- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaboZE
addikt
válasz
szabolcs83 #28585 üzenetére
Az az eladó nem ért a dell gépekhez, a két gép gyökeresen más felépítésű. Az 5-ös szériában nincs fém váz sem.
-
SzaboZE
addikt
válasz
szabolcs83 #28585 üzenetére
Akkor ennyi, jár a 8 nap, ha tetszik nekik, ha nem.
-
SzaboZE
addikt
válasz
szabolcs83 #28549 üzenetére
Elbeszélsz mellettünk. Hogyan vetted ezt a gépet? Bementél egy boltba és kifizetted (ad-hoc), vagy megrendelted a neten és átvetted? Ha előbbi, akkor nincs 8 nap. Ha utóbbi, akkor minden esetben van 8 nap. Akkor is, ha átadáskor megmutatták hogy néz ki. Valaki szokott ide irogatni Laptopszalonból (talán polip?), talán reagál rá.
-
SzaboZE
addikt
válasz
szabolcs83 #28545 üzenetére
A rendelés menete a lényeg. Meg tudtad-e fogni az árut mielőtt kifizetted? Na itt a lényeg. Ezen az alapon az is személyes átvétel, hogy a postás személyesen a kezedbe nyomja...
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
szabolcs83 #28545 üzenetére
Ha neten rendeled meg és személyesen veszed át, akkor is kötelesek visszaadni a pénzt. Ha csak simán besétálsz a boltba, előrendelés nélkül, akkor nem.
-
SzaboZE
addikt
válasz
szabolcs83 #28502 üzenetére
Valószinüleg az lcd kábelt is kell cserélni, mert a nagyobb felbontáshoz több eres van.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
szabolcs83 #28535 üzenetére
jó kérdés, nem tudom, ez melyik kategóriába esik, de alapvetően interneten rendelted, úgyhogy élnie kellene a dolognak. annak meg senki se örül, hogy a semmiért vissza kell vennie egy gépet, de ezt írja elő a jogszabály, bele kell kalkulálni az üzletbe, a laptopszalon mondjuk korrekt, amennyire én tudom.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
szabolcs83 #28538 üzenetére
Ez cég függő. 30 nap van a jogszabályban. Ha kedvesek egyből kicserélik. Ha valami fizikai baja van akkor meg pláne kötelesek 3 napon belül.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
szabolcs83 #28535 üzenetére
Ha interneten veszed kötelesek visszafizetni 30 napon belül.
De vigyázz! Vannak kiskapuk. Ha pl a cég Szlovákiába van bejelentve mert köcsögök(már elnézést, de ezt nem tudom másnak nevezni), akkor sikeresen át tudnak verni, mint engem, mert nem vonatkoznak rájuk a magyar jogszabályok.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
szabolcs83 #28526 üzenetére
tri-metal az is, lehet van némi különbség, de mindkettőnek ez a neve. itt a megbízhatóságot, masszivitást fizeted, nem a kijelzőt, persze abban is van ráció, amit te mondasz és szép is lenne, ha így volna, de egyelőre a szép kijelző feláras üzleti gépeknél, munkaállomásoknál már jobb szokott lenni a helyzet, persze azok még drágábbak.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
szabolcs83 #28525 üzenetére
Én is számla nélkül vettem.
Igen, jól látod. Elég a Service Tag-ot bemondani és tudják, hogy van e rá garancia. De ha kijönnek javítani, úgy is látják a noti alján, hogy nem kamuztál.
Az 5-ös és a 6-os széria is magnézium vázas.
Az egyik ismerősöm is egy Latitude-öt vett, csak ő 5xxx-es szériát, tehát eléggé képben vagyok, sokat használtam az övét is.
Anyaghasználatban tényleg különbség van a kettő között. A billentyűzet körül a 6xxx-es széria sokkal de sokkal jobb. Odaveri az összes notit amit eddig láttam. Hihetetlen jó a tapintása.
Tény, hogy 200k fölött már nem ilyen kijelzőt várna az ember, de ha megnézed 300-350 alatt sehol nem találsz normális IPS kijelzős notit. Ahogy korábban is írták MBP és Lenovoknak van ilyen, de azok jóval drágábbak.
premete:
Jó oké, lehet kicsit érzékenyebb vagyok mint a többi ember. Asztali gép IPS, a mobil meg SuperAmoled+, tehát eléggé luxushoz vagyok szokva, nem vagyok oda a TN+film-hez, hogy 2 cm-rel arrébb már más színek várnak...
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
szabolcs83 #28511 üzenetére
Ne gyanakodj. Én egy másik embertől vettem PH!-n egy ilyen gépet, csak 4GB rammal és 320-as Winyóval 5k-val olcsóbban.
Nem kell gondolom mondanom, hogy méreg önt el, hogy pár hónapra rá meg felrakják ezt. Én biztos ezt venném ami most van fent.
A kijelzőmizériára annyit:
Felbontás: Akár hiszitek, akár nem 14"-ra már kell az 900P-s felbontás. Sokkal szebb képet ad mint a sima HD.
Maga a Latitude kijelző rémszar szerintem betekintési szögekben és színekben. Amikor tehetem kikötöm asztali kalibrált DELL U2311H-ra. Ég és föld a különbség. Ez talán a noti egyetlen hibája, bár ez is orvosolható kijelző cserével, csak hát....az macerás és drága.
De hát gondolom nem is filmezésre kell egy ilyen noti.
Netezésre, tanulásra, munkára viszont ez a kijelző tökéletes. Persze grafikára cseppet sem.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
"az alsó része tiszta műanyag" - igen, csak alatt egy fém váz, ami nem fog hajolni, törni, ha meg mégis sérül az alja, egy pár ezer forintos alkatrészt kell csak átcsavarozni, látni meg úgysem fogod soha, mikor nem nézegeted. az alja meg a 6-os szériának is kemény, kopogós.
az 1366*768-as kijelzők nagy része reflexből hulladék, de ez egy dokkolóval és külső monitorral nagyon hamar orvosolható, vagy ahogy premete mondta, ki kell cserélni, a latitude-ök nagyon jól szerelhetők.
-
premete
veterán
válasz
szabolcs83 #28511 üzenetére
Egyszerű: megvette a Dell Outletben, behozatta, levámoltatta, és keres még rajta ~20 ezret.
Több az 100 ezernél egyébként, ez nem alap konfiguráció.
Ebayen sincs nagy kockázat, ha nem jön meg a laptop, a pénzedet visszautalják utolsó fillérig (jártam már így).
Mondom, minden boltnál van kockázat, a noname webshopoknál a legnagyobb. -
premete
veterán
válasz
szabolcs83 #28508 üzenetére
A Dellnél a garancia a service tag alapján van, nem névre szól; amennyiben a vásárlástól eltérő országban van használva, az úgynevezett Dell Warranty Transfer-rel vihető át.
A mai világban szerinten biztonságosabb egy létező magánszemélytől vásárolni, mint egy himihumi webshopból, ami lehet, holnap bezár, és a kft ügyvezetője valami hajléktalan, maga a cég egy mobiltelefon, egy bérelt oldal és egy webshop szoftver: semmijük nincs, amikor megrendelsz valamit, utána szerzik be, illetve miután kifizetted, küldetik futárral, úgy, hogy ők esetenként nem is látták a gépet. Lehet, hogy az illető egy nappal korábban még krumplit árult a nagybanin, tehát a notebookról hiába kérdezel tőle. -
BigBlackDog
veterán
válasz
szabolcs83 #28504 üzenetére
1600*900 a felbontás, IPS a megjelenítési technológia. Elvileg a nagyobb felbontású alapból szebb is, bár az én 5430-asom HD+-os kijelzője sem a prémium kategória saját megítélésem szerint. Akár mindkettő is igaz lehet egy kijelzőre. A cserét megcsinálhatod Te is, de egy Dell szerviz is elvállalja szerintem, csak hát ugye pénz kérdése minden. De szvsz felesleges cserélni kijelzőt, nem biztos, hogy megéri a felárat, egy 6430-as HD+-os kijelzővel gazdaságosabb lenne. A beszerzés helyére tett is javaslatot a kolléga az előző hozzászólásban, e-bay-en nézelődnék a helyedben.
-
premete
veterán
válasz
szabolcs83 #28505 üzenetére
Jobb az E6430-as 1600x900-as kijelzője, mint a 1366x 768-as, ráadásul kb. ugyanannyiért meg tudod venni. az e6430-ast, mint az E5430-ast.
Alkatrészeket cserélni pedig általában a drágább, jobb minőségű készülékekben könnyebb, és a kijelző cserének a többi alkatrész garanciájához semmi köze nincs, kivéve ha a beszerelés/beszerelt alkatrész tesz tönkre valamit. -
premete
veterán
válasz
Persze, hogy az E6430-as más anyagokból van, nem véletlenül kerül 50%-kal többe, mint az E5430-as.
Kijelzőt tudsz venni, 1600x900-ast, akár IPS-est, vagy multitouch-osat is, és bele is tudod tenni, ugye arra nem a gép, hanem a kijelző garanciája fog vonatkozni: az enyémbe például az IPS-es ~27 ezer forint lenne, de ennek az E6230-asnak a kijelzőjével meg vagyok elégedve.
Ebayen hegyekben van mindenféle kijelző. Az IPS-eket keresik a betekintési szögben azok nagyon jók; engem azért nem érdekel, mert csak egyedül használom a laptopot, nem szeretném, hogy a mellettem ülő lássa, hogy mit csinálok. -
premete
veterán
válasz
szabolcs83 #28113 üzenetére
Te tudod, a megtalálás kb. 2 perc, a belerakás se több általában.
-
premete
veterán
válasz
szabolcs83 #28111 üzenetére
+ 4 GB ram reálisan 4000.- Ft.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szabolcs83 #28104 üzenetére
Érdemes utólag megtenned, vagy bolti ram bővítést igényelni. Ha gyárilag több memóriával veszed, sokat veszíthetsz.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szabolcs83 #28100 üzenetére
Én meg vagyok elégedve a HD4000-el, kellemes csalódás volt a régi intel, integrált vackokhoz képest. Ha valamit mond Neked, World of Tanks fut ilyen beállításokkal 60-80 fps között. A felbontás 1600*900, full képernyőn, csak a screenshot miatt vettem le.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szabolcs83 #28098 üzenetére
Nagykörúton lévő laptop.hu üzletbe volt kiállított példány kb. egy hónappal ezelőtt. A bolt hátsó részében (lépcsőn fel) a jobb oldali résznél. Ugyan átalakítás miatt akkor le volt zárva, de az egyik boltos elvitt arra is.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szabolcs83 #28089 üzenetére
4. Különbséget én sem látok a két linkelt gép között, viszont más helyen olcsóbban is megkaphatod (mysoft, ipon, ...).
1. 5430-nak nincs numerikus billje, nem férne rá túlzottan.
2. Ha a gép belseje alatt a billentyűzet-kijelző körülötti részt érted, akkor műanyag. De teljesen korrekt. Ajánlom, hogy tapizz meg egyet élőben, kellemes benyomásod lesz szvsz. ThinkPadek is mind műanyag borítást kaptam emlékeim szerint, pedig ott is vannak felső kategóriás gépek. Persze ultrabookoknál sok a fém, de ott inkább már divatjelenség ez.
3. SSD bővítés mindkettőnél csak optikai meghajtó kivételével lehetséges.Pixelgarancia értelme: több pénz a boltnak és nem kell megvárnod a 30 napos határidőt a pénzvisszafizetésnél elállás esetén (ha nem neten rendelted, nincs elállás).
-
Chaser
legenda
válasz
szabolcs83 #28089 üzenetére
Csak netes rendelés esetén állhatsz el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 10th 14" FHD+ IPS i7-1260P 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad X270, 12,5" FHD IPS Touch, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Ltitude 7480, 14" FHD IPS Touch, I5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Ltitude 7480, 14" FHD IPS, I5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvasd v
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest