Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Qru
    MODERÁTOR

üdv mindenkinek!

ha minden jól megy napokon belűl összeáll a core2 rendszerem és segítséget szeretnék kérni, hogyan is kezdjek neki a tuningnak. mivel s939-es platformról nyergelek át és az utolsó intelem egy tualatin p3 volt, így új hús vagyok itt. :B
    mire kell fokozottan figyelni? max nb fesz és cpu fesz ami adható? ddr2 is új dolog számomra. milyen időzítéseket milyen frekvenciákhoz érdemes társítani? max dram fesz? ez ha jól tudom 2.1v? elsőre ezeket szeretném konkretizálni.

egy 6550es proci megy dfi p35 blood iron-ba 2*1g 1066-os crucial ballistix mellé.
    kb mire lehet számítani ezekkel?

:R

Én is S939-ről váltottam anno. A legfuribb, hogy nincs HT link, nincs ram visszaosztás. :(

Alhangon is 3GHz minimum kihozható belőlük. Hűtéstől is függ, de azért 1,5V-nél többet ne adj hosszútávon sztem a procinak, nb-nek +0,1-0,3V ettől többet tartósan szintén ne adj, illetve nézd meg kézzel mennyire melegszik, biztos ami biztos. Ramot tedd 1:1-be, így 400-as FSB-nél megy 800at, 450-nél 900-at 500-nál 1000-et stb. Ramnak adhatsz 2,2-2,3V-ot is (én 2,2V-ot adok a ST T800-amnak ez a gyári specifikáció, tehát drop-ot beleszámítva 2,3V mehet lazán). Időzítás ügyben nem tudok segíteni, mert nincs tapasztalatom a ezzel a rammal. 1000Mhz Cl4-ben talán meglesz 2,2-2,3V-al.

7x400-ról indíts, ramank adj kapásból 2,2V-ot, 7x450-et vinnie kéne alapfeszen (az én 6300-am is ott fogy el alapfeszen). Aztán szépen mész feljebb. Ha borul valahol a dolog adsz a procinak ha az sem segít nb-nek +0,1V-ot...

Új hozzászólás Aktív témák