Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Mobil flották
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb656
csendes tag
Hahó!
Pár napja folyadék került egy inspirion 6400-asba, konkrétan a gyerek ráborított egy fél bögre vizet. Szétszedtem, hogy jobban kiszáradjon. Egy egész napot száradt, ma volt próba indítás. Bekapcsolt, majd sípolt 4 rövidet, szünet és még 12 rövidet. Aztán probléma nélkül bebootolt. A klaviatúrán nem megy pár gomb.
Tudja valaki, hogy mit kódol a sípolás? Első körben én is rákerestem, de ilyen kódot nem találtam.Bala
-
tragiQss
tag
válasz
ATM_automata
üzenetére
"hogyan jut erre az álláspontra"
Tipp: olvasás közben néhány CRC hiba.
A S.M.A.R.T.-ból kiolvasott értékekkel meg csak óvatosan! A Samsung meg talán (ebben már nem vagyok biztos) a Seagate vinyók hajlamosak telifosni az olvasási hibák számlálóját a javított hibákkal együtt anélkül, hogy valóban hibásak lennének.
Két éve tanultam meg, mikor a S.M.A.R.T. infók alapján bepánikoltam, hogy halódik a fotó archivumom, gyorsan kicseréltem a diszket és pár héttel később olvastam valahol, hogy ez a gyártó diszkjeinek a hülyesége. :-) -
ATM_automata
őstag
válasz
pista1235
üzenetére
Hát...ez azt írja, hogy fizikailag javasolja a HDD kiszerelését, a kábel újra csatlakoztatását. Azt, hogy hogyan jut erre az álláspontra a rendszer, azt elképzelni se tudom. Én néznék egy merevlemez tesztet, hogy a smart értékek mit mutatnak, nincs-e esetleg valami lemezhiba, amit így diagnosztizál a dell cucca.
Esetleg felhívnám a dell szervizt, hogy ők mit mondanak rá. Ha rögzítik a beszélgetést és van nyoma, hogy jeleztél egy ilyen hibát még gar idő alatt, és esetleg ők azt mondják, hogy ne foglalkozz vele, viszont a garidő után 2 héttel mégis beszarik, akkor kötelesek garancia időn túl is ingyen javítani, mert te jelezted a bajod.
-
pista1235
tag
sziasztok! van egy Dell laptopom és ha lefuttatom a diagnosztikát akkor a következő hibakódot kapom: 2000-0146
kikerestem itt de nem igazából sikerült megfejtenem hogy mi is ez. maga a gép jól megy semmi baját nem vettem észre, de mégis kiírja ezt. még őszig van gari a gépen, érdemes megcsináltatni vagy hagyjam ha semmi probléma nem jelentkezik?
-
ATM_automata
őstag
válasz
Klepti
üzenetére
Szia!
Nekem egy Vostro 3350-em van. Ez mondjuk 250K volt a múlt héten, így szarul néznék ki, ha győzködni kéne ezek után, hogy jó-e a minősége vagy sem.

Nekem a 70K+SSD párosítás elég érthetetlennek hangzik, mert mondjuk 100K körül már simán lehet venni nem használt notikat normális sebességgel.
Én, mint kereskedő és szerviz soha életemben nem gondolkodtam el azon, hogy ismeretlen előéletű használt notit vegyek. Ennek 2 fő oka az, hogy ha csak akksit és hdd-t kell cserélni benne, amiket igencsak meg tud gyötörni az élet és egy nem túl gondos gazda, akkor már egy új áránál vagy egy 70K-s notinál. Nagyon meg kell nézni, hogy mit és honnan. Én inkább vennék egy új, 2-3 év garos i3-as notit HDD-vel, mint egy használtat 70K+SSD párossal. Egy normális 120GB-os SSD 35-40K minimum. Kevesebben én szűkösen lennék el napi használat mellett. Szerintem megéri inkább egy kicsit még gyűjteni hozzá, ha erre mód van.
Biztosan lesz olyan, aki nem osztja a véleményem, ezért hangsúlyoznám, nem vitaindító a hozzászólásom, egyszerűen csak tapasztalatokon alapuló személyes hitvallásként fogjátok fel.
-
Sziasztok!
Tudom, hogy van milyen notit vegyek topic, de úgy gondoltam, hogy ti jobban benne vagytok a Latitude-okban!Szóval elkezdtem használt laposban gondolkodni, és kérnék tőletek 1-2 típust, ami:
-használtan kb 70k
-jó minőségű 14" körüli gép, ami még kiszolgálna több évig (remélhetőleg)
-egyetemre kell, szóval fontos a strapabírás, hordozhatóság, illetve a gyors működés (net, office..)
-SSD miatt SATA2
-Win7 64bit-tel szeretném használni, ezért nyilván erre alkalmas legyen hardverMegjegyzés: Esetleg Vostro is szóba jöhet, ha meg tudtok győzni, hogy annak is nagyon jó minősége van.
Milyen típusokat ajánlotok, miket keresgéljek az aprón ebben az árban?
Köszönettel: Peti -
Krisz26
tag
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni. Van egy Dell xps laptopom truelife kijelzővel. Az lenne a kérdésem, hogy mivel lehetne tisztítani a kijelzőjét, mert eléggé maszatos. Vettem hozzá képernyőtisztítót, kifejezetten tft-hez és lcd-hez és laptop kijelzőkhöz ajánlották,de semmit sem segített ugyanúgy csíkos és maszatos maradt. Enyhén nedves puha ronggyal is próbáltam már, de nem lett jobb. Segítséget előre is köszönöm!
-
somasz
addikt
Üdv!
Van olyan leírás valahol, amiben megtalálom adott típusban fellelhető alkatrészek gyári számát? Pl. e4300-as latitude-hoz szeretnék lcd körüli keretet venni, de van kb 4 féle. Vagy lcd-t kéne cserélnem, abból van kb 6 gyártó, és nem akarok fölöslegesen vásárolni.
Létezik egy ilyen Dell Biblia? -
Muerte
addikt
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Nem a GB-ok miatt horror az ára, hanem a DDR2 miatt.
-
Hawerr
tag
sziasztok!
Honnan tudnék a legolcsóbban, 2 x 4gb ddr2 -es memóriát szerválni ?

Tényleg ilyen horror árakban mennek?
üdv
hawer
-
vilmaboy
őstag
tudja valaki, hogy a delleknél melyik szoftvert kell telepíteni, hogy a képernyőn is jelezze, ha megnyomok egy FN+akármi gombot? pl.. fényerőt módosítok, akkor legyen mittomén egy villanykörte ikon vagy valami...
a dell leszedte a support oldaláról a digital Personag Fingerprinter szoftvert. csak a szenzor drivere van fent. tud valaki küldeni egyet? vagy tudtok direct letöltési linket, ahol ég fent van???
Van valami rendszerfigyelő szoftverje delléknek, ami kiírja a proci hőfokot stb?
Vostro 3350 - i3hoz kellene
-
tragiQss
tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Svédet???
Hogy jön a svéd a HRP-hez? Lemaradtam valamiről?
A magyar nyelvűsupporthelpdesk az nemrég még Görögországban volt. -
Avicularia
veterán
Ma hívtuk a svéd dell-t, először meglepődtem mert az mondta az ember, hogy kijönnek megcsinálni, de aztán rájött,hogy nem NBD garos az N5010.
Meg,hogy ez céges gép,mivel asszem a HRP a viszonteladó, és azt látta a rendszerben.
Majd telefonálnak jövő héten, mikor jön érte a futár. -
válasz
SzaboZE
üzenetére
Teszteltem, ment a hangszóró diaggal. Viszont hiába installáltam újra a hangdrivert, nem változott semmi. De ez még nem is annyira baj, ritkán használom a hangszórókat. A többi hibával van bajom úgy összességében.
Veszprémből mi lehet a leggyorsabb ha gariztatni akarom a gépet?(#24675) kiskaktusz: köszi!
-
SzaboZE
addikt
válasz
lezso6
üzenetére
A hangszórók ügyében nézd meg, hogy nincs-e letiltva (pontosabban alapban fülesre állítva). Ha nincs, akkor egy hangkártya driver reinstallt javaslok, volt rá példa, hogy ez volt az ok! A többi valószínüleg szervizelésre szorul, de ezt jó lenne előtte lezongorázni. A hangszórót tudod a diaggal is tesztelni, pl a videokártya tesztnél kér egy y-t a diag és pittyen egyet.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
lezso6
üzenetére
Ez dell gép. Ha a CHS Hungary kft-t elkerülöd még NBD gar nélkül is készen van max 1 napon belül.. Hívd fel a dell számát, vagy a hunamsoft kft-t.. Vagy keresd meg SzaboZE-t, ő humansoft-os. Korrektek nagyon. 2* volt ott a gépem (nincs NBD-m) először egy órát kellett várnom a kijelző és hűtő cserére, a második alkalomnál 33 percet egy alaplapcserére.. NBD-nél sem veszik félvállról a feladatot...
-
Sziasztok!
Helyszíni garanciával van valakinek konkrét tapasztalata?
Szép lassan elkezdett meghalni a dell notim, először a wifi-kapcsoló (!), majd a bluetooth kezdett e hülyéskedni, később az egyik USB (kontakt), most meg egyik pillanatról a másikra nem szólnak a hangszórók (áramtalanítás után sem), jackről viszont működik.
Még egy éves sincs a gép (Latitude E6320), még jó hogy 4 év helyszíni garos. Szóval a konkrét kérdés az, hogy helyszíni garanciánál itt is javítják / cserélik a gépet? Nagyon fontos lenne nekem, nem akarom 1-2 hétre beadni, hogy majd megkapom.
Zs
-
danyi333
csendes tag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
oké, azért köszönöm a segítséget!
-
kiskaktusz
addikt
válasz
danyi333
üzenetére
Akkor passzolom. Tedd fel máshol is a kérdésed; azonnali notebookos kérdések, azonnali vga-s kérdések. Később lehet itt is megjelenik valaki, de ezeket többet látogatják, mint a dedikált brand notis topicokat..
-
spyduck
nagyúr
Megújult a Dell Inspiron laptopcsalád: [link]
-
danyi333
csendes tag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
hát a legújabb, feltételezem az jó kéne, hogy legyen..de azt folyamatosan frissítem amúgy, a lassúság pedig attól a naptól megvan, hogy megvettem a gépet..többször újra volt rakva, legutóbb három hete, tehát tényleg minden driver a legfrissebb rajta
-
danyi333
csendes tag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
köszi!
a globálisnál automatikus volt, viszont a játékra be volt állítva a nagy teljesítményű...úgyhogy gondolom ez se lehetett a gond :S
De azt azért jól sejtem, hogy ezen a configon tudnom kéne normálisan játszani, ugye?
-
danyi333
csendes tag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
azt hol tudom megnézni? bár a játék még ki is írja, hogy mennyit használ a vga memóriájából
-
danyi333
csendes tag
hűtő kipucolva, hűtőtálca is van alatta :S
-
danyi333
csendes tag
köszi a gyors választ! ezeken mind túlvagyok, driverek legfrissebbek, vírus nincs (nod32 szerint), a memória meg proci pedig sosem megy maxon, próbáltam már, amikor akadozik valami, akkor se erőlködik a gép..
-
arpeen2
senior tag
válasz
danyi333
üzenetére
Látatlanban azt mondanám, le kellene ellenőrizni, a gép minden drivere megfelelően fel van-e telepítve, főként a vga driver. Illetve vírusok nem-e fogják a gépet. Továbbá ellenőrizni kellene a processzor és memóriahasználatot különböző helyzetekben. Kérdés még, milyen operációs rendszert használsz.
-
danyi333
csendes tag
Sziasztok!
Előre leszögezem, hogy teljesen hülye vagyok a gépekhez, épp ezért kérek segítséget.
Van egy Dell N7110 laptopom, lassan egy éve, és mindig gyanús volt, hogy jobban kéne teljesítenie, mint amit produkál, de gondoltam laptop, nem kell sokat várnom tőle. Alapvetően munkára kell, de néha játszom ezt-azt, és elég zavaró, hogy szinte minden brutálisan szaggat rajta. Most viszont még érdekesebb lett a dolog, haverom ajánlotta, hogy próbáljam ki a max payne 3-at, szép, jó, hát ki is próbáltam. Brutális szaggatás, még alacsony grafikai beállításoknál is, mire mondta, hogy ő full beállításokon játszik az n5110-esén, amiben még videokártya sincs, csak az alaplapi. Nekem van egy 2 gigás gt525, mégis szaggat, ráadásul a beállításoknál még ki is írja, hogy mennyit használ belőle, és a végén már annyira levettem mindent hogy csak 300 mega körülit írt a 2 gigából, és még úgy is szaggat. GTA 4 a másik, amit konkrétan ugyanilyen laptopon láttam fullon, teljesen simán futni, az enyémen meg folyamatosan akad.
itt a pontos laptop: http://laptop.hu/termek/dell-inspiron-n7110-i7-m-3213363-8gb
valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a gond, mit kéne megnézni?
előre is köszi! -
fkenny
senior tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Nem valamilyen Nvidia vga lapul a notiba véletlenül?
-
Avicularia
veterán
válasz
Avicularia
üzenetére
Megnéztem mind a 4 usb csatit, mindről bootol a pendrive, szóval elvileg jók.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Avicularia
üzenetére
Nézd meg, nincs-e valamelyik USB megsérülve, más tippem nincs látatlanban.
-
Mi történt itt az elmúlt napokban?

-
tragiQss
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Mintha nem ismernéd. Te már elég régi bútordarab vagy itt.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Avicularia
üzenetére
Indítsd el a diagnosztikát. Induláskor F12
-
premete
veterán
válasz
tragiQss
üzenetére
Megígérem, hogy sem a fórumban, sem privátban sem fogok válaszolni semmilyen kérdésre, és ahogy a blogokat kitöröltem a leírásokkal, az oldalaimon lévő leírásokra vonatkozó linkeket, dropbox és google drive cuccokat is elérhetetlenné teszem, beleértve az általam készített romokat és fordításokat is.

@ modik: tudnám töröltetni az összes hozzászólásomat, mert azokban is vannak olyan leírások, amelyeknek a helytelen használata a telefonok/modemek károsodásához vezethet? -
Avicularia
veterán
Közben pontosítanék, nem áll meg, csak a 2-3 másodperces dolog 25-30 percig tartott neki. Most a setup is starting feliratot bámulom jó hosszú ideje

-
Avicularia
veterán
Sziasztok
Tegnap elkezdett fagyogatni a Dell N5010-es gépem. Be fagytak programok, semmire nem reagált. Na mondom újrarakom a wint. Sajnos telepítéskor azzal szembesültem, hogy bootkor, mikor bejön a kék virágos háttér amin meg kellen és e jelennie a menünek ahol ki lehet választani a nyelvet, időzónát és a bill nyelvét ott egyszerűen megáll a telepítő es nem megy tovább. Próbáltam dvdről, usbről telepíteni, kiszereltem a wincsit es másikkal is kipróbáltam. Külső rackben mindkét wincsi működik gond nélkül. Próbáltam a benne lévő 8giga rammal, aztán másik 2 gigas modullal magában, eredmény ugyanaz. volt bios reset az se segített.
Egyéb ötlet, hogy mi lehet a baja? -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
premete
üzenetére
A gond az, hogy a notebookokhoz hiába értesz, az emberekhez úgy látszik kevésbé (nem kioktatásnak szánom) a Fórumot sokkal többen olvassák, mint ahányan tagok és általában nemcsak annak tanácsolsz, aki kérte a segítséget, hanem sokkal többen kapnak ihletet ilyen fórumokból...
Például:[link]
Egyébként váltóáramnál nem V*A=W bár persze egy laptopnál nyilván nem folynak nagy áramok, de azért egy töltő áramfelvétele, a vezeték és főleg a csatlakozások milyensége miatt nagyon változó. Kókány megoldásoknál pláne.... A csatlakozók belső és külső érintkezőátmérői közötti különbségek például "érdekes" jelenségeket produkálhatnak... Legközelebb az ilyet inkább privátban írd és akkor biztosan csak olyannak üzensz, aki érti is....
tragiQss: Simán szétszedtem a netbookomat és a tabletemet is egy jutub videó alapján, ellenben javítani már nehezebb, és az összerakása is bonyolultabb volt, mint a szétszedése... Persze én anno műszerészként végeztem, igaz akkor még a számítógépeket villáskulccsal szerelték....

-
tragiQss
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Azért az túlzás, hogy könnyű szétszedni! Volt már olyanom, hogy a szerelő srác megkért, hadd vigye be a szervizbe, mert itt nincsenek megfelelő szerszámai. :-)
Pl. az E6520-am hátlapjának lebontásához sem árt a leírás, mert kettővel vagy hárommal több csavar van rajta, mint amit valóban ki kell tekerni a levételhez. -
somasz
addikt
válasz
premete
üzenetére
És a többiek:
Ajjaj, kicsit elszabadultak az indulatok.
Nem vagyok tapasztalatlan, a villamos részektől azonban kiráz a hideg, inkább kétszer kérdezek, mint egyszer sem! A kábel vágást értettem, miről van szó, köszönöm az ötletet, de találtam Mickey-egér kábelt.
Ha nem jöttem volna ide, nem tudnám, hogy mi a borotválkozókábel, magnó kábel vagy mickeyegér kábel, és hogy miben különböznek. Az, hogy a "notebook hálózati tápkábel" nem jutott eszembe, a vizsgaidőszak kevés alvásának köszönhető, nem feltétlen tapasztalatlanságomnak.

Láttam már atomjaira szétszedett notebookot, sőt összerakottat is, én követtem el mindkét fázist (és ebben a sorrendben
)Szóval ne vitatkozzatok, szeressétek egymást!
(Most pedig hozom a szöget, a nyálat, a konnektort, meg a sniccert és jól megrázom magam és megszúrom a kislábujjam
) -
premete
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem ismeretlennek írtam, hanem olyannak, akinek van fogalma arról, hogy mit jelent a "két egymás mellett lévő", és van több ilyen tápja és laptopja. Akinek van/volt ilyen cucca, tudja, hogy milyen hülyén néz ki a másfel centi vastag táp mellett a 4 centi vastag földelt dugó, ami a neopren tokba már bele sem fér..
Persze, lehetne erről regényt írni, mert mi van, ha a tapétavágóval megvágja az ujját például, vérmérgezést kap, és meghal, vagy bedugva a konnektorba a villásdugót, a másik végén mindkét lyukba beledug egy szöget, és megnyalja, hogy van-e benne áram; vagy esetleg levágja a tápot, és direktbe ráköti a 220 voltot az AC jackre.
Vagy ráköti a magasfeszültségről 20000 voltot, hátha attól gyorsabb lesz a gép.
Szóval, szerintem akinek válaszoltam, az értette, aki pedig nem érti, ne szóljon bele, főleg, ha azt sem tudja, miről van szó, olyan készülék topikjába, amilyent még nem is látott. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
premete
üzenetére
Azért ismeretlenül biztatni fiatal és tapasztalatlan embereket, hogy egy hárompólusú csatlakozót váltsanak ki egy szétvágott kéteressel....

Mi van, ha a földet és a fázist csatlakoztatja a konnektorba töltőről? A föld az teljesen vak?
Nem beszélve a vágás után előálló törésveszélyről...
Egyszer, egy-két napra, "vészhelyzetben" , mikor a normál kábel beszerezhetetlen, hozzáértő embernek megoldás lehet, de ők erre maguktól is rá fognak jönni....
Olyan ez, mint ha azt mondanám Neked, hogy az emésztési zavaraidra nézz szét a nagymama régi használati utasításukat vesztett gyógyszerei között, a szívgyógyszerek csomagolása más szokott lenni....
A fészbuk meg nem is annyira tér el, a mi Fórumunktól már felhasználói bázisát tekintve, a nagymamik ritkák (még) itt, de a júzerek túlnyomó többsége nem éppen elektromos szakember....
Dell laptopot szétszedni egyébként könnyű, összerakni, működőket, rosszakból, az már inkább érdekes...
Persze ez még inkább a véleményeddel ellentétesen ható érv, hiszen amit a gyakorlott könnyűnek gondol, azt a gyakorlatlan leginkább elrontani szokta...
-
mghltm
addikt
nem minden tolto 3 tus foldelt: az e4300-am 90w-os hordozhato toltoje 2 tus es a vekony villasdugoja van, mig a 130w-os dokkolonak 3 tus foldelt nagy villasdugoja van

-
válasz
premete
üzenetére
Most csak gondolj bele, idejön olvasgatni egy fiatal srác, mert nincs a notebook töltőjéhez tápkábel. Elolvassa a hozzászólásodat, amiben azt írod, be kell vágni a magnókábel végét. Ő fogja, elkezdi bevágni, de megrázza az áram, mert a fali aljzatba dugva hagyta a másik végét... Extrém példa, de sajnos megeshet.
Nem árt az elővigyázatosság, főleg ha valaki hálózati kábelt hekkel. Ilyenkor fel kell hívni a figyelmet, hogy mindenki csak saját felelősségére végezze el a műveletet.Ahogy írtam, nem véletlenül van 3 tűsre tervezve a töltő, földelni kell, mert úgy biztonságos.
A hozzászólása véletlenül küldődött el háromszor, ezen ne akadj fenn. Bárkivel előfordulhat, ilyen esetben pedig szólhat a moderátoroknak, hogy töröljék.
A kókánymiskát pedig a megoldásra mondta ("kókánymiska megoldásokat"), nem a személyedre, tehát ebben a formában nem személyeskedett.Facebook chat stílust hol láttál?
tiborandras: Nem írtam, hogy minden töltő 3 tűs.
-
premete
veterán
Bocsánat, nem tudtam, hogy csak f@szbuk cset stílusban szabad össze-vissza írogatni olyan dolgokról amiről fogalma sincs az embereknek, aki pedig már több Dell laptopot szedett szét, mint amennyit a legtöbben láttak, az kussoljon, és hagyja, hogy kókánypistázzák és életveszélyezzenek egy félcenti gumi összekötő bevágásakor, olyanok, akik talán egy villanyégő cseréjéhez is az ELMÜ-t hívják.

Ráadásul beírják ugyanazt háromszor, utána meg szaladnak árulkodni.
-
premete
veterán
válasz
tragiQss
üzenetére
Gyáriban sincs mindben földelés, a készülékbe már csak ~19 volt kerül. Csak az a gyári, nem földelt kábel több ezer forint még az ebayen is, és 300 forintból megúszható. Amibe bele kell vágni, az egy kis összekötő gumi a 2 szigetelt csatlakozó között.
-
premete: Ne személyeskedj!
Egyébként valóban nem a legbiztonságosabb földelés nélkül használni a töltőt. Nem véletlenül van így megtervezve, ahogy. Csak körbe kell nézni az interneten és lehet találni 500-600Ft-ért olcsó "Mickey egér tápkábelt", ez nem pénz érte.
-
premete
veterán
válasz
somasz
üzenetére
Ahhoz sem kell 3-as, a magnó kábelt be kell vágni, és a két, egymás mellett lévőbe bedugni. Egyébként 3-ast is lehet kapni, de az sokkal drágább. Notebook hálózati tápkábel, földelt.
Nem kell 5A, nem a paksi 4-es blokkot akarod rákötni gondolom; a legnagyobb Dell táp, amivel találkoztam, a dokkolóké, az 130 wattos, azaz kb. fél amper (watt=volt x amper) -
somasz
addikt
válasz
premete
üzenetére
Ha már ilyen jól kisegítettél, nem tudod esetleg annak a kábelnek a nevét megmondani, ami a PA-3E 90W-os, lapos táphoz kell? 3 szög alakban, 2 kisebb, egy nagyobb kell bele.

Az angol csatlakozós végére 5A volt feltüntetve, amit találtam itthon az 2,5A-es.
Lehet-e belőle baj, ha azzal használnám? Hol találok 5 A-osat?
-
Ubul86
őstag
válasz
SzaboZE
üzenetére
értem,köszi,sajna addigra már elpasszolta,szóval várok a következő rendelés beérkezésig
, esetleg abban tudsz -e segíteni, hogy gap pad-et honnét tudom megnézni,hogy a d430 hűtőjéhez hány milis vastagságú való? Mert ok,hogy lemérem,de kicsit szétb***tam már a legutolsó eset után,mikor ajánlották,hogy próbáljam bekenni pasztával,és nézzem meg hogy zár e normálisan,ha nincs gap pad rajta 
-
somasz
addikt
Üdv!
Dell E4300-hoz keresek konnektortól a tápegységig tartó kábelt. Nem tudom, mi a hivatalos neve
Hol lehet ezt legolcsóbban beszerezni?
-
angol
tag
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, és ez:
ASUS N55SF SX384 i5-2430M 4GB 500GB GT555M 2GB
178e ?Köszi.
-
ATM_automata
őstag
válasz
thorex
üzenetére
Nekem is ezzel volt bajom (alábbi kérdeztem is ezzel kapcsolatban). Viszont!
Az általad leírt beállításokat megtaláltam és ki is próbáltam mielőtt írtam ide, viszont nekem az a tapasztalatom, hogy ez a beállítás nem tökéletes, illetve valami hülye módon csinálja meg a váltást.
Tapasztalatom:
Minden VGA kártyához külön icc színprofil van. Onnan tudom ezt, hogy kalibráltam a kijelzőt és a vele együtt ugye a rendszert is. Ha bekalibrálom az intel vga-t, akkor csinál hozzá egy icc profilt, azt nem lát a windows, ha átváltja a VGA-t. Gondoltam kitolok vele és bekalibrálom az ATI-t is. Ott is lett egy színprofil. A gond csak az, hogy amikor váltja a kártyákat, akkor a profilt nem tölti be újra a Win7...hopp..ha bemegyek a profil kezelésbe és rányomok a profil újbóli betöltésére, akkor láthatóan betölti a profit és megváltozik a kép is.Egyelőre nem jöttem még rá, hogy mi lenne a jó megoldás....
-
thorex
tag
Üdv!!!
A videókártya váltását megtaláltam
Pontosan leírom hogyan kell megtenni.
(Intel HD garphics 3000 és Ati 7650m kártyák között egy Dell Vostro 3550-es laptopban Win 7 64-bit verzióban, de szeritem máshol is működik, hol ati kártya van)
Elméletileg a két kártya úgy működik, hogy ha az alap kártya nem elég akkor bekapcsol a másik, (de nekem ez nem így történt
)
1. Előszöröis be kell hozni az Ati Catalyst Control Centert, és ha ott az "energiaellátás" menüpontban a "váltható grafikus rendszerek" menüpontra kapcsolunk akkor az adott programhoz hozzárendelhetjünk, hogy "nagy teljesítmény", és akkor a másik kártyát fogja használni (elméletileg, de nekem ez a módszer nem működött
)
2. Ha az előzőek szerint nem sikerül vagy működik (ahogy nekem sem), akkor a "váltható grafikai rendszerek és módszerek" menüpontra kell rámenni. Itt válasszuk ki a manuális állítást, és fogadjuk el. Ezután az 1. pontban említett menüpontra ha rámagyünk, akkor beállíthatjuk, hogy melyik kártyát szeretnénk használni.Remélem segítettem ezzel a rövid leírással másoknak, ha nekem már nem is voltak hajlandóak

Köszönöm az íditólöketet ktommy91-nek
-
SzaboZE
addikt
válasz
vilmaboy
üzenetére
Azt azért nem felejtsük el, hogy a nagyker fizet érte (elvileg) vámot és áfát is és vállalja rá a törvényes garanciát. Ráadásul amit ebayről rendelsz az utángyártott, ami lehet hogy most jó, de pár hónap múlva múlva kuka. Hiába kínában készül a dell is, azért más cellákat tesznek abba. Ettől függetlenül még mindig megérheti az az akku az árát, ha nem gyullad ki

-
vilmaboy
őstag
válasz
ATM_automata
üzenetére
így van. és az a bosszantó, h ideha a vostrohoz egy 8 cellás akksi kb 30rugó. ebayen pedi 25dollár póstával amerikából... és még jó is... szánalom
és sok hardvert vettem már onnan. biz isten, ha nem lenne rajta a postai pecsét, akkor 70%ban nem különbözne a hazai nagykerekétől.. lehet, hogy nekik is van ebay accountjuk???

-
ATM_automata
őstag
válasz
vilmaboy
üzenetére
Jaja
Mondjuk pont a minap kellett egy 0.25$-os valami ic szarság...na az pont nem volt, csak valahol egy másik siteon és onnan kellett megrendelni. Amúgy érdekes, hogy egyre inkább azt látom az ebayen, hogy bizonyos szempontból kezd kínai piac lenni. Vannak termékek, amiket rengetegen árulnak, kb ugyan annyiért, más termékek meg egyáltalán nem kaphatók. -
Ubul86
őstag
apró kérdés,most egy dell d430am van,fentebb írtam már hogy eléggé melegszik,viszont dual core proci,stb van benne...láttam hogy van dell d410 is,sima procival. Kérdés, hogy az mennyire éri meg,melegedés ügybne kérdezem. Az is subnoti ahogy néztem,megvannak -e annak is a hibái,értem a túlzott melegedésre pl? Csak mert a d430ast kikell majd cseréltetnem,és gondolkodtam azon,hogy ha nem dual core a proci,akkor mennyire melegszik
-
vilmaboy
őstag
válasz
ATM_automata
üzenetére
ami ebay-en nincs, azt nem gyártották még le

-
ATM_automata
őstag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Igen, azt láttam, hogy nincs dokkoló aljzata. Jellemzően pl. az asus gépeknek sincs és azokhoz is van "gyári" usb dokkoló, ami valszeg valami máshol gyártatott univerzális cucc. Gondoltam, hátha a Dellnek is van ilyen, de ahogy nézem nem igazán...láttam egy usb 3.0-ás targus univerzális dokkolót, de kapni sehol nem lehet...vagy legalábbis én nem láttam.
-
SzaboZE
addikt
válasz
ATM_automata
üzenetére
A vostro/inspiron széria nem dokkolható. Léteznek univerzális USB-s "dokkolók", nem tudom mekkora sikerrel hasznosíthatóak.
-
válasz
ATM_automata
üzenetére
Az nem semmi, akkor nekem is vásárolnom kell egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Arc Raiders
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- weiss: Autó költségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - Ryzen5 I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - Ryzen7 I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Veszprémből mi lehet a leggyorsabb ha gariztatni akarom a gépet?

)
)

Pontosan leírom hogyan kell megtenni.
)