Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
Új hozzászólás Aktív témák
-
oncsi
őstag
Jó estét mindenkinek!
Valaki esetleg tudna egy olyan LINK-et adni, amin a DELL családfája látszik? Kb Latitude D sorozattól felfelé, meg gép kategóriánként?
Toshibánál láttam, és az nagyon növeli a vásárló kedvet. Én még vizuális alkat vagyok, és szeretem a katalógusokat bujni, mielőtt vennék valamit (És még így is mindig megbánom, mert mindig rájövők, hogy nem az az olcsó, ami annak tűnik elsőre:-) A D430-at megszavazta a család, hogy mennie kell, mert gyengül az aksija, meg SSD jó lenne, meg melegszik is picit.
-
gilfoyle
őstag
Lehet, h már volt, nem találtam...
A DVD helyére a media bay-be kerettel berakott vinyóról tud bootolni a noti? E6420-ról van szó és a gyárilag hozzá járó vinyóról... -
voyi
aktív tag
Amúgy még egyvalamit észrevettem. Egérmutató beállításoknál mikor kikapcsoltam a rámutatás pontosságának javítását, megszünt az időnként fellépő kurzor fagyási jelenség, Azaz mikor mozgattam az egeret,eddig random néha egy kis időre ottmaradt az egérkurzor a képernyőn, aztán magától rendbejött. Namost ezzel a rámutatás pontosságának javítása kikapcsolásával ez a jelenség megszünt.
Szóval ha valakinek még ilyen problémája van, érdemes kipróbálni az általam leírtakat,hátha segít
-
vilmaboy
őstag
Vostro 3350... miért csinálja azt, hogy pl egy mkv lejátszásakor, vagy youtube videónál nem reagál az Fn+10-11-re (hangerő), csak ha lekattintok a tálcára és úgy nyomom nekije.
Valamint soxor bizonytalan a tapipaddal való görgetés... miért?
-
mghltm
addikt
a g-h-b gombok kozott helyezkedik el, egereszni lehet vele, de gepeleskor veletlenul benyomodhat, igy elugrik a kurzor a szoveg mas-mas reszere

-
voyi
aktív tag
Másnál is volt olyan, hogy gépelésnél bizonyos számú karakter leütése után kb 1 mondattal visszaugrik a kurzor? De úgy,hogy a gépelést közbe folytatom,és akkor onnan kezdi el visszább. Gondoltam magamban, mi van, ha a bal tenyerem jobbalsó része néha beleér a touchpadba.Tehát megróbáltam úgy is előidézni ezt a jelenséget,de úgy nem jött elő ez.
Szóval ez mi a betyárkörte lehet ez
-
wanted5
őstag
menj fel a dell support-ra,keresed ki a géped és töltsd le hozzá a biost
ezután csak el kell indítani az .exe-t és megcsinál mindent magától
lényeg h legyen benne az akksi a gépben, mert ha véletlen közben elmegy az áram akkor elszáll az egész -
wanted5
őstag
a biost sose árt frissíteni, nem hülyeségből adják ki az új verziókat hozzá
Ha érzel magadban elég ügyességet akkor megpróbálhatod kicserélni, de tapasztalat nélkül ne kezdj hozzá (ez nem olyan mint egy asztali pc vagy mint az okosabb notebookok, h 2 csavar, rádugom és kész), mivel teljesen szét kell szedni a gépet. Valszeg még garis, így az sem az utolsó szempont, hogy az jó lenne ha megmaradna ugye?
Ajánlom figyelmedbe a Humansoftot és SzaboZE kollégát, ők biztosan nem csapnak be semmivel. -
mazza
tag
Sziasztok! Dell N 5110 es gépem van, kiválasztottam az SSD t a gépemhez, egy Kingston hyper x et, írtam az SSD fórumba és írták hogy az SSD berakása előtt, nem ártana frissíteni a Biost! 2011.03.16 ami rajta van. akinek ez a fajta gépe van, frissítette a biosát? fontos frissíteni? meg az SSD n is a frimwaret? ezeket bekel állítani mindent? a hibernálást lekel tiltani?
[link]
Én biztos nem fogom vinni szervizbe mert nem bízok bennünk... nem látom mit szednek és mit tesznek vissza.. Megvan a Service manual meg videók remélem fog menni
-
wanted5
őstag
válasz
anx92772
üzenetére
persze, lehet tenni bele, de a gari miatt kénytelen leszel szervizbe vinni, mert teljesen szét kell bontani a gépet
nem vagyok benne biztos, de sztem sata 3-as, de gondolom nem olyan ssd-t veszel ami 5-600 megás tempóra képes így sztem nem is olyan fontos h sata2 vagy 3 -
wanted5
őstag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
pont hogy a CPU-ba van integrálva a grafikus vezérlő is...
-
anx92772
tag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
értem, bocs lúzer kérdésért!

-
anx92772
tag
Hali!
Egy Dell Inspiron N5110 i3-at, amelyik alapból a proci VGA-ját használja utólag lehet bővíteni dedikált VGA-val? Érdemes?
Köszi!

-
SzaboZE
addikt
válasz
üzenetére
Hát ha szerinted magas, akkor add el. Többet nem tudunk segíteni. Nem 3 év garanciával vetted? Ha gondod van vele, garanciálisan megcsinálják. Ha aggódsz az üzemidő miatt, akkor nem ezt a kategóriát kell választani (pl latitude ajánlott). Jahogy az drágább... Nem véletlen.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
subidu
üzenetére
A CHS-nél előfordulhat, hogy sokáig tart nekik valami.. Én oda vittem először a gépem egy HDD cserére és 8 munkanapig volt ott. Az eset azért volt különösen kellemetlen, mert hosszúhétvégés hétvége volt közben. :/
A Humansoft-nál 33 percet vártam egy alaplap és egy hűtőcserére!

-
törölt tag
válasz
subidu
üzenetére
Én is ettől tartok, hogy a folyamatos meleg üzem miatt ( 67 fok) idővel elenged egy forrasztás és elmegy pl a videokártya. Azt értem, hogy 100 fokig bírja, de szerintem ez a 67 magas. Az imént volt olyan gondom, hogy csíkos lett a képernyőm. Azt meg nem szeretném, hogy a garancia után menjen el megint és szereltethetem meg 10-20-30k-ért.
-
subidu
tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
2 éve is a Computer Praxisban kellett leadnom a gépet, és hivatalos dell szervíz javította, talán a chs. Akkor a CP-ban nem javították , mert garanciális volt, elküldték Bp.-re.
Mindjárt előkeresem a papirokat mert eltettem mindet.
A lényeg, hogy nem kellett másik gépet vennem
ThinkPad lett volna. -
törölt tag
Hogyan kell azt beállítani, hogy ha bekapcsolom valamelyik "lockot", akkor kijelezze?
(Dell Inspiron M5010, Win 7) -
SzaboZE
addikt
-
vilmaboy
őstag
válasz
subidu
üzenetére
én is kellemesen csalódtam egyszer a dell központban. az ujlenyomatolvasó vezérlő szoftvere a digitalpersona lekerült a support oldalról és valszeg nem is lesz fent többé állításuk szerint. Viszont 2 nap múlva itt volt a gyári isntall cd... le a kalappal előttük.
Ami viszont nagy csalódás volt, hogy fogalmuk sem volt róla, hogy tőlem pár 100 méterre létezik egy dell szervízpartner. azt gondolták, hogy a következő 80km-re van. megjegyzem megyeszékhelyen lakom.

-
subidu
tag
3 hete jeleztem, hogy elromlott a 1530-as xps-em, melegedés miatt. Alaplapcserére volt szükség. A gép nem kapcsolt le melegedés miatt. 4 éves volt, garanciális időn túli.
Miskolcon lakom, az itteni dell partner a Computer Praxis. Hétfőn leadtam, és pénteken visszakaptam (tehát 4 nap múlva) a gépem, kicserélt alaplappal, garanciálisan. Mindez egy ottani szakembernek köszönhető, aki elérte, hogy a már 2x cserélt alaplapomat ismételten kicseréljék, gyártási hibára való tekintettel.
Amikor a Bp-i szervízben cserélték a lapokat 3-4 hetet kellett várni a cserére. Itt megoldották 3 nap alatt, úgy, hogy a dell küldte az új garanciális alaplapot.
Kérdeztem, hogy ez hogy lehet, azt mondták, hogy egy ilyen kategóriájú gép folyamatos meghibásodása preztis kérdés a dellnek is, és, hogy az ügyfél elégedett legyen.
Nagyon hálás vagyok a C.P--nak, hogy ilyen volt a hozzáállásuk a dologhoz.
Már kezdtem lemondani a dellről.

-
negyedes
addikt
-
Muerte
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Nem csak meg kéne húzni a zsanér csavarjait?
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
A Dell garancia hogyan viszonyul a kijelző holtjátékhoz?
Van egy Dell Studio laptop, még garanciás, de a kijelzőnek már elég nagy a holtjátéka.
Érdemes garanciáztatni, vagy erre nem terjed ki?

-
premete
veterán
válasz
negyedes
üzenetére
Semmi gond nincs velük, nekem intel 3000 vga-m van, ami elég nekem mindnre, a hőfok 40-50 fok közötti, alapjáraton még a venti se kapcsol be, de nem is hallani, ha megy. Anyaghasználattal se látok problémát, nem véletlenül katonai szabványú a cucc.
Ez üzleti gép, nem játékra való, masszív, strapabíró.
Játékra az asztali gép való. -
negyedes
addikt
billentyuzet, anyaghasznalat, recseges, hajladozas a burkolaton, hutes.

-
negyedes
addikt
Latitude E6420-al mik a tapasztalatok?
-
csabiks
senior tag
Olyan jelenségbe futottam amivel még életembe nem találkoztam: viharos idő volt tegnap, és egyszer láttam hogy kicsit eltompul a lámpa fénye majd visszajön, ekkor a laptop villant egyet és szaggatott minden (pedig nem aksiról üzemelt), levettem a tápról, akkor megint villant és normális lett. Azóta sem produkálja ezt a jelenséget, Létezik hogy valami hálózati frekvencia nemtudom mi zavart be neki? (tök olyan volt mikor átállítom 40HZ-re a képfrissítést), de szaggatott rendesen).
-
Kicsik
csendes tag
Nincs egy hónapja h megvettem a laptopomat és ezt írja ki "A váltakozó áramú tápegység típusát nem lehet meghatározni." Vissza veszi a teljesítményt...egyik pillanatról a másikra csinálta, hiába húzom ki és dugom a telepet akárhova....Dell inspirion N5110 i5-ről lenne szó. Vélemény? Csere lesz?
-
userxy
őstag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Az már az ő dolguk megoldani. Nem az enyém én jeleztem feléjük 3 napon belül a hibát ők azt mondták, hogy törvény írja elő a három napon belüli hibára a készülék cserét.
3 napon belül nem javítják garanciálisan hanem csere van. Ez a törvény. Nem én találtam ki ők írták. Nekem meg megfelel. -
userxy
őstag
-
userxy
őstag
válasz
vilmaboy
üzenetére
8 munkanap az a 3 valójában de nem akarok elállni nekem kell notebook

De annyi a minimum, hogy az egészet cserélek 3 napon belül nem csak szervizelik..Ennek kapcsán én is kiműveltem magam minden ilyenből...
Fogyasztóvédelem -
vilmaboy
őstag
webshopban vásárolt terméktől 3 napon belül bármilyen indok nélkül el is álhatsz...
-
userxy
őstag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
3 napon belül kötelesek a készüléket cseréni 3 napon belül nincs garanciális alkatrész csere.
Ezt maga az Ipon mondta.
-
userxy
őstag
Az mind1 hogy 64-es vagy 32-es win próbálok (mellékesen 64-essel próbáltam)
De am 99.99% hogy memória hibás Win 7 (3fajta) win8 és linux sem akar települni a fájl kibontás közben folyamat kékhalálozik ha egyáltalán eljut idáig.....
Aztán rájöttem, hogy van a notebookon belső diagnosztika azt lefutattam és az is rávilágított egy piros x-el a memóriára és írta hogy vegyem fel a kapcsolatot a Dell supporttal.....Úgyhogy megpróbálom az egész notebookot cseréltetni iponéknál..... nehogymár egy percet nem használt origi notebookkal már a garanciába kezdjek...........
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
userxy
üzenetére
Ezt próbáltad már?
Az első és a kilencedik találatot kifejezetten javaslom. -
userxy
őstag
ÜDV !!!
DELL Inspiron N5040 ez a típusú notebook-ra szeretnék win 7-et rakni de telepítés közben,
folyamatosan ez a hibaüzenet van 0x80070570 hibakód
vagy kékhalálozik.Vmi ötlet vagy segítség kellene mi lehet a baj. 2 napja vettem a notit most tennék rá rendszert.....

-
HXY
addikt
Sziasztok!
Van valami olyan program a Dell-ekhez, mint a ThinkPad-ekhez a TP Fan Control?
Olyan érdekelne, ami kompatibilis a Latitude E6330,E6530, stb. sorozattal.
Szerk. aki nem ismerné: a TP Fan Control programmal a ventilátor fordulatszámát tudjuk szabályozni, vagy akár ki is kapcsolni.
-
norrberth
addikt
Sziasztok! a gépemből N5110 kioperált belső 500 Gb-os vinyót lehet használni külső ként? valami adapter létezi hozzá?
-
VS461
tag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Ezen mondjuk, én is csodálkozom picit. Nekem még a tapipad drivere sem kellett. Egyelőre egyedül a Radeon nem megy, de jelenleg nem is kell.
Ilyen mindenféle energiagarázdálkodós driver meg ehhez nem volt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OpenMediaVault
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Temu
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Gamer Egér RGB!!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 WIFI R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) ennek a típusnak a billentyűzetén.