- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple Watch
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bsanzika
tag
-
bsanzika
tag
válasz
Pyttawrx #66175 üzenetére
Így van, ha töltőn van a gép, hibátlanul üzemel. Amikor kikapcsol 85-90% körül van ha jól emlékszem. Legalábbis mikor visszakapcsolom töltővel, akkor ennyit mutat, hogy ennyiről tölt 100%-ra. Van hogy egészen sokáig tudom használni, akár másfél órát is elmegy akksiról, de van, hogy a windows boot alatt elhasal. Teljesen változó sajnos...
-
koii
tag
válasz
Pyttawrx #66171 üzenetére
Igen ezért írtam ,hogy a BIOS-t még i3-as korában sasoltam végig.
Utána csak azt néztem meg ,hogy érti e a quadot.
Remekül megy, Prime95 teszttel kb. 87 fokig melegszik.
A ventillátort próbáltam még Speedfannal állítani .hogy korábban induljon el, de azt még nem tudtam megoldani.
Kb. 75 fokig engedi melegedni a procit és akkor kapcsol be a hűtés.
i3-nál is így volt .
Hálásan köszi még egyszer! -
koii
tag
válasz
Pyttawrx #66154 üzenetére
Az órajel változik. System monitorral néztem és CPUZ-vel
1200-2200 között.
Az i3 -as is 1200-2500 között változott.
Még majd megnézem Userbenchmarkkal.
Abban van a komplett notira vonatkozó tesztek.
Bár ahogy láttam elég változók az eredmények.
Korábban néztem csak a procira vonatkozó szintetikus tesztet, abban
ilyen különbséget írt a Passmark. Kb. duplája.
Ezért vártam többet tőle. -
koii
tag
válasz
Pyttawrx #66152 üzenetére
Szia!
A BIOS-ban a proci típusát kiirja, de csak a 2,2 GHz -en futtatja max.
A rendszer egy 256 GB -Samu SSD -n van. Az optika helyén van egy 500 -as HDD .
Windows 7 32 bites van rendszerként megörökölten. Nem volt új rendszer install.
Az eszközkezelőben jelzi a 8 szálat a procihoz -
user26
senior tag
válasz
Pyttawrx #66098 üzenetére
Szia!
Úgy csinátam, és ilyenkor ez van.Fenti beállítás után, ez fogad.
Mindegy mit csinálok, nincs változás.
Ha "ESC"-t nyomok, akkkor ez fogad.A gépben lévő merevlemez: 120Gb -s SSD
Ha a rufussal MBR -s boot lemezt csinálok, akkor elindul róla, természetesen a biosban semmit nem állítok átt elötte. (Legacy marad.)
Valamit még átt kell állítani ? Vagy rosszul csináltam ?
Köszi! -
user26
senior tag
válasz
Pyttawrx #66022 üzenetére
Sziasztok!
Szia @Pyttawrx
Dell Latitude E6320 laptopom van, rufussal csináltam Win 10 telepítőt.
De nem tudok USB-ről bootolni, uefi/legacy beállítási gondom lehet, szerintem... de sajnos nem tudom, hogy hogyan kell beállítanom, kicsit tudnál részletessebb leírást adni hozzá ?
Jenlenleg csak úgy tudtam megoldani, hogy ami biztos rossz, szerintem főleg, hogy SSD-re tettem a rendszert, hogy a partició nem GPT hanem MBR.
Vagy valaki tud ebben segíteni ?
Köszi! -
törölt tag
válasz
Pyttawrx #66000 üzenetére
Nekem nem is volt, már 8 éve sem tetszett, 6230-asom volt, IPS, illetve 6430s és 6430u (mind3 megy a mai napig). A 6430u még cipelésre is alkalmas....
De a kérdésben szereplő, kis felbontású, ismeretlen cpu-s és akkuállapotú 6430-as mitől ér 45 ezret, ha 42 ezerért van 3380-as cpuval, hd+ felbontással, jó akkuval, wwan kártyával 6430-as apróhirdetésben? -
SzaboZE
addikt
válasz
Pyttawrx #65868 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a honosításhoz nem kell számla. Az előző tulajdonos neve szükséges, esetleg a címe. De ezt van itt, aki jobban tudja. Számla jellegű fecnit bárki bármikor tud nyomtatni, ha akar, az sokmindent nem bizonyít
h146207 : olyan nincs, hogy nincs "regisztrálva", az első vevőre van bejegyezve, onnantól, hogy kijött a gyárból.
-
paolinho
őstag
válasz
Pyttawrx #65752 üzenetére
CPU, vagy alaplap, lévén integrált a proci, szinte mindegy, a kérdés, érdemes erre a sztorira bármennyit is áldozni?! A készülék piaci értékét nézve egy 10-est még talán megérne, többet nem nagyon. A memóriákat elsőkként vettem ki, és tisztogattam meg, hátha.... Nem ez a probléma.
Az a helyzet, hogy nem sokat van használva, asszonykám nem egy nagy laptop-fun. Mindent elintéz mobilról, azt viszont intenzíven nyomkodja.(#65753) laca891:
Hát ezért lenne jó, ha ránézne valaki nagytudású, aki kijelentené azt, hogy ez a masina befejezte a földi pályafutását, (vagy sem). Akkor talán még az új gép gondolatát is elültetné a fejembe (bár már így is érlelődik)
Igaz, amire ő használja (néhány levél, dokumentum, vagy ugri-bugri Rubin Rékával) elgondolkodtat, hogy ez ér-e annyit, amennyit egy új laptop képvisel értékét illetően. -
-
paolinho
őstag
válasz
Pyttawrx #65530 üzenetére
Na egy kicsit sikerült közelebb jutnom a megoldáshoz. Csak egy kicsit, mert a probléma még mindig fennáll. Van azonban annyi változás, hogy a Linux-teszt szerint nincs baja a laptopnak. Ugyanis sikerült egy Linux Mint-et indítani pendrive-ról, és minden gond nélkül kezelte a külső hangeszközt.
Viszont egész érdekes dolgot sikerült megtapasztalni a gépen, ugyanis az újraindítást követően a Win10 alatt is kiment a hang, igaz, nem húztam ki a hangszórókat ez esetben. Azonban amikor kihúztam, majd visszadugtam a jack-et a működő rendszernél, már nem szólalt meg a külső hangszóró.
Ezt követően megint csináltam egy újraindítást úgy, hogy csatlakoztatva volt a hangszóró, és megint kintről szólt a hang.
Én azt gondolom, hogy ennek tükrében nem lehet hardveres a probléma, viszont a szoftver-hiba okát még nem találtam meg. Tuti a Win10 a ludas, de azon belül hol tapogatózzak? Van esetleg ötlete valakinek a hibára, illetve annak megoldására? -
laca891
aktív tag
válasz
Pyttawrx #65537 üzenetére
https://www.dell.com/hu/p/inspiron-17-3793-laptop/pd Gondolom erről van szó.
-
dane
senior tag
válasz
Pyttawrx #65498 üzenetére
Aida azt mondja az akksira, hogy eredeti kapacitás 55000mAh, jelenlegi kapacitás 38000mAh. Részeltes adatot a biosban nem látok, csak annyit hogy excellent... 2016-os a gép, érzésre olyan 2 órát tud netezéssel. Csinálok pár tesztet majd holnap. Jó lenne valami grafikont is látni az akku merüléséről.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Pyttawrx #65500 üzenetére
Jó a fenét: rohamosan csökken a kapacitás (fél éve még 89%-on állt, ráadásul tényleg alig használom, és sokkal-sokkal kevesebb üzemidőt bír, mint egy évvel ezelőtt, a vásárláskor. (Ha jól tudom, egy Li-ion akku 75% maradó kapacitás alatt tönkrementnek (szerk: elhasználódottnak) számít akkor is, ha egyébként még működik)
-
Tappancs2001
senior tag
válasz
Pyttawrx #65473 üzenetére
Sajnos még nem tudom megmondani a pontos típusát, mert még nem mutatta meg a családtagom. Ha lesz róla infóm, mindenképpen megírom. Ha jól rémlik, Core i7 proci van benne és 1 TB HDD, 8 GB RAM. 2015-2016-os évjáratú lehet. Érdfemes UEFI telepítést csinálni HDD esetében is? Előre is köszi a segítséget.
-
válasz
Pyttawrx #65457 üzenetére
Igen, nézegettem, hogy Ali, Ebay, Gearbest... mind megoldja a bajom
Csak nem karácsonyig
Tudtam szerezni egy kb max 50 órát futott notit a cégtől, tartalék volt egy szekrénybe zárva.
Barátnőm karácsonyi ajándéka lesz (még az akku is escellent),
ez az 1 bibije van és gondoltam hátha itthonról is meg tudom oldani.
Ha nem marad más, jön a rendelés kintről. -
lautnermark
aktív tag
-
ollarig1977
friss újonc
válasz
Pyttawrx #65402 üzenetére
Az SSD Kingstone 240GB SATAIII, winhester helyére. Nem én csináltam hanem a szervíz.
Lehet, hogy félreérthető voltam,de az újratelepítés előtt is recseget és nagyon lassú volt a gép. Ezért lett berakva az SSD de sajnos igazából semmi nem változott. Csak azt nem értem, hogy ez egy viszonylag erős gép, de olyan lassú, mint anyám 12 éves számítógépe.
Meghallgattam a CD-rom-ot,az is recseg nem csak az internetről szóló zene. -
Krystal_s
addikt
válasz
Pyttawrx #65376 üzenetére
Talán, ha ismernéd az előzményeket, amit folyamatosan itt magyaráztam, akkor értenél.
#Így kezdődött
majd pár nap múlva minden ok nélkül, amikor ébresztettem a gépet és elkezdtem netezni, akkor beállt a rendszer és a HD Sentinel jelezte a szektorhibákat..Az ellenőrzésen is túl vagyok rég és javítva van a két gyenge szektor, de várnom kell pár napot, hetet, hogy romlik-e a HDD állapota. Jó lenne kideríteni mi okozhatta a hibát így ok nélkül, mert addig nem akarok SSD-t venni, mivel lehet akár alaplap, vagy táp stb hiba is és akkor gépet kell cserélnem, nem HDD-t. Kiakarom zárni.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Pyttawrx #65369 üzenetére
Tudomásom szerint az Intel Rapid T. Utility program inkább csak Raid és szerver környezetben lehet hasznos. Sima HDD mellett semmi értelme.
Ez az egy találat van SN alapján, amit már írtam. Mindkettő változat kitömörítve teljesen ugyanaz. Korábban a DRVR.... csak sima drivert tartalmazott, ez most ugyanúgy felakarja tenni a kezelőprogramot is. Legalábbis ugyanaz a telepítő jön be. Pár hónapja ugyaninnen szedtem le ezt a verziót és abban volt külön .inf fájl, amit be lehetett tallózni. -
Krystal_s
addikt
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Pyttawrx #65225 üzenetére
Értelek. Csak arra reflektáltam, hogy a kiválasztott gépnél nem az U-s CPU a limitáló tényező (CAD programokhoz), hanem a DC-ben futó memória, a gyors SSD és leginkább a dedikált VGA hiánya. bár ez utóbbi nem is akkora gond, ha a többi dolog rendben van. (Saját tapasztalat, "terepi" CAD-ezeshez vettem a 7270-et egy éve, és némi "tuning" után erre teljesen alkalmassá is vált - a picurka méretét meg egyenesen imádom.)
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
válasz
Pyttawrx #65116 üzenetére
Jahhhh, értem. Szóval ők úgy értik, hogy alapkiépítésnek van benne valamilyen SATA vinyó, és mellette egy M.2 slot ergo mindkét portnak benne kell lennie ?
Illetve még egy kérdés: ha az adott géphez nincs meg a számlája/garijegye de service tag alapján látom, hogy él a gari, akkor az lehet probléma ?
Az eladó szerint gariztatásnál csak lehúzzák a vonalkódot és annyi -
-
-
-
MaxxDamage
félisten
-
Joci??
senior tag
válasz
Pyttawrx #64819 üzenetére
Szia! tényleg a keret volt a hibás
ma meg vettem, most összeraktam és gyönyörűen müködik, jaa és ki is kapcsol a gép
ezek szerint van ilyen hiba is, bár nem túl elterjedt de nekem sikerült kifogni, azért faterom laptopjában is ki fogjuk próbálni nem e esetleg ez a típus nem szereti a beépítő keretet.
További szép estét és jó fórumozgatást -
Joci??
senior tag
válasz
Pyttawrx #64817 üzenetére
Sajnos nem garis, valami noname, a gephez kaptam, holnap veszek egy masikat es meglesem mit csinal, remelem tenyleg a keret a gond, koszonom a segitseget, holnap jelentkezek hogy mi volt a hiba, mondjuk bele ultetted a bogarat a fulembe lehet lecserelem egy samu evora a gepben levo ssd-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i5 HP Pavilion DV7 laptop
- Új Thinkpad X1 Carbon 10th, 14" FHD+ IPS, i7-1260P, 32GB, 1TB NVMe, ujjlolv, IR kam, gar
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad X270, 12,5" FHD IPS Touch, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Ltitude 7480, 14" FHD IPS Touch, I5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest