- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
elodman
aktív tag
-
soldi3r
veterán
válasz
bambano #5639 üzenetére
Nektek (hozzaertoknek) valoszinuleg egyszerubb kigubancolni a rendszert.
Egyelore nem tettem fel semmit, az itthoni routerben van tuzfal, de kellene egy szoftveres is, gyakran hasznalok publikus halozatkokat.
Sajnos nem ismerek linux hasznalot, aki segiteni tudna ezugyben, ezert kuzdok vele magam. -
-
-
-
gyulank
addikt
válasz
bambano #5332 üzenetére
De akkor ez ugyanaz, mint nekem Windows8 alatt... Alapból kiírja, hogy 2,5GHz átlagban kiír 2500MHz-et, de időnként lemegy 1200-ig is. A Debian pedig gondolom, kisebb rendszerigényű. Kérdés, hogy mivel akarja használni a rendszert, mi az a nagy processzorzabáló ami fut, és mégsem megy fel tőle az órajel?
-
-
-
szokolzs
csendes tag
válasz
bambano #5285 üzenetére
Még egy kérdés.
A gépben van ugye 2 darab gigabites nextreme hálókártya, viszont a switch (HP 2524) csak 100-as.
Azt meg lehet csinálni, hogy mindkettő kártyát összekötöm switch-csel, és a Debianban valahogy "egynek" látszanak? Vagy ez hülyeség? Ha összeadódna, 200 megabit is jobb mint 100 -
gyulank
addikt
-
-
Jim-Y
veterán
válasz
bambano #5250 üzenetére
Akkor lehet, hogy emiatt nem megy a fájl másolósdi? Jó tudom, hülyeségeket kérdezek, mert ezt honnan lehetne tudni
A sima ssh_config fájl viszont jó. És az ssh-val nincs is baj. Illetve mással sincs, max még az svn-el szokott gondom lenni. Az SD kártya állapotát nem lehet ellenőrizni? -
-
kovaax
őstag
válasz
bambano #5153 üzenetére
Használjátok az újat: http://deb-multimedia.org/
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #5022 üzenetére
Ez oké, a gond az, hogy az alapból beállított téma miatt az ablak címsora kétszer olyan vastag, mint magának a böngészőnek a sorai.
Most keresem hol lehetne témát, vagy betűtípust választani, de ez a Gonme3 valami borzalom. A Gnome2 menüinek felépítése is logikailag borzasztó volt, de ez csak rosszabb lett...tlac: megvan, megtaláltam benne. Régebben is használtam a lockdownt, csak nem találtam meg eddig a dconfban.
Most még azt keresem, hol lehet beállítani, hogy mit csináljon a főkapcsoló megnyomásakor. Eddig frankón a leállítás indult el, de a 7-el átváltott sleep módra és az energiagazdálkodási beállításokban semmi értelmes beállítás nem érhető el.
-
-
-
-
kovaax
őstag
válasz
bambano #4841 üzenetére
Böngésztem már korábban a bugok listáját, és nem találtam olyat, ami engem is érintene. Szóval akár fel is rakhatnám, de meg szoktam várni hogy kijöjjön. Van olyan ismerősöm, aki mindig testinget használ, és neki sincs különösebb baja vele (évek óta). Szerintem ez ilyen megszokás, vagy mi.
-
Jim-Y
veterán
válasz
bambano #4826 üzenetére
Közben egy hét kimaradt amikor nem tudtam vele foglalkozni, végül ez a turial segített a megoldásban, [link]. Szerintem az jelentette a megoldást, hogy a dav_svn.conf fájlban kikommenteltem 1-2 sort, ezt a korábbi tutorialok nem említették. Most már sikerült elérni a repot a PC-ről is, sőt checkputolni, és commitolni is sikerült, kis szépséghibája a dolognak, hogy csak egy usert sikerül hozzáadnom a dav_svn.passwd fájlnak, ha többet adok hozzá, akkor is mindig csak az utolsó kerül bele, csak azzal tudok commitolni
-
tlac
nagyúr
válasz
bambano #4830 üzenetére
voip topikban van pár ember, de nem tudom, hogy mennyire komolyan ismerik
-
Jim-Y
veterán
válasz
bambano #4822 üzenetére
Úgy van, hogy egy routerre van kötve a PI(debian, szerver), illetve a PC(win, kliens). a szerveren csinálom az svn-t, majd a PC-n tortoise svn-el próbáltam checkoutolni.
Tortoise SVN progival meg úgy próbáltam, hogy a pc-n létrehoztam egy mappát, rajta jobb klikk, majd svn checkout, a felugró ablakban pedig beírtam, hogy https://myserver/svn/projekt
Erre jött a hibaüzenet, hogy nem elérhető a megadott svn repo.Majd este újra nekifutok, akkor már importolok is valamit a repoba, és úgy próbálom meg kívülről elérni. Szerintem valamit csak simán túlbonyolítok
Egyébként igen, rootként hoztam létre, de utána beállítottam a jogosultságokat
sudo chown -R www-data:www-data /var/local/svn-repos/* -al ha jól emlékszem.. -
rt06
veterán
válasz
bambano #4799 üzenetére
sajnos a xen script nem csinalja meg, ehelyett eldobja magat, mondvan nem letezik a bridge
az altalad irt modszert ki fogom probalni, viszont meglehet, hogy par honapig nem lesz visszajelzes felole (remelhetoleg legalabbis nem verik szet ugy a gepet, hogy ujra kelljen inditani, bar perpill epp lemez problemakkal kuzdenek)egyebkent egy squeezy debian-rol es 4-es xen-rol van szo
-
rt06
veterán
válasz
bambano #4797 üzenetére
eppen ezaz, hogy mint fentebb is irtam, ures brige-et szeretnek csinalni, majd a xen belepakolja, amit szeretne
ezt kezzel meg is tudom tenni a brctl addbr br1, illetve egy ifconfig br1 192.168.0.1 netmask 255.255.255.0 paranccsal, de ez nem tortenik meg boot idoben automatikusan, igy nem minden domU tud elindulni (ket kulon halozaton vannak a virtualis gepek, a masodikhoz kellene egy bridge, amibe majd csak kesobb letrejovo virtualis interface-ek kerulnek)a helyszinen feltornazas nem igazan fog menni, a gep az orszag masik vegen van (szerencsere, ha leesne a netrol, ilo virtualis konzolon keresztul vissza tudom rugdosni), de a fenti brctl-es megoldas mukodik, csak automatizalni szeretnem (es eros a gyanum, hogy nem a legszebb megoldas beirni pl bootmisc.sh-ba)
-
karamblo
tag
válasz
bambano #4712 üzenetére
karamblo@debian:~$ sudo dpkg -i skype-debian 4.1.0.20-1 i.386.deb
[sudo] password for karamblo:
dpkg: error processing skype-debian (--install):
az archívum nem elérhető: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
dpkg: error processing 4.1.0.20-1 (--install):
dpkg: error processing i.386.deb (--install):
Hibák történtek a feldolgozáskor:
skype-debian
4.1.0.20-1
i.386.deb
karamblo@debian:~$ -
MacCaine
őstag
válasz
bambano #4673 üzenetére
Digikábeles net, router, semmi extra tűzfalszabály.
2-3 napig tökéletesen működik, aztán egyszercsak timeout az említett oldalakra. Ha közben másik gépen, ugyanazon a routeren / hálózaton megnézem, ott szintén tökéletesen működik. Jah, pingelni tudom az oldalakat, csak a TCP / IP forgalom nem megy. Gondoltam arra is, hogy a DNS valami miatt meghülyült, de az IP címet beírva a böngészőbe sem megy.
-
karamblo
tag
válasz
bambano #4669 üzenetére
Köszönöm, akkor holnap próba-cseresznye. Ha esetleg nem jönne össze, akkor még a héten vezetékes netre megyek, és onnan telepitek. Onnan be tudom állitani a későbbi wifit,vagy ezek után onnan is reménytelen? Tudniillik már minden létező wifi-programot ráraktam.. Vagy ? A vodás usb-t is látja, de ha rá akarok csatlakozni, megszakitja a kapcsolatot.
-
karamblo
tag
válasz
bambano #4665 üzenetére
Hát ez az, ettől mászok a falra....Már az sem fér bele a kicsi agyamba, hogyha telepitéskor azonnal megtalálja a routert, és az összes közeli wifi-kapcsolatot, ugrik a netre, letölt, telepit...
Akkor utána miért töksüket? Azt irta ki a wifire, hogy "felügyeletlen"... Szóval komolyan mondom, még egyszer megpróbálom, aztán eret vágok magamon.Féléve kinlódom ezzel , nem igaz, hogy nem tudom megoldani.Csak kissé frusztrált vagyok....
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #4646 üzenetére
Tudom, W530-ad van, nekem viszont T500, és a benne lévő 3650 már nem mai darab .)
Itt egy tapasztalat Wheezyvel: [link] (a cím ne tévesszen meg), bár ott W500-on próbálta a srác (a GPU végülis ugyanaz) és nem járt sok sikerrel, naés a konklúzióját levonva nem valami kitartó.
-
vadcoca
tag
válasz
bambano #4641 üzenetére
Persze, egyről beszélünk. (max. én a /var/log/apt/history.log-ból indulnék ki, akkor nem kell diff-ezgetni, és utólagos meggondolás esetén is müxik, mikor elmaradt az előzetes get-selections, de ez végleg részletkérdés)
Arra gondoltam, hogy rengeteg csomagról van szó, és feltételeztem, hogy kézzel távolítja el. Akkor tuti hogy valami(ke)t ki fog hagyni és máris nem "teljes" az eltávolítás. Nem beszélve az így elvesztegetett időről, melynek ily módon való elvesztegetését nem élvezném.Mondjuk így kipróbálásra érdemes egy task-kde-desktop-ot feltenni és akkor csak azt kell leszedni, és visz magával mindent, ez elronthatatlan.
Viszont időben biztos, hogy a mentésből visszaállítással jár jobban. -
tlac
nagyúr
válasz
bambano #4636 üzenetére
na adtam még egy sokadig esélyt újrakezdve mindent
gépből kihúztam a hálókábelt, telefont újraindítottam wifit kikapcsolva és adatkapcsolatot bekapcsolvaés csak a dhclient usb0 parancsot adtam ki és működik
köszönöm!már csak azt nem értem, hogy a gnome-os network manager applet miért nem látja
-
tlac
nagyúr
válasz
bambano #4636 üzenetére
szerintem a modulok automatikusan betöltődtek helyesen
root@debian:~# lsmod | grep rndis
rndis_host 5475 0
cdc_ether 3377 1 rndis_host
usbnet 11795 2 rndis_host,cdc_ether
usbcore 123271 8 rndis_host,cdc_ether,usbnet,usb_storage,usbhid,uhci_hcd,ehci_hcdpróbálkoztam ezekkel is
ifconfig usb0 up (erre szükség van? ifconfig látja az usb0-t anélkül, hogy bármit is csinálnék)
dhclient usb0de ez csak abban az esetben működött, ha a routeremből wifin nyert internetet osztottam meg usb-n, a mobilnetre nem működött
-
-
-
-
Jester01
veterán
válasz
bambano #4542 üzenetére
Jóformán a legeslegelső dolog amit linuxon megtanultam az a kernel fordítás volt és mindig saját kernelt használok. Így tuti az van benne ami nekem kell, és nem az amit a disztrókészítők jónak gondoltak. Ha pedig a saját kernel már adott, akkor az initramfs már csak plusz bonyolítás lenne ... nekem.
Aki nem fordít kernelt az valószínűleg nem fut bele az initramfs gondokba egyébként sem. Vegyük észre, sch_a kolléga is úgy kezdte, hogy "Kernelfordítással foglalatoskodnék".
-
sch_a
addikt
válasz
bambano #4540 üzenetére
és akkor ha lefordult a kernel, csak kiadom hogy update-grub? honnan tudja hogy akarok-e initrd image-t használni? vagy abból a mappából adjam ki a parancsot, ahol az image van?
(#4541) Jester01
SCSI-ról kell bootolni, ezért kell, persze bele lehetne fordítani a támogatást a kernelbe, de nem szórakozásból csinálom, ilyen a zh feladat. De pl. ha jól tudom LVM-ről nem is lehet máshogy bootolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- PlayStation 5
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest