- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Magisk
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
válasz
Krystal_s #35527 üzenetére
Lehet kérni, hogy például a Humansoft jöjjön, vagy a Getronics (mást is lehet kérni, ha valaki szeret kísérletezni), következő munkanap az alaplapot is ki szokták cserélni, ha kell, ha nem kell.
Az alkatrész repülővel jön külföldről mindig, amit délután 4-ig megrendelnek, másnap délelőtt Vecsésen van.
USA Ebayről lehet rendelni akár új Latitude-okat, nekem éppen úton van egy 6430u, 820 dollár, plusz szállítás, plusz áfa, de fullos és US-kivitel (azok jobbak, mint az európaiak, leszámítva a billentyűzetet). -
premete
veterán
válasz
Krystal_s #35498 üzenetére
Ha 3 wlan antennád van, akkor a 6300-ast javasolnám, az nálam látta az 5 km.-re lévő hálózatot is (csatlakozni nem tudott, értelemszerűen).
Viszont ha bizonyos programoknál jó, akkor a szoftverhiba valószínűbb, én az inteltől szoktam letölteni a legfrissebbeket, már a windows telepítése előtt, hogy már a windows frissítés előtt fenn legyen, ne szedegessen nekem minden kétes cuccot. Ugyanígy, a Delles driver cab fájlt is előre letöltöm, és az eszközkezelőből betallózom, hogy minden "sárga" ikon eltűnjön. Nem kísérletezek kétes windows variációkkal sem, a kulcstartómon lóg mindig egy Dell W7 Ultimate SP1, 53 nyelves változat, és egy másik pendrive-on egy aktuális Linux, für alle Fälle.
Egy Latitude végül nem is olyan drága, ha a várható élettartamát is nézzük, világcégek a mai napig használnak D630-asokat.
Persze, ~4-500 ezret szerintem felesleges kiadni a fullos vadiújért, (leszámítva, ha költségként elszámolható) ha olyant lehet kapni, ami alig ment, karc és kopásmentes, plusz van még rá 2-3 év NBD-garancia, és feléből-harmadából megvan. Arról nem is beszélve, hogy egy Sandy Bridge sem sokkal gyengébb (ha nem éppen erősebb), mint egy Haswell cpu-s, és az "U"-s cpu is egy marketingfogás nagyjából.
Játékra nem valók mondjuk, de arra egyik hordozható sem tökéletes, és akkor jön a sírás-rívás, hogy melegszik, már a harmadik alapot főzte meg az Nvidia, egy év múlva már nincs hozzá driver, stb. Ezeket a 120-150 ezreseket egyébként is 1 évre tervezik, azt hiszik, mindenki ki tudja dobni, és venni egy újat (ami a Lajtától nyugatra igaz is lehet, de itt, a Balkánon keveseknek adatik meg).
Én női felhasználónál egy vékony, kecses készüléket tudnék elképzelni, mint például az E6230, vagy nagyobb méret esetén 6430U. -
-
HaZse
őstag
válasz
Krystal_s #35493 üzenetére
Akkor HW hiba lehet. Esetleg próbáld ki egy kölcsön USB-s wifivel. Ha azzal tökéletesen megy, akkor valami kompatibilitási gond lehet ott.
Egy hülye kérdés: nem csatlakozik rá más a hálózatra és az szedi le a sávszélességet? Bár írtad, hogy egy wifi ki/bekapcsolás megjavítja.
-
lupus_l
aktív tag
válasz
Krystal_s #35482 üzenetére
Windows 7 van feltelepítve a legutóbbi gyári wifi driverrel. Teljesen stabil a net, nem volt szakadás.
Viszont a BIOS-tól kezdve mindent frissen tartok rajta.Chaser: a Dell szerint business széria
-
HaZse
őstag
válasz
Krystal_s #35406 üzenetére
Sajnos nem érted a ényeget. A Dell mindenütt spóról, de az inspirionnál ezt még jobban sikerült is nekik. Mert mindenki a specifikációt nézi. És míg a Latitude-k és Precision szeréiában volt pld. bill világíát, ezt is beletették az Insporoinba, hogy "üzleti" kinézete legyen. De ez sajnos csak a külcsín.
mert a vásárlók a specifikációt nézik, mert jól hangzik, hogy Core ix, xxGB HDD, 15" LCD FullHD stb, de a minőséget már nem nézik, csak hogy olcsó legyen.
Én használt Latitude-okat veszek, amik max. 1 évesek és van rá még 2 év NBD garancia. Igaz, hardverben gyengébb, mint egy másik gép, de nekem a célra megfelel.
A Delnek 2 dolgot kellene csinálnia:
1.: Nem gyárt Inspirionokat (nem fogja megtenni)
2.: Szigorít az ellenőrzéseken (drágább lesz picit)És azt az operációs rendszert tegye fel a gépére, amit a gyártó ajánl neki, mert ahhoz tuti, hogy jüó a driver.
A baráti társaságban aki Dell szeretne venni, annak Latitudet ajánlok. A consumertből meg a Toshibat.
Mert hol vesz a legtöbb ember Notit, hát a tescoban, madaras teszco, hülye vagyok boltban. Az eddigi tapasztalataim alapján azt mondom, hogy az eladók 80-90%-a csal eladni akarja a terméket, de nem ért hozzá, hanem egyszeűen leolvasa a termék specifikációját. A mezei proli meg ezt a "szakértést" fogadja el. És mikor megveszi és hazaviszi, akkor szembesül ele, hogy rossz lóra tett.
Mint, ahogyan írtad neked is azért tetszett meg az Inspirionod, mert lila színű. Ne is haragudj, de ez tipikus női gondolkodás. Hogy kívülről jól nézzen ki, meg tudja, amit szeretnél és kész. Pedig lehet, hogy jobban jártál volna, ha veszel egy Latitudet és tetetsz rá színes fedlapmatricát.
-
premete
veterán
válasz
Krystal_s #35413 üzenetére
Lassan írom, hogy megértsd: kb. 30.000 Intel 6xxx wlannal szerelt Dell Latitude, HP Elitebook, Lenovo x2x0, T4xx hibáira van rálátásom, és ilyen wlan kártya hiba nem jellemző, maximum az, hogy a fizikai gombbal kikapcsolták a rádiókat.
Arra nem vetemednek ezek a világcégek, hogy például Vaiora/Toshibára/Inspironra cseréljék a fenti gépeket, pedig nagyon szeretnek spórolni, és általában 4 évente cserélik a laptopokat; persze ezek mennek is éjjel-nappal, nem úgy, mint az általános consumer gépek, hogy nyunyóka hazamegy, leveszi róla az NDK-s műanyag vázát a művirággal, majd leveszi a matyómintás terítőt, kinyitja, megnézi a f@szbukját, majd vissza a terítő és az NDK-s váza a művirággal, s pihenhet másnapig. -
Krystal_s
addikt
válasz
Krystal_s #35410 üzenetére
We are sorry for the upset and inconvenience this has caused. We appreciate your patience and understanding while we have been working to create a solution for the connection issues. Intel plans to provide a 15.x software update in two to three weeks that includes corrections to improve connection stability on Windows 8* operating system.
Intel is aware of end-user reports of connection instability (connection drops, applications hang, etc.) with certain wireless adapters using 15.x software with Windows 8 operating system. Recent software releases have included corrections for several issues, but not all. Intel has identified a problem that is believed to be a major contributor to the issues and has a correction in development – this correction is planned to be available before the end of Q3.
Segítsek lefordítani ? Joe az Intel hivatalos képviselője (az egyik).
-
Dhampir
félisten
válasz
Krystal_s #35407 üzenetére
W8-at anno csak developer verzióban próbálgattam, most használhatnám, de nem érzem azt, hogy át "kellene" állnom. Szeretem a megszokott, letisztult asztalt és Start menüt. Érintőkijelzővel már elgondolkodnék a csempéken is, de elegendőnek tartom a mobiltelefonon viszontlátni, ott tényleg pofonegyszerű használni.
-
Dhampir
félisten
válasz
Krystal_s #35365 üzenetére
Előfordult, hogy a mérnökök bakija miatt elcseszerintett hőérzékelőre is a felhasználók maszekolták össze a megoldást a Dell Vostro 3560-ban, itt olvasható. Ilyen gépet vettem volna korábban, de a zajongó hűtés miatt végül nem mertem és sajnos nem vagyok egy nagy barkácsoló típus sem.
-
HaZse
őstag
válasz
Krystal_s #35387 üzenetére
Igaz, hogy nem nekem címezted, de válaszolok rá, ha megengeded.
Tehát én már javasoltam pár típust. (DW1501) pld. egy jó kari. Az antennát nem kell kicserélni benne. A lényeg, hogy általában 2 db. vezeték megy rá. És olyat is tegyél bele, aminek 2 vezetéke van. A DW1501-et azért ajánlom, mert nekem is ilyen van benne a gpben (E5320) és a w7 és w8.1 alatt is tökéletesen megy. Én épp rendeltem egy másikat bele, mert OSX alatt sajnos nem tudtam életre kelteni. Oda a DW1510 vagy DW1515-ös ajánlották.
-
subidu
tag
válasz
Krystal_s #35373 üzenetére
Nem régi UPC-s routered van? Nekem torrentnél csinált ilyet a régi router. A torrent mindig hazavágta a netet. Semmi baja sem volt a gépeknek. A dugókhoz tettem egy távirányítós ki-be áram kapcsolót.
Azóta átköltöztünk másik lakásba, új upc-s routerrel, 120 megás nettel semmi probléma. -
mghltm
addikt
válasz
Krystal_s #35370 üzenetére
user error-ra nem gondoltatok meg?
nalunk a cegnel irdatlan mennyisegu dell van az utobbi generaciokbol: e6500, e4300, e6510, e4310, e6520, e6220, e6530, e6230. meg senkitol nem hallottam semmilyen panaszt, pedig rengeteken otthonrol/szallodabol/egyeb helyekrol dolgoznak a legkulonbozobb router-eket hasznalva.
a sajatomban 6200-as van ( e6510 ), siman megy a vpn 48/72 orakat szakadas nelkul, ha az isp-m ugy akarja ( upc, aldott legyen a neve! ). a gepen amugy win7 ent fut, de sokan hasznaljak linux-szal.
a privat hasznalatu e6330-asomban 6300-as a wifi, szinten stabil, rendszerint 5-10 kulonbozo vezeteknelkuli halozaton hasznalom, mikor eppen merre jarok. dell oem win7 pro x64-et futtatok.
a meghajtokat egyszeruen az intel oldalarol frissitem: amikor eszembe jut, evente 3-4 alkalommal felmegyek az intel-hez es automatikas eszleles utan felrakja amit talal.
-
premete
veterán
válasz
Krystal_s #35370 üzenetére
Google találat van mindenre: ha beírod, hogy "kiráj", arra is lesz több ezer találat.
Jó, nemcsak az Inspironokban van a hiba, gyakran a vásárlói is olyanok, hogy a wlan kártyához a lan drivert akarják feltenni, vagy a wwan drivert, azt sem tudják, mit vettek; két dolog érdekli őket jellemzően: az ár és az fps
. -
premete
veterán
válasz
Krystal_s #35365 üzenetére
Azért az érdekes, hogy csak ezekben a teszkógazdaságos inspironokban vannak intel wlan gondok, Latitude-oknál még egyben sem találkoztam problémákkal.
Nem beszélve az egyéb driverekről az itt olvasottak szerint azoknál is csak inspironoknál hallani gondokról.
Most vagy az inspironok xarabbak ennyivel, vagy a Latitude felhasználói tudják, hogy milyen hardverelemek vannak a gépükben. -
Krystal_s
addikt
válasz
Krystal_s #34914 üzenetére
Töltőre tettem, pár perc után kihúztam és most jól írja ki az értékeket, de azért ez nagyon nem normális.
Még annyit kérdeznék, ha netán valaki válaszolna, hogy most a Dell weboldalán a Wifi drivernél kétféle lehetőség van a kártyánál.
1.Hard-Drive-WiFi_Intel_W74_A04_Setup-TX6GX_ZPE.exe
2.Update Package for Microsoft® Windows®-Network_Driver_TX6GX_WN_15.7.0.3_A04.EXE
Letudom fordítani, de akkor sem igazán értem, mikor van szükség a 2. update csomagra ?
Itt is mindkettőt felajánlja, amikor simán a letöltésre klikkelek. -
Chaser
legenda
válasz
Krystal_s #33383 üzenetére
Szívesen. Úgy van ahogy gegszee mondja. Ez az adat akkor releváns ha nincs semmilyen vásárlást igazoló papírod, akkor gyári eladási adatoktól él a gar, ami az oldalon is látszik. Annyival kiegészítve, hogy + 3 hónap hozzájön. Talán a dell az egyedüli akinél felérik ésszel, hogy a gyárból nem közvetlen a végfelhasználóhoz kerül a termék, hanem nagykerhez, kiskerhez első körben és ez lehet több hét is. Ha van papír akkor azt csatolni kell és értelemszerűen onnan él a 3 év gar.
Garkiegészítés is ugyanígy működik. Az alap gyári gartól számolják a megvásárolt x évet. Ha van papír, akkor pedig az ottani időponttól. -
törölt tag
-
Chaser
legenda
válasz
Krystal_s #33380 üzenetére
Nézd meg másik oldalon, van amelyiknél warranty rész nem mindig látszik. Melyiken nézted? Én itt szoktam nézni, a dell US-nél. Enyémnél perpill működik, lehet voltak ma átmeneti server vagy adatbázis zavarok. Ennél már legelső részlegnél írja a gart, de külön van részletes warranty fül is.
Gugliba be szoktam írni, dell warranty check és első találat. Érdekes, most lokalizációnak HK-ot ír
Ha jól rémlik US szokott lenni.
-
mghltm
addikt
válasz
Krystal_s #33380 üzenetére
a hatodik ful szokott lenni a warranty, nalad valamiert nem latszik. elo szokott fordulni, hogy ervenyes garanciaval rendelkezo gepre hulyeseget ir a weboldal ( nincs is gar vagy lejart ). ilyenkor erdemes varni par orat/napot es kesobb megnezni vagy munkanapon felhivni a 80-as dell szamot, ok mindig megmondjak a tutit service tag alapjan.
-
Chaser
legenda
válasz
Krystal_s #32947 üzenetére
A válasz arra irányult, hogy így szegény chipet másvilágra is küldheted. Nem mindegy milyen chip melyik lábát zárod rövidre
És vannak gépek ahol ez sem segít, persze megoldható dolog ha van hozzá "műszered".
Igen, sajnálatos, hogy néha szakik is benéznek ezt-azt, vagy csak teszteket néznek. De érthető is, kismillió gép van, nem lehet mindet ismerni minden nyűgjével. Magad uram ha szolgád nincs...DIYAz megint más kérdés, hogy nők annyira nem szoktak szerelgetni, te épp szoktál, van aki meg tankot vezet
-
Damage401
senior tag
válasz
Krystal_s #32794 üzenetére
Nekem onnantól lett gyorsabb. Ezzel még nem foglalkoztam, de ha tippelnem kellene, akkor Windowson belül letiltom a Wifi karit. Nekem bejött ezzel az A09 a gép, pedig törtem a fejem hogy visszaküldöm a picsbe. De most nagyon megvagyok vele elégedve. Sőt a Wifihez is jött ki új driver ami a honlapon fent is van. 2013.08.15 hóval
-
Damage401
senior tag
válasz
Krystal_s #32630 üzenetére
Szia
Aksiról nem érzem. Mikor be van dugva, kicsit simítom az ujjam bármely fém területen. Billentyűzet környékén, akkor ilyen bizsergés van. De nem állandó, ritka, lehet földelés? Lesz valami baja a laposnak? No azt még nem próbáltam, másik dug-aljba teszem.
Szerk, mondjuk a csatlakozások nem ráznak
-
SzaboZE
addikt
válasz
Krystal_s #32594 üzenetére
"Mindezek ellenére itt sokaknak nem volt gondja (ezt mondjuk furcsának találom, mert ua a kártya, driver)."
Gyanítom azért, mert ez nem csak a drivertől függ, hanem a hely adottságaitól is (wifi router távolsága, tipusa, sebessége). Elképzelhető - ez csak felvetés - hogy például G-n használva nem jelentkezik a probléma.
-
Damage401
senior tag
válasz
Krystal_s #32597 üzenetére
Mondjuk, én G-s sebességen használom, mivel a routerem nem bír többet, de mondjuk a mainap folyamán volt olyan, de akkor egésznap töltött a gép max sebességgel, hogy Metro2033 szettem steamről, 2 órán keresztül ment maxon, majd addig még nem indítottam újra a routert, akkor 1mb/s azaz 128kbps szette a játékot. Azt hittem hogy a netem rossz. Lehet van benne valami. Nem tudom, mert ez a net ami van Radios szóval még az se stabil. Amúgy azokon a hibákon kívül amit leírtál, "hülye" kérdés megvagy elégedve vele? Azóta jó lett? Neked a Radeon 8730m szerelt változat van?
-
Chaser
legenda
válasz
Krystal_s #31993 üzenetére
Speciel nem mind. De amelyik hozzányúl olyanhoz is amit nem szeret, az is egy hét alatt többet keres mint egy notebook szervizes 1 hónap alatt. Ez a téma részemről off. Mért fektessek olyanba energiát amiért se pénzt nem kapok, se nem szeretem? Semmiért, így is teszek. Van épp elég notebook ami megérdemli a figyelmet, hát egy inspiron az pont nem olyan. A régiekben még volt fantázia
Egyébként meglepődnél, sok dologban mennyire magyaroknál találsz megoldást, mert kintiek zömében eladják ha nem tetszik valami és ennyi, magyarok meg megoldják mert rákényszerülnek. -
SzaboZE
addikt
válasz
Krystal_s #31980 üzenetére
"Elhiszem, hogy más anyag és minőség, de többen is linkeltek képet és jól látni, hogy másoknál normálisan működik a hűtés és nem lehet ráfogni arra, hogy mivel egy csak Inspiron ezért hát mit is várhat az ember."
Ha megnézed, az egyetlen ugyanolyan tipusról linkelt képen (Estilol képe) kb ugyanazok az adatok vannak, egyedül a PCH magasabb, amiről elmondtam, hogy nincs aktív hűtése és nem a gpu/cpu része, így nem okozhatna magasabb fordulatszámot. A hozzászólásom leginkább arról szólt, hogy a hőmérséklet adatokat értelmezni is tudni kell, attól tartottam hogy ismét elindul a pár havonta jelentkező temperature-flame, hogy mindenki elkezdi nézegetni és ijedezni, hogy milyen meleg a cpu/gpu stb, miközben teljesen normál tartományban vannak az értékek. Egyébként ha egyszer jársz felénk, szívesen megmutatok egy latitude-öt, aminek a hűtőjét szinte hallani se lehet alap terhelésnél (jó ideig be sem kapcsol indulás után), ahhoz képest bármelyik inspiron valóban elbújhat. Nem degradálásnak szántam, hanem arra hívtam fel a figyelmet, hogy az alacsonyabb ár itt is érezteti a hatását. Találkoztam már olyan alaplap hibás géppel, ahol ez volt a gond (állandóan tekerte maxon a ventit), de a 7520 még annyira új, hogy abból a szériából még nem volt rá gyakorlati példánk.
"Úgy gondolom, hogy pár hónap alatt elég sok ilyen gép fordul meg a szervizekben ezekkel a tünetekkel és nehéz elhinni, hogy amikor bevittem a gépem, akkor úgy néztek, mintha még soha senkinek nem lett volna ilyen gondja. "
Mert tényleg! Azt hiszitek itt a fórumon, hogy Magyarországon olyan rengeteg gép fordul meg a szervizekben, pedig nem! Konkrétan nálunk 7520-as tizes nagyságrendben fordulhatott elő és általában pixelhiba vagy valami hasonló nem komoly dolog miatt. Sokkal kevesebben vesznek ilyen gépeket mint hiszitek. Még mindig az előző széria (N5110, N5010) a sláger, az újak nem nagyon jöttek még szervizbe. Azért nem olyan rosszak ezek, hogy fél év alatt tömegesen szervizbe kerüljenek! Kevés a vásárlóerő is ahhoz, hogy itt ilyen kánaán legyen
Ahhoz, hogy ilyen gyakorlati tapasztalatok keletkeznek 1-2 évnek kell eltelnie, ezalatt fut be a tipus és ennyi idő is kell ahhoz hogy konkrét meghibásodás legyen. De van akit pl nem zavar a süvítő ventilátor sem és ezért el sem jut szervizbe a gép csak akkor, amikor már kikapcsol túlmelegedés miatt.
-
Chaser
legenda
válasz
Krystal_s #31980 üzenetére
Az igazság az, aki noteszekkel foglalkozik egy idő után a konzum gépekre nem fektet nagy hangsúlyt. Nem mert lenézi, hanem mert sok-sok gép után rájön az ember mi a jó egy gépben és mi nem. Speciel én ott tartok hogy bele nézek ilyenekbe is ha kell, de leginkább hagyjuk kategória, annyit nem ér az egész amilyen elborult szerelése van némely konzum gépnek, nem érdemes rá időt fordítani. BIOS rémlett nekem is, anno 5010-nél hasonló helyzet volt, de ott is vkinél hozott megoldást update, valakinél nem, köpködtek is a dellre azért a szériáért. Dell név semmire nem garancia, csinál hitvány gépeket, meg jobbakat. Az hogy 200k volt..hát mit mondjak. Okosabban is el lehet azt költeni. Persze egy korrektül megépített, meg NBD garanciás dellbe annyiért nem fér bele i7 meg vga. Akinek meg belefért a minőség rovására hát törekedjen maga a megoldásra ahogy Te is. Legtöbben várják a sült galambot, néha azért olvasgatni is kell a témában. Ráadásul biztos vagyok benne, hogy az otthoni felhasználók nagy részét nem érdekli a venti hangja, ilyenért nem adják be a gépet szervizeltetni. Tehát szervizeseknek se feltétlen kell ezzel a problémával találkozni.
Ahogy egy autószerelő is szereti megkapni a maga xy ezer ft-ját, úgy szeretné egy notebook szervizes is. Semmivel sem igényel kisebb képzettséget, max fizikai munka nem jár vele olyan szinten. Ezért ne ródd fel nekik ha nem olyan hozzáállásúak mintha saját zsebre dolgoznának, ha dolgoztál volna ilyen helyen te se tennéd, max egy darabig ahogy én isAztán rájönnél csak kihasználják a tudásodat és abból nem élsz meg, hogy sok az elégedett vevő meg visszaköszönnek rád az utcán, meg fél év múlva is téged keresnek a boltban amikor már rég nem is ott dolgozol. Ennyi
-
Chaser
legenda
válasz
Krystal_s #31962 üzenetére
Szted azok az emberek majd fórumozgatnak, lesz rá idejük? Én is azt mondom amit albi31, meg kellene fizetni akik tényleg értenek valamihez és más lenne a tényállás. Legutóbb úgy 6 éve dolgoztam számtech boltban, minimálbérre bejelentve, kézbe 55 v 60k. Ugyanmár
Legközelebb akkor megyek én is hasonlóhelyre ha bruttó 400k-t mondanak bejelentve, na ilyen nem lesz. 1x próbáltam még utána be egy boltot, még azt is tudjam mikor van a békák királynőválasztása, kézbe netto 80, minimálbérre bejelentve..hát LoL
Olyan rendszergizdákkal találkozok, hogy néha sírok a röhögéstől...
-
SzaboZE
addikt
válasz
Krystal_s #31954 üzenetére
Az említett gépben egy i7 3632qm van, aminek 35W a TDP-je. Csodák nincsenek. Az ismert tipushibákról csak annyit, hogy jelenleg is kb 25 féle modell fut a dell kínálatában, kb 3 havonta jönnek új szériák. Aki mindegyik notebook összes tipushibájával képben van, az nem szervizel, hanem egész nap a neten lóg. Elég ha megnézed, hogy Te mennyi időt töltöttél el vele, míg összeszedted neten az információkat arról az egy esetről, ami Téged érint. Ha minden egyes géppel ennyit foglalkozna a szerviz, akkor ki szervizelne? Talán ha a dell ezt kommunikálná a szervizek felé, akkor nem kellene kutatni utána, de persze a gyártó hülye lesz elismerni a hibáit. Marad az, hogy abból dolgozunk, amit kapunk és amire ésszerű keretek között van lehetőség.
"Lehet picit más az anyaghasználat, de attól még normálisan kéne működnie akár egy 100ezres gépnek is, ha már egyszer a nevét adja egy nevesebb gyártó."
Ez sajnos nem így van! Szerintem pl egy latitude széria nem is ugyanott készül, ahol egy inspiron. Homlokegyenest ellenkező megoldások és minőségi különbségek vannak köztük. Én nem is tudom minek kezdett bele a dell ilyen alacsony árú szériába, csak a saját renoméját rontja vele.
-
albi31
aktív tag
válasz
Krystal_s #31954 üzenetére
egyszerű a válasz,normális szakembert egy vállalkozás sem tudna megfizetni,vagy meg sem akar!...csak példaként,kérdezd meg,hogy mekkora az az összeg amiért feldobom a mostani független életemet egy kötött, kiszámíthatatlan életért cserébe?elmondom,kb 400eFt nettó!..annak kb 570eFt a bruttója,szerinted Magyarországon hány vállalkozás adná ezt meg nekem?..igen,egyik sem!
-
premete
veterán
válasz
Krystal_s #31549 üzenetére
Látod, csak ugyanaz az alaplap.....
Dicséretes a hozzáállásod, hogy magad megoldottad, a helyi szerviztől kérd el nyugodtan az árát.
Nekem is van pár olyan értelmes hölgy ügyfelem, akik szinte mindent tudnak a számítástechnikából, tisztelem is őket érte, ők a leghálásabbak a segítségért is, és legközelebb tudják is a megoldást (ahogy azokat a férfi ügyfeleket is kedvelem, akik úgy kezdik, hogy "hülye vagyok hozzá, segítsen").
A legrosszabb (nemektől függetlenül), aki azt hiszi, hogy ért hozzá, mert egyedül megtalál egy f@szbuk oldalt, majd reklamál, hogy miért tart 10 percig x software újratelepítése a céges szerverről. -
SzaboZE
addikt
válasz
Krystal_s #31527 üzenetére
Az inspiron tényleg belépő kategória, de amikor arról van szó, hogy miért kerül ennyibe, akkor a hozzáadott szolgáltatást érdemes figyelni (ami esetedben sajnos szerencsétlenül nem működött). Figyeld csak meg, hogy egy lenovo vagy hp gép szervizbe kerül mennyi idő az alap elvárás a javítás idejére. A lenovot pl. helyszínen nem is lehet szervizelni, mert a konkrét alkatrész part numberét kell leadni az alkatrész berendeléséhez, tehát előbb szét kell szedni a gépet. A hp már jobb, de ott is olyan mint a dellnél vagy bejön az alkatrész másnapra vagy nem. Tudom ez téged nem vigasztal, de hidd el az ügyfeleim 95%-a másnapra kész géppel rendelkezik.
-
premete
veterán
válasz
Krystal_s #31527 üzenetére
Az tény, hogy az Inspiron a Dellek legalja, költséghatékony szebb szóval; viszont 170 ezerért vettem én is vadonatúj e6230-ast, amibe még beleraktam 80 ezernyi extrát, így van egy top gépen, ips kijelző, 256 GB sata3 ssd, 8 GB ram, dvb-t+videobemenet, 21 Mbps-t tudó gps-es mobilnet modem, dokkoló, 3 év NBD-gari, hibátlan mindenben, az akku fél év után 1%-ot csökkent.
Nekem egy másfél éves Dell üzleti is elég lenne, ami ~2 év NBD-garival kb. 100 ezer, esetenként nem is volt használva, engem nem zavar, ha nem én bontom ki a dobozból....Inspironom és Inspiron xps-em nekem is volt szervizben, de 4-ből 2, 4 év alatt, igaz, a régebbi Inspironok is jobbak voltak. -
premete
veterán
válasz
Krystal_s #31513 üzenetére
Nem ismerem a 3521-est, nem lehet, hogy az alaplapjuk megegyezik az 5521-essel?
A windows 7 is lehetne emiatt, hogy Te Windows 7-tel vetted, és az új alaplap nem támogatja, mert freedos-os. A szerviznek illene tudnia, hogy a service tag-nek megfelelő alaplap került-e bele.
Persze, ha Te is freedossal vetted, akkor rakhatod rá újra a saját w7-edet, az nem a szerviz feladata, illetve alaplapcsere után a freedossal ugyanúgy menne. -
Chaser
legenda
válasz
Krystal_s #30434 üzenetére
Én nem kímélem a gépet, nem azért van. Igaz az enyémet nem is arra tervezték. HDD-nek egyszer lett baja, vásárlás után 3 nappal, amikor a mobilrackben levertem...26 bad sector ami azóta se nőtt. Szép is lenne ha már ahhoz védelem kellene, hogy lakásban hordozza az ember a gépet.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
Krystal_s #30434 üzenetére
Szvsz nem kell annyira fosni. Ha nem dobálod, nem lesz gondja. Én írás közben lépcsőzök, hurcolom és még 1 db rossz szektor, vagy bármiféle hiba nem jelentkezett a hdd-ben, pedig 2010 októbere óta így használom és nem használok erre semmilyen drivert vagy szoftvert.
-
Lacikaaaa
csendes tag
válasz
Krystal_s #30417 üzenetére
Már próbáltam mindent amit leírtál. Külföldi fórumokon is ezeket szajkózták csak.
Próbáltam fix csatornával, autoval. titkosítással, anélkül. WPA2 titkosítás van am a routerban beállítva. Próbáltam az eszköz tulajdonságainál kikapcsolni a WMM-t mert ilyen tanács is volt, h az bezavarhat. Nem segített..
A környéken nincs másik wifi, az nem zavarhat be.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Krystal_s #30395 üzenetére
Ubunutnál nem tudom van-e ilyen, de windows-nál kikapcsolható az energiatakarékos mód, valamint jó lenne azt is megnézni, hogy Nálad a wifi csatornák mennyire terheltek (pl ezzel: [link]), simán lehet hogy valamelyik szomszéd pont ugyanazt a csatornát használja és a dell kártyája érzékenyebb az áthallásra.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Krystal_s #30394 üzenetére
Érdekes dolgot vettem észre...Ubuntu alatt tesztelek, ami kiírja a kapcsolat tulajdonságait, abba pedig a sebességet. 65Mb/s ,de az sokszor leesik 1Mb/s-re. Ilyenkor, ha elindítok valami letöltést, vagy megnyitok egy oldalt, akkor simán megy a net és ez az 1 érték visszaugrik 65-re.
Lehetséges, hogy Ububan van valami energiatakarékos mód, akkor addig leállítja, vagy csak az aktuális sebességet mutatja ? (hálózatól és teleppel is így jelzi) -
Dhampir
félisten
válasz
Krystal_s #30111 üzenetére
Szia, ez gázos gépnek tűnik. Jobb lenne kicseréltetni vagy ha nem lehet, akkor elállni a vásárlástól, és másutt megvenni egy bontatlan példányt.
Jó esetben ajándékot sem úgy kapunk, hogy valaki előttünk már felbontotta és használta vagy evett belőle.
Renew gépek esetén jobban rendbeteszik a gépet újraforgalmazás előtt, de azok legalább olcsóbbak is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Akciós HP Elitebook 840 G4
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest