- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
ngabor2 #1614 üzenetére
Attól, hogyha nem az adott tty-on van a konzol, akkor a kernel puffereli a kiírnivalókat és ha megtelik a puffer, akkor blokkolja a syslogd-t. Ezután egyes, syslogd-be logoló programok megakadhatnak. Előfordulhat, hogy ha lassan jön a syslog, akkor nem történik meg, majd hirtelen valami gond miatt megtolják a syslogd-t és akkor megrohad.
Tudom, hogy nem így kellene működnie, de ez van. Van pár más ok is, ami miatt időnként fejreáll a kernel (pl. ismert bugok voltak/vannak két scsi driverben).
Kiváncsi lennék egyébként, hogy kernel függő-e. Én mindig stock kernelt használok, semmi patchet nem teszek rá. Ehhez képest a gyári debian és ubuntu kernel is több patchet is tartalmaz.
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
válasz
ngabor2 #1583 üzenetére
lsmod | grep snd
Nem mondott rá semit : )
Hangerőket akarok módosítani, mert egyenlőre nagyon nem tudok. Persze ha fut vmi, pl xmms, akkor azon tudom állítani a hangerőt, de az nekem most nagyon kevés. Hogy miért? Mert az egérmozgás belehallatszik a fülhalgatóba, ezt másik op rendszernél ugy tudtam megszüntetni, hogy elhalkítottam a cd-rom-ot, remélem ez itt is bejön....
( upgrade-elt etch-em van, ez hányas kernelt jelenthet? )
RedAnt:Nemrég vettem ( 10e HUF ), Fujit$u desktop gép. Debiannak megfelel...
mod: lsmod -ra ilyen sorokat dob ki:
...
cs46xx 51796 0
ac97_codec 11252 0 [cs46xx]
soundcore 3268 3 [cs46xx]
...
[Szerkesztve] -
bambano
titán
válasz
ngabor2 #1542 üzenetére
gcc libncurses5-dev make patch bzip2 g++ kernel-package debhelper
remélem, jól írtam, mert fejből írtam. az etch-nek az a baja, hogy sarge-ban xfree-s xserver volt, etch-ben meg xorg-os van és ezt a váltást rendszerint nem tudja kivitelezni. meg néha csupasz installnál se. -
bambano
titán
válasz
ngabor2 #1475 üzenetére
Én azt hallottam (remélem, nem tévedek nagyot), hogy decemberre készen lesz az etch, ezért a két hétért kár volt sarge-t lekinlódni.
Nekem van egyszerű szerveren (egy-két programból a legújabbra volt szükségem, emiatt upgradeltem) meg nem fontos desktopon is, olyan nagy bajok nincsenek vele. -
bambano
titán
válasz
ngabor2 #1458 üzenetére
Ha a két dvd tartalmát felmásolod a webszerver területre, az önmagában félig megoldja a problémát. A másik fele az lenne, hogy újragyártatod a Packages.gz file-t, amit most kapásból nem tudom, hogy lehet. Előfordulhat, hogy a két dvd-n levő két Packages.gz filet kitömörítve, egymás után másolva és újratömörítve jó lesz a dolog, passz. De ha egymás után másolod, figyelni kell, hogy a kettő határán legyen egy üres sor.
-
bambano
titán
válasz
ngabor2 #1456 üzenetére
[link]
Az egyik letölti a Packages.gz-ket és minden olyan file-t, ami abban szerepel. A másik letöröl a diszkről minden olyan file-t, ami nem szerepel a Packages.gz-kben. Ez utóbbi arra kell, hogyha újabbra cseréltek csomagokat, a régi verziók ne maradjanak a diszken. Nem árt, ha mezei júzer futtatja és nem root. -
bambano
titán
válasz
ngabor2 #1447 üzenetére
Én azt szoktam csinálni, hogy leszedem az adott kiadás Packages.gz file-ját, kiveszem belőle az összes filenevet és azt letöltöm. Utána ezt benyomom egy apache www területére és arról szépen updatelnek a kliensek. Ezt egy pár soros shell script megoldja.
B verzió: ha felraksz egy squidot a kijárati gépre, akkor is jól takarékoskodhatsz a dróttal, talán jobban. -
dabadab
titán
válasz
ngabor2 #1445 üzenetére
Amikor en hasonlo problemaval szembesultem, akkor egyszeruen lementettem az image-eket a kozponti gepre egy NFS-sel kiexportalt konyvtarba, a tobbi gepen meg loopback device-on bemountoltom oket, vagyis gyakorlatilag ugyanazt csinaltam vegig, mintha mindegyikbe bedugdostam volna a lemezeket. Nem tul optimalis megoldas, mert kell ''lemezcsere'', de mukodik.
Gondolom, azt is meg lehetne oldani, hogy kirakni olyan konyvtarstrukturaban, mint amit az apt-get var (a Packages file-okat meg osszecatelni), aztan azt hasznalni ftp-n v http-n keresztul, de olyat meg nem probaltam. -
Tottu
senior tag
válasz
ngabor2 #1422 üzenetére
Most nem vagyok otthon ezért a source.list tartalmát nem tudom megmondani.
DE: ez egy laptop lenne,915GM-ös, integrált videokártyával.
Még elég kezdő vagyok ezen a téren (tudom nem a debiannal kell kezdeni....), de hiba üzenetet nem vettem észre hogy kiírt volna. Amikor kész van a bootolas akkor keri a felhasználó jelszavát. Eddig jutottam, de ha otthon leszek akkor megnézem a source file-t. -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
ngabor2 #1318 üzenetére
Igazad volt, tényleg nem volt túl jó ötlet sargera unstable csomagokat pakolászni, nem is nagyon volt linuxom tegnap, de aztán leszedtem a legutóbbi testing disztribet a beta3-at ezzel tökéletesen megy. ráadásul már alapból van támogatás a hangkarimhoz és a touchpadhez
és egyúttal kipróbáltam a grafikus telepítőt, egész szépre sikeredett nem túl csicsás, de használható szerintem(talán pont ezért használható, illik a debianhoz).
Valmint ugye ez már alapból az xorg X felülettel települ, úgyhogy az ablakok is egész csinik. desktop oprendszerként is megállja a helyét. egyedűl az Mplayer nem akar GUI támogatással felmenni, aztmondja hogy X11 támogtásra van szüksége. dehát ez apróbb kellemetlenség, win alatt is gui nélkül használtam
[Szerkesztve] -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
ngabor2 #1316 üzenetére
Igen, azt tudom. de pl linuxdc++ hoz készített .deb csomag telepítésekor elég sok testing vagy unstable ben fellelhető függősége van. nyílván ezt nem apt-get el szereztem be
Viszont közben a problémám megoldódott, igaz barbár windowsos módszerrel csináltam meg. ugyanis leszedtem manuálisan pár csomagot amik a locale settingset átállították, és nem volt lelkierőm visszaállítani így újra elkezdtem felrakni a debet és telepítés közben adtam meg az unstable -t mint telepítési forrás. kérdés hogy mennyire lesz ezután stabil a rendszer...
szerk.: Mindenesetre most telepűl a gnome, nemsokára kiderül
[Szerkesztve] -
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
ngabor2 #1292 üzenetére
Ezután valóban szépen lefut a ./configure de a make;make install
vége felé ebbe a hibába futok bele:
make -C /lib/modules/2.6.8-2-686/source SUBDIRS=/usr/src/alsa/alsa-driver-1.0.11 O=/lib/modules/2.6.8-2-686/build modules
make[1]: Entering directory `/lib/modules/2.6.8-2-686/source'
make[1]: *** No rule to make target `modules'. Stop.
make[1]: Leaving directory `/lib/modules/2.6.8-2-686/source'
make: *** [compile] Error 2
find /lib/modules/2.6.8-2-686/kernel/sound -name 'snd*.*o' | xargs rm -f
make[1]: Entering directory `/usr/src/alsa/alsa-driver-1.0.11/acore'
mkdir -p /lib/modules/2.6.8-2-686/kernel/sound/acore
cp snd-page-alloc.ko snd-pcm.ko snd-rawmidi.ko snd-timer.ko snd.ko /lib/modules/2.6.8-2-686/kernel/sound/acore
cp: stat `snd-page-alloc.ko' sikertelen: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
cp: stat `snd-pcm.ko' sikertelen: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
cp: stat `snd-rawmidi.ko' sikertelen: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
cp: stat `snd-timer.ko' sikertelen: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
cp: stat `snd.ko' sikertelen: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
make[1]: *** [modules_install] Error 1
make[1]: Leaving directory `/usr/src/alsa/alsa-driver-1.0.11/acore'
make: *** [install-modules] Error 1
namármost a /lib/modules/2.6.8-2-686/source könyvtár nem is létezett, egy link volt rá amire kattintva közölte hogy broken link és megkérdezte hogy törölje-e?
ezután létrehoztam, és így már megy.
hogy nincs benne támogatás engem is meglepett, pláne mivel előtte suse 10.1et használtam abba beletették
[Szerkesztve] -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
ngabor2 #1290 üzenetére
Cyberbook:/usr/src/alsa/alsa-driver-1.0.9rc4a# apt-cache search 2.6.8-2-686
hostap-modules-2.6.8-2-686 - Host AP driver for Intersil Prism2/2.5/3 (kernel 2.6.8-2-686)
hostap-modules-2.6.8-2-686-smp - Host AP driver for Intersil Prism2/2.5/3 (kernel 2.6.8-2-686-smp)
kernel-headers-2.6.8-2-686 - Linux kernel headers 2.6.8 on PPro/Celeron/PII/PIII/P4
kernel-headers-2.6.8-2-686-smp - Linux kernel headers 2.6.8 on PPro/Celeron/PII/PIII/P4 SMP
kernel-image-2.6.8-2-686 - Linux kernel image for version 2.6.8 on PPro/Celeron/PII/PIII/P4.
kernel-image-2.6.8-2-686-smp - Linux kernel image for version 2.6.8 on PPro/Celeron/PII/PIII/P4 SMP.
ndiswrapper-modules-2.6.8-2-686 - Ndiswrapper linux kernel module
ndiswrapper-modules-2.6.8-2-686-smp - Ndiswrapper linux kernel module
kernel header csomagot szintén nem találja
E: Nem található a(z) kernel-header-2.6.8-2-686 csomag -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
ngabor2 #1288 üzenetére
Erre sajnos azt írja hogy nem található a csomag
viszont apt-get install kernel-source-2.6.8 al települ
Unpacking kernel-source-2.6.8 (from .../kernel-source-2.6.8_2.6.8-16sarge4_all.deb) ...
Setting up kernel-source-2.6.8 (2.6.8-16sarge4) ...
ám ezzel ugyanúgy nem megy sajnos az alsa . -
papagaj
csendes tag
-
crab
senior tag
válasz
ngabor2 #1097 üzenetére
ok, ezt megcsináltam
a javáról most találtam vmi leírást, megpróbálom aszerint felrakni! de csak mozillával megy.
vagy ha itt:cd /usr/lib/mozilla/plugins/
az operához raknám akkor sztem menne, na majd kipróbálom
egyébként, majd még azt szeretném megoldani, hogy tudjak írni is az ntfs-re
majd nézek arra is egy howto-t, mer mondtad hogy nem használsz ntfst-t.
sikerült megmenteni a könyvjelzőket a wines operából, alig van különbség a kettő között.
ja még valami, az alaplapi drivereket érdemes feltelepíteni? gyorsabb lesz tőle a rendszer?
nforce2-es alaplapom van. -
crab
senior tag
válasz
ngabor2 #1092 üzenetére
örülök, hogy így látod!
a tegnapi mountolás eredménye viszont mára elveszett. gondolom el kellett volna menteni valahogy a munkát. letöltöttem egy .deb fájlt, azthittem ezt magától telepíti, de azt írja hogy nem az én path-omban van. egyébként az operáról van szó. most próbálkozok még vele -
crab
senior tag
válasz
ngabor2 #1078 üzenetére
megcsináltam, újabb hiba üzenet fogadott..
wrong fs type, bad option, bad superblock on dev/hda2
missing code page or other error.
azt is kérdezi, hogy nem-e kiterjesztett partíciót akarok mountolni
amiben van még logikai partíció is. vagy mi. hát nincs, ntfs az fs, és egy darab 120 gigás partíció van rajta.
aszongya nézzem meg a system logot, az merre van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gyúrósok ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen monitort vegyek?
- Hívószám-hamisítás
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged