- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
McLaca
őstag
válasz
SzaboZE #29097 üzenetére
Köszi, néztem róla videót, meg ott a leírás is, tényleg pofonegyszerű, mert nem kábeles, hanem sínes a csatlakozója. Egy próbát megér, szerintem valami elmozdulhatott, vagy kosz lehet ott. Ha nem járok sikerrel, akkor telefon.
Amúgy sem áll távol tőlem az ilyesmi.Üdv!
-
Tenken
őstag
válasz
SzaboZE #28900 üzenetére
E6420-hoz win7 reinstall után érdemes foglalkozni a dell-es frissítésekkel?
HD3000-hez gyári Intelt szedtem le.
Csak Wifi van itthon, úgy hogy a network-ös részt manuálisan kellett frissítenem, hogy lásson hálózatot. Az ottani tapaszalatokból kiindulva nem gondolom, hogy ha valami működik, akkor érdemes még szórakozni vele, hátha elrontja..
Főleg arra lennék kíváncsi, hogy chipset update segítene-e gyorsulni valamit az ssd-nek, mert jelenleg el van maradva 10-15%-al a gyári értékekhez képest. :/Opsz, ezt nem válasznak, hanem ÚJ kérdésnek szántam!
-
szabolcs83
tag
válasz
SzaboZE #28582 üzenetére
Persze, hogy neten rendeltem, hiszen egész pesten sehol sem volt kinn a polcon vagy készleten ez a gép.
Sajnos pont itt követtem el a hibát, hogy látatlanban vettem meg... (vagyis egy másik üzletben a 6430-as kinn volt és az eladó szerint az 5430-ason olyan váz illetve anyagok vannak, én meg elhittem neki...) -
szabolcs83
tag
válasz
SzaboZE #28547 üzenetére
Meg tudtam fogni, és annyi időre láttam amíg a windows telepítését befejezték.
De könyörgöm, egy laptopról 10 perc alatt nem lehet eldönteni, hogy mindenben megfelelően működik-e.
Főleg a képernyőről, amin az alap windowsos háttérkép gyönyörű, de amint betettem egy másik képet látni lehetett mennyire nem természetesen a színvilága, márpedig miután nekem képszerkesztéshez is szükségem lesz a gépre ez kulcsfontosságú.
Vagy vittem volna be a képgyűjteményemet és nézegettem volna végig, hogy megfelel-e? (és akkor még csak egy paraméter leteszteléséről volt szó)
Ez mégsem egy porszívó vagy mixergép ami vagy működik vagy nem. -
szaszandras
csendes tag
válasz
SzaboZE #28406 üzenetére
Tapasztalat, hogy az E6410 is működik HP-s töltővel, de - pont ahogy írtad - nem tölt és ráadásul a teljesítményt is visszaveszi.
Amúgy nem kevés bosszúságot okozott ez a jelenség, mire rájöttem, hogy a kölcsönkapott HP-s töltő miatt olyan látványosan lassabb a gépem ügyfélnél történő tesztelés/bemutatózás során... Azért az órajel csökkentése ilyen esetben elég alattomos húzás, szerintem. De mindegy, csak számolni kell vele! -
fogtunder
nagyúr
válasz
SzaboZE #28355 üzenetére
van olcsóbban is kiemelőgombbal, az enyém nemrég jött meg, bár majdnem egy hónap volt a híres kínai postának köszönhetően (akkor még olcsóbb is volt kissé). esztétikailag küzd kisebb hiányosságokkal, leginkább a fedlapot illetően, de a sebességgel nincs baj, és a mechanika is jónak néz ki.
-
air
nagyúr
válasz
SzaboZE #28290 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, hogy mindig az adott CPU példánytól függ, hogy éppen milyen szorzót kap, és ettől lesz olyan frekvenciájú amilyen. De ott nem másik cég piszkál bele, hanem az Intel állítja be a saját terméke tulajdonságait. (Ahhoz tudnám ezt hasonlítani mintha egy Skodába rakott VW motoron a Skoda letiltaná az egyik hengert.
)
-
válasz
SzaboZE #28282 üzenetére
környezetvédelmi marhaság. nincs ólom a forrasztásban, így a hő-ciklusok miatt mikrorepedések keletkeznek.
kérdés, hogy mi a kisebb környezeti ártalom... félévente/évente új videókártyát venni, vagy egyet használni ólmos forrasztással 4-5-6 évig.
persze a bukszának/negyedéves tőzsdei jelentéseknek az utóbbi nem tesz jót...amúgy köszi a véleményt m1730 ügyeb, és még egyszer bocs a késői zavarásért.
bár vagy az eladó hülye, vagy én nem tudom jól, mindenesetre kíváncsi vagyok milyen gtx-et vettem... -
törölt tag
válasz
SzaboZE #28282 üzenetére
Tudom. hogy AMD-s proci van és azt is, hogy az N-es széria hajlamos a túlmelegedéses kikapcsolásra.
Én csak annyit írtam, hogy ingázik a hőmérséklet felmegy 65-66ra majd 55-re és ezt így 5 percenként..
Tudom, alsó árkategóriától ne várjon sokat az ember.Szerk.: Erősebb hűtő nem tehető bele?
-
szaporv
tag
válasz
SzaboZE #28263 üzenetére
Szia!
Igen, próbáltam! De meglett a hibaforrás.. Mind a két foglalatba kivannak tágulva az érintkezők... a RAM felső felét enyhén lefelé nyomva megy a gép, mind a 2 foglalatnál bejött
Valószínű valaki "megszerelte"
Foglalatot kellene rajta cserélni, de SMD forrasztáshoz sajnos nincsen szerszámom... -
premete
veterán
válasz
SzaboZE #28155 üzenetére
Köszi, a Koch az relatíve nagy, és olyan kerek membránja van, mint a rendes hangfalaknak, és a hangereje/hangminősége is olyan szobát betöltő.
Mondjuk árban is ötszörannyiba kerül az ebayen, mint például az e6320-as hangszórója.
Nekem tűnik csak úgy, hogy az E6220-as sokkal jobban összerakott, mint az E6320-as? -
-
gtotti
csendes tag
válasz
SzaboZE #28053 üzenetére
Abban igazad van, hogy a kijelző színei szépek (kalibrálva), feketéje mély, jó a kontrasztja és a betekintési szögei is egész jók (TN panelhez viszonyítva). A problémát a kijelzőre felvitt antiglare fólia minősége okozza. Egyébként a xps L702x többféle kijelzővel is készült. Ha jól tudom van két 1080p és két 900p kijelző is hozzá, csak nem mindegyik matt. Nekem fontos szempont volt a matt kijelző a gép kiválasztásakor, csak most ennek a számomra is meglepő árnyoldalával szembesültem.
-
Fulmi
senior tag
válasz
SzaboZE #28043 üzenetére
Koszonom a segitsegeket!
Tudtok ajanlani olyan helyszint, hogy hova vigyem (ami szerviz is, es jol dolgoznak, relativ olcson)? Illetve az alaplap beszerzesi ara hol lehet kedvezo? Honnan javasoljatok, hogy vegyek alaplapot? Neztem ebay-en, de szerintem hongkong-bol nem jonne meg hibatlanul...
Koszonom,
Fulmi -
Maarki
aktív tag
válasz
SzaboZE #28020 üzenetére
És ha újra raknám az egész gépet ? mert nem telepitetem újra meg a másik hogy nem tudok újabb drivert felrakni mert azt írja ki hogy nincs ilyen hardver vagy mi a szösz pedig az nvida oldaláról töltöm le (300 seria notebook) és így se jó nem igazán örülnék ha vissza kellene vinni.
-
air
nagyúr
válasz
SzaboZE #27951 üzenetére
Megnéztem terhelés alatt (3DMark11 Extreme teszt) és egyszer-egyszer megy 5500-as fordulat fölé a venti, általában 4800-on megy. Ugyanúgy mint "normál" használat mellett.
A GPU hőmérséklete max. 88 fok, a procié magonként 86-93 fok.
Terhelés mellett ezek teljesen elfogadható adatok, de hogy egy Word-del, vagy Chrome-mal is így megy, az már furcsa.
Esetleg milyen tesztet ajánlotok "stresszeléshez"? -
air
nagyúr
válasz
SzaboZE #27948 üzenetére
Szerintem ez a kép sok mindent elmond. 5%-os CPU terheltség mellett 21% a GPU. 55 fokos a proci, 69 fok a GPU, 4312rpm a ventilátor.
Tesztet most fogok futtatni, közben monitorozom a fenti adatokat.
Sajna a BIOS frissítés nem jön szóba, mert a legfrissebb van fent.
Egyébként 2010 februárjában amikor a 1564 kijött a 1525-ös és a 1545-ös modellek leváltásaként, akkor ez volt az Inspiron termékcsalád csúcsmodellje. Az én konfigom - az egyik notebookokat forgalmazó cég kínálatában - az elérhető legmagasabb kiépítésű volt: Core i5 M430 (2,27GHz), 4GB RAM, 500GB HDD, Ati Mobility HD 5470 1GB vga. Egyik változathoz sem adott a Dell Windows-t, és így volt 210e bruttó. Egy ilyen géptől szerintem nem volt túlzott elvárás a váltható vga. És a Dell support sem cáfolta ezt.
Végül még egy kép, amit gépelés közben lőttem: -
air
nagyúr
válasz
SzaboZE #27918 üzenetére
Ez érdekes. Én ezt látom a 3. oldalon:
VideoDiscrete video type - integrated on system board
Discrete video controller and memory - ATI M92-LP 512 MB DDR3, ATI Park 1 GB DDR3
UMA video type - integrated on system board
UMA video controller - Intel HD Graphics
Nem beszéltem Intel kártyáról, hanem a processzorba integrált vga vezérlőről. Ezt miért és főleg hogyan tiltaná le a Dell??
És egy 200 ezres gépre nem mondanám, hogy olcsó kategória. -
-
-
Satrafuckar
tag
válasz
SzaboZE #27673 üzenetére
hali
értem, köszi!
alaplap miben más? ATG ezek szerint csak inteles létezik?
egy dologra tudok még gondolni, a szalagkábelre ami az alaplapbol megy fel a kijelzőbe (inverter + lcd). képek alapján az LCD csati különbözik, az inverter csatijánál nem tudom megállapitani.
gondolom nem emlékszel, hogy anno melyik kábelt rendelted (kijelzőhöz, vagy alaplaphoz igazodva), MY399 (atg) vagy YN941 (sima D630).
szerinted érdemes lehet még egy szalagkábelt is rendelni?
a kijelzőfelbontástól vajon függ a szalagkábel? a tiéd milyen felbontású volt? ATG-ben is létezik mindkét felbontás? az enyém wxga+, tehát a nagyobb, 1440x900.vagy van esetleg valakinek D630 ATG laptopja?
sörrel / csokival honorálnám, ha vethetnék rá egy pillantást közelebbről, esetleg a kijelző belsejébe is -
-
Satrafuckar
tag
válasz
SzaboZE #27674 üzenetére
hali
értem, köszi!
alaplap miben más? ATG ezek szerint csak inteles létezik?
a többiben pedig igazad lesz, a bezelt sem tudom én, csak reménykedtem, de akkor valszeg nem lesz jó.
egy dologra tudok még gondolni, a szalagkábelre ami az alaplapbol megy fel a kijelzőbe (inverter + lcd). képek alapján az LCD csati különbözik, az inverter csatijánál nem tudom megállapitani.
gondolom nem emlékszel, hogy anno melyik kábelt rendelted (kijelzőhöz, vagy alaplaphoz igazodva), MY399 (atg) vagy YN941 (sima D630).
bár csináltam egy kis tesztet egy régi maradék (félig törött) D600 kijelzővel (a 2db szalagkábel - 3db inverter - 2db lcd minden lehetséges kombinációjával), és meglepően véletlenszerű volt, hogy melyik kombinációk müködnek, és melyikek nem..
szerinted érdemes lehet még egy szalagkábelt is rendelni?
(csak az eddigiekhez képest ahhoz húzós az ára h csakugy "max nem lesz jó így se" megvegyem.)
egyébként tényleg tesztelni kéne, csak ehhez hozzá kéne férni egy ATG-hez.. -
Satrafuckar
tag
válasz
SzaboZE #27664 üzenetére
hali
"ATG-s felsőrésszel összerakott D630"
ezt nem teljesen értem, ha jól tudom, akkor az alsó rész ugyanaz mindkét tipusnál, csak a felső különbözik. tehát ha a felső rész ATG, akkor az "egész" ATG.
a kijelző valóban más, ezt tudom (volt már a kezemben ATG rövidebb ideig), de a bezel ahogy néztem még egészen ugyanaz, kivéve a felső oldalon lévő 2 csavarhelyet, azok nem stimmelnek. ugy gondoltam, tulélem, ha az a 2 csavar nem lesz becsavarva... (amugy a bezel még nincs meg, csak az inverter meg a ledek).
a felhozatal teljesnek tünik. alaplapbol szalagkábel az uj inverterbe, onnan pedig a ledek szalagkábele a ledekhez. vagy szerinted mi az ami még hiányozhat?
amugy nálad hogy volt pontosan a történet, alapbol ATG volt a laptop, vagy te ATG-sítetted? BIOS mit irt ki tipusra, ha esetleg emlékszel? -
válasz
SzaboZE #27647 üzenetére
Konkrétan e6410-em van, és zajos. Neten kerestem, és másoknak is volt/van ilyen gondja, és nekik úgy sikerült megoldani, hogy szigszalaggal leragasztották az audio nyákot, hogy ne érjen hozzá a fém aljához. Nekem még garis a gépem, szóval nem szedtem még szét, de volt már alaplap és audio board csere is, és nem segített.
-
sdombi
tag
válasz
SzaboZE #27574 üzenetére
tudtommal nem lehet, mivel a feladó országban csak akkor tudnak neked áfa nélkül küldeni valamit ha cég vagy, viszont ha jól tudom csak eu-n belül lehet ilyen áfa nélkül küldeni az árut (eu-n belül ugye meg no áfa, no vám), sőt általában csak nagytételes rendelésnél szokták azt megcsinálni a külföldiek, hogy áfa nélkül küldik (magyarul a viszonteladójuk leszel vagy mi...
)
-
Tanya-
tag
-
Mbenyo97
aktív tag
válasz
SzaboZE #27496 üzenetére
Hát a Suzuki japán autó de a japán autók közül is a Suzuki a lista alján van.Nem annyira jó autó!!
Na de mind1 térjünk vissza az inpirionra.például arra gondoltam hogy mennyire strapabíróak ezen belül is mennyire bírja a játékokat de az szerintem a configtól függ, meg mennyire esnek szét pl.: eltörik a zsanér,vagy ha vagy ha csak hozzá nyúlok a kijelzőhöz akkor betörik e?
Úgy szerkezetileg milyenek?? -
B-L-A-C-K
titán
válasz
SzaboZE #27426 üzenetére
Hát nekem szinte csak ilyenek mennek át a kezem alatt mostanában, az nem vitatott hogy a 6-os széria jobb, mert tény és való, de szerintem nem annyira nagyon sokkal...Én pl ha ugyan olyan lenne tudásban egy 5-ös, meg egy 6-os széria, 20-30 ezernél többet nem fizetnék rá az tuti...
-
mghltm
addikt
válasz
SzaboZE #27401 üzenetére
jol mondja a holgy, szerelik oket Intel® Pentium Dual Core™ B960-as procival is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- E-roller topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Hálózati / IP kamera
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Battlefield 6
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Debian GNU/Linux
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -50% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -55% i5-1145G7 32/512 Iris Xe FHD
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Asus TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Dell 15 XPS 9510 UHD 4K+ HDR Touch Nano i7-11800H 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest