- iPhone topik
- Snapdragon 695 és 120 Hz-es kijelző a Motorola G34-ben
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12553 üzenetére
Lehet, haver most vett külön dremel korongot, vagyis nem most, még asszem tavaly, és most fogyott el az 5 korong, csakhát drágák. De amúgy itt van minden tartozék.
Csak az én vágómhoz kellett venni külön fejet, hogy bele lehessen tenni a dremel korongot.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12544 üzenetére
Ezzel mindent tudsz csinálni. Fúrni, vágni, csiszolni, csak attól függ, milyen fejet teszel bele, de ez ott a képeken ez látszik is.
Haverral paktáltam, úgy tűnik áprliisban indul a móka, csak valszeg vennem kell korongot, mert havernak már csak 1 fél dremel korongja van, bár az lehet kibírja még az enyémet..
-
bzs73
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12517 üzenetére
Ez a Dremel kütyüje, de az enyém nem ilyen, de lényegében a "szerkezet" ugyan ez, csak felépítésre olyan mint egy kisebb fúró. Ócsóbb vót, mint ez.
Meg van 1 akksis is belőle, de az lókakira nem elég, max kisebb fúrásokra.
Sztem vágni nagyon jó ezekkel. Haverom asszem pont ezzel a típussal vágott modding talin TT Armor-t, ami ugye acél.
@darál0w: Energiagazd-ban jobb az AMD, mint az Intel, ez tény...
CnQ sokkal jobban működik ilyen téren.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12517 üzenetére
na amire leírtam, meg is találtam...
annyi, h ezek még a mushkinok voltak(vmiért nem jött be az uj lapnak...)...most a crucialok 5-5-5-15ben mennek 1000et 1.85Von.
hőfokokat figyeld...mai napig nemértem, miért magasabb a kupak hő, mint a magok
itt meg ugye az ACC miatt a maghő nemlátszik, de mivel a kupak maradt ugyanannyi, gyanítom a magok is
alapfeszem 1.3250V és ezek a csodák 2600mhzen mennek alapbol. tehát ez egy alulfeszelős tuning
-
sz.j
nagyúr
válasz
lipi67 #12496 üzenetére
"...Csodálkoztam is, mi a fene nem tetszik neked a hűtéseden, hisz szuper.. "
Szvsz is az ..., de ennek ellenére épp ma vettem még egy Ultra Kaze 2000rpm-es ventit, így a nagyon muszáj, már 2db UK 3000rpm-es és 2db UK 2000rpm-es segít be a hűtésbe.
Nem is tudom, hogy az S-FLEX 1900rpm-es ventikkel (köztük van originalt is) mit csináljak (a többi ventiről, pl. NB, nem is szólva).
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12492 üzenetére
Én valami ilyesmit gondoltam a HDD-knek. vagy ennek az újabbja asszem ez, csak haver most vett egyet, és gyári hibás volt a cucc, sz@rul volt összerakva, nem lehet beszerlni...
Esetleg én ilyet raknék 5,25-re, bele a 3 vinyót, aztán kész, ugye csavar nincs, szal kevesebb rezgés, aztán akkor szét lehetne vágni. Csak a baj az, hogy sajnálnám a HDD részt szétvágni... Így is sajnálom, hogy a tetejét megkéne vágni, de muszáj lesz, tuti elég sokat érne a hőfokoknak.
[ Módosította: #65675776 ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
lizakattila
senior tag
válasz
lipi67 #12479 üzenetére
Nah én ittam egy felest meg egy sört apósom egészségére (Sándor), aztán gyorsan nekikezdtem szerelni. Végül is sikerrel zárult a történet.
Majd kíváncsi leszek, hogy a "normális" felfogatás hoz-e valamit a hőfokokon, vagy csak arra volt jó, hogy nyugodtan aludhatok, hogy nem koppan a hűtő a gép alján.
(#12486) sz.j: miért nem lepődünk már meg ezen... Am Gratula!
Közben meg csak sikerült +1 biciklit még rátenni: i3 530@5060MHz
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12479 üzenetére
Rakd össze az asztalra a gépet, addig tudod külön fúrkálni a házat, ha kell.
Amúgy a 14-eseket hova akarod rakni? Én filóztam, hogy a plexibe rakok vmi nagyot, úgy, hogy a 9-es helyét megalkotom valahogy, de a plexit nem merem fúrni faragni...
@darál0w: Akkor királyság !
-
lizakattila
senior tag
válasz
lipi67 #12474 üzenetére
Az igen. Ez a spórolós üzemmód.
Az a baj, hogy nálam 1v a legkisebb amit biosban be tudok állítani, mondjuk itt megy 3,3GHz-et; ezt idle-ben visszaveszi 1500-ra és 0,828v-ra.Este nálam is gépszeresés lesz, jön a crossbow a hűtőhöz és ehhez ki kell szednem a lapot is, mert ezen a hülye házon nincs a tálcán luk, hogy a hátlapi panelt fel tudjam rakni.
-
-
lizakattila
senior tag
válasz
lipi67 #12472 üzenetére
Áramot akarsz termeltetni azzal a szegény procival?
A memóknak nem lehet köze hozzá, hogy nem megy az ilyen alacsony fsb?
Mondjuk egy 6x200-at megnézném milyen min feszen viszi.Hát akár arra is gondolhattál volna, hogy 500-as fsb-vel még elindul, de fölötte már nem - bocs, ez már csak szőrszálhasogatás volt, amúgy gondoltam, hogy erre gondolsz (hú de értelmesre sikeredett).
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12456 üzenetére
Honnan jön a cucc?
Annó én cmode-ból vásároltam, onnan gyorsan megjött. Ha tudni akarod az időpontot, lehet telefonálgatni, de lehet kb. 5 futárt fel kell hívnod, mire megtalálod azt, akinél a csomagod van...
Hm, eddig 4ghz volt 1,2V-n, most eddig ~3,9Ghz 1,12V-n....(kellett leírnom, el is dobta, ahogy belekezdett a 10k-ba.. picsku.
). Mondjuk úgy akarom, hogy nem megyek vid fesz fölé, szal még jó vagyok..Most kapott még1 lépcsőt.. Biosban 1,2V, és kap ~1,120-1,136V-t. Ugye a Vid meg 1,15V..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12407 üzenetére
Teh, amúgy én ezért csináltam azt, hogy bootcd-s memtest-tel teszteltem le a ramokat...
Nincs köze a win-hez, én így megbízhatóbbnak találom...Sztem. Ez lehet, hogy egy próbát megérne, nem? Én épp ezért nem is tesztelek win alatt soha ramot, megnézem memtest-tel, utána max blend test win alatt külön, ha memtest alatt test OK.
Mondjuk manapság nem használtam az asztali gépet, notira raktam ubuntut, éshát ismerkedünk.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12388 üzenetére
megy majd...logoutba csinálok szép kis tesztet....gyorsba lőttem párat Q8200vel, aztán azonos orajelen (3250mhz) megy majd az összehasonlítás. ja és lesz egy +L3as teszt is.
tesztek : winrar, 7-zip , cinebench R10 , everest mindenféle , heaven benchmark , dirt 2 , alien vs predator, cs : s , 3dmark 06 illetve vantage. minitesztecske
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12378 üzenetére
Jó na, mindegy az, lakópark, lakótelep, egykutya... Formaházok, színeken kívül minden egyforma..
Na de akkor jól sejtettem, hogy arra gondolsz.
Én nem bontogatom szét mindig, szal ez nem lenne gond, csakhát fúrnom úgyis kéne a csövek miatt, mert ugye gyárilag ezen a házon nincs hozzá lik. Szal ez még nem lenne akkora gáz.
Modding, csak felülre tervezek légkavarót rakni, hogy termelje kifelé még a felfelé szálló meleget, sztem az már sokat dobna. Plexibe nem tudok ventit rakni, mert nem fér.. Pedig van itthon 92mm-es ventim, de a Scorpiontól nem tudom betenni az oldallapba a ventit, mert akkor nem tudom felrakni...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12374 üzenetére
Sztem akkor tuti az, ha ilyen lakótelep, és a pick környékén van.
Nah majd szólsz, hogy mi a helyzet.
Voltam olyan hülye, hogy megfordult a fejemben egy egyszerűbb vízhűtés összepakolása, csak a CPU-ra, lehetőleg úgy, hogy venném darabokban, minden hónapban valamit, aztán 1szer majd csak összejönne, mondjuk olyan hűdenagyonsokat nem szeretnék rászánni, ha építenék, csak valami olyasmit, ami arra elég, hogy a CPU-val elbánnyon.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12291 üzenetére
szal "beházasodsz" a jóba "megint"
hát megprobálok kihozni belőle vmit és össze is akarok dobni egy ilyen Aggregátor féle tesztet, csak nem intel 2vs4mag, hanem intel 4mag vs amd 4 mag szemléletben
(#12292) lizakattila akármi és bármi
majd ha nem jön be ez , vagy ha megunom, majd cserélek i5/i7re és majd akkor jöhet a DDR3 2000+os
-
lizakattila
senior tag
válasz
lipi67 #12285 üzenetére
Keresni fogom. Természetesen én még arról sem tudok, hogy létezel.
Olvastam "odaát" a főemlősök betolakodóiról szóló irományt - baromira tetszett így megfogalmazva.(#12284) darál0w: há Te Te Te... micsinász? Majd ne gyere ide sírni, hogy mennyire megbántad.
Na jó, csak vicc volt.
-
-
Sziszifeca
őstag
válasz
lipi67 #12208 üzenetére
Igen, CL5-ben ment így E8500-nál, [1100Mhz@2.02V], meg 1140-et is, de most ezzel a Q9550-el nem tudom beállítani a stabil 1100-at sem CL5-ben. Persze nekem a memória mindig TURBO-n van.
Biztos csak valamin állítani kell, de mit, nem tudod? Esetleg az MCH Clock Skew-en kellene? -
-
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #12169 üzenetére
Na akkor csak jó lessz az.A ramokat is teszteld már egy kicsit.Kíváncsi vagyok rá,hogy te mit mondassz.
Csináltam egy validot is.e5200@4800mhz valid -
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #12160 üzenetére
Jó éjt lipi.
10x360@1.088v.Na ez megy szépen mindenhol amíg elnem éri a 10k-s tesztet.Ott elbukik,de amugy blend is fél óránál kezdi el ügye a 10k-s tesztet addig bírja,de ha kihagyom a 10k-s tesztet akkor megy tovább rendesen.smallfft is megy ha a 10k-s tesztet kihagyom.Játékok alatt is teszteltem semmi gond.Akkor ez még se stabil.
-
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #12155 üzenetére
hozzászólásom
Ott a link.Hát kérdezték viccesen többen is hogy honnan halásztam elő ezt a kamcsatkai linket,de hát ott a verziószám,rá lehet keresni goggle-ba.Biztos vannak itt ügyeesebbek nálam,én nem könnyen találtam meg ezt a verziót.Mármint a google ügye kidob sok linket,csak azokra nyomva,mindenhol a legújabb et6 jön le.De amugy lehet jó régebbi verzió is,ami a lap lemezén van pl. -
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #12150 üzenetére
Szevasz lipi.
Na hát nekem is marad az f12 most már.Lassan én is kijelentem hogy a proci tálán jobban is megy egy kicsit,de rosszabbul semmiképp.Ramokkal kapcsolatba továbbra is azt állítom hogy nálam kicsit lassabb,de tényleg csak minimálisan,de ez ram tipustól változik lehet,ill beállítástól,oprendszer,stb.ET6 hogy nem ment senkinek az is megoldódott,mert csak addig keresgéltem külföldi fórumokon,hogy találtam működő verziót,ami jól megy a biossal.Ezt többen is visszajelezték hogy okés,és működik.Szóval mindenképp érdemes kipróbálni.Nálam fent marad.12149) B4l!nt: Na akkor nálad is jól megy az f12,meg az et6 is.
-
kimi02
őstag
válasz
lipi67 #12140 üzenetére
A Q9550-es is meg van természetesen , csak az az én gépembe dübörög
Ez meg a lányom gépe az E5300-as
Csak olykor ezt is tuningra fogom
Az a baj ennél az UD3LR-es lapnál , hogy az 1.6v-os állitás utánn már csak az 1.8v következik , azt meg már nem merem be vállalni.
Szerinted ?
-
sz.j
nagyúr
válasz
lipi67 #12134 üzenetére
Ááá, ez nem az ., csak sima kíváncsiság, hogy mit tudok még a vasból kihozni.
Annyira nem hagyott nyugodni a téma, hogy újra teszteltem a már tesztelt "új" eredményt ..., és jobb lett.
1,152V@4293MHz -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #12090 üzenetére
Nha waze, gyógyuljál...
Meleg tea, pálinka.
Vagy még 1 kis forralt bor.
Felzabálja, tény, de viszont 4gb ramból indításkor simán elvan 1-1,5GB-vel, tény, hogy többet eszik mint az xp, de használat közben sztem jobb a memóriakezelés... Nekem tök jól mennek a ramok 1104mhz-n, amit ugye beszéltünk..
Most raktam újra nemrég a vasat, mintha megtáltosodott volna a gép játékok alatt... 9.12 Hotfixet raktam fel, sokkal jobb a gép mint ezelőtt volt..
-
lizakattila
senior tag
válasz
lipi67 #12090 üzenetére
Meg ne hódd magad nekem!
Sok időd van még, úgyhogy várd a cuccaidat - az éjszaka álmodtam.
Egy asztalnál ültünk egymással szembe és pálinkáztunk.A gyerekek meg valami sütit ettek, meg kóláztak.
Épp az utolsó feleseket töltöttem ki az üvegből - na erre nem odamászott a gyerek mellém és felkeltett.
Úgyhogy ezt be kell pótolni élőben. -
sz.j
nagyúr
válasz
lipi67 #12045 üzenetére
"Beatvathanál 1x, én idétlen vagyok ilyenkhez.. "
Szerintem alapfokú ismeretekkel minden gond nélkül megcsinálható, de ha úgy érzed, hogy nem menne, akkor egy ebben jártas ismerös is jó megoldás lehet. Szerintem megérné ...
Itt találhatsz némi infót.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen R5 2400G
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest