- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
kistewe
tag
válasz
soldi3r #40655 üzenetére
megy a tapipad csak olyan mintha tul erzekeny lenne mikor finoman veszed el az ujjad akkor elmászik a kurzor.....de muxik amugy ok , nem fagy ki semmi mas baja nincs...kéne turni valami hazi drivert hozzá hatha valaki mást is zavar aki tud linux alá drivert irni
masik gond a skype.. duma kozbe 3-5 perc után bezár.... de azt találtam a skype oldalán ubuntura csak meg nem raktam fel....
uff stewe -
Roxkex
senior tag
válasz
soldi3r #40606 üzenetére
Na , valami ilyesmire gondoltam akkor.
Mivel ezt írta ki , hogy nem szereti a gép ha folyton töltve van.
És azt amit teállítottál be azt hogy kell ? (illetve ha 100%ra akarom tölteni xy esetben de be van kapcsolva hogy csak x és y között tölt azt hogy ?)szerk.. akksi hőmérsékletét hol tudom nézni ?
Ha legtöbször benne van az akksi és mondjuk kihúzom töltőről , mert 10-15 percre kell ide és oda vinnem majd vissza viszem és felrakom töltőre .. Az gondolom nem túl jó...
Sztem olyan 40-50% fogom tárolni az akksit és kb 1-2 hetente vagy amikor kell feltöltöm -
petro3
csendes tag
válasz
soldi3r #40608 üzenetére
Szia! Sziasztok!
Dell Vostro 2521-es laptopom van és érdekel engem is az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása.
A Dell kiterjesztett akkumulátor élettartalmának beállításainál, az akkumulátormérő lapon, Hosszú élettartam mód fül alatt, az Engedélyezés (javasolt) beállításnál a következő leírás olvasható:" Használja ezt az üzemmódot, hogy megóvja az akkumulátort a gyakori töltés-lemerülés ciklusoktól. Az akkumulátor csak 88% és 100% között tölt."
Hát, nem igazán értem a én sem, hogy mit jelent ez a 88% - 100% közötti töltés.
Néhány nappal ezelőtt 46%-ra merítettem az akkut-t, a töltés 100%-ig meg sem állt.
Az akkumulátormérő lapon van még az Aztali üzemmód fül. Az Engedélyezés (javasolt) beállításnál a következő leírás olvasható:
"Ez a mód az akkumulátor élettartamának maximálisra növelése érdekében használható. Az akkumulátor csak 50% és 100% között tölt."
A két beállítás közül melyiket érdemes használni?
Ha megkérhetlek, lészíves írd le, hol lehet beállítani manuálisan az akkumulátor töltés kezdetét (%) és végét (%) ?
Köszi.
Üdv: petro3
-
kistewe
tag
válasz
soldi3r #40606 üzenetére
El kell fogadni , hogy az akku fogyóeszköz, és 2-3-4 évente cserélni kell, nekem anno a T61-em még bírt 1,5 órát és egy reggel nem töltött többet csak villogott az akku LED, nálam akkor volt 2 éves és használtan vettem a géppel együtt.
Csak kiegészítésként...amúgy egyetértek azzal amit írtál.uff stewe
-
Feenyx
aktív tag
-
BBéci
legenda
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
soldi3r #38765 üzenetére
Azért mert nem tudsz értelmesen elolvasni valamit és felvilágosítalak én leszek a hibás
Plusz meghazudtolod magad, hogy nem mind1 milyen proci van a gépbe, erre azt szajkózod nekem végig miközben nem is ez volt az eredeti lényeg. De írjam le neki hány % van közte...
Vicces egy gyerek vagy beégsz itt az felesleges okoskodásoddal, és még Te mondod nekem meg hogy beszéljek! Semmi sértőt nem írtam, egyszerűen leírtam hogy teljesen feleslegesen rizsázol több hozzászóláson keresztül. Ha legalább már nagyot akarsz mondani olvasd el mit ír az ember.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
soldi3r #38761 üzenetére
Nem itt az a gond feleslegesen okoskodsz. Az illető játékra keresett gépet ajánlottam a G580-as GT635-tel, a proci nem is volt lényeg. Majd megemlítette hogy a "CPU-k is nagyon gyengék bennük". Én meg elmondtam neki hogy a proci jobb mint a T500-ben. Erre ugye jöttél Te hogy azért az nem úgy van, majd kiderült mivel elsem olvastad rendesen a hozzászólásokat hogy te az 5010/5110-es Dell gépekre értetted. Utána ugye felvilágosítottalak, majd lebaszol hogy nem említem hány % van köztük...
Most kérdezem én mi értelme van ennek? Okosnak akarsz tűnni feleslegesen, vagy ennyire unatkozol
-
szabonagyur
félisten
válasz
soldi3r #38414 üzenetére
Szerintem meg nem lenne kihalt vagy legalább nem lenne az, hogy Inspiron a téma és egyből beszólnak a Lati fanok csak mert unatkoznak.
De én ezzel a témát lezártnak tekintem, úgyis mindig az lesz, hogy sz@rozni kell a nem Lati gépet és nem segíteni annak akinek Inspironja van. Ja és csak megjegyzem a kolléga Lati gépe nem akar normálisan aludni, arra mégsem érkezett egy építő komment sem, csak az megy egy ideje, hogy a Inspiron nem jó, de a Lati hibával sem tud mit kezdeni a fórum.
-
premete
veterán
válasz
soldi3r #38407 üzenetére
Én nem is értem, mit hőbörögnek, hogy a Pick párizsinak nem olyan az íze, mint a Pick téliszaláminak.
Audinál sem várható el, hogy az A2-es ugyanolyan legyen, mint az A8-as.
Nekem az Intel 6300-ast és a Dell 5560-at alapból felismeri az Elementary OS.
Nekem sem tökéletes, a Delltől le kellett szednem a chipset tgz-t. -
szabonagyur
félisten
válasz
soldi3r #38407 üzenetére
Mert a Latitude tökéletes..hát persze és ez csak az Inspiron hibája lehet, hogy nem jó a kártya. Végül is így is hozzá lehet állni.
Nem is értem miért nincs külön Latitude és Workstation téma, mint a Thinkpadnak van. Ott el lehetne a sok Latitude imádó, közösen lehetne isteníteni, aki meg Inspiront vesz az meg ellene a saját témájában és nem csak azt hallgatná a tulaj, hogy ha kell neki ha nem miért nem Latitude gépet vett, így segítséget sem kap csak oltást.
-
szabonagyur
félisten
válasz
soldi3r #38250 üzenetére
De ha meg az a Caddy ami az első gépben "rossz" volt akkor minek megy az én gépemben egy hónapja hibátlanul? Tehát itt is felmerül a kérdés, hogy nem biztos, hogy a Caddy a rossz. Tehát itt nem arról van szó, hogy ugyanolyan Caddy hanem az a Caddy mivel megvettem a kollégától.
-
-
TheProb
veterán
válasz
soldi3r #38243 üzenetére
elírtam, pont hogy NEM a caddy-ről futó alkalmazások közben csinálta a kép fagyást.
(#38244) molnarpeter: nincs "official" caddy a géphez, meg az a gond hogy annyira random módon csinálja és pl a tegnapi eset előtt kb 1-1,5 hete volt az első ilyen dolog. én meg folyamatosan használom a caddy-t, így nem tudok heteket várni arra, hogy lesz-e valami eset. Szerencsére még nagyon ritkán csinálja ezt, de a képfagyás eléggé aggasztó. Pl. tegnap indítottam a VS-t, ami szintén az SSD-n van és akkor halt le az egész rendszer...
Ha megint gariztatni kell és 1 hónapig nem lesz gépem én a hajszálaimat fogom egyesével kitépegetni már... Vicc, hogy nem lehet olyan gépet venni amivel nincsen baj... előző ASUS-om is 200+ volt azt is 2 éven belül 3x vittem szervízbe... Azt hittem a DELL azért ettől nívósabb márka, az oké, hogy nem a latitude széria de akkor is..
-
Yany
addikt
válasz
soldi3r #38125 üzenetére
Házhoz jöttek most is nekem a Vostro 5470-hez. Viszont nem egyértelmű a jelenség oka, és megkérdezett engem, hogy tudnám-e nélkülözni pár napra a gépet. Mivel tudom, ezért nem kekeckedtem, ráadásul korrekt embernek tűnik, okom sem volt hepciáskodni. Ellenben elvárom, hogy legyen megoldás. Kiderül...
-
szabonagyur
félisten
válasz
soldi3r #37701 üzenetére
Rendben ezt a részét nem tudtam, hogy számla nélkül ennyit raknak hozzá, mivel múlt héten szerdán a gépem szervízben volt és mondta a srác, hogy gari papír most nem kell hozzá, majd csak amikor a 3 év közelében járok lesz lényeges mivel a ST alapján a gépem 2013. október 20, amúgy meg november 20-án vettem.
-
válasz
soldi3r #37691 üzenetére
Hali!
Garanciával kapcsolatban annyi, hogy kérdeztem korábban itt erről az E6530 notiról. Az eladónak nincs hozzá számlája. Megadta, képen elküldte a service tag-ot. Ma reggel felhívtam a dell zöld számát és kérdeztem, hogyan működik a garancia. Kérte a servce tag-ot. Bemondtam és mondta, hogy nem kell hozzá se számla, se semmi. A garancia érvényes. Service tag alapján 2016 januárig, de mivel nincs meg hozzá a számla, így +3 hónapig, tehát 2016 áprilisig. Ezt mondjuk nem értem. Honosítás, vagy ilyesmiről nekem nem beszélt semmit. Szóval vásárlás előtt mindenkép érdemes felhívni a zöld számot és érdeklődni. Ha minden igaz, holnapután kapom meg, már nagyon várom. Köszi nektek utólag is a segítséget!
Üdv!
mod: ja, azt is kérdeztem, mi van, ha a hdd-t ssd-re akarom cserélni. Azt mondták semmi, ha akarom magam is megtehetem, a garancia nem fog elveszni.
-
válasz
soldi3r #37662 üzenetére
+(#37664) tvamos
Azt honnan tudom, hogy szürkeimportos? Meg minek és hogyan, kinél járjak utána? Eladóval beszéltem, ő írta, hogy service tag alapján van 2016 januárig nbd gari a gépre, ezért nem kell hozzá se számla semmi. Adásvételit azért mindenképp íratnék.
Megéri amúgy szerintetek?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
soldi3r #37572 üzenetére
Én nagyrészt ilyen gépekkel foglalkozom, és a venti szabályzása tényleg nincs jól beállítva, pedig szerintem egy bios frissítés elég lenne. Szóval én is mindenkinek ajánlom a gépet, de ha arra alapoz hogy egy halk gép kell neki lehet nem ez a legoptimálisabb választás.
Pl jelenleg 45 fogok a procim és max fordulaton (3200 rpm) pörög a venti teljesen feleslegesen, mivel ilyen hőfoknál még közel sem lenne indokolt ennyivel mennie.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
soldi3r #37565 üzenetére
Nem mondom hogy rossz, de azért ha valakit idegesít a venti ezt el kell mondani, és sajnos az összesnél ilyen, nagyrészt latitude gépekkel foglalkozom...
Benzoldog: Nem rossz mondom, de ne várja azt hogy halk lesz, van hogy nem is megy, de van hogy rákapcsol maxra, szóval ez van akait idegesít, éppen ezért említettem mert írtad ez az egyik fő szempont.
-
boost
veterán
válasz
soldi3r #37429 üzenetére
Hát kössz. Az előbb még a Linux 4 meghajtója volt. Direkt kértem, hogy olyan válaszoljon, aki tényleg tudja.
Természetesen nem a Linux meghajtói voltak, hanem a Windowsé. Mivel DVD -t nem adnak már hozzá, gyüjtögethetem össze a drivereket.
Köszönöm nektek mégegyszer a "segítséget", és hogy kérésemet, miszerint csak az válaszoljon, aki csinált ilyet, nem fogadtátok meg.
-
premete
veterán
válasz
soldi3r #37339 üzenetére
Valami nem frankó a 8.1-gyel sem, feltettem szűz telepítéssel, hagytam, hogy megformázza az ssd-t gpt-re, látszólag működött minden, majd pár nap múlva közölte, hogy a particiószerkezet nem tetszikneki, és el sem indult. Már gyalultam is le, windows 7 fel, ugyanarra a particiószerkezetre, azóta is megy rendben.
-
SzaboZE
addikt
válasz
soldi3r #37332 üzenetére
Arra azonban vigyázz, hogy a win8.1 jópár régebbi hardvert nem támogat (pl intel wifi kártyák) és kékhalálozás lehet a vége. A folyamat nem fordítható vissza, ha felment a 8.1, akkor csak újratelepítéssel javul a helyzet meg.
http://www.hwsw.hu/hirek/51420/microsoft-windows-8-1-intel-wifi-vezerlo-tamogatas-support.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Akciós HP Elitebook 840 G4
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest