- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- Feltalálta a Google a keresőmotort
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
Köszi, ki fogom próbálni. Csak előbb még allaposan felrugdosom a ''szolgáltatót'', mert nem hajlandó elengedni az ígért 12 óra offline után se a vonalamat

Így nem tudok linux alól belépni (duplicate login error), viszont win alól megy. Megkérdeztem tőle, ki tudom-e magam léptetni. Azt mondta, nem. eléggé érdekes szolgáltató...
(dhcp-vel kapok IP-t, más a hálókártya, tehát a MAC is új, elérem a szervert, az adótornyot, megvan a login ablak is, és a hiba alapján minden, a belépéshez szükséges beállításom jó. Csak az a rohadék kilépés nem megy, hogy ismét belépjek.) -
dabadab
titán
A forward az nem eleg, kell maskurade is, ami szinten nem bonyolult, egyetlen szabaly kell az iptables nat tablajanak postrouting chain-jebe:
root@cucumalac:~# iptables -L -v -t nat
Chain PREROUTING (policy ACCEPT 645K packets, 42M bytes)
pkts bytes target prot opt in out source destination
Chain POSTROUTING (policy ACCEPT 897K packets, 56M bytes)
89095 5428K MASQUERADE all -- any ppp0 192.168.0.0/16 anywhere
Chain OUTPUT (policy ACCEPT 889K packets, 55M bytes)
De ezeket egyebkent remekul megcsinalja magatol az ipmasq csomag (bar bonyolultabb dolgokat mar jobb kezzel csinalni).
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
-
Yom
aktív tag
-
Yom
aktív tag
ha beteszem pl disc2,disc3... konyvtarba a telepito megkerdi a disc2 utvonalat (amikor kovetkezik), ahol meg tudom adni h cd\disc2..., mert siman nem akarom csak osszeszorni, mert van par file ami neve megegyezik a cd-ken, bar asszem csak info file-ok...
-
WN31RD
addikt
találtam vmi érdekeset, amiért érdemes felhozni a topicot:
szóval a neve apt-build, a forrásból való telepítést könnyíti meg. Igaz volt már apt-get source is, de az apt-build foglalkozik a függőségekkel is, azokat is fordítja. Elég jónak igérkezik, bár vannak még benne bugok, kipróbálni mindenképp érdemes szvsz.
Üdv.: steveetmMilyen bugok vannak benne?
-
tildy
nagyúr
kernel forgatás volt
nforce2 support nincs a kernelben
vinyó dma módban van. -
escie
őstag
gpc

köszi!
beírtam a pascal compilernek a ''pc'' helyett a ''gpc''-t és tadamm. működik.
egyenlőre elégedett vagyok de majd még biztos merül fel kérdésem.
mégegyszer köszi! -
escie
őstag
-
escie
őstag
-
escie
őstag
-
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
beleturtam a /etc/modules.conf-ba (mentes nelkul ..... ÁŰÁŰÁŰÁŰÁŰÁ
) sajnos reboot-oltam, es rengeteg hiabt dobott ki boot-kor ..... de a vmare meg ment, hang nem, ment halo sem .... most ujra kuldom az egeszet .... 
-
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
-
proximus
senior tag
-
proximus
senior tag
Én sem tudhatok mindent,
meg ugye Gentoo -s vagyok
-
tildy
nagyúr
Nem a kernellel volt szívás.Hanem inkább a különböző hardverek ''megszólaltatásával''.A kernelforgatás az kismiska....Ahhoz képest, hogy utána ott kell még félórát szenvedni, hogy normálisan menjen az adott eszköz.(legjobban az egérrel volt bajom...)
Winxpvel azért kevesebb a szívás, sőt
Jahm meg ami a leggázabb linuxban, hogy nem egységes.(na erről a párom tudna kiselőadást tartani.)
Tudom milyen a debian, régen is volt már, csak az a gáz, hogy egy nap szívás után megy aránylag elfogadhatóan.(Hálókártya egy kommersz 8029 pl., és azt írta ki, hogy nem megy, miközvben igen...ááááá)
A purge pedig a fggőségeket csak részben viszi le...Ilyen ügyben inkább dpkg-vel szoktam leszedni, ha nem ment le eggyüt, akkor egynként.
Hol találok egyébként gnomeletöltőhelyet , ahonnét apt-gettel le tudnám szedni? -
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
-
proximus
senior tag
hajaj, azzal mennie kéne...gondolkodom a dolgon, nekem is csinálta a kilépést, de 1.4 el tuti ment már nekem.
Viszont én is kérdezek vmit.
Ugye mikor betöltök egy modult(ip_conntrack_irc a szóban forgó modul), lehet neki paraméteradni:
insmod ip_conntrack_irc ports=6667,6666
namármost ez működik szépen, jól, de én most kernelbe forgattam a szóban forgó modult.
Na ilyenkor hogy adom át neki ezt a paramétert?(figylejen mindkét porton...)
Üdv.: steveetmLilo -ba, Grub -ba nem lehet megadni neki kernel param -nak?
-
proximus
senior tag
De ''nálunk'' nincs modconf.
Csak nem a module-init-tools -ra gondoltál?? Tudok róla, és működik is amikor fent van(visszafelé meg kompatibilis). Gentoo -t nem lehet megfektetni ilyenekkel, mert mindenevő ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Cathfaern
nagyúr
Hát, ez Mozilla 1.4 van ennél újabb?
Kérdés: Ha leszedem az X-et tasksel-el (ugye azzal leszedni is lehet?), akkor az magával ránt olyan dolgokat, mint pl. Gnome? -
proximus
senior tag
Na jó Gentoo -nál nincs modconf,
de szerintem nem elég betölteni egy modult.
Hogy konkrétumot is mondjak: a 2.6 -os kernelben a soros port driverek át lettek rendezve(nevezve).
Namármost a modules.conf -omban más néven van és ezért az újat nem aliasolja, amitől nem töltődik be automatice, csak ha kézzel betöltöm. Na ezért.
-
rii
nagyúr
a modutils fenn van ... a dselect szerint ..... legalabbis ...

-
Cathfaern
nagyúr
Kivéve, ha gond van az /etc/modules fájllal. Nem tudom megtörtén már-e, de érdemes lenne belenézni hátha...
-
proximus
senior tag
''gőzöm sincs mitől szállnak el ezek ha ez fennvan...'' Dehogynem
Egyszerűen csak nincsenek meg alapból az alias-ok, ''útmutatások'', viszont az snddevices ezt beállítja átmenetileg, és ezért lesz jó. Nyakamat rá hogy emiatt van.
-
Cathfaern
nagyúr
ööö...izé. A plugin könyvtárban két mappa van: desktop és i386. Előbbiben egy .png és egy .desktop fájl van, utóbbiban 3 mapppa: ns4 ns610 ns610-gcc32. Bármelyik mappában lévő .so-t próbálom linkelni, nem működik (elsőnél simán nem, a másik kettőnél meg ki is lép a mozilla, ha javát lát).
-
rii
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
-
rii
nagyúr
vegre mosolyogni is latlak .....

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ugyhogy itt eg kerdes >>
az snd megint nem mukodik ....
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[1.]
XMMS indtas elott:
Module Size Used by Tainted: PF
nvidia 1629440 8 (autoclean)
vmnet 19296 0 (unused)
vmmon 23564 0 (unused)
ppp_deflate 2944 0 (autoclean)
zlib_deflate 17536 0 (autoclean) [ppp_deflate]
zlib_inflate 18432 0 (autoclean) [ppp_deflate]
bsd_comp 3968 0 (autoclean)
ppp_async 6880 1 (autoclean)
ppp_generic 18412 3 (autoclean) [ppp_deflate bsd_comp ppp_async]
slhc 4448 0 (autoclean) [ppp_generic]
ne2k-pci 5024 1
snd-ac97-codec 34752 0 (unused)
snd 30304 0 [snd-ac97-codec]
XMMS indotas uatn:
Module Size Used by Tainted: PF
snd-via82xx 11584 0 (autoclean) (unused)
snd-pcm 59488 0 (autoclean) [snd-via82xx]
snd-timer 15040 0 (autoclean) [snd-pcm]
snd-mpu401-uart 3104 0 (autoclean) [snd-via82xx]
snd-rawmidi 12992 0 (autoclean) [snd-mpu401-uart]
snd-seq-device 3860 0 (autoclean) [snd-rawmidi]
snd-page-alloc 5828 0 (autoclean) [snd-via82xx snd-pcm]
loop 8720 3 (autoclean)
nvidia 1629440 8 (autoclean)
vmnet 19296 0 (unused)
vmmon 23564 0 (unused)
ppp_deflate 2944 0 (autoclean)
zlib_deflate 17536 0 (autoclean) [ppp_deflate]
zlib_inflate 18432 0 (autoclean) [ppp_deflate]
bsd_comp 3968 0 (autoclean)
ppp_async 6880 1 (autoclean)
ppp_generic 18412 3 (autoclean) [ppp_deflate bsd_comp ppp_async]
slhc 4448 0 (autoclean) [ppp_generic]
ne2k-pci 5024 1
snd-ac97-codec 34752 0 [snd-via82xx]
snd 30304 0 [snd-via82xx snd-pcm snd-timer snd-mpu401-uart snd-rawmidi snd-seq-device snd-ac97-codec]
[2.]
a vmware sem mukodik .... az elozo reboot uatn hiaba astam ki a vmware-cinfig.pl -t ... most megint lefutattam, es megy a vmware ... hajh ...valami mondja meg miert szep az elet, valami mondja meg miert nem .....
-
Cathfaern
nagyúr
igen, mert x11 csak szoftveresen tud húzni képet, szal gmplayer -vo x11 -zoom, igy inditsad el, és lehet fullscreenbe tenni.
Mozilla javahoz, meg el kell menni http://www.sun.com, onnan 1.4.legújabb java RE-t leszedni(nehogy sdk-t).
Abban lesz egy plugins, mozilla könyvtár abin másik 2 vagy 3 könyvtár amiben 1 vagy 2 file.
Na most nem tom meik filet, de symlinkeni kell a /usr/lib/mozilla/pluginsbe, majd mozilla restart.
FONTOS hogy NE másold hanem linkeld, különben nem fog működni!!
Üdv.: steveetmBiztos én vagyok hülye, de a fentebb megadott linkről egy szép .bin fájlt tudok lehúzni. Idáig OK, de ezzel mit csináljak?
Te valami mappákról beszélsz 
AZ Ati driverrel kapcsolatban nem tud senki semmit? Most áljjak neki 4.3.0-s X-et fordítani?
(mondjuk UHU-n egyszer már megcsináltam
) -
Macccy
senior tag
-
Macccy
senior tag
-
rii
nagyúr
-
proximus
senior tag
Ne mond már. Ha nincs devf, akkor lehet kézzel csinálgani a device node -okat, ami szerintem nem való egy linuxot összerakni akaró embernek. Majd ha már méllyeben foglalkozni akar vele, akkor próbálkozhat ''kézzel'' megcsinálni.

-
zrubi
senior tag
-
Cathfaern
nagyúr
ez csak az XFree86 kiterjesztését tölti be. Egy rendes installban ez az alap, és nem azt jelenti, hogy a _kártyád_ XVideo támogatása töltődött be!
szóval lehet xnek xv kiterjesztése driver support nélkül
mintahogy az én savagemnak is van, csak ha xvvel inditom zöld trutyit látok a kép helyett...persze ezt hardwareből csinálja és jó gyorsan
Üdv.: steveetmzöld trutyit látok a kép helyett...persze ezt hardwareből csinálja és jó gyorsan
MEGALOL 
Azon gondolkozok, hogy lehet, hogy nekem radeon helyett vesa van beállítva...lehet, hogy ezért nem megy? Viszont, akkor hogy hogy megy a 3D
(glxgears: 160 fps körül) Egyébként package-ként elérhető a 4.3.0-s X debian-ban? -
zrubi
senior tag
lásd mplayer doksi:
http://www.mplayerhq.hu/DOCS/hu/video.html#xv -
zrubi
senior tag
ja bocs, JRE(Java Runtime Environment) az része a J2SE nek is, mind lényeg hogy neked nem kell SDK.
a link:
http://java.sun.com/webapps/download/Redirect/88533797/
5847479377282807053505607246086069333228071972022813
600060192859339008063305596058473206-3866/
j2re-1_4_2_01-linux-i586.bin
4 részbe nyomom mer szétlökte volna fórumot...illeszd őket egymás mellé
Üdv.: steveetm -
zrubi
senior tag
''Lvileg ha xlib-dev fennvan, az xv annak a kiterjesztése,''
Nem egészen. Ez a videókártya driverétől függ. Milyen vigeókatid van és milyen driverrel megy?
Cathfaern:
+ mielőtt fordítod az mplayert tedd fel az SDL és SDL-dev csomagokat is (nem pont ez a nevük)
Ekkor lesz ilyen opcio, hogy vo sdl ao sdl
Ezzel és csak ezzel el lehet érni, hogy pl a felirat ne a filben legyen, hanem alatta a fekete csíkon, ami nagyon kellemes... -
Cathfaern
nagyúr
igen, mert x11 csak szoftveresen tud húzni képet, szal gmplayer -vo x11 -zoom, igy inditsad el, és lehet fullscreenbe tenni.
Mozilla javahoz, meg el kell menni http://www.sun.com, onnan 1.4.legújabb java RE-t leszedni(nehogy sdk-t).
Abban lesz egy plugins, mozilla könyvtár abin másik 2 vagy 3 könyvtár amiben 1 vagy 2 file.
Na most nem tom meik filet, de symlinkeni kell a /usr/lib/mozilla/pluginsbe, majd mozilla restart.
Üdv.: steveetmJava RE-t? Én csak EE, SE, ME veriókat látok

-
Cathfaern
nagyúr
Üdv.: steveetmesetleg nem lehetne valahogy a xv-et működőképessé tenni?
-
Cathfaern
nagyúr
OK, így már megy...fel is raktam. Viszont a video fülnél csak az x11-el tudom használni, a másik kettő elszáll ''Erro opening/initalizing the selected video_out (-vo) device'' hibával. Viszont az x11-et használva, meg nem tudok full screen-re váltani
(kimegy teljes képernyőre, de maga a videó az eredeti méretben marad).
Másik: hogy kell javát csinálni mozilla alá? Milyen csomagokat rakjak fel? -
Cathfaern
nagyúr
Na www.kernel.org, 2.4.22 es kernel és a 2.4.23-pre3 as patchet szedd le(ezt kinn nem találod meg)
mondjuk a patch annyira nem fontos.
na lehúzod, kibontod, majd make menuconfig
ahhoz hogy bebootoljon rendesen a kernel fontos hogy azokat az eszközöket amiet használni fog betöltéshez kernelbe tedd, modulbe nemjó. Ilyen a ATA support(uye ide felületen van a vinyó), a filerendszer amiről bebootol(ext2 vagy ext3), a proci típusát is válaszd ki elől.
Mindenhez van jó leírás a helpben, ha nemvéből nem adódik hogy mit cisnál érdemes azt elolvasni, legalább eccer.
Ha bekönfigoltad, mentsd el .config néven, majd lépj ki.
És jön egy debian előny: make-kpkg kernel-image. Ez létrehoz egy debian csomagot egy könyvtárral feljebb, azt pedig dpkg -i létrejöttcsomag.deb el felrakod, ez bemásol mindent a megfeleő helyre, lilot bekonfigolja ha van, hogy választani tudj a fennlévő kernelek közül.
Üdv.: steveetmÖÖÖ:
make-kpkg: command not found
Mit rakjak fel? -
Cathfaern
nagyúr
Na www.kernel.org, 2.4.22 es kernel és a 2.4.23-pre3 as patchet szedd le(ezt kinn nem találod meg)
mondjuk a patch annyira nem fontos.
na lehúzod, kibontod, majd make menuconfig
ahhoz hogy bebootoljon rendesen a kernel fontos hogy azokat az eszközöket amiet használni fog betöltéshez kernelbe tedd, modulbe nemjó. Ilyen a ATA support(uye ide felületen van a vinyó), a filerendszer amiről bebootol(ext2 vagy ext3), a proci típusát is válaszd ki elől.
Mindenhez van jó leírás a helpben, ha nemvéből nem adódik hogy mit cisnál érdemes azt elolvasni, legalább eccer.
Ha bekönfigoltad, mentsd el .config néven, majd lépj ki.
És jön egy debian előny: make-kpkg kernel-image. Ez létrehoz egy debian csomagot egy könyvtárral feljebb, azt pedig dpkg -i létrejöttcsomag.deb el felrakod, ez bemásol mindent a megfeleő helyre, lilot bekonfigolja ha van, hogy választani tudj a fennlévő kernelek közül.
Üdv.: steveetmHíj, ezt a sok mindent be kell állítanom
(ezt a make menuconfig után kiadott képernyőre mondom
) Na jól van, essünk neki 
-
Pizzafutar
aktív tag
2.2.20? Ba, en 2.4.20-nak olvastam, de mar az is regi!
Azokban meg volt dev/sound vagy mi, amibol ki lehetett olvasni a konfigolt audio eszkozoket! -
Cathfaern
nagyúr
aha, akkor nemjó a hang.
liveod van ugye?
3 lehetőség:
1: modconf beírod, megkeresed hogy van e live/emu10k1/sound, akármi, és betöltöd, ha nem
2: kernelt letöltesz és konfigolsz egyet, abba tuti raksz live supportot
3: www.alsa-project.org, 0.96 os driver és utils leszed, majd forgatsz egy alsat.
(./configure --with-cards=emu10k1 --with-sqeuencer=yes && make install)
De ez nem biztos hogy beválik, mert ha kernelbe van vmilyen hangmodul forgatva az bezavarhat.
!!de soundcore support ot mindig be kell forgatnod akár alsaval csinálod akár nem!!
Üdv.: steveetmmodconf-ban nincs. Ott néztem meg először.
Szóval maradjunk a 2. pontnál már csak azért is, mert nekem nem szimpatikus a 2.2.20-as kernel (ugyebár ez van most). Már csak annyi kéne, hogy valaki elmondja, hogy kell ezt a konfigurálást csinálni (jól értem, hogy ez =|= kernelforgatással?). Az is elég, ha elémvágtok egy leírást (angolul jöhet). -
Cathfaern
nagyúr
-
WN31RD
addikt
-
Cathfaern
nagyúr
Ja, most látom, hogy te is azt mondtad, hogy hozzak létre. Akkor nem szóltam
Egyébként már az alsa felrakása előtt is nyávogott a /dev/sound/mixer miatt. Szóval nem hinném, hogy az okozta a problémát. -
Cathfaern
nagyúr
xmms nem megy. Ha az menne, akkor nem szórakoznék vele

Egyébként álljunk meg egy percre: nekem nem volt /dev/sound könyvtáram! Én hoztam létre kézzel. -
Cathfaern
nagyúr
Pontosan ezt csináltam...de nekem már a /dev/mixer is egy szimbolikus link, ami a /dev/mixer0-ra mutat. Csak hogy a mixer0 pedig 0 bájt-os
Szóval kissé érdekes az egész 
-
Cathfaern
nagyúr
ez a rendszer devfs nél kéne hogy így legyen(vagy alsanál is így van ha jól emléxem), a kernel/modulban lévő emu /dev/mixer /dev/dsp -t hoz létre.
megoldás lehet:
1. szedd le az alsa csomagokat amiket feltettél.
2. csinálj ilyen könyvtárat a devben, és a /dev/mixert szimlinkeld be oda.
Üdv.: steveetm1. leszedtem
2. ha ''ilyen'' alatt a /dev/sound könyvtárat értettem, akkor megcsináltam
Gnome újraindít:
Couldn't open mixer device /dev/sound/mixer -
Cathfaern
nagyúr
-
steveetm
őstag
jah, miután beraktad magad, a gnomeot újra kell inditani.
Üdv.: steveetm -
Cathfaern
nagyúr
-
rii
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
Vazze, most tudtam meg, hogy a Debian-ok sorra a Toy Story karaktereiről lettek elnevezve

Most épp töltök DC++-al, amit nem akarok abbahagyni, de ahogy befejezte, megyek és megnézem mégegyszer. A gnome-ra valami ötlet? -
Cathfaern
nagyúr
az van benne, de azok amúgy sem írnak semmi hibát. Azokkal semmi baj. A gond két esetben van:
1. kde-t akarok telepíteni
2. keresni akarok valamit az apt-cache-el. -
Cathfaern
nagyúr
stabilitás erőltetése: ez alatt azt értem, hogy nagyon sok ftp serveren nincs rajta más, csak a woody.
De ez pont az apt miatt tökmind1. Akár potatoet is feltehetnék, 3 sort átírsz, és upgradeli sidre.
apt-get nél meg valszeg azért írja a sok hibát, mer megadtál neki egy olyan src, ami nincs, vagy megszünt, futtass egy apt-get update et, az kiirja ha vmelyik csomah listát nem tudja leszedni.
Off
1.2 kilóval töltök, 384 es adsl. lehet visszadugom a modemet mingyá.
On
Üdv.: steveetmHhmm...úgy látom nekem alapvetően az volt a bajom, hogy az apt-get nem ment...Leírná nekem valaki, hogy pontosan mit, és hova kell ahhoz beírnom, hogy utána az apt menjen rendesen, és sid-re (ez a legújabb, ugye?) frissíthessem az egészet?
-
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
Egy apró kérdés: ezt te hol nézted meg/honnan tudod? Gyanítom nem fejből vágod, hogy az összes hálókártyához, milyen modul kell.
-
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
'' .... valamit nem lehet hogy elturtam a kernel-image-nal ....?
Nem mert a kernel image csak a configolsá és fordítás uán jönne létre.
apt-get remove awk
apt-get clean
apt-get install awk
Lehet hogy hibásan jött le(eléggé valószínütlennek tartom hgoy ez van, de jobb 5letem nincs).
Üdv.: steveetmköszönet az 5letet..
de eccer már legyürte a kernel-fordítést .....
Szal jónak kell az awk-nak lennie.... vagy mégsem...?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- PC Game Pass előfizetés
- Forza Horizon 6 Premium / Standard Pre-Order kódok
- HP Pavilion 15 - 15,6" Full HD - Intel Pentium N3710 - 4GB - 500GB HDD - Win10 PRO - MAGYAR - DWD R
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650M R7 7700X 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Lian Li Vector V100 750W
- HP ProBook 445 G10 14" Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iPhone 15 Pro 128GB 88% (1év Garancia) - Kijelzőn pici folt!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Te valami mappákról beszélsz
(mondjuk UHU-n egyszer már megcsináltam
MEGALOL 
(ezt a make menuconfig után kiadott képernyőre mondom