- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bagira01
veterán
válasz
akoska07 #17595 üzenetére
Épp az az egy biztos, hogy nem éri meg
Úgy néz ki kedden kikapok egy rampage II extreme lapocskát, aztán kell bele egy i7 920 D0 prockó és egyéb sallangok, táp is mert én ökörfajzat lecseréltem az tx650-et egy cx400-ra, hűtő is mert a prolima mega-t meg régi fajta tru120ex-re cseréltem anno
Szóval amit anno visszaszerváltam pénzt annál most lényegesen többet ki fogok dobni(ki gondoltam, h megint nem fogok bírni magammal)
-
Borokafa
őstag
Nézem itt a jobbnál jobb eredményeket és mindegyik intel
. Remélhetőleg hamarosan egy kicsit megtöröm ezt az egyhanguságot.
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Na úgy néz ki az lga1366 projekt(remélem nem üt be gixer) kezdetét vette, ezzel együtt a személyes magánvagyonom gyors apadásnak indul, de remélem megéri a dolog -
sgteam
aktív tag
sajnos nem volt igazam
így se megy
-
sgteam
aktív tag
de azért ne igyunk még előre mert úgy veszem észre, hogy 475fsb-vel nem igazán akar elindulni (pedig eddig ment)
-
sgteam
aktív tag
de annak ellenére akkor is furcsa volt mert kivettem az egyik ramot és akkor se ment 1:1 arányban, vagy külön-külön nem is megy a ram
-
sgteam
aktív tag
itt a link 1:1 arányról
Na szóval hogy is kezdjem
az alaplapon van 4db ram slot A1 sárga slot A2 fekete slot B1 sárga slot és B2 fekete slot én természetesen mikor hoztam a ramokat és a lapot automatikusan a két sárga slotba tettem a ramokat mint a régi p45 lapomban (asus p5q-pro) és itt jön a hiba, ugyanis nem nyugodtam bele, hogy nem jók a ramok ebbe a lapba és elővettem még egyszer a kis könyvet és elkezdtem előről olvasni és ebben a lapban úgy van a párosítás, hogy A1-A2 B1-B2 nem pedig szín szerint valószínűleg ezért bolondult meg a lap vagy a ram.
most csinálok egy nagyobb fsb tesztet ha itt működik akkor tuti ez volt a baj
tesztre fel vissza a laptopra.
ui: azért ez senkinek nem jutott eszébe megkérdezni, hogy te f@sz jó slotban vannak a ramok
(bár szerintem senki nem gondolta volna, hogy ennyire amatőr vagyok
még én se)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
lizakattila #17579 üzenetére
majd hajnalban nézd meg...
-
lizakattila
senior tag
válasz
lipi67 #17572 üzenetére
Nah, ez már egész szép eredmény. De mi ez a negatív hozzáállás? Menni kell neki.
darál0w: ez aztán teljesítmény a részedről.
Bocs, nem tudtam kihagyni.
-
sgteam
aktív tag
megy a nagy gépemen egy teszt 20p és vége ha hiba nélkül lemegy akkor kövezzetek mert megy a gépem 1:1 arányban
de igyunk előre a medve bőrére
ha vége a tesztnek akkor elmondom mit basztamL de eszébe se jutott senkinek
mondjuk én voltam az állat akkor is
-
lipi67
nagyúr
Na..majd innen az istzennek se fog felfelé menni, a multkori 8500-ös procim is ilyen volt...
-
lipi67
nagyúr
válasz
sgteam #17570 üzenetére
Akkor vegyél egy 8xxx-et és nyomasd vele 4,5GHz-en..
Én most itt tartok a 8500-ös procival:
[még mindíg 1,1v alatt] -
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
sgteam #17566 üzenetére
Sajna többször le lett írva, nem igazán jó a lap (X38/X48) Quad alá..
Most direkt szétnéztem egy kicsit, és a legjobb amit találtam egy q66-tal volt, az is 522-es FSB..Abba igazán egy Wolfi élné ki magát. Ha meg nagyobb Quadra mész..sztem jobban jársz egy másik, egy P45-ös lappal.
-
lipi67
nagyúr
válasz
sgteam #17564 üzenetére
Érdekes..
Annak a procinak pedig 1V alatt mennie kell, s azon a feszen amin vagy 3GHz-et is.
Ez a dupla L2 miatt kicsit nehezebben tuningolható..: [link](#17566) sgteam: Huhh..az brutal nagyon..(és fos FSB) .Cserélj lapot sztem.
Megjött az új procim. Magas Vid (1,25V) de sikerült alul is egy kis tuning.
[0,992@3,3GHz] -
sgteam
aktív tag
488fsb-ig fel áll a rendszer de csak akkor ha 2.4v adok a ramoknak viszont így 1.57v kellett adnom az északi hídnak.
-
sgteam
aktív tag
-
-
sgteam
aktív tag
reggel haza megyek aztán tuning 2napig
de most kialszom magam ha már dolgozom
jó8
-
Bagira01
veterán
-
-
válasz
darál0w #17549 üzenetére
egyébként tényleg jól néz ki.
team-éknél azért adnak a megjelenésre is a tuningos kategóriában.én még sosem vettem ugy ramot,hogy hűű de jól néz ki és kell nekem
#17550 tom_tol : én is láttam,hogy milyen párositás.
először kicsit meg is lepődtem,hogy jól mennek együtt.
eddig jól vizsgáztak. -
válasz
sgteam #17543 üzenetére
ez P45 DS3 lapban ment,1200-es OCZ Reaper
simán benne van a 600 fsb az E8xxx szériában.
1150-est ne vegyél,mert nem megy jól.
amugy nem tudom mennyire szereti az asus lap tuning ügyileg az OCZ-tmég jó hogy jónak tünk a team xtreem ram
járt nálam egy pár darab.
szinte mindegyik lap szereti.
nem is egy páros volt ami 600FSB 1:1 a rammal dual channel bootolt.
régóta már csak team rammal tuningolok. -
sgteam
aktív tag
utána néztem egy kicsit a ramnak (teamxtream) jónak tűnik
nézegettem még 1150 és 1200mhz ocz ramokat is bár nem hiszem, hogy 600fsb kisajtolnék a prociból de próba szerencse -
sgteam
aktív tag
ajánljatok valami jó kis ram kitet mert a mostani ramom csak 1081 és 1141mhz között hajlandó menni a lapomban (1.9volton) és ezért nem tudom a procimat tesztelgetni
-
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w #17524 üzenetére
Míg nem adom el a 8500-öt, addig nem tudom, hogy buktam-e vagy sem, de hasznom még sose volt semmin..
Ill. a q9550-en, mégis bánom..(#17525) Bagira01: No, nem is tudtam. Mesélj csak! Mik a tapasztalatok?
Én kben az i-s szériát úgy értettem, hogy 1et összerakok és nem nagy tuning cél, hanem az, hogy érezzek valami olyasmi erőt, mint a q9550-nél éreztem úgy 4,5GHz környékén.. -
Bagira01
veterán
válasz
lipi67 #17523 üzenetére
Hát az az i7 860 nem egy eltalált proci, annó mikor betekintettem az 1156 rejtelmeibe volt nálam 3db, hát abból 2db elég csúfosan ment a 3. az elég jó volt, de ahogy nézegettem úgy általában nem egy kimagasló proci. Volt már szerencsém 1366-hoz is, de az se nyűgözött le. Az a baj, hogy decemberbe voltak szép nagy fagyok, időm meg nem volt, most se igazán lenne, csak hát most azért lehetne szorítani. Szívesebben fagynék kint a hidegbe tuning miatt mint az egyetemen fűtetlen 400 férőhelyes előadóba 3 órás vizsgán rohadni(ha lehetne fagyba rohadni
)
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bagira01 #17520 üzenetére
Jó lap..10k? Az durva. Én belezavarodtam az i-s szériába, meg ami jó is, drága is.
Kihasználni ma se haszálok ki egy 2180-nál nagyobbat 1 hónapban csak max 2x, de egy 7300-as is már túlzás lenne. Ez a 8500-as sose volt húzva, E0, és megbízható helyről jön (e,lső kézből). Elmatatok vele. Ha meg lesz lé..építek egy számítógépet...
Majd jön a 1155, (már jött) kíváncsi leszek, az árakkal mi lesz.(mi és mennyit esik) Nekem egy P55-ös lap )P55A-UD3R vagy egy picit jobb Asus lapocska (ha minden igaz, jól sikerültek) kellene, meg egy 860-as proci. Mostanában annyi sok szart kínálnak, már biz Isten hajlok az új felé..akoska07: Csináltam teszteket, 3,6GHz felé nem érdemes menni vele, szóval már nem érdekel. Igaz 3,2-n sokáig kiszolgált volna, alcsony fesszel meg minden ok, de..
már vágyom a 8xxx-re, érdekesebb mint ez a proci volt.
halkan mondom, sz.j. 8400-es procijára fáj a fogam..Húúúúúú..mit el tudnék bíbelődni vele. Főleg, hogy rengeteg eredménye van róla, lenne kihívás is benne, mert ha valaki, Ő becsülettel kitesztelte, nem kevés időt fordítva rá. Én meg hiu vagyok, szóval bezárkóznék, nézném x feszen mit ment nála és ha megdöntve, mennék a következőre. Sajna az ára..Majd ennyiért vettem a q9450-et ár, annyim nincs rá. -
-
Bagira01
veterán
válasz
akoska07 #17517 üzenetére
Tudom, nem ennyi lenne ha a nagytesó LS lenne, de a sima XE-nél azért ez is jobb. Azért egy kompresszort tartani elég luxus dolog, főleg ha cpu-t hűt nem kereket fúj. Te anno kinyomtad szilikonnal a foglalator(gondolom nem), nem fostál, hogy zárlatos lesz?
(#17516) darál0w:Ja megvan valamelyik fiókomba valahol a lakásba
Nem tudom, hogy ebbe a mostani p5e-vm hdmi-be menne, mert anno p35-ds3p-be éledt újra ami az első lap volt amibe beleraktam anno új korába.
(#17518) lipi67: Na én meg most nézem az adatlapod, látom még mindíg ud3r-el nyomulsz. Na az is mekkora egy lap volt anno
Pár nálam is járt, foglalat tüske hibás volt a legnagyobb vétel full dobozos 10k-ért
-
lipi67
nagyúr
Eladtam a q9450-et
Csütörtöktől E 8500 -
Bagira01
veterán
Azért ahogy nézem itt se nincs valami nagy élet tuning terén. Régi kis e2000-as széria idején többen tunyingoltak. Lehet én is előkapom a frankeinstein e2140-et aztán megnézem tud-e még valamit
Apróba látok egy vapochill kompit, de ezért az egy prockóért nem adnék érte annyit + még az e2140 csupasz magját is meg kőne hekkelni, hogy ne izzadjon kompival a foglalatba, mert szárazjéggel ihs on-al már volt tesztelve, és akkor felment + fokra is ami azért elég durva
Ui.: Bocs h ennyi hülyeséget pofázok, csak már rég írtam a fórumra, persze ez nem azt jelenti, hogy most van is értelme annak amit írok
-
Bagira01
veterán
válasz
darál0w #17508 üzenetére
Na ja léggel nem is rossz ár 83k-ért egy ilyen prockó
Lapok is elég jó árba vannak(50-60k), de x58+i7 920-hoz képest drága
-
Bagira01
veterán
válasz
darál0w #17505 üzenetére
Nem lesz itt semmiféle szandi, max nyáron strandpapucs. Nem fogok én extraszuper lapot venni, hogy egyáltalán pöckölhessem a prockót a pci freki füstig húzása nélkül. Időm meg amúgy se lesz rá. Most még 2 hétig próbálok vmi konfigot összerakni, ha nem hát nem asztali gép már közel egy fél éve nincs(egybe) szóval akkor belenyugszok és élem tovább szürke napjaim
-
Boogie33
senior tag
És ezekből nem lehet 6 magosat csinálni (vagy hülyeséget kérdezek)
Tudsz esetleg jobb alaplapot kb ennyi pénzért. -
Bagira01
veterán
válasz
darál0w #17499 üzenetére
Áá dehogy, azzal nem sok értelme lenne
. Lga1366+i7 920-950-ig van tervbe vmi, meg hozzá egy adag vga aztán pár 3dmark teszt e-penisz növeléshez, aztán vissza a hardverapróra Még valami emberi táp is kéne hozzá de azon egyelőre nem agyalok, csak ha megvan a többi cucc.
(#17500) Boogie33: Ha nem nagyon vágod a tuningot akkor sztem elég a 945 is, aztán ha belejöttél még mindig lecserélheted 955-re, ha nem elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest