Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- Soundcore Liberty 4 Pro - basszus!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kkdesign
senior tag
értem, hát feltenném én azt, csak az a baj, h 32 bites nekem 64es kéne az meg nincs... vagy vmilyen módon felmegy a 32es is ?
-
kkdesign
senior tag
mármint biosnál mit ? azt amikor elkezdett kikapcsolni cseréltem, dell honlapon lévőre azonnal. de avval is csinálja...
-
kkdesign
senior tag
dupla lett elnézést
-
kkdesign
senior tag
igen megy a megszokottnál vált nagyobbra teljesen okés benne... kívülről legalábbis ha jobban megy magasabb hőfok ugye, érezhetően melegebbet is fúj, szal paraszti ész elvén megy is a gép... chipset drivereket most cseréltem, ami fennvt dell honlapon, elvileg ujabb volt fenn a gépen.... de nemtom hogy... na majd megnézem így...
-
kkdesign
senior tag
akkor valószínüleg északi híd a baja? azzal mit kezdenek vagy mit tudnak kezdeni ?
-
Dell XPS
veterán
-
kkdesign
senior tag
nekem ezt írja az lefotóztam én is. ohh nem tölti fel ide mindenesetre akkor leírom : cpu other other video other other nekem így írja sorba, fentről lefele a hők : 73, 59, 55 , 66, 75, 75
-
ToMmY_hun
senior tag
-
kkdesign
senior tag
nem, végigfutott minden teljesen helyesen elvileg... ki nem kapcsolt...
-
kkdesign
senior tag
Előjött a hiba leteszteltem minden zöld lett other termal 75 fokos, meg néha a ram tesztnél kiirta vmelyik processzornál h idle idle az nemtom mit jelent, de passed lett a ram teszt is... vki mondta h északi híd túlmelegedés, arra esetleg valami hsz, az lehetséges? vagy nemtom már mi ez. Esetleg vírus? és újratelepítés kellene csutkó formázással ?
-
kkdesign
senior tag
válasz
ToMmY_hun
üzenetére
köszönöm a segítséged, lefuttattam a Dell diagnosztikát, de 1x lefutott normál módon, a viszonylag rövid teszten, aztán írta utána h van kiterjesztett memóriateszt, rányomtam, az kb 2 órába került hddt is vizsgátlta mellé, de minden pipa volt ... most azt próbálom, h ha előjön a hiba akkor utána rögtön tesztelem. hőmérsékleteket mikor mutatja ott , ott minden okés vt viszont 3at a 3 legalsót nem nevezi meg csak h valami... és ott 80-81 fok... az mi lehet ? akkor viszont tulmelegedhet, de nemtudom mit jelöl az ...
-
Ákinard
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyire normális, hogy egy 2 hetes N5110 akksija 8,7%-os elhasználódásról ad jelentést?
Már 2 napos korában is 6,7%-ot írt, de akkor épp töltődött és 93%-on volt, naivan azt hittem, hogy az elhasználódás a 100%-ból hiányzó rész.
De az Everest és most egy driverkereső program jelentésében is ez van.
Nem sok az egy kicsit?Soha nem volt még teljesen kimerítve, akkuról egészségesen volt használva 2-3 naponta egy keveset.
-
premete
veterán
válasz
norrberth
üzenetére
Bootidő ugyanaz, vagy 1-2 mp.-cel több, gép árnyalattal lassúbb, ramot nem tudom, mert az egyetlen gadget, ami nálam fenn volt, az Aida nem kompatibilis a w8-cal (egyik gadget sem) windows 7-nél mindig ~6500 MB szabad ramot írt, tehát nem különösebben érdekelne, ha akár 1 gigabájttal többet enne is.. Kezelése viszont macerás érintőképernyő nélkül, és a metroui felületen vannak programok, amik nem 100%-osak, például a böngésző nem nyit meg beágyazott videókat, átküld a desktopra. Amúgy tetszett a csempés cucc, de szerintem lenne még mit csiszolni rajta
-
norrberth
addikt
Végül megoldottam a telepről való ciripelést! a proci volt az.. és itt a megoldás!
lejjebb vettem a maximális processzorteljesítményt, így a venti nagy nagy ritkán kapcsol be böngészés közbe, i7-es, szóval a netezés/outlook/office/stb. elvileg el kell hogy fusson gond nélkül még 30% körüli processzor teljesítménnyel is, és hőmérséklete is 3 fokkal csökkent!

-
kkdesign
senior tag
remélem én is mert idegesítő, és károsítja is sztem a gépet az erőszakos leállás... :/
-
ToMmY_hun
senior tag
-
kkdesign
senior tag
értem, köszönöm szépen, megnézem akkor reggel, és írok, hogy mi lett az eredmény. mert valszeg én nem sok mindent tudok levenni belőle...
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
kkdesign
üzenetére
Én még mindig a RAM hibára gyanakszok, amin a reinstall nem segít. Előfordulhat, hogy egy hónapig nagy szerencséd volt és nem is használta a gép a hibás memóriaterületet, így a gép mondhatni tünetmentes volt. (Mivel 8GB van a gépedben, ez nem is olyan elképzelhetetlen) Nem akarok egyelőre írni többet, majd a teszt megmondja mi a helyzet.

-
kkdesign
senior tag
rendben reggel ezzel fogok indítani, vagy ha nem ír ki rosszat akkor a hiba után. Most késő este vhogy nem sok kedvem van hozzá

egy kérdés, ha túlmelegedne azt is kiírná ? bár az vhogy abszurd... még akk is ha cserélték a hűtőrendszert és azóta ment 1 hónapot a hiba nélkül... -
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Mármint ha azt is házilag cserélem.
mp
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
kkdesign
üzenetére
A Diagnostic progit nem kell letöltened. Boot közben, amikor meglátod a Dell logót nyomj F12-t és válaszd ki a Diagnostic opciót. Futtasd le az extended tesztet, az leteszteleni a teljes memóriát, igaz eltarthat egy fél óráig is, viszont kiderül hogyha hibás a memória.
Ha zárlatos lenne a töltő akkor nem indulna újra amíg nem mozdítasz rajta. Azért próbáld meg csak akksiról indítani és használni a gépet, de kétlem hogy ez lenne a probléma.
-
kkdesign
senior tag
Dell diagnosticot megnéztem most rögtön, de nem 64 bits és ugrál nekem h nem okés a dolog. h 64es kell neki azt meg nem látok sehol :/ ... memória tesztet hogyan tudok ? közben máshol ahol feltettem ez a válasz jött:
" Ez nekem valami kontakthibának tűnik.Tápod kábele nincs megtörve?vagy próbáld csak akksiról.ha nem produkálja akkor a táp a hunyó.ha akkor is ,akkor lövésem sincs.ez nem kék halál,tehát nem lehet rendszerhiba,csak valami érintkezési.
(Szerintem)"
majd még 1 ő írta ezt is :
Ha zárlatos a tápod,akkor az akssit is rövidre zárja.A puding próbája az evés.Használd akksiról,csak töltéshez dugd be a tápot,és csak kikapcsolva töltsd.ha így nem produkálja,akkor ez a gond.ha így is ,akkor szerviz. -
kkdesign
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
hát ami tfigyelek, hdd max 45, proci magjai NAGYON max 68 vga is kb annyi... a max.. és venti sem pörög maxon.. ergo nem melegedhet túl... ( paraszti ésszel gondolkodva)
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok Lenne egy gondom Dell N5110el, feltettem már gyakorin is de itt azt hiszem több értelmes választ kaphatok erre. a Kérdésem:
Mi miatt állhat le agresszíven egy laptop?ha nem proci melegedik túl és látszólag a videokártya sem ( everest szerint ) a gép egy dell inspiron n5110 core i7 vga->nvidia 525m 8gb ram, 500 gb hdd hintachi vagy mi asszem.
csak úgy lelövi magát és újraindul 2 másodpercre rá...
általános dolgokra használom + photoshop ami megterhelheti, de nem csak a közbe száll el... bővebben annyit tudok mondani h semmi előjel nélkül egyszer csak minden elsötétül és leáll. 1 hónapja vt ugyan evvel szervízben, hűtést cseréltek most megint ez a hiba áll fenn. akkor sem melegedett túl látszólag és most sincs erre utaló jel.... -
mobilbazar01
csendes tag
Köszönöm a válaszokat

Megpróbálom, hátha. -
ToMmY_hun
senior tag
válasz
mobilbazar01
üzenetére
Ha házhoz hívod a szervízest, akkor nem fog garanciapapírt kérni. Simán a Service Tag alapján beazonosítják a gépet és ha aszerint garanciás, akkor megjavítják. Nálam már kettő szervízes is járt és egyik sem kérte a papírt, csak én erősködtem hogy töltsék ki.
A szétszedésre nem tudok mit mondani, egy próbált mindenképpen megér a garanciáztatás és természetesen ne kösd az orrukra, hogy volt már szétszedve a gép.
-
fkenny
senior tag
válasz
mobilbazar01
üzenetére
Service tag alapján megy a gariztatás, nem kell semmi papír. ha jót akarsz magadnak a Humansoft-al javíttatod a gépet.
-
mobilbazar01
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy mint kiderült márciusig van gari a gépemre, de nincs meg a gar papírjai.
Így tudom garanciáztatni?
Hogy igazolom, hogy lopott-e vagy sem? Meg ez házilag is szét lett szedve (pl én is szétszedtem) aminek vannak kisebb nyomai is amit egyből észre vesznek és ha jól tudom ez gari vesztéssel jár.
Amúgy ha mindezek ellenére azt mondjátok, hogy gariztatható akkor ezt megcsinálnák nekem garba, hogy lényegében tönkre tettem a biost még akkor is ha nem én tehetek róla hisz azt csináltam ami a Dell oldalán is le van írva!?
-
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nem jár garanciavesztéssel, visszaállítani sem kell, csak az általad betett cuccokra nem vonatkozik a garancia, leszámítva azt az esetet, ha bizonyíthatóan az általad beletett cuccok okozták a meghibásodást.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
ToMmY_hun
üzenetére
Megtörtént a palmrest rész és a billentyűzet csere. Sűrű elnézést kértek és mondták hogy megteszik a kellő lépéseket a kollégával kapcsolatban. Nem tudom mire gondoltak, de biztosan nem fogják megdicsérni ezért.

Összeségében elégedett vagyok a CHS-sel, de a malőr nélkül kicsit egyszerűbb lett volna a dolog. Szerencsére a hozzáállásuk teljesen vevőközpontú volt. Szó nélkül cserélték az összekarcolt alkatrészeket és többször is elnézést kértek.
A probéma az volt, hogy - mivel nagyon távol lakok Budapesttől - kiadták egy alvállalkozónak a noti javítását akinek a tudása hagyott némi kívánnivalót maga után, de mint írtam javították a hibát egy héten belül, szóval egy szavam se lehet.
-
molnarpeter
nagyúr
A HDD caddy berakása DVD drive helyére garivesztéssel jár? (E5430) A RAM bővítésre is vonatkozik, hogy vissza kell állítani, ha gariztatni kell?
mp
-
Dell XPS
veterán
válasz
Zotykoresz
üzenetére
Szia,
Van támogatása, E1405/ E1505 /E1705 ezekben a "régiekben" használható. Frissebb BIOS-t már ne várjál.....
-
geepee
csendes tag
Kérdésem az lenne,hogy van 1 garis Dell notebookom,kiakarom cserélni a vinyót ssd-re...garancia vesztéssel jár-e?
-
Zotykoresz
tag
Sziasztok.
Van a tulajdonomban egy Dell Inspiron 6400/E1505.
SSD-t szeretnék belepakolni, de nem találok a bios-ban AHCI módra utaló menüpontot.
Létezik hogy nincs támogatása? Guglival keresgélve külföldi oldalakon olvastam hogy van benne támogatás máshol meg azt írják hogy nincs és nem is lesz mert régi típus.
Tapasztalata van valakinek? -
norrberth
addikt
válasz
premete
üzenetére
Én ezt olvastam róla.. Tény, hogy lehet optimalizálni a Windows 7 rendszert és kiadni Windows 8 néven némi változtatással..de mivel a Windows 8 rendszerbe eleve több folyamat fut, több ramot eszik ezért egyszerűen kizárt hogy tényleg gyorsabb legyen mint a 7. A hetesbe sőt az XP-be is van hibernálás, ergo mindent futó folyamatot ment és minimális energiahasználással takaréklángra tehető a gép..ez kb ugyanaz az effektus de mint mondottam ennek sok más hátránya van és mindenképp a játékok és a teljesítmény rovására megy a dolog. Rettentően erős gép kell majd, hogy ezek a nonstop animációk ne igényeljenek akkora terhelést mint azt sokan hiszik. Az autóba is lehet tenni turbó motort csak aztán ne csodálkozzon az ember ha 20 méterrel később füstölni kezd.
-
FehérHolló
veterán
válasz
premete
üzenetére
15"-os laptopjaim vannak 7 éve. Heti 4-5 alkalommal hordozom oda-vissza az épp aktuális masinát, ebből egyik egy 2x3 órás vonatút. Egyetlen bajom, hogy nehéz, a használattal nincs gond. Étteremben is elfér az asztalon, vonaton is az ölemben. Repülő valóban necces, buszon meg amúgy is hányingert kapok, ha nem nézem a tájat.
Mondjuk annyi biztos, hogy ezt a strapát egy consumer, illetve multimédiás noti nem bírná.Ja, természetesen munkához kell a 15" (és nagyon nagy felbontás), nem a vicc kedvéért van ilyenem.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
premete
üzenetére
Azért ez így nem teljesen fedi a valóságot. Én szoktam használni a laptopot távolsági buszokon, ha nem ül melletted senki akkor a 17-es is simán kinyitható és viszonylag kényelmesen használható is. Amikor ülnek melletted akkor meg úgysem fogod kinyitni a laptopot és nekiállni tanulni vagy filmet nézni, mert a melletted ülő szinte végig bámulni fogja és az nagyon zavaró szerintem.
Aki meg csak azért vesz laptopot mert valaki azt ajánlja neki, annak bizony úgy kell.
-
premete
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ott sem lehet fogdosni, viszont a leírást ott is el kell olvasni, ott a méret, és hogy van rajta vízszintes és függőleges, négybetűs lyuk is. Mondjuk a szakítás egy égő csikkel megoldható, ha megunja valaki.
Komolyra fordítva a szót, nekem az jön le az esetekből, hogy sokan el sem olvassák, hogy mit, és milyen célra akarnak venni; sokan azt hiszik, hogy a notebook egy hordozható asztali, amiben minden cserélhető, és játékra ugyanúgy alkalmas.
Az esetek 90%-ában nem is akarják hordozni, csak azért veszik, mert a szomszéd Pistikének is van. A 15"-osok és nagyobbak eleve nem nagyon használhatóak rendeltetésszerűen, mert sem buszon, sem vonaton, sem repülőn, sem a kompakt autóban, de a legtöbb vendéglátóipari egységben sincs annyi hely, hogy ki lehetne nyitni.
Arról nem is beszélve, hogy alapból azokat a notebookokat, amelyek a madarasteszkóban és hasonló helyeken ki vannak téve, 100K alatti áron, meg se szabadna venni, a drágábbakat is csak fenntartásokkal, de ott mindegy, hogy a számtech eladót, vagy a péket kérdezi az ember a paraméterekről.
-
kokszy18
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dell N7110 notebookom.
Dupla Vga-s, de sajnos az Nvidia kártáyt sehogy sem tudom működésre bírni. A gép nem is látja sehol. A drivert nem tudom feltenni, mert nem talál megfelelő eszközt. A gépen Win 7 ultimate van 64bit-es. Remélem valaki tud segíteni, mert már nagyon idegesítő. Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fogyjunk le!
- Assetto Corsa EVO
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Asus Zenbook S 16 OLED UM5606WA, Ryzen AI 9 HX 370, 32GB DDR5, 2TB - Garancia 2027.08.01 magyar bill
- VivoBook S513EA 15.6" FHD OLED i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- ASUS TUF F16 FX607 - 16"WUXGA 144Hz - Core 5 210H - 16GB - 512GB -Win11 - RTX 3050 - 1,5 év garancia
- Gigabyte AERO X16 1WH 16" QHD+ IPS Ryzen AI 7 350 RTX 5070 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- Acer Nitro V 16 AI Gaming Laptop! Ryzen 260 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BBK2/64 RAM
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 3 5400U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GAMING PC! ULTRA 5 225 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 550W Gold 80 Plus!
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 3080 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
- GAMER PC! i5-14500T / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 650w Gold!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Elkezd reszketni a keze és megint összekarcolja