- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Magisk
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
denko
senior tag
válasz
FecoGee #11526 üzenetére
semmigond majd visszatérünk az ősökhöz és gyertyával világitunk.
viccet félretéve igen ez az internet of things elég nagy sebezhetösséget hordoz magában, szerintem még gyerekcipőben járunk és amig realizálodik az emberekben hogy nagyobb hangsúlyt kell fektetni a securityban, ahhóz még el kell telnije jópár évnek és néhány komolyabb támadásnak kell történije hozzá...szerintem. .
-
-
denko
senior tag
válasz
FecoGee #11520 üzenetére
WikiLeaks only added more confusion as to who might be behind the massive DDoS attack, as the whistleblowing site’s Twitter account addressed “supporters,” asking them to stop the new wave of DDoS.
"Mr. Assange is still alive and WikiLeaks is still publishing. We ask supporters to stop taking down the US internet. You proved your point," the tweet said cryptically.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #11499 üzenetére
Ha egy evre elore fizeted, akkor csak 33
bar teny, hogy nem olcso, de szerintem ha sokat ilyen konyvet vennel meg, akkor megeri.
pl egy ccna-ccnp-ccie tracken vegigmenve mar olcsobbra jon ki az a par ev. (meg kesobb is jo ha csak valamire ra kell keresni, amirol tudod, hogy olvastad mar valamelyik konyvben. -
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #11481 üzenetére
Na megérte regényt írni
A 6-os már nem emlékszem, hogy melyik, de az 1-2 biztos nem túl könnyű egy utcáról bejött embernek. De így második-harmadik olvasatra azért előjönnek a "ja vagy úgy!" felkiáltások, nálam legalábbis. Ettől egyébként még mindig szép és jó az elmélet, de azt is bele kéne nyomni az ember fejébe, hogy hogyan is kell megnézni, hogy egy felcsatlakozott kliens milyen modulációval kapcsolódik fel, mennyi az RSSI-je, ésatöbbi ésatöbbi...
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #11476 üzenetére
Ezeken nagyjából túl vagyok, de ahogy nézem, van benne újdonság is, amit az ocg nem említ. Eljutottam a 802.11n-hez és itt jönnek elő a bajok. A spatial streamet, meg a több antennát számomra kicsit nehéz felfogni. Remélem, hogy az n-es wifi 128 féle sebességét nem kell fejből tudni
(GI - channel width - spatial streamektől függő sebességek és az ezekhez rendelt MCS index).
Egyébként ezek a rajzok eléggé félrevezetőek, mert ez a 22 Mhz sávszél csak a DSSS-re igaz, az OFDM-re már nem, hiszen ott 20 MHz széles egy csatorna és ha a vizsgán kérdezik, hogy mik a nem átlapolódó csatornák, akkor az 1,5,9,13 lesz a jó válasz, szemben a DSSS 1,6,11-ével. Ezekre érdemes odafigyelni -
vadger
tag
válasz
FecoGee #11470 üzenetére
Hogy őszinte legyek, nem, még nem tanulunk. Ugyanis még a napokban fog eldőlni, hogy melyik vendor szállítja, mert versenyben van a HP is. Ugyanakkor elég nagy a Cisco előnye, és én nagyon reménykedem, hogy ők nyernek. De valószínűleg első körben általános ismereteket fogok keresgélni, youtube videók, ilyesmi.
-
Zola007
veterán
-
Gery15
addikt
válasz
FecoGee #11399 üzenetére
Ez mind szép és világos, de gondolom ha ezt lemásolom nem fog működni vagy igen?
Nem értem ezt a részt:
ip dhcp pool PPPOE
network 12.0.0.0 255.255.255.0Nem értem ez a hálózat honnan jött? Csak úgy?
Vagy nekem csak a Kliens konfiguráció rész kell?
És azt se értem, hogy felhasználónév, jelszó párost hová teszem?
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #11373 üzenetére
Hát részvétem.. sokmindenre jó de arra nem lesz ami miatt bevezetitek, ez már most, látatlanban is majdnem teljesen biztos.. vagy tudja de nem úgy vagy azt nem is tudja csak hasonlót vagy tud valamit amiről azt gondolod pedig dehogy.. vagy a sales eladta hogy tudja de csak majd egy future release a távoli jövőben.. majd tudja.. ha nem kapcsolják ki mert full bug az egész (igen, mind megvolt, PI és LMS is)..
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #11370 üzenetére
Van pl. olyan 2960-ra való IOS, hogy egy SNMP hostname lekérdezésre restartol : D De ezek szerint a test crash parancs sokmindenkinek nincs meg : D Ha esetleg valakinek kell egy restart és nem kap timewindow-t az ügyféltől akkor elcrash-elhet az a router vagy switch "magától" is.. a crash menüben a 'C' kiadása után a hatos és nyolcas crash okot ajánlom : D
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #11340 üzenetére
Tolnám. Nem direkt erre a célra vettük, az ocg világított rá, hogy ez controller is tud lenni, így legalább nem csak 2504-es felületet látok, hanem XE alapút is. Nekem meg Prime-om nincs, meg MSE-m, bár kis utánajárással talán kiderülne, hogy van ezekből evaluation licenc is.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #11337 üzenetére
Szóval csináltál egy wifi-labot! Épp tegnap csináltam egyet én is: 2504 és 3650 controller, egy 1702 és egy 3702. Egyelőre a 2504-es menüjét tanulmányozom és a CBT nuggetseket nézegetem, utána jön az ocg ismételt elolvasása és lejegyzetelése, aztán meglátjuk, mire lesz elég
-
crok
Topikgazda
-
quby
őstag
válasz
FecoGee #11287 üzenetére
Van cisco ID-m azzal be is tudok lepni.. De ott össze kellene map-elni a cert tracking -el. Ott kér egy CSCO azonosítót meg vagy egy jelszót vagy egy authorization kódot. Egyik sincs. Azt írja ha nincs akkor, Score reporton lévő ID-kkel tudok belépni. Meg is vannak azok az id-k, de névnél bármit irok, azt mondja nincs ilyen név....
Még korabban nem használtam a cert tracking-et.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #11266 üzenetére
Igazabol semmi ertelmes otletem nincs egyelore, de ha nem hozom el a kukaban vegzi(selejtezes volt)
Igy ugy gondoltam, hogy sup720-10G-vel meg sok 1G es 10G portokkal valamire csak tudom hasznalni, ha mas nem jatszani, vagy papirnehezeknek, amig baratnom ki nem paterolja a garazsba, velem egyutt...
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #11253 üzenetére
CiscoLive-on keresd Jerome Henry (wifi god.. nem viccelek) előadásait.
Azt hiszem hogy a CCNA Wireless: Find out why it is a great time to work in the wireless field-ben van egy olyan történet amiben a lánya wifi handsettel telefonálna és amíg áll addig minden jó, de amint lefekszik az ágyba és úgy próbál beszélni a barátnőjével akkor megszakad az egész a 'csába ( :
https://www.ciscolive.com/online/connect/sessionDetail.ww?SESSION_ID=4211&tclass=popup
Óriási arc, nagyon jó előadó.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #11248 üzenetére
Egyebkent linuxra van ilyen shell extension:
https://github.com/nvbn/thefuck
Elirod a parancsot, beirod utana, hogy fuck, es kijavitja neked, hogy mit akartal irni. (mar ha kozel jar az ertelmezhetohoz amit beirtal)
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #11233 üzenetére
Sajnos használtunk GLBP-t, sokat, sokfaileképp.. "imádam".. nem lenne ez hülyeség, csak.. most érted, azért loadbalance-oltatni FHRP-ben mert van 2 routered ami iNet-et ad de a sávszéljük nagyban különbözik.. egyrészt megöli az élményt, nehezen tshootolható, mert lehet hogy A felhasználó R1-en megy ki 20Mbps/10Mbps (10Mbps/5Mbps garantált) Interneten de a B meg egy rattyanat 5Mbps/2Mbps-en (1Mbps/0.5Mbps garantált.. érted..) aztán megy a baszakodás hogy hogy lehet hogy az egyikőjüknek jó, a melletteülőnek meg nem.. és ha ehhez még egy szarul kitalált Wifi környezet is van, mondjuk mindenki BlueTooth fülest használ mert kurvamenő : D nem.. neeeeemm.. ne szopassuk magunkat.
-
quby
őstag
válasz
FecoGee #11216 üzenetére
Aha! Már bocsi hogy itt a tanulási módszereket firtatom, de mostanában nekem nagyon nem megy! Lassan haladok, és nem hatékony. Úgy érzem most ennek a fejlesztése továbblépésemnek a kulcsa.
Ha nem nagy kérés megosztanál egy bármilyen evernote-os jegyzetedt. Bármilyet. (természetesen megértem ha nem) -
-
józsi9995
tag
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #11094 üzenetére
Szerintem meg több idő ment már el az írásra mint a tényleges elvégzendő melóra.. az első L3 eszközön, legyen az router vagy switch meg kell nézni az ARP táblában a VLAN-ban tanult MAC-eket, aztán a core switchen és/vagy az access switcheken meg megnézni hogy mi a kiemente a sh mac add vlan nyomtaóvlan kimeneteit vagy csak megnézni a sh mac add add nyomattómac-az-arp-táblából, még scriptelni se igen kell, nem hiszem hogy olyan sok switch meg nyomtató van.. már rég kész lennénk egy kis notepad++ meg putty kombóval is ( :
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #11069 üzenetére
Óóóh, hát nem mindegy ám hogy valaki high level designer vagy low level designer : D A high level designer sokat rajzol Visio-ban (de nem feltétlenül tudja hogy megvalósítható-e.. azzal majd szív az aki megvalósítja.. ha tudja.. vagy ha egyáltalán lehetséges..) meg halomra VisBasic-eli az Exceleket : D Akkor se csinálnám ha három életem lenne.. De van ám itt olyan is aki sales architect.. na azt add össze : D Vigyázzon az ember gyermeke mielőtt elfogad egy állásajánlatot.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #11065 üzenetére
Ez igaz, de en a jelenlegi helyem is sokat felejtek, mert ccnp szintu feladatokkal egy jonak mondott evben is csak minden masnap foglalkozok( husvet masnap, meg karacsony masnap).
(jo az idei ev pont szerencses volt es kb fel evet csak egy normalis komplex projekten dolgoztam, de ez ritka)Emiatt en eddig is sokat felejtettem, es laborral tartottam up to date-en a skilljeimet.
Ehhez kepest azert nem olyan szornyu a gondolat, hogy sok az excelezes@crok: na igen
meg paran atjonnek, aztan atnevezzuk BT-Cisco topicra.
-
IreN!CuS
addikt
válasz
FecoGee #11057 üzenetére
Grat !
Mesélsz róla kicsit nem a kérdés válasz érdekel mielőtt , hanem könyvből készültél vagy néztél mellé CBT nuggets videókat is , mennyi gyakorlat van benne gondolok itt egy CCNA acl vagy nat configra amit ugye a vizsgán is megkell csinálni.
Ugyan úgy 140 perc volt a vizsgára ?
Munkatársammal most kezdtük el egyelőre a CBT nuggets-es videókat nézzük aztán jön a könyv. -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #11038 üzenetére
Nalunk is egy volt kollega baratnoje lerakta a ccna-t, meg elkezdett linuxozni, es most nalunk van rendszergazdakent, elotte meg az egeszsegugyben dolgozott, szoval nem ritkasag ez mostansag.
Szerintem az It a networking meg plane, olyan amit, ha erdekel, es egy kicsit analitikusabban van huzalozva az agyad, akkor siman tanulhato.
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #10987 üzenetére
Igen, rendszeresen tapasztalom. A Dell laptomon ha megmozditom a laptopot - erosebb enter utes - akkor bomlik a kapcsolat. Amugy meg sh run, sh tech....... es kidob. HP-n nem anyirra veszelyes, de ott is.
Megoldas: serialos laptopot kell venni. Ha ez a Dell beadja a kulcsot, en olyat veszek, nincs ilyen problema utana.
-
bugizozi
őstag
válasz
FecoGee #10987 üzenetére
Szia!
Én W7 alatt tapasztaltam ilyet. N+1 drivert kipróbáltam már, kezdve a hozzá adott CD-n lévővel, de egy darabig megy, majd "lefagy", nincs kommunikáció a porton, csak a restart segít.
Van egy XP-t futtató virtuális gépem, ha annak "odaadom" azt az USB-t amibe ez van bedugva ott tökéletesen megy....zsolti.22 nekem delock márkájú van.
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #10987 üzenetére
Linux alatt soha semmi gondom nincs vele.. mondjuk
azt nem néztem meg mik a beállítások (minicom-al
out-of-the-box működik, soha egyetlen kifagyás vagy
bármi más nem volt vele..)..de..
Windows-on mindig is volt gondja..
(Cégnél használol csak Windows-t..)Asszem' nálam a COM port beállításainál (control panel ->
-> system -> device manager -> ports -> COM x) a flow
control none oldotta meg ezt (vagy talán a hardware..) és
putty-ban a Serial alatt flow control XON/XOFF vagy none.
Terminal -> keyboard alatt még asszem a VT100+ van
még bekapcsolva ami fontos volt (hülye karakterek miatt).De ha szarakodik még mindig tudsz olyat csinálni restart
helyett, hogy dev.manager-ben letiltod a portot, (esetleg
kihúzod majdvisszadugod) és engedélyezet. Nálam az
is működött.Egyébként van olyan kábel amit kidobtunk, mert (miután
szétszedtük miután láttunk benne "valamit") találtunk benne
egy leszakadt kábelforrasztást de olyan gány volt az egész
hogy neki se kezdtem megcsinálni mert látható volt hogy
ahogy kapna egy kis meleget a Weller-pákától azonnal
lepattanna még vagy 3 dolog.. aztán ha annak nekiállok
akkor megficcen még 5.. szóval rendeltünk.. -
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #10985 üzenetére
Nem az accountingra gondoltál?
A start record tartalmazza, hogy elkezdted valamelyik eszközön a session-t, a stop lényegében a kiadott parancsokat tartalmazza.
start pl:
2016-08-08 13:05:13 +0200 2.2.2.2 zsolti.22 tty11 1.1.1.1 start task_id=2404 timezone=CEST service=shell start_time=1470654313
stop pl:
2016-08-08 13:05:14 +0200 2.2.2.2 zsolti.22 tty11 1.1.1.1 stop task_id=2404 timezone=CEST service=shell start_time=1470654314 priv-lvl=15 cmd=show logging<cr>
A stop onlynál csak az utóbbiak, a start-stop-nál meg mindkettő logolódik.
-
RogerP
csendes tag
válasz
FecoGee #10962 üzenetére
Elfelejtettem, hogy nem Cisco, hanem Dell switchek, de a mögöttes logika gyakorlatilag ugyanaz. Sajnos a VSS megfelelője nem támogatott a core switchekben (Ciscora átforgatva kb mintha a core 3850, az access meg 2950XR lenne). RSTP load balancing esetén a perVLAN RSTP-t érted?
Sajnos az MLAG Dell esetében nem működik, ha stackben vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest