- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
INMOTEP
őstag
válasz
somasz #63613 üzenetére
Tehát csak a lapkát kell cserélni és a keretet ? Ha igy van ez nagyon jó ,egyre jobban tetszik ez a Latitude sorozat
.Pofon egyszerű a ram ,hdd,proci cseréje is .Ilyen géppel még nem találkoztam ,amikor megvettem első dolgom az volt hogy szétszedtem ,leszedtem a hütést megnézni milyen a paszta rajta .Hát alig volt rajta valami szürke megkeményedett valami....... .Le is töröltem és frissen felpasztáztam .Kifujtam és kész is .Úgy hiszem ez a gép nagyon sokáig meglesz nekem
-
Miska0330
tag
válasz
somasz #63448 üzenetére
Szia!
Sikerült a telepítés! :-)
Euronics -ban megvettem a legolcsóbb 8 GB -os USB 2.0 -s Pendrive -ot illetve a Rufus -ban MBR -el csináltam a telepítőt, és láss csodát betöltötte a Windows 10 telepítőt.
Szépen felment rá a legfrissebb Windows 10. Semmi gond nem volt telepítés közben.
A Drivereket is szépen szedi le. Megérte 6200 Ft -ért 120 GB -os SSD a 9 éves laptopba.
Mindenkitől köszönöm szépen a segítséget!
-
törölt tag
válasz
somasz #63390 üzenetére
Linux sajnos a tulaj miatt nem jó megoldás. Tudom, hogy kevés de nem bővíthető. Eddig ment rendesen de a vinyója 23% lett. Még a rossz vinyóval is gyorsabb, mint az ssd vel. Olvastam korábban, hogy más típusú ssd -vel lenne érdemes próbálkozni de nem írja milyennel. Mit értenek más típus alatt?
-
Ice&Lime
veterán
válasz
somasz #63353 üzenetére
Ilyen nincs a settings-ben hogy:
-Touch or click System.
-On the Display screen find the Adjust my screen brightness automatically option. ez hiányzik belőle.És ez sincs:
vagy még vezérlőpult, energiagazdálkodás, speciális, kijelzőnél nézz körbe! ilyen sincs hogy speciális.Ezek lehet, hogy az 1709-ből hiányoznak.?
De ez már alapból off és off beállításon volt. Kipróbáltam újra on-ra és úgy, majd vissza off-re és ismét, de nem változott semmi.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
somasz #63351 üzenetére
Nem az sajnos. AC adapterről használom és így csinálja, hogy hálózatin van.
Megcsináltam a te kedvedért, de nem az, az akkor kellett volna, ha aksiról üzemelve csinálná ezt.
Intel hd graphiocs control panelben a power-nél a hálózatról megy ugye nincs sok választás, csak maximum battery life, balanced mode és maximum performance van, ehhez nem nyúltam, telepítés óta is maradt az eredeti beállításon a balanced mode-on.
(tudom már volt róla szó pár napja, hogy egy 130W-os dell gyári töltőt kaptam hozzá egy sima intel hd vga-s konfighoz és azt mondtátok, hogy ez nem probléma, azzal a töltővel is jó, de nem tudom ez most micsoda és nem-e azzal lehet összefüggésben). -
suto
csendes tag
válasz
somasz #63137 üzenetére
Amúgy tudom, hogy a "lassú" az relatív fogalom...
Kattintok...nem történik semmi...pár másodperc után elindul a word...mennek a fehér pöttyök balról jobbra szerencsés esetben 5, szerencsétlen esetben 10 mp-ig vagy még tovább. Nem egy nagy méretű doksit nyitottam meg, csak a szimpla word-öt.
Szóval nem pikk-pakk reagál a noti szinte semmire, mindig várni kell, miközben csak a windows megy és semmi más.
Volt rajta Eset security csomag, leszedtem, mert arra gyanakodtam, de így is lassú.
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
somasz #63002 üzenetére
Ez mondjuk a HP Zbook G3, de ugyanaz a i7 6820hq processzor ami az én gépemben van.
HP ZBook Studio G3 Workstation Review
Lehet hogy ezzel a CPU-val ilyen kis laptopokban ez "normális" hőmérséklet?
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
somasz #63002 üzenetére
Elméletileg hűtő, alaplap cserélve lett, meg kapott mx4 pasztát rá. Hétköznapi használat már már nem throttlingol, stresstest alatt továbbra is elég gyorsan felmelegszik, bár most teljesítménycentrikusban használom a procit, ami azt jelenti, hogy folyamatosan 3,2ghz-es órajelen tartja. Az nvme SSD erőteljes használt mellett továbbra is képes 85 fokra is felmelegedni. HWinfo64-ben legalább is a "Drive Temperature 2" azt mutatja. a "Drive Temperature 1" az 55 fok maximum.
Tehát minimális a változás, de normál felhasználás mellett már meg sem szólal a ventilátor. A CPU olyan 60-65 fok körül el van, néha ugrik max 75-80-ra.
Érdemes lenne alulfeszelni a cpu-t? Throttlingstop, Intel Extreme Tuning Utility szoftverekkel. Sosem próbáltam még egyébként.
A hangkártyával kapcsolatban annyi, hogy régebbi drivert raktam most fel a hangkártyához és azzal már nincs pattogás, recsegés. Bár a LAtencymon-al továbbra is rosszak az értékek. Viszont az alaplapi integrált Realtek hangkártyával a LAtencymon is jókat mutat, szóval lehet a hangkártya a bűnös, persze nem 100%.
Tehát ezek a saját Realtek hangkártyájával a Latencymon értékek.
Ez meg az usb hangkártyával:
-
Gizmo94
veterán
válasz
somasz #62867 üzenetére
Nem, azt semmiképpen, nem vagyok annyira barbár.
Visszahajtottam a keyboard alá.
De le tudtam volna szedni is az egeret lazán szalagkábelestől, mert a 7240-én is ki van hagyva a hely neki és egy fekete matrica van a helyén. A trackpoint is azzal van beragasztva alul a 7440 keyboardjába. Ebben az esetben az eredeti usa keyboard G-B-H-ját rápattintva a lyuk is eltűnt volna. De egyelőre így hagytam, mivel nem zavar a nem működő trackpad. Kókány művek ON.
-
-
Gaben55
újonc
válasz
somasz #62772 üzenetére
Elég érdekes egy BIOS-a van ennek a gépnek.....
Azt írja,h a CPU 1600Ghz-n megy viszont most látom,h ugyan csak itt a BIOS-ban azt írja a Video Controllerhez,h Unknown Video Card! Ez megint csak érdekes mivel az eszközkezelőben meg telepítve van! Töltök fel egy képet az alábbiakról!
A töltőről viszont annyit,h dell márkájú és sztem nem utángyártott,de bekapcsolásnál azt írja mindig,h nem tölt az akku! -
ohway
tag
válasz
somasz #62517 üzenetére
Köszönöm sikerült, akkor ezt használom a Support Assist helyett..
Felmerült közben egy kérdés bennem..Ha mondjuk megy a gép, de már egy ideje nem nyúltam hozzá - képernyő kikapcsolt állapotba kerül a billentyűzet világítása (mondjuk nem csak ekkor) random időközönként magától felvillan, úgy, hogy nem nyúlok hozzá, de a képernyő továbbra is kikapcsolt állapotba marad.
Ez mitől lehet, hogyan lehetne orvosolni? -
Imy
veterán
válasz
somasz #62572 üzenetére
A szénszálas műanyag sem lehet annyira rossz, főleg ha bírja, a lényeges részeken pedig fém erősítésű a gép. Nekem a lényeg, hogy kicsi és könnyű legyen, ha hurcolom. Igaz egy plus hely egy másik meghajtónak az m.2 mellé nem lenne probléma, de az m.2-es háttértárak sem olyan drágák már.
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
somasz #62553 üzenetére
Ezekre gondolsz?
Tegnap véletlenül, úgy indítottam el a dokkolóban, hogy magának a dokkolónak nem adtam áramot, az azért van ott a Bios Event-ben.
És akkor az reális gondolat, hogy ha saját magam pasztázom akkor nem jár garancia vesztéssel a dolog? Van egy bontatlan Arctic MX4 pasztám. Vagy pasztáztassam a kereskedővel vagy a közvetlenül Dell-el?
Mit javasolsz?
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
somasz #62547 üzenetére
Még nem nyúltam hozzá. A kereskedő által telepített windows van továbbra is rajta és a pasztázásba se kezdtem bele.
Egyeztettem a kereskedővel elméletileg januárban átveszi tőlem a gépet, és minden hibát javítanak. Egyelőre a probléma kellemetlen része az, hogy nem tudom mikor jön elő a hiba. Nehéz produkálni. Akksiról már többször előjött ez a random kikapcsolás (rendes windowsos leállítás és kékhalál nélkül), úgy hogy ment yotube magától. Visszakapcsoltam a gépet és az akksi 33%-on volt.
De töltőn is csinálta már, akkor viszont kékhalál volt. Próbálom jelenleg produkálni töltőn is a hibát de most nem jön elő.
Akkor azt javaslod hogy ne is rakjam újra a wint és ne is pasztázzam hanem januárban adjam le a gépet?
Egyébként szerinted melyik a jobb megoldás? Ha a kereskedőnek adom oda és ő intézi a garanciáztatását vagy a Dellt hívjam fel inkább? Megismétlem egy használt 2 éves gépről van szó, amit kb 3 hete vásároltam.
A kereskedő ragaszkodna hozzá, hogy neki adjam le. Garancián belül bármi gond van, intézi.
Francia, nincs honosítva.
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
somasz #62510 üzenetére
Folytatom a Latitude E5470 probléma leírását:
Na most olyat csinált, hogy akksin használtam éppen. Elindítottam a böngészőt és egyszer csak magától leállt a gép. Bekapcsoló gombbal elindítottam. Újra bebootolt a rendszer, megint elindítottam a böngészőt és újra fogta magát és magától leállt a gép. Kékhalál se volt csak úgy kikapcsolt magától. Egyszer csak sötétség se kép s hang. Mintha megszűnne az áramellátás. Most visszadugtam töltőre és egyelőre nem jött elő a hiba. De eddig töltőn is csinálta, hogy lefagyott de akkor volt kékhalál is.
Az esemény naplóban ugyanúgy ez van:
Kritikus 2018. 12. 25. 12:59:30 Kernel-Power 41 (63)
"A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása."
-
LK
addikt
válasz
somasz #62248 üzenetére
Nem értem mire gondolsz. És hogyan oldják meg a használt Laptop szaküzletek? Valahogy csak unlockolják. Vagy éppen ezért nem elég a service tag?
Én csak azt látom, hogy nem lehet AHCI,UEFI módot használni. Gyakorlatilag csak azt dönthetem el, hogy cd-dvd-ről, vagy HDD-ről bootoljak-e? -
Tarako
csendes tag
-
BullZeye
veterán
válasz
somasz #62069 üzenetére
7390 2in1 beker ára + 500 euro konfiggal amit linkelt (7373)
Legalapabb i5/8gb/256 is 150 euroval több (beker nettó)(#62068) Szada85
legalapabb i5 és linkelt i7 között pedig 15% különbség van, ami hőben is megjelenik, nem feltétlen éri meg a felárat, sebesség különbséget nem fogod észrevenni, az ár és hőkülönbséget viszont igen. -
mghltm
addikt
válasz
somasz #62039 üzenetére
hivatalosan 3-at tud, lehet a dell korlatozza a bios-szal?
ui: ugy latom meg dokkolo sem kell hozza, mert van rajta hdmi es dp kimenet, a beepitettel egyutt igy pont 3 lesz. esetleg dp kimeneten daisy chain?
-
Krystal_s
addikt
válasz
somasz #61764 üzenetére
De olyan esetben, ha gond van a gép származásával ér valamit a számla? Attól még ugyanúgy elkoboznák az egész gépet merevlemezzel együtt, amin már rajta vannak a vevő személyes adatai? (és ha utólag cserélve lenne a hdd?)
bandi0000: Most csak általánosan kérdeztem, ha mondjuk a jövőben használt üzleti gépet akarnék venni. Sok online üzlet van és ki tudja melyik mennyire megbízható ilyen téren.
Csak telefonon lehet a supportnál érdeklődni? Online nem írja ki az adott gépnél sn alapján? Bár utólag ezzel nem sokra menne a vevő. -
törölt tag
válasz
somasz #61256 üzenetére
Szia,bocs hogy most írok csak.
Szabin vagyok-pihenek.
Jól körűlnéztem,jelenleg így állok.
Ez a rendszerem:
Kijelzőm:
Néztem a K5100-ast is,van így szerelve ilyen gép,csak horror az ára!
Meg a jövőt szem előtt tartva is egy jó darabig elég lesz a teljesítménye nekem.
Szerinted ezek közűl melyik az új,ami biztosan működik is,és megéri megvenni?
[link]
Csak mert rendesen szét kell szednem a gépet,és nem akarom ezt megismételni újra meg újra,ha hiba lenne.
240 wattos a tápom.
A hűtésmod mit takar?
Mert alig-alig megy a venti most ezzel a K3100-sal.
Segítségedet előre is köszönöm. -
adalbert1
veterán
válasz
somasz #61413 üzenetére
Köszi szépen, 12-13-14" méretben akkor nem is létezik ilyen gép?
Azt hiszem, hogy akkor maradok annál az elképzelésnél, hogy építek egy megfelelő asztali gépet, a laptopot pedig inkább csak kliensnek használom majd (pedig az idő 95%-át dokkolóban tölti a laptopom, szóval annyira nem számítana a méret, csak ha mégis vinni kellene valahova, akkor jobban szeretem a kisebb gépeket, ez lehet, hogy hülyeség ilyen felhasználói szokás mellett mondjuk).
-
The DJ
addikt
válasz
somasz #61388 üzenetére
Hű, megköszönném, ha ki tudnád próbálni, ha működik, akkor vennék is bele valószínűleg.
(#61387) Prowler: Pedig a 6540 a TN panel és az 5580 az IPS. Itt megjöttek a színek. Egyébként a 6540 panelje fényerőben jobb elég észrevehetően, színekben viszont alulmarad, olyan fakó és kopott minden az 5580-hoz képest. Azért pár éve nyúzom már szinte egész nap a 6540-et, elég szépen hozzá tudtam szokni. De ugyanígy megszokom majd az 5580-at is valószínűleg, csak ez az átállás elég fárasztó, napokig fogok most költöztetni minden programot, adatot és beállítást.
-
Ringman
félisten
válasz
somasz #61323 üzenetére
köszi, eddig a biosban lőttem be az e6430-nál is egy min 70 max 95%-os értéket fixre
a command update-et felraktam, de összesen 2 frissítést talált, gondolom a winupdate megoldott mindent.
a delles intel vga-drivert tettem csak fel kézzel.(#61324) Pyttawrx
köszi neked is.utánna érdemes letiltani a win10 drv upd-t, mert annak a frissítése néha, illetve egyre többször katasztrófális.
ezt már régebben is így csináltam -
iFriend77
csendes tag
válasz
somasz #61277 üzenetére
Nem tudom hogyan kell képenyőfotót lőni számitógépen még sosem csináltam ilyet csak okostelón
A célmappa neve O2Micro, abban van egy 1db mappa Oy600 néven. Ebben meg ezek:
- MD (mappa) \ dpinst és dpinst64 alkalmazások
- SD (mappa) \ dpinst és dpinst64 alkalmazások
- devcon
- devconx64
- DlFxAPI.dll
- DPInst
- DPInst64
- instsrv
- SDIOAssist
- srvanyAz összes mappát betallóztam de egyikben sem talál illesztőprogramot
-
-
Prowler
senior tag
válasz
somasz #60950 üzenetére
Ha a WWAN helyére berakok egy SSD-t, ahhoz kelleni fog valamilyen tartó keret vagy csak berakom és a helyén marad? Az optikai meghajtót ki kell vennem ez esetben?
Gondolkodom, hogy a T430ból kiveszem a 180as SSD-t, berakom az 500as SSHD mellé, ha ezt meg tudom majd oldani így.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gitáros topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen autót vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- További aktív témák...
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- 9430 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1265U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF F15FX506 Gaming laptop Rtx 3060 i511400 alaplappal bontás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged