Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nkmedve

őstag

válasz KSparrow #29675 üzenetére

Nekem volt hasonló gondom egyik korábbi gépnél, bement egy hajszál a panel rétegei közé. Én házilag megoldottam a dolgot (nem volt már garanciám a gépre), de nem volt egyszerű. Próbálkozhatsz szervizzel, de lehet pénzbe fog kerülni a tisztitás.

Az én esetemben igy oldottam meg (ha jól emlékszem, egy Latitude E4310 volt az alany):
    1. Kivettem a panelt (volt részletes leirás)
    2. Szétbontottam a panelt. Itt arra kell vigyázni, hogy legtöbb esetben valami ragasztószalaggal van összeragasztva amit nagyon óvatosan kell eltávolitani vigyázva hogy a panel szalagkábele ne sérüljön. A ragasztószalagokat nem árt épségben megőrizni a művelet végéig, majd azokkal visszaragasztani a panelt (hacsak nincs rá mód hogy kicseréld őket)
    3. Miután sikerült hozzáférni a panel belső rétegeihez (vékony áttetsző/átlátszó műanyag fóliák, gondolom a háttérvilágitás egyenletes eloszlatásához), sűritett levegővel ki lehet fujni mindenféle szenyeződést közülük.
    4. Összeszerelésnél felhasználtam az eredeti ragasztószalagokat (szépen vissza tudtam tenni, jóformán nem látszott hogy szét volt szedve) majd követve a leirást visszapakoltam a panelt a gépbe.

• _adaml21_

őstag

válasz KSparrow #29675 üzenetére

A szőrszállal valószínűleg tényleg kiröhögnének. Ha újra előjön, akkor vidd el szervizbe.

Töltsd le a legújabb wifi drivert a Dell honlapjáról.

• SzaboZE

addikt

válasz KSparrow #27587 üzenetére

Nekem van egy Duom és amit írsz arra pont megfelel. Javaslomn a Win8-at rá, a win7 még nem túl használható érintővel, gyanítom ezért nem vagy oda érte. Ha felteszed a 8-at szerintem megbarátkozol az érintővel is. Gyakorlatilag azóta összecsukva netezek rajta, minden funkció szépen elérhető. Teljes mértékben ki tud váltani egy notit, csak a képernyő mérettel kell megbarátkoznod. SSD beszerelése javasolt, a legtöbb várakozás a HDD miatt van. A win8 kb 10 másodperc alatt felbootol nekem (SSD, 1.6Ghz). Sajnos WWAN-nal szerelt példányt itthon nem kapni, így wifi hotspotot érdemes vagy androidos szoftver formájában a telefonon vagy hardveres formában a zsebben tartani hozzá. Az akku belső, így annak cseréje nem lehetséges, 2-3 óránál többet nem megy vele (nekem van autós töltőm hozzá, így innentől ez is elég). Szóval ezeket a kompromisszumokat kell elfogadni, ha emellett döntesz. Én utazáskor ezt használom és maximálisan elég mindenre. Filmezni is lehet a hardveres HD dekódernek köszönhetően. 1080p röccenésmentes. Esetleg érdemes a dokkolót beszerezni hozzá, mert van benne egy jó minőségű hangrendszer, ethernet port.

Új hozzászólás Aktív témák