- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
válasz
premete #42766 üzenetére
A régebbi laptopok mégis miért bírták tovább, mint a mostaniak?
Ezt rajzolja már le nekem valaki, tényleg érdekelne...Az ismeretségi körömben van több konzumer Asus, Acer, Dell, amik, mint 3-6 éve mennek, hardveres gond nélkül, személyes tapasztalataim szerint az a ritkább, hogy bemondják az unalmast mielőtt elavulnának hardveresen.
És van környezetemben arra is példa, hogy pl. Thinkpadek, EliteBookok is lehetnek problémásak.
Apum céges ThinkPadje kb. 1-1,5 évente járhat ventillátorcserére, új kora óta.(#42768) Tikakukac
Olvasd el újra, és értelmezd is. Pont az ilyen megnyilvánulásaitokról beszéltem fentebb. -
pengwin
addikt
válasz
premete #42762 üzenetére
elnézést, nem fogalmaztam egyértelmûen:
nézz be a feljebb linkelt topikba, aki nem üzleti notebookot akar venni és rákérdez, azt rögtön leszólják, szerintem nem túl kultúráltan és nem feltétlen objektív érvekkel. ráadásul úgy nézem ott a többségnek csak üzleti notijai voltak, szóval a tapasztalatok eléggé egyoldalúak.
erre említettem ellenpéldaként, hogy azért 3-5 évet még a legótvarabb konzumer Acerek is el tudnak ketyegni, vagy egy 33xx-es, belépõszintû Inspiron is, mindezt elég kemény igénybevétellel.
szóval ott a "Milyen notebookot vegyek?" topikban eléggé kiszínezik, hogy mennyire szörnyûek a konzumer gépek nagyon szembemegy a véleményük a tapasztalataimmal.
nyilván minõségibb egy thinkpad vagy latitude, de nem kell menekülni az Inspironok elōl sem, viszont ott nagyon úgy állítják be. -
ambudriver
tag
válasz
premete #42744 üzenetére
Szia!
kb. 2 éve lett telepítve eredeti lemezképpel. Nem találtam semmi különöset. Végigfuttattam mindent amit lehet. Régebben is megvolt ez a hiba, de most sokkal látványosabb lett. Érdekes, hogy pl. egy adobe premier vagy egy photoshop simán megy rajta. De míg ezt a szöveget gépelem, akkor is megakad. Akár firefox, akár chrome.. -
Dhampir
félisten
válasz
premete #42724 üzenetére
A Telemax többek között az IdeaPadek szervizelését is végzi, de például "jános" fórumtárs által említett Smartservice, IdeaPad alkatrész beszerzést is tud teljesíteni.
Jelenleg a Lenovo honlapja THINK termékek javítására (ThinkPad, ThinkPad Tablet, ThinkCentre, ThinkStation, ThinkServer, ThinkVision) az alábbiak érvényesek:
A Think termékek központi és helyszíni garanciális szolgáltatásait a hivatalos szerviz partnerek hálózata biztosítja (a készüléket ezekbe a szervizpontokba viheti be javításra). Ha szeretné, akkor a készüléket közvetlenül a kereskedőhöz is visszaviheti, aki érvényesíti Önnek a garanciális szolgáltatást.
-Albacomp Services Kft. 1139 Budapest, Frangepán u. 8-10. (36) 1 329-1493 helpdesk@albacomp.hu
-Aloha Informatika Kft. 1117 Budapest, Irinyi József u. 30. (36) 1 372-0325 alohaszerviz@alohainformatika.hu
-Delta Services Kft. 1033 Budapest, Szentendrei út 39-53. (36) 1 437-5250 itszerviz@delta.hu
-Duna Elektronika Kft. 1183 Budapest, Gyömrôi út 99. (36) 1 666-1630 service@dunaelektronika.com
-Humansoft Kft. 1037 Budapest, Montevideo u.8. (36) 1 270 7600 humansoft@humansoft.hu
-Nádor Rendszerház Kft. 1152 Budapest, Telek u. 7-9. (36) 1 470-5022 service@nador.hu
-Professzionál Zrt. 1117 Budapest, Sopron út 19. (36) 1 216-5300 service@professzional.hu
-SmartService Kft. 1117 Budapest, Prielle K. u. 4. (36) 1 371-0272 lenovo@smartservice.hu
-Albacomp Services Kft 8000 Székesfehérvár, Mártírok útja 9. (36) 22 515-413 helpdesk@albacomp.hu -
Giovanny
őstag
válasz
premete #42720 üzenetére
(OFF)X201 alaplap csere,megvárható volt (3 órá múlva kész volt)(/OFF)
soldi3r Köszönöm.
-
Feenyx
aktív tag
válasz
premete #39213 üzenetére
Hát ha ezt tudom, akkor lehet hogy előkotortattam volna a bolttal egy ilyen 7537-et, ami NBD-s és msata-s
Bár mondjuk szerintem nem tudnák ilyen szinten megnézni a konfigot, gondolom ez az msata dolog már csak akkor derül ki, ha megvette az ember és szétszedi az alját.
Apropó a pöcökegér kupakjának cseréje megoldható szerinted valami más típusúra?
-
Roxkex
senior tag
válasz
premete #39202 üzenetére
Köszi
De jobb szeretek a boltoktól vásárolni ...
Szinte biztos hogy Dell 5537 vagy Dell 7537 lesz , már csak azt kell eldöntenem , hogy a AMD Vidi kari és a driverrel akarok szenvedni (de a wifi jó) (ha azt sikerül megoldani , akkor az mennyire pörög jól ?) . Vagy a jobb (?) Nvidia de ott viszont a wifi gondok lehetnek ...
Vagy vannak még más gondok ? -
MeghaL0L
addikt
válasz
premete #39180 üzenetére
Nem ez az első alkalom, mikor kirívóan viselkedsz. Ez nem az a hely ahol a "frappáns" (???????) beszólásaidat fitogtatni kell. Ha egyszer elmondtál valamit, de az illető nem értette meg akkor nemes egyszerűséggel nem kell rá többet reagálnod.
"megnézettetni magatokat orvossal, dislexia tárgyában."
Te meg tanuld meg kontrollálni magad mert ez itt ( főleg nem az utcán ) nem pálya. Ha valakinek orvosra van szüksége az egyedül te vagy itt. Ezt egyöntetűen így gondolják az itteni kollégák is. Ha nem bírod a mocskos szarkazmusodat visszafogni akkor inkább maradj csöndbe. Nem hiszem, hogy irritálót mondtam volna neked , de te rögtön többesszámba beszélsz. Mellesleg veled ez már nem az első "incidensem" de hál' Istennek látom, hogy nem csak nekem böki a csőrömet az undorító alpáriságod. -
formula01
senior tag
válasz
premete #39175 üzenetére
Vagy esetleg valakinek nyugtatót kellene szedni.
Különben ha már értelmezésnél tartunk, szerintem itt egyedül neked nem esett le, hogy ő nem az ebet kötötte a karóhoz, csupán rácsodálkozott, hogy nincs mindben webkamera, mert amit ő rendelt abban volt, és meglepődött, hogy ez nincs így az összes többi megegyező típusú gépnél. Tényleg, ezért le kell harapni a fejét. Elhiszem, hogy értesz a laptopokhoz, és hasznos a tanácsod, de ez a lekezelő felsőbbrendű bunkó stílus amit itt sokszor megengedsz magadnak, ez nagyon messze van a normálistól, és nem tudom ezt mikor veszed végre észre.
-
Robo sapiens
tag
válasz
premete #38860 üzenetére
Ez egy jo kerdes. Neztem az altalad hirdetett 6430u -t is, de a felesegem E7440 -je eszmeletlenul tetszik. A kijelzoje valami fantasztikus, es a mi peldanyunk nem is hangos, nem is keyboard flexes (annyira
), van hozza dokkolo, szoval nagyon nyeronek tunik a szomra.
Egyebkent miben tartod jobbnak a 6430u-kat?
-
ginola
addikt
válasz
premete #38484 üzenetére
Azért érdekes, hogy a világgarancia így mitől világgarancia? Aki úgy vette a gépet, hogy világgaris, eljön pl. magyar honba, és fél év után nem ércvényes a garanciája, hát.....nem lenne senki se boldog.
Tegyük fel vki külföldi és Magyarországon tanul, vége a sulinak, és ha honosította magyarra, akkor a szülőhazájába már nem is szól a garancia? Érdekes. -
szabonagyur
félisten
válasz
premete #38424 üzenetére
Szerintem meg az minősít téged, hogy jössz itt azzal, hogy csak a milliós gép ami gép, olcsóbb az nem is lényeges egyáltalán. Bár kíváncsi lennék minek bizniszelsz akkor te is használt gépekkel olcsón és miért nem csak a felső milliós kategóriában vagy jelen.
Igazából már elég is ebből a topikból, hogy mindig megjelenik pár nagy okos mint te akitől csak azt lehet hallani, hogy csak ez meg csak az jó, és véletlenül pont olyat is árulsz.
Ennyit erről, további jó szórakozást annak aki még bírja.
-
Pocok256
veterán
válasz
premete #38419 üzenetére
Ahan szóval magyarország egyik legnagyobb laptopokkal foglalkozó webáruháza összesen 11 rendes laptopot árul. A többi csak f*s és termékpaletta alja. OKÉ
:"A sarkított élek, a háttérvilágítással ellátott billentyűzet és a legkorszerűbb multimédiás funkciók teszik optimális választássá ezt a laptopot azok számára, akik fejlett laptoptechnológiát keresnek."
Mindezek mellé a DEll által írt "Fejlett laptoptechnológia" is a termékpaletta legalját jelenti értem. Ez kicsit megtévesztő :/ Sőt az is, hogy a 7000 res szériát multimédiás laptopnak jelentik be ami grafikus anyagok szerkesztésére és játékok játszására ajánlják. Pedig csak egy belépő f*s kategória aminél nem elvárható, hogy a wifi eszköz normálisan működjön.
Ahhoz hogy jó wifit kapjunk menynünk egy szinttel fentebb és vegyünk egy munka eszközt latitude ot 180k ért mert a 300k s dell termék sajnos nem tudja azt nyújtani ami kéne. Értem bocsi
-
kezdő
senior tag
válasz
premete #38419 üzenetére
Biztos azért érint rosszul a dolog, mert nekem is 7537 van, de ezzel a hozzáállással........
Kíváncsi lennék milyen kocsi, telefonod, lakásod, stb. van ha a te szemedben a 7537 a legalja.
Sőt remélem nem valami szaros szakadt 20-30 ezres cipőben járkálsz mert lehet kapni kígyóbőrből is bmeg.
Ja meg a kocsid is egy szarrakás még ha A8 is, hisz hol van az masszívságban egy katonai terepjáróhoz képest?
Annyira sötét szemellenzőt viselsz, hogy az már fáj......
-
Pocok256
veterán
válasz
premete #38416 üzenetére
Igennem munkára és nem hosszútávra van pozicionála és nem hordásra hanem multimédiára, de azzal hogy a kijelzője egy lutri és a wifije egy trágya még erre is alkalmatlan amire pozicionálták, gyárilag.
Amúgy meg egy 300k s gép nem egy termék paletta legalja akárhogy is ferdíted a dolgot. Az meg legfőbbképp nem érdekel hoyg van 1 milkáért játékgép. Itt csak arról van szó, hogy amit eladnak 300k s gépet a dellnél az olyan gyerekbetegségekkel küzd amit egy 100k s belépős gépnél nem csinálnak.
Dellnél a termék paletta alja a 3537. a 7537 a dell állítása szerint a multimédiás termék pallettájuk ékköve és csúcsa. Ha ez neked a termékpaletta legalját jelenti oké. De úgyl átom sehol sem úgy közlik, hogy legalja hanem úgy hogy a multimédiás szegmens legteteje. Az meg , hogy te mit álmodsz az nem sok mindenkit hat meg. Márpedig ha azt mondják, hogy ez a legteteje akkor illene egy wifit normálisan megcsinálni.
-
Pocok256
veterán
válasz
premete #38412 üzenetére
Szóval a 300 ezer forintos Inspiron dell 7537 a dell termékek legalja. Ma is tanultam valamit. Még jó, hogy a legalja Fujitsu uh552 es noti ami 130k teljesen tökéletes wifivel rendelkezik és teljesen tökéletesek a driverek hozzá.
Nem kell fanatikusnak lenni, ha valami sz*r akkor sz*r. ennyi ....
-
szabonagyur
félisten
válasz
premete #38412 üzenetére
Így van lehetne nyugodtan egy külön téma, mivel nem szabad együtt kezelni a két típust, nem akar valaki nyitni egy külön témát valamelyiknek? Vagy direkt nincs külön szedve?
Másrészt én tudom jól mire való az Inspiron, de azért azt te is belátod szerintem, hogy vannak dolgok amik szériától függetlenül alap, hogy működik és ha valakinek egy ilyen alap dologgal van probléma azért nem kellene egyből azzal jönni, hogy üzleti szériás gép kellett volna neki.
-
kezdő
senior tag
válasz
premete #38293 üzenetére
Én pl. lehet elküldöm a halál f*szára a laptopszalont mert direktben ki van emelve a hirdetésükben hogy IPS panel.....
Szerk:
Szóval mennyire tuti az, hogy ez nem IPS?
Képernyő azonosítója AUO11ED
Gyártó D7N36_B156HANSajnos egyre több hiba jön ki a gépen, ha kiderül, hogy IPS néven nem IPS panelt adtak el nekem (nincs tapasztalatom, sose volt IPS monitorom) akkor végleg betelt a pohár, cserét kérek......
(most épp a billentyűzet + alsó tálca csere óta random időközönként pattog a hangfalam)
-
Yany
addikt
válasz
premete #38076 üzenetére
Már ki volt tárgyalva, azért nem részleteztem, de akkor pontosítom: nincs fokozatos felpörgés, hogy az éppen aktuális hőfoknak megfelelően éppcsak annyira hűtsön, amennyire szükséges, hanem vagy egyáltalán nem pörög, vagy felpörög ezerrel és megy egy darabig, miután újra teljesen leáll. Az 5530-as ventije is ilyen "bináris". Lehet, hogy vanna szempontok, amiket ez jobban szolgál, de speciel ez a heteken hosszú időszakon át tartó erős hőingadozás szerintem jobban fárasztja a forrasztásokat, mint bármi más.
tvamos: már te is kezded. nálad is csak a troll üzemmódra futja, ha valaki nem csak jót ír a dellekről?
-
-
-
szabonagyur
félisten
-
Mexildos
aktív tag
válasz
premete #37555 üzenetére
szia!
Igen, beépített SD kártya olvasó. De zavar, hogy nem működik. A régebbi Dell stúdió 1737-s gép az SDHC kártyát simán olvassa. Illetve 2 DELL monitor memóriakártya olvasója is viszi ami régebbi mint maga a Vostro 5470-es gép. A kártyát olvassa egy fényképezőgép és még 2 másik USB-s kártyaolvasó is.
Mi lehet a baj, volt másnak ilyen gondja?
-
tvamos
nagyúr
válasz
premete #37535 üzenetére
No, azt semmi keppen sem akartam, hogy veszek displayt, varok 1 honapot, mire megkapom, utana kiderul, hogy kell egy kabel, meg 2 kis bizbasz, arra varok meg 3 hetet, oszt a vegen letorok 3 kis fulet a keretrol, mert beidegesedek, es meg 2 honapig csunya a noti, mig varom az uj keretet. Mar azt sem birtam kivarni, hogy megjojjon az uj display, es azzal vegyem at. Hat... nem a turelmemert szeretnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -50% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -55% i5-1145G7 32/512 Iris Xe FHD
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Asus TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest