- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prowler
senior tag
válasz
somasz #60955 üzenetére
Posta a legkisebb gond, itt élek kint így ingyenes.
Fedlap kicsit nyomott igen, de azt írják a kijelző karc és pixelhiba mentes...
Igazából csak a kíváncsiság miatt venném meg, jelenleg egy T430-at használok és semmi baj vele. De előtte volt E6430 és azt jobban szerettem. -
allein
addikt
válasz
somasz #60506 üzenetére
Soma, az a gond, hogy a BIOS-ban, boot sequence résznél nem jelenik meg. Uefi és ahci egyébként, ez volt beállítva, hiszen korábban az ősrégi bennelévő Sandisk SDD-re telepítettem a win10-et.
És az is gond, hogy az F12 lenyomása után nem látom amúgy a Samsung SSD-t, de ha a Sandisk van benne és F12, ez az SSD viszont látható.
Olvastam az egyik külföldi fórumon, hogy állítólag érintkezési probléma lesz.
"I recently worked on a DELL INSPIRON 1545 that was getting an upgrade to a Samsung 840 SSD. The other tech installed the SSD and had the same issue. No drive was visible in the BIOS and no amount of firmware updates or drivers was helping. After two hours I decided to try and help him out and had similar luck. Then I decided I should reseat the SSD. It felt like it came out to easy and upon further inspection and trying full size HDDs I realized the slimline Samsung 840 didn't sit in the caddie properly. The caddie doesn't screw into the business end of the drive, so it has the ability to sway up and down at the end of the caddie. After a little coercion, I was able to seat the drive into the SATA port properly and the drive became recognizable and we were able to install windows normally. When installing a Samsung SSD into a DELL Inspiron, always check to make sure the SATA plug is lining up properly and makes a satisfying 'ka'chunk' when it goes in.
TL;DR - Reseat your SSD and make sure the SATA port is pushed up to line up with the port. Try adding cushion above the drive if you can't get it lined up."Ez lenne a gond nálam is?
(#60504) qnadam - én jobban szeretem a clean install-t
-
rgeorge
addikt
válasz
somasz #60184 üzenetére
Igen, A20. Kipróbáltam a két slot és két modul csereberéjét, minden variáció azonosan működik. Ami furcsa, hogy a memtest86 7.5 UEFI módban azonnal lefagy, a memtest86+ sosem, és hibát sem talál, ahogy a dell saját diagnosztikája sem. Windows alatt sincs semmi probléma, most fut pl. a prime95.
-
maxika2004
őstag
válasz
somasz #60130 üzenetére
köszi a gyors választ.....
a nem fog menni az mire vonatkozott ?
találtam lan drivert ... igy már net van ... a slimdriver talált jópárdrivert.... !...
még a wifi, meg az usb nincs meg sajna !viszont az usb az érdekes, én ilyet még nemláttam hogy alapbol win 7 el nem mennek az usb-k ?
nem lehet hogy biosban van tiltva ? ... bár nem találtam semmit ez ügyben !vagy az usb re vonatkozott hogy nem fog menni ?
-
Francia91
veterán
válasz
somasz #60079 üzenetére
A GTX680M-ről tudok, csak sajnos ritka, és aranyárban mérik
A K4000M-nek utánanézek, a linken elvileg az is szerepel M6600 kompatibilitással a Dell oldalán.... Csak ahány helyen olvasom, annyi ellentmondásos infó. Na meg nem szeretnék potyára drága GPU-t venni, megjön, és nem megy.... Viszont a Quadro 3000M-nél erősebb kártya kéne, ha nincs más alternatíva, marad az M6100-as FirePro
A K4000M-mel már megelégednék, az egyik fontos dolog a 4 GB VRAM lenne, van egy programom, ami annyit kér, melóban meg nagy segítség lenne nekem CNC-re programot írni -
tecsu
addikt
válasz
somasz #59988 üzenetére
Adatok a Notebookcheck (nem egy ismeretlen oldal) mérései alapján:
X-Rite i1Pro 2
Maximum: 243 cd/m² Average: 223.6 cd/m² Minimum: 11 cd/m²
Brightness Distribution: 84 %
Center on Battery: 234 cd/m²
Contrast: 1300:1 (Black: 0.18 cd/m²)
ΔE Color 5.3 | 0.8-23.34 Ø6.4
ΔE Greyscale 4 | 0.64-98 Ø6.7
60% sRGB (Argyll) 39% AdobeRGB 1998 (Argyll)
Gamma: 2.46
Rádásul PWM-es.De abszolút mindegy, éppen melyik panelt rakta a robot, mert ebenguba. A Dell a legaljából válogat ebbe a kategóriába. Az igaz, hogy ezek már jobbak, mint az elődben szereplők.
Itt is írnak a korábban felmerült problémáról az 5480 esetében, amit nem igazán sikerült javítania a Dellnek.
Tele van a net panaszokkal. (Csak a FHD-ról beszélek.)
Persze, jobb kijelzővel valamivel drágább lenne, de mégsem kéne a jóval drágább Precisiont venni csak a kijlező miatt - ami szerintem alapelvárás. -
thotzoltan
tag
válasz
somasz #55004 üzenetére
szia! Ha nem lenne nagy kérés,valamikor feltennéd képekben,pontosan hogyan illene egy UEFI beállításnak kinéznie?
Gondolok itt a BIOS-ra ... ne rettenj meg,én csak műkedvelő ,saját gépemen gyakorló felhasználó vagyok...
.Nem sértődöm meg a szájbarágós magyarázaton...Mitől van a Precision M6600-nál,hogy írom a szöveget,és a gép az egeret ,a szöveg egy részét át teszi tök máshova a megírt részben..
PL:
írom a szövegy részét át teszi töget,és a gép az egeret ,a szöveg ek máshova a megírt részben
így összekeveri...
Köszönöm a türelmet... -
Dhampir
félisten
válasz
somasz #59758 üzenetére
Igaz, ami igaz, nem szakemberként csak az itthoni korábbi E5540, E5570 és az 5580-asoknál láttam NBD-t, bizonnyal sokkal jobban átlátod a palettát összességében.
(#59764)ates85
Ha szépen megkérlek, akkor megtudnál osztani egy fényképet a 7577 BIOS menüjéről?
Szeretném látni, hogyan néz ki, mennyiben hasonlít a 7559-hez és a még egyszerűbb Inspironokhoz képest. -
atees
őstag
válasz
somasz #59557 üzenetére
Amikor pendrivrol bebootolok akkor is a legacybol valasszam a apent?
Koszi a segitseget.
Ablakos: mivel rosszabb a win7 mint 10? Asztalin azt hasznalok, de semmi kulonbseget nem vettem eszre. Meg a masik van egy program ami csak win7ig jo es a virtualis gepbol meg nem igazan megy jol az. -
pinnacle
nagyúr
válasz
somasz #59471 üzenetére
Köszi! Egyébként ez nem a passzív hűtés sajátossága, hogy vagy nem pörög a venti vagy teljes sebességen megy? Illetve lehet a 6320 vékonyabb házába nem is fér el akkora hűtő mint a Toshiba Tecraban. Ahogy látom hármunknak is gondja van a ventivel, akkor ez egy Dell sajátosság.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
somasz #59467 üzenetére
OK! Köszi! Ugye azt nem tudom beállítani, hogy ne egyből maximumon menjen a venti? Lehet minél hamarabb akarja passzívra hűteni. Toshiba Tecra A10-et nem is lehet hallani 2000-es fordulatnál.
TurboBoost ki van kapcsolva. Valamit még érdemes kikapcsolni, hogy ne terhelje semmi a procit? Lehet a pasztázás sem segít, mert vásárlás után rögtön volt ilyen probléma, azt mondták, ők mindig újrapasztázzák a használt gépeket. Csak az a gond, hogy idegesítő ez az állandó süvítése a ventinek, de ha ilyen az E6320 akkor nincs mit tenni. -
DoItYourself
addikt
válasz
somasz #59453 üzenetére
Mindegy minek hívjuk, ez is egy megoldás.
i7-4610M (37W) van benne, amiről nem írja az intel oldal, milyen foglalatba megy bele, a 4600M-nél FCPGA946-ot látok. Olyan procit, aminek kisebb a TDP-je, mint ennek, nem találtam. Vagy hogy értetted a másik procit?
-
PubliCat
tag
válasz
somasz #59311 üzenetére
hűtő csere, bios update, mellé win10 reinstall.
kicsit érdekes, de azt mondták a helyzsínin end user supportosok hogy enek ez ilyen típushibája, 3 év alatt tönkre mennek.. mondtam hogy oké, nekem mindegy, céges budgetból megy, lízingelt dolog.megnézem mit kérhetek helyette, 3 hónap múlva úgyis lejár a garija, és csere lesz
-
november
tag
válasz
somasz #59213 üzenetére
Arra gondoltam hogy az akkumlátor kondicióját tartanám szinten. Vagy nem szükséges szerinted néha lemeríteni? Mondjuk én sem arra gondoltam hogy nullára. Hanem mondjuk 20%-ra.
haxxika: Én csak abból gondoltam hogy járhat-e adatvesztéssel hogy mindig időbe telik neki míg ráírja a mentésemet a megnyitott fájlra.
Én ki se tudnám szedni az akkumlátoromat mert bele van építve a laptopba.Szerintetek érdemes ilyen függőleges állványban használni a gépet?
http://raindesign.hu/macbook-allvany-mtower
https://www.xprotector.hu/termekeink/dokkok-tartok/fa/laptop/wood-walnut-dio-5/ -
zenwalk
senior tag
válasz
somasz #59109 üzenetére
a honosításról meg csak ezt az oldalt találtam. Ide meg ugye kéne a laptop azonosítója, ami még nincs...
-
-
fm!
tag
válasz
somasz #59096 üzenetére
Egyelőre nem, az ilyen ügyeket felülről lehet szerintem megoldani. A DELL-nek és a disztribútornak küldtem át épp a teljes email beszélgetést december közepe óta. Elég abszurd, hogy a DELL visszavenné a gépet, a disztribútor intézné az ügyet, a mysoft meg aláírt, pecsétes papírt kér. A DELL-nél azt mondta az ügyintéző, hogy ő 10 éve van ott, de még senkinek nem csináltak ilyet. Visszavették a gépet RMA-ban aztán kész. Nem is érti, hogy a mysoft mit akadékoskodik ennyit...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest