- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Netfone
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
maxika2004
őstag
válasz
pengwin #60135 üzenetére
Értem, köszi...
nem is kell támogatás, csak menjen a win 7Már jó is minden... egyet kivéve, emi azthittem a legegyszerübb lesz !
A VGA driver nem megy fel, pedig az van is a hivatalos oldalon:
[link]A vga AMD Radeon R7 M260 .....
segitsetek lécci már csak ezt kéne életre kelteni !
-
#LittleG
csendes tag
válasz
pengwin #60095 üzenetére
Szia,
A ventilátor természetesen ki van takarítva, még újrapasztázáskor kifújtam belőle a port.Ui: a túlmelegedéssel volt már probléma, volt, hogy elérte a 98 fokot is, teljes terhelésnél, ami nem minősül elfogadhatónak :/
Ezt orvosolandó, már tervben van egy dupla rézcsöves hűtőmodul beszerzése.Csak még előtte jó lenne, ha meg lenne javítva maga a gép, elvégre halott gépnek nem kell már hűtő....
-
maajsz
senior tag
válasz
pengwin #47559 üzenetére
Win8-ban nem vagyok jártas, újratelepítés nélküli verzió: rákereshetsz a "uninstall/reset/remove licence key"-re esetleg olyanra hogy "keyfinder" ami kiolvassa a biosból a key-t és akkor valamilyen cmd-s paranccsal azt hiszem cserélhető. Reinstall esetében passz hogy egy oem kiadás felismeri-e ill elfogadja-e automatikusan a key-t, sajnos nem igazán léteznek hivatalosan letölhető Dell oem OS-ek. Szerintem először próbálgasd a key-t kiolvasni meg átírni, ha semmiképp nem megy akkor gondolkozz újratelepítésben.
-
maajsz
senior tag
válasz
pengwin #47556 üzenetére
Kicsit ködös a kérdés, ha jól értem a géphez van win8 licensz, de rajta van egy külön dobozos. A dobozon rajta kell legyen a termékulcs, ha az valóban egy külön dobozos OS. Ami a lapost illeti, ha delles wint teszel rá a service tag alapján magát beaktiválja (bár ezzel a szériával nem vagyok 100%ig tisztában), de a laptopon lévő win gyárilag nem dobozos, hanem kizárólag ahhoz a géphez tartozó OS, azt a licenszet másik gépre nem lehet érvényesíteni.
-
SzaboZE
addikt
válasz
pengwin #42770 üzenetére
1. Mert a tervezett elavulás egyre jobban működik.
2. Mert egyre több minden van integrálva és a hőmérséklet így egyre több dolgot tesz előbb-utóbb tönkre.
3. Mert nem az a cél, hogy ne cseréld le sokáig.
4. Mert ma már minden Kínában készül, alacsony költségvetéssel.
...
...
...Ezért cserébe a mai gépek olcsóbbak is mint a régiek! A 90-es évek végén egy notebook egy átlagfizetés többszörösébe került.
-
Tikakukac
titán
válasz
pengwin #42770 üzenetére
Elolvastam, értelmeztem, köszönöm.
Én meg pont azért válaszolok úgy ahogy, mert valaki mindig be akarja bizonyítani nekem, hogy nem csak én vagyok hülye, hanem az összes kollegám meg a márkaszerviz meg a komplett nagyker és bolthálózat. Ami erős lesz elsőre azt hiszem.Amíg elhangzik a tolladból olyan, hogy miért bírja tovább egy 5 évvel ezelőtti konzumer mint egy mostani, ott nem oktatni kéne, hanem csendben maradni vagy összenézni a két azonos árszintű és sorozatú gépet ma és régen. Ha azután sem jössz rá, akkor hanyagolni kéne ezt a dolgot. Így is alig lehet lebeszélni a hulladékokról az embereket, hát még ha csodasohaösszenemtörikharáeselsemAcerkirály6évigmegymintazújpedighasználom nyögések hangzanak el. Mert akkor a user fejében tényleg megfordul a gondolat, hogy ha ma vesz egy notit az reálisan használva elmegy 5 évet zokszó nélkül. Frászt.
OFF end, további jó álomképeket.
-
szabonagyur
félisten
válasz
pengwin #42770 üzenetére
Mert a régi gépbe volt anyag a mostaniban meg nicns? Egymás mellé rakom a régi konzumer meg az újat (egy árban voltak) a régiben van anyag az újban meg kb semmi.
Itt nem az a lényeg, hogy ismeretségi körben volt pár darab, mégis mennyi 10-20db? Az nagyon nem sok ahhoz képest amennyit eladtak belőlük és erre írta a kolléga, hogy 1-2 vagy akár 20db alapján nehéz általánosítani, hogy ki kell bírnia egy Acer-nek is 5 évet.
A Thinkpad is lehet rossz, senki sem mondta, csak mondjuk 10.000 gépből valószínűleg kevesebb business gépnek törik el a zsanérja vagy bármilyen része, mint 10.000 konzumernél.
Hardveres hiba bárhol lehet...@(#42771) davidunited : a kisebb 3537-em van, i5 4200u és nincs baja, több mint egy éves, amire neked kell jó ennyiért.
-
Tikakukac
titán
válasz
pengwin #42765 üzenetére
erre említettem ellenpéldaként, hogy azért 3-5 évet még a legótvarabb konzumer Acerek is el tudnak ketyegni, vagy egy 33xx-es, belépõszintû Inspiron is, mindezt elég kemény igénybevétellel.
Tehát akkor ha én ezt így elmondom a Dell márkaszervizesnek az emeleten akkor ugye nem fog sírógörcsös röhögésben kitörni, sem belepiszkítani a gatyóba. Ugye nem?
-
szabonagyur
félisten
válasz
pengwin #42765 üzenetére
Acerek is el tudnak ketyegni: jól írtad a feltételes módot, illetve a saját példádból is látszik, hogy nem lehetetlen, de akinek meg nem megy csak 1-1,5 évet az meg ugye benne van a dologban?
És igen is rengeteg konzumer gép van ajánlva ha megnézed, de ha valakinek 3-5 év kell jó azt is tudnia, hogy konzumer esélyesen kevés lesz ehhez.
@(#42764) Tikakukac: ha vidámság kell csak akkor ide nézz be: [link] nem épp notis téma, de a kolléga hozzászólásai minden pénzt megérnek
-
premete
veterán
válasz
pengwin #42765 üzenetére
Az 5-10 évvel ezelőtti laptopok sokkal tovább bírták, mint az újabbak; azokból kiindulva, egy mostani Inspiront munkára ajánlani, hogy biztosan ki fog bírni 5 évet, nagy bátorságra vall, hacsak nincs legalább 5 év szerviztapasztalatod az Inspiron 7347-tel, pár száz darabbal.
-
cserix
tag
válasz
pengwin #42753 üzenetére
Nekem legalább 5 évre kellett volna....
Ezt a részt olvasd vissza a (#76626) - (#76653) a "Milyen notebookot vegyek?"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Autós topik
- BestBuy topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Proxmox VE
- One mobilszolgáltatások
- Sorozatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Üzleti vita és megbeszélés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -50% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -55% i5-1145G7 32/512 Iris Xe FHD
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Asus TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- Makulátlan ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop(RTX 3050Ti, i5-11400H)
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest