- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tottu
senior tag
válasz
ngabor2 #1422 üzenetére
Most nem vagyok otthon ezért a source.list tartalmát nem tudom megmondani.
DE: ez egy laptop lenne,915GM-ös, integrált videokártyával.
Még elég kezdő vagyok ezen a téren (tudom nem a debiannal kell kezdeni....), de hiba üzenetet nem vettem észre hogy kiírt volna. Amikor kész van a bootolas akkor keri a felhasználó jelszavát. Eddig jutottam, de ha otthon leszek akkor megnézem a source file-t. -
Tottu
senior tag
Hi!
Én is most kezdek el foglalkozni a Linuxal, és felakarom rakni a Debian-t ami sikerült is, de a grafikus felületet nem sikerült behozni. Telepítettem ROOT-ként is de nem jön össze. Valakinek ötlete? -
Tottu
senior tag
válasz
Forest_roby #1406 üzenetére
Nekem nincs meg a gépen a lemezkép mert a suliban írták ki nekem, de akkor lehet megpróbálom azt, hogy lementem lemezképre és úgy írom ki.
-
Tottu
senior tag
Hi all!
Lenne egy kisebb gondom amihez kellene egy kis HELP: sikerült beszereznem egy Debian telepítőt (2DVD), azonban nem sikerül be bootolni vmiért a telepítőt, mert ezt a hibaüzenetet kapom: ''No bootable CD in ATAPI CD-ROM''.- Azt nem értem miért nem láttja a DVD-t?
Megnéztem a 2-es telepítő DVD-vel is azt felismeri, csak kéri az install DVD-t.
Megpróbáltuk egy másik gépen hogy megy-e, hogy sikerül-e be bootolni és ott minden ment gond nélkül. (Ezt egy PC-n próbáltuk ki, nekem meg laptopom van, habár nem tom hogy lehet-e ennek köze a hibához.)
Megnéztem a BIOS-ban hogy miről akar bootolni, és minden jól be volt állítva (1st: floppy, 2nd CD-ROM és végül a HDD). Megpróbáltam az XP-ben megnézni, hogy mi van a DVD-n de nem sikerült megnyitni, próbáltam parancssorban is de ott sem ment. (Csak a 2-es számú DVD)
Nah ez lenne a problémám, ez mitől lehet? A 2DVD-nek ugyan az a márkája (Fuji), úgy hogy olvasnia kellene mind a 2-t ha már az egyik megy.
Várom az 5leteket és a tippeket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged