- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
válasz
somasz #66610 üzenetére
Na ezt most nem tudom
A gép használt volt, de még az, viszont a magyar világítós bill. ott lett a boltban kérve, gondolom arra egy év lehetett, megnézem. De most ebben az időszakban amúgy nem szívesen foglalkozom ezzel, vidéki vagyok, küldözgetni stb. akkor így jártam. Köszi azért!
Még egy levegő befúlyást megpróbálok azért, hátha valami kosz csak!
-
-
|AP|
veterán
válasz
somasz #66381 üzenetére
Köszi a tippet!
Felveszem vele a kapcsolatot, látom nemrég csinált egy XPS 9570 magyarítást. Tetszik!Egyedül a gari a kérdés. Befolyásolja ez vajon a gyári garanciát?
-
bsanzika
tag
válasz
somasz #66182 üzenetére
Nem mozgatom, egy helyben van. Az eszközkezelős módszert kipróbálom, de pl. most is bekapcsoltam akkuról és minden hiba nélkül működik a gép, nem kapcsolt ki Windows boot során... 4óra 38perc akku idő, 93% Windows szerint.
Ezek a fránya elektronok néha megbolondulnak...
-
HoTaZo
addikt
válasz
somasz #66186 üzenetére
Miután felkerült rá a W10, otthon konnektorra csatlakoztatva se volt olyan finom, mint a lányom laposa. De gondoltam, később állítok a finomításon.
Csak sima, dupla klikkeléses telepítést próbáltam.
Mivel az eszközkezelőben nincs jele a tp-nek, ott nem tudom, hogy mihez tallózzam. Egér és PS/2-höz van vezérlő. -
koii
tag
válasz
somasz #66163 üzenetére
95W-os táppal használom.
De még egyszer átböngésztem a BIOS-t.
Ahogy "Pyttawrx" mondta.
Megtaláltam a Turbo lehetőséget. Bepipáltam.
Működik.
Win7 32 bit CPU score ~5700
Win10 64 bit CPU score ~7500
Köszönöm mindannyiótoknak a segítséget!
Arra nem gondoltam ,hogy ha más a proci ,más beállítások is előjöhetnek.
Az i3-asnál valószínű ott nem láttam a Turbo-ra utaló lehetőséget.
Erre emlékeztem. -
törölt tag
válasz
somasz #66032 üzenetére
+1 nem kerek az "informatikus" történet szerintem sem, a Microsoft saját eszközével, a Microsoft szerveréről leszedett, a Microsoft saját eszközével pendrive-ra írt W10 Pro 1909-cel is kékhaláloznak a legújabb 7400-as és 7300-as Latitude-ök nálam; a 1903-mal pedig még nem.
-
pohár
félisten
válasz
somasz #65954 üzenetére
hozzánk egy ügyfél pár hete olyan régi, de patika állapotú Latitude géppel, hogy ez még garis, megnézem a számlát, a Laptop.hu-nál vették, erősen beragadt készlet lehetett, mert azok a gépek már rég nem garisok (pontos típusra nem emlékszem már)
szóval vannak még csodák -
Immy
őstag
válasz
somasz #65790 üzenetére
Default bios beállításokat betöltöttem, restart majd vissza a beállításokat ahogy mondtad. Úgy tűnik mintha javult volna valami, mert a turbo boost-ot mintha jobban használná, azonban nem látom, hogy bármikor is visszaállna 800Mhz-re. Mindig a default base ~3GHz-en van és néha feljebb megy 3,2-3,5-re.
Ezen egyáltalán segíthet a win reinstall? Jelenleg latest win10 van fent.
Tsebacsi: megpróbáltam a raid-ahci módosítást :/
-
Krystal_s
addikt
válasz
somasz #65339 üzenetére
Köszönöm, ezt nem tudtam, hogy max 7mm-es lehet. Akkor pl az a WD szóba sem jöhetne.
SSD, hát nem tudom van-e értelme ebbe a gépbe. Szinte csak olvasgatok neten, az nem nagyon tudna gyorsabb lenni. Rendszert is csak altatom, ezért az indulási sebesség sem érdekel. A másik a megbízhatóság, mennyire javultak az SSD minőségek, vagy jelenleg melyik lenne ajánlott típus.Most pár napig tesztelnem kell a gépet,
mert lehet, hogy valami komolyabb gond miatt lett szektorhiba pl érintkező, alaplap... akkor pedig gépet kell cserélnem.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
somasz #64934 üzenetére
Szia!
Hétvégén végre sikerült kipróbálnom a dolgot. Az akkumulátort feltöltöttem, aztán eltávolítottam az Eszközkezelőből, majd hagytam, hogy lemerüljön a gép és kikapcsoljon magától. Sajnos nem változott a helyzet, ugyanúgy 48 %-as elhasználódást ír, ami elég meredek esés a számomra a januári 22 %-hoz képest, úgy, hogy igen mérsékelten használom akkumulátorról (havi pár alkalom). Nem marad más, mint, hogy vegyek másikat. Tudsz esetleg javasolni üzletet?
Lenne még egy kérdésem. Szeretném kicserélni az optikai meghajtót egy caddy-re. Azonkívül, hogy megmérem a magasságát a DVD meghajtónak és aszerint választok, kell még valamire ügyelnem?
-
Zanik
addikt
válasz
somasz #65163 üzenetére
Oké, nekem lecsukva van a dokkolón az 5520, látom a külsejét, szép is. De otthon dokkoló nélkül a gépet kinyitva mit látnék? A műkarbon csuklótámaszt, meg a fekete keretet! Szóval a látvány nem sokban különbözik egy Latitude-tól és használat során úgyse azt nézi az ember. Köszönöm nekem jó a business notik egyszerűsége. Ha meg villogni akar valaki a notebook-jával, vegyen csillivilli konzumer notit.
-
Máté94
addikt
válasz
somasz #65006 üzenetére
Pontosan!
De ebay/aliexpress és társai azért esnek ki, mert alaposan felinflálódott az ára, és elvileg DELL-en keresztül rendelve legalább fele annyiba kerül, mint bárhonnan mástól.
Próbáltam találni, hogy hova lehetne írni nekik, de eddig csak a Humansoft és C Szervíz Kft.-ig jutottam. Velük érdemes lenne levelezni vagy esetleg ismered a DELL Magyarország hivatalosan elérhetőségét?
-
c64fanhun
tag
válasz
somasz #65010 üzenetére
Az ez előtti pasztával jobb volt, csak az kicsit elöregedett, de terhelés alatt 95fok alatt maradt. Meg ez is jó volt még, aztán múlt héten kezdett elbarmulni.
Titan nano grease a paszta, direkt néztem is hogy jól kenjem fel...másik laptop szerelős fórumon megkaptam, hogy azonnal vágjam ki mert semmit sem ér...
Meg a hőcsőnek nagy baja nem lehet, a ventilátor mellett kb. ugyan annyira meleg mint a processzor felett. -
c64fanhun
tag
válasz
somasz #65005 üzenetére
A hűtő makulátlan tiszta, két hete pasztáztam újra, de érdekes problémák is lettek. Tegnap aida-val megküldtem, és több teszt után 1 perc után lekapcsolt...utána meg már kb 15 másodperc után. Meg van a probléma is, amit vettem pasztát (noname, ez volt a boltban) szerintem a sok terhelés miatt szétolvadt, elég híg állagú volt, és más fórumon is tanácsolták, úgyhogy rendeltem arctic mx4-et, remélem megoldja a problémákat, addig pedig nem terhelem a laptopot, mert alapon nincs problémája.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
somasz #64934 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
Ki fogom próbálni ezt a dolgot az akkumulátorral.Tehát processzort nem igazán van értelme cserélnem. Természetesen SSD-t használok (mSATA, Samsung 860 EVO).
Az alaplapról ki lehet deríteni szoftveresen, hogy melyik fajta? Vagy csak akkor tudom meg, ha szétszedem a gépet?
-
-
-
yanna
addikt
válasz
somasz #64429 üzenetére
Tehát akkor nem normális.
Precision M4800 a gép, 240W-os a táp, E-Port Plus PR02X a dokkoló.
A dokkolót a PH apróról vettem, küllemre teljesen újszerű, úgy tűnik mindene működik, már amiket eddig próbáltam. Másikkal nincs lehetőségem kipróbálni.
Terhelésen a proci max. órajelen ketyeg, a teljesítménye rendben van.
Ha időm engedi összehasonlítom az időket, valamint próbálgatom az USB eszközöket variálni.
Köszi! -
válasz
somasz #64315 üzenetére
Sajnos nem jött össze. Azóta telepről próbáltam üzemeltetni, de beesett 10% alá a töltöttség.
#64316 Pyttawrx: Állapotra 55%-ot ír, tehát kissé megrökönyödve állok a dolog felett. Hardver probléma alatt mire gondolsz?
#64318 Faterkam: Ez sem jött össze, többszöri alkalomra sem.
-
INTELligent
senior tag
válasz
somasz #64023 üzenetére
Köszönöm!
Adaptívra hogy tudom állítani (mert ez nekem új, még nem hallottam ilyen üzemmódról) Hát pontosan azt, mint szünetmentes táp nélküli PC esetében
. Volt szerencsém végig töltőn hagyott gép akksiját nagyon rövid idő alatt teljesen kicsinálni, ezt szeretném elkerülni - vagy ezt a Latitude-ok töltési elektronikája képes érzékelni és nem gond, ha végig töltőn van?
-
Francia91
veterán
válasz
somasz #63972 üzenetére
Meglett a "hiba" oka:
BIOS-ban ki volt kapcsolva az Optimus... Bár tököm tudja, mikor és hogyan, pedig váltig úgy emlékszem, hogy bekapcsolva volt...
A lényeg, hogy visszakapcsoltam, akkor pedig nem képes átváltani a Quadro-ra 3D alkalmazás esetén (egy játékkal próbáltam ki). Ez már gondolom a Windows 10 sara lehet, mert Windows 7 x64 alatt minden probléma nélkül váltogatott átfele. Az nVidia vezérlőpultban beállítgattam kézileg, hogy melyik alkalmazáshoz melyik grafikus processzort használja, de akkor sem vált át a Quadro-ra -
Ispy
nagyúr
válasz
somasz #63926 üzenetére
Ok, köszi
Beüzemeltem a gépet, eddig tetsztik nagyon, de tényleg forrófejű tud lenni, főleg ölben tartva. Mondjuk furcsa, mert van amikor érezhetően meglegszik, máskor meg nem. Illetve már meleg az alja, de a venti alig akar bekapcsolni. Szóval még jó, hogy nem az i7-es változatot vettem meg. De hát aki kicsi cukker gépet akar, annak viselnie kell a következményeket.
-
Máté94
addikt
válasz
somasz #63908 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod!
Tehát annak ellenére, hogy a 8 sípolás az LCD kijelző vagy hozzátartozó komponensére utal? Nem kötözködöm, csak érdekel a gondolatmenet és a tapasztalatod. :D
Nem tudtam dűlőre jutni vele, így hazaküldtem Mo.-ra. Remélem nem feleslegesen cseréltem kijelzőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest