- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- Bemutatta első csiptetős fülhallgatóját a Xiaomi
- Még mindig bővül a Realme 16-os széria, most épp 8000 mAh-s aksival érkezett egy
- Záporoznak a Galaxy S27 Pro pletykái, csak legyen belőlük telefon
- Négyfelé kanyarodhat az iPhone 19 kijelzője
- Saját fejlesztésű chipet kaptak az Anker Soundcore Liberty 5 Pro fülhallgatói
- Négyfelé kanyarodhat az iPhone 19 kijelzője
- Feltalálta a Google a keresőmotort
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Még mindig bővül a Realme 16-os széria, most épp 8000 mAh-s aksival érkezett egy
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Záporoznak a Galaxy S27 Pro pletykái, csak legyen belőlük telefon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 17 - alap
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
Sziasztok. Szeretném feltenni a Jessie-t egyik gépemre. Olyan lemezképet szeretnék letölteni, amin már rajta van a firmware. , hogy telepítés alatt rögtön csatlakozhassak wifi-re. A debian-org.-on van egy tonna, de nem tudok jól angolul, és nem tudom, melyiket töltsem le. Tudna valaki segíteni ?
-
karamblo
tag
Megoldódott, kösz.
-
Apollyon
Korrektor
-
sirdond
őstag
-
stopperos
senior tag
-
bambano
titán
ha a böngészőben nem reagál, akkor ez ismert króm bug.
-
Archttila
veterán
-
karamblo
tag
-
Penty
aktív tag
Megnyitod a képet a Képmegjelenítővel, majd ott jobb gomb és kiválasztod, hogy "Beállítás asztalháttérként".
-
bambano
titán
-
Jim-Y
veterán
karamblo@debian:~$ sudo dpkg -i skype-debian 4.1.0.20-1 i.386.deb
[sudo] password for karamblo:
dpkg: error processing skype-debian (--install):
az archívum nem elérhető: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
dpkg: error processing 4.1.0.20-1 (--install):
dpkg: error processing i.386.deb (--install):
Hibák történtek a feldolgozáskor:
skype-debian
4.1.0.20-1
i.386.deb
karamblo@debian:~$az első hsz-edben még egyben van a filenév skype-debian_4.1.0.20-1_i386.deb amit bemásoltál ott már vannak spacek közötte, nem lehet, hogy ez a baj?
-
bambano
titán
karamblo@debian:~$ sudo dpkg -i skype-debian 4.1.0.20-1 i.386.deb
[sudo] password for karamblo:
dpkg: error processing skype-debian (--install):
dpkg: error processing 4.1.0.20-1 (--install):
dpkg: error processing i.386.deb (--install):
Hibák történtek a feldolgozáskor:
skype-debian
4.1.0.20-1
i.386.deb
karamblo@debian:~$mert valami agyhalott szóközt rakott a csomag nevébe.
vagy nevezd át, vagy tedd ' ' aposztrófok közé. -
bambano
titán
-
bambano
titán
skype-debian_4.1.0.20-1_i386.deb letöltöttem, gdebi-vel telepítéskor eltűnik, a telepítés nem fut le. Függőségek kielégítve.
A csomag jó, debian 7, wheezyhez. Próbaképpen egy régebbi, ubuntu lucidra valót is megpróbáltam telepíteni, egérklikk után azonnal eltűnik minden.MI lehet a gond?
hány bites a debianod?
-
Youri
veterán
-
MacCaine
őstag
Szép kis bug.

Mondjuk az én gépem is csinál furcsaságokat. A netes / nem megy a google.hu-n kívül pl. 2 monitoros üzemmódban eltűnik az egér az elsődleges képernyőről. Túrtam a netet, a megoldása a problémának: indítsd újra...
Hihetetlen... Lassan elgondolkozom megint egy disztróváltáson. -
MacCaine
őstag
Na most lettem zombie....Természetesen nem sikerült üzembe helyezni wifin keresztül a Wheezyt, de mikor minden reményt feladva rádugtam a vodafone-os usb sticket, volt net!!!! DE: azt irja ki közben, hogy a hálózati kapcsolat BONTVA!!!!!
Vagyis megy a mobilnet, de közben bontott kapcsolat van.. Ezek után rágyújtottam, egy hónap után, ittam kétszer féldeci Ballantines-t, és teljesen hülyén bámulok magam elé.
Helyzet van, amt nem értek. Valaki?

A vezetékesre meg a wifire is kiírhatja, hogy bontva, mert egyiken keresztül sem kapcsolódsz. A mobilnet meg működik közben, tehát van net.
Jééé, nem csak én vagyok fenn hajnali háromkor.

-
bambano
titán
Na most lettem zombie....Természetesen nem sikerült üzembe helyezni wifin keresztül a Wheezyt, de mikor minden reményt feladva rádugtam a vodafone-os usb sticket, volt net!!!! DE: azt irja ki közben, hogy a hálózati kapcsolat BONTVA!!!!!
Vagyis megy a mobilnet, de közben bontott kapcsolat van.. Ezek után rágyújtottam, egy hónap után, ittam kétszer féldeci Ballantines-t, és teljesen hülyén bámulok magam elé.
Helyzet van, amt nem értek. Valaki?

nekem is ezt csinálja... rádugom a mobilt, megtalálja a mobilban, hogy milyen hálózatra kapcsolódott, de a mobilnetet külön klikkel kell indítani. ha fut a network manager, akkor a hozzá tartozó ikonra klikkelve el lehet indítani.
-
vadcoca
tag
Igen, azt tettem fel..
de még nem merek nekiindulni újból...Egyszerűen készen vagyok, nem értem az egészet. Mi a bánatos faxért nem lehet megoldani ezt a rohadt wifi-t a telepitőn? sokan panaszkodnak rá, nem én vagyok egyedül. és nem mindenki poweruser, hogy nevetve megoldja.ráadásul a logika teljes hiánya az, ami bosszant.Ha egyszer telepitéskor felismeri és telepiít, akkor utána, amikor fent van minden, és ujrainditok, miért vakul meg teljesen??? Képtelen vagyok felfogni.
Na mindegy, bocs.. Nagyon köszönöm egyébként, cocám, nélküled még idáig se jutottam volna el.

Ha mindez fent van, akkor nem kell újrakezdeni.
Megnéztem, és jelen állapotában a wheezy a kapcsolatok szerkesztésénél/hozzáadásánál nem kér be jelszót, hanem dob egy "Insufficient Privileges" üzenetet.

Ha még bírod a gyűrődést
, akkor nyomj egy alt-f2-t és írd be hogy
gksu nm-connection-editor
Itt már tudsz kapcsolatokat szerkeszteni, hozzáadni.Már ha a vas/firmware ok. Ezt pl onnan is tudhatod, ha a tálcán levő network manager ikonra bal gombot nyomsz, akkor az elérhető (és nem rejtett ssid-jű) hálózatokat látnod kell.
Pedig, ha egyszer ráérzel a logikájára, akkor majd attól kapsz agyérgörcsöt, ha valami olyasmit tételez fel, csinál "helyetted", ami szerinte neked jó. Ahelyett hogy azt és csak azt csinálná amit mondtál neki.

-
bambano
titán
Igen, azt tettem fel..
de még nem merek nekiindulni újból...Egyszerűen készen vagyok, nem értem az egészet. Mi a bánatos faxért nem lehet megoldani ezt a rohadt wifi-t a telepitőn? sokan panaszkodnak rá, nem én vagyok egyedül. és nem mindenki poweruser, hogy nevetve megoldja.ráadásul a logika teljes hiánya az, ami bosszant.Ha egyszer telepitéskor felismeri és telepiít, akkor utána, amikor fent van minden, és ujrainditok, miért vakul meg teljesen??? Képtelen vagyok felfogni.
Na mindegy, bocs.. Nagyon köszönöm egyébként, cocám, nélküled még idáig se jutottam volna el.

az a wifis dolog az szándékos.
azért tudtad felrakni, mert kaptál jótanácsot, hogy hogyan lehet megkerülni telepítés idejére. -
vadcoca
tag
Köszönöm, akkor holnap próba-cseresznye. Ha esetleg nem jönne össze, akkor még a héten vezetékes netre megyek, és onnan telepitek. Onnan be tudom állitani a későbbi wifit,vagy ezek után onnan is reménytelen? Tudniillik már minden létező wifi-programot ráraktam.. Vagy ? A vodás usb-t is látja, de ha rá akarok csatlakozni, megszakitja a kapcsolatot.

Lehet hogy így értetted, de network-manager-gnome-t (vagy -kde) raktál?
Telepítés közben ment, tehát nem reménytelen, mennie kell.
#4654 alapján firmware-iwlwifi kell. (+network-manager-gnome v. -kde a kényelmesebbeknek
) -
bambano
titán
ha alapvetően működik az interfész, akkor az iwlist ifname scanning listázza az elérhető ap-ket (terminálból)
ha látod az ap-det, akkor freqi és ssid beállítás után hozzá lehet csatlakozni, és megnézni, van-e rajta forgalom. -
bambano
titán
Hát ez az, ettől mászok a falra....Már az sem fér bele a kicsi agyamba, hogyha telepitéskor azonnal megtalálja a routert, és az összes közeli wifi-kapcsolatot, ugrik a netre, letölt, telepit...
Akkor utána miért töksüket? Azt irta ki a wifire, hogy "felügyeletlen"... Szóval komolyan mondom, még egyszer megpróbálom, aztán eret vágok magamon.Féléve kinlódom ezzel , nem igaz, hogy nem tudom megoldani.Csak kissé frusztrált vagyok....

ha jól tévedek, userként kezelné a wheezy a wifit.
de ha kilövöd a network-managert, akkor kézzel össze lehet rakni a hálózati kapcsolatot. nem annyira júzerfrendli, de működik. -
bambano
titán
-
bambano
titán
-
vadcoca
tag
-
bambano
titán
szerintem gyakorlatilag kizárható, hogy csak úgy kapásból csatlakozzon, azt tudod megoldani, hogy letöltöd a telepítő cd-t más megoldással, felrakod, és utána már menni fog a wifi. fenti kijelentésemnek a doksik ellentmondhatnak

-
bambano
titán
Sziasztok. Már régóta szeretnék feltenni Debiant az egyik gépemre, tanulni a rendszert, kisérletezgetni. Nem nagyon szoktam fórumozni, csak ha már nincs más lehetőség.

Feltettem Lennyt, Squeeze-t, a wifit képtelen voltam beüzemelni. Csak wifi-m van, és Vodafone-os mobilnetem. Ubuntu és Crunchbang megy mindkettőn, csak Debian nem.
Jövő héten elviszem a gépet vezetékes netre, a kérdésem az, milyen csomagokat töltsek le , hogy majd wifi-ről is elérjem a netet? És próbáljam -e meg a Wheezy-t?
azt szinte kizártnak gondolom, hogy muzeális lennyn menjen bármi modernebb wifi.
squeeze-n akár mehetne is, az ilyen szempontból valamivel jobb.
nyugodtan próbáld ki a wheezyt, nekem eddig bejött és várhatóan a wifi is jobb lesz rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- Star Wars The Old Republic Collectors Edition
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, szintén bontva, és megy..
Ennyit erről.

, akkor nyomj egy alt-f2-t és írd be hogy