft-ért. Nem volt kérdés, hogy otthagyom az Invitelt. Ameddig nem költöztünk el Berettyóújfaluból UPC + Telekom volt. A UPC-nek fizettem 4062 Ft-ot, a Telekomnak meg IPTV, meg Hoppá... már nem tudom mennyi, de a kettő együtt bőven 10K felett volt.
2019-ben elköltöztünk Hajdúszoboszlóra. A Telekom oldala szerint, az egész városban volt optika (a valóságban nem volt sehol), de a fürdőnegyedben pláne. Ott felületes voltam, mert azt gondoltam ,hogy a Telekom oldala jól jelzi ki, meg ugye ha sok szegény településen van, akkor a gazdag Hajdúszoboszlón ne lenne, ahol garantált a megtérülés?!
Hát nem. Amikor költöztettem volna át a Telekomot onnan ide, akkor derült ki, hogy még rézérpár sincs, de ez legalább előny volt, mert ha rézérpár lett volna, akkor nem tudok lelépni a Telekomtól kötbérmentesen.Így lettem Vodafone-os 2022-ig. Az elején nem ért nagy megrázkódtatás, mert addig csak Internet volt a cégtől, de így TV és Nonstop L-es telefon is. 12489 Ft-ért a hármas csomag. Ami mondjuk mint látható az előzményekhez viszonyítva, azért olcsóbb volt mint korábban bármikor, hiszen ez fix összeg volt, sosem nőtt. 2020-tól megjelent a DIGI, és onnantól kezdve ugyanez a csomag 6699 Ft-ba került
Azért írtam ezt így le, hogy látható legyen, hogy eddig nekem sem volt olyan tapasztalatom, amikor tényleg csak átneveznek egy csomagot, de az paramétereiben teljesen ugyanaz.
A 2019-es csomag előtt a DIGI Okos csomagnak még más volt a paramétere, mert 1000/200 volt a sebesség, a 2019-esben jelent meg az 1000/300, meg persze a megemelt tarifa.
Most viszont a 2022-esnél sem változott, és a 2023-asnál sem változik, 1000/300 jóval drágábban. Berettyóújfaluban soha nem voltam ennyire szolgáltató szűkében mint itt. De fontos látni, ha majd már kénytelen leszek én is az új emelt összeget fizetni, akkor is a 2003-as 9990-nél még mindig olcsóbb, de a 2010-es 17 000 Ft-nál meg pláne... és ne feledjük el, hogy mennyi volt annak a 9900 Ft-nak az értéke és mennyi most 9900 Ft-nak az értéke! Most elmegyek a boltba és egy alkalommal többet hagyok a kasszánál!
A csomagot lezárták, és sokakat már áttereltek. Sokaknak nincs alternatívájuk, de ha az árakat nézzük, akkor azoknak sincs, akiknek van másik szolgáltató a területükön, mert nagyságrendileg ugyanazt fogja fizetni, csak másik cégnek és esetleg nem FTTH-ra, hanem 5G-re, vagy Koaxra vagy rosszabb esetben rézre.
-
unthinking
tag
Az én F668-mat nem vitték el. A wifi nem olyan erős de legalább nincs +800-990 FT-os felár ha nem kérem és 1000-es a net. Wifi 6 csak a 2023 csomagban van tudtommal. 1000-es netnél is úgy kellene lennie mint a 2023-as 500-as netnél hogy opcionálisan lehessen kérni akiknek még nincs AX-es router-e. Úgy lenne ideális ha Extra szolgáltatás lenne és nem módosítana a meglévő szerződésen.
[ Szerkesztve ]
-
so_ha
senior tag
válasz trec12 #111106 üzenetére
A szolgáltató mindig a saját érdekeit tartja szem előtt, így arra is van gyakorlati tapasztalat, hogy kb. 20 éve amikor elindultak a net árak lefele, egyik ismerősnek még éveken keresztül drága előfizetése volt, mert nem foglalkozott a korábban megkötött szerződésével, a szolgáltató meg természetesen nem kereste meg, hogy jobb/gyorsabb net előfizetést kaphatna olcsóbban. Az előző kontrája a párom édesanyja, aki évekig fizetett kb. 1,5× annyit egy már lezárt tv szolgáltatásért a Vodánál, mint édesanyám, csak mert nem volt hajlandó sosem hűségszerződést kötni. Ezért kell törekedni, hogy tudatos vásárlók lehessünk, már akinek a lakhelyén van valós választási lehetőség. Engem egyik szolgáltatóhoz sem fűznek érzelmi szálak, kizárólag ár/érték alapján döntök.
-
so_ha
senior tag
válasz Intruder2k5 #111104 üzenetére
Igen
-
trec12
addikt
válasz so_ha #111100 üzenetére
Szerintem is marad a régi csomag és újra meg újra megkeresik az előfizetőket hátha.... Nem érdekük az a kockázat, hogy elmenjen az előfizető mert váltani kell. Túlságosan megdrágították a csomagokat a net árát keményen meghúzták a ktv emellé meg kissé szegényes HD kínálattal rosszabb minőségű lett.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz so_ha #111103 üzenetére
Előzőben rosszul írtam, a hűség nélkülieket kérdés nélkül átrakták az új csomagba, volt tájékoztató, hogy eddig élnek a régi csomagok utána az újak lesznek. Mobil szolgáltatók is többször eljátszották, hogy évek óta kivezetett csomagokat végleg megszüntettek és vagy választott másikat a felhasználó vagy a cég átrakta őket egy alap csomagba.
-
MODERÁTOR
-
so_ha
senior tag
válasz Dragon3000 #111102 üzenetére
A "kivezetett csomag" nem egyenlő a megszűnt csomaggal. Pont erre írtam példát, amit még lehetne sorolni. Tehát nem a szolgáltatás szűnik meg, csak az adott csomagra nem lehet új szerződést kötni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest