Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- iPhone topik
- Megjelent a OnePlus 13T
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
TeeJay
félisten
az komoly teljesítmény a mai világban ha nincs egy wifi képes eszközöd sem
lassan már a WC is rá van kötvelaptop, tablet, okos telefon, okos gps, okos TV vagy media player sincs nálad?
ezt nevezem azértde említhetném már a digitális fényképezőgépeket is
meg még kitudja hány eszköz használ wifitnálam meg mióta van router folyamatosan megy és tudok aludni nyugodtan egyáltalán nem zavarja
meg a lelki békémet -
Vesa
veterán
válasz
TeeJay #20597 üzenetére
Szerintem ez itt erősen OFF, ráadásul, mindenki magánügye mit miért használ/nem használ. Nekem nincs szükségem WiFi-re, ahogy smart phone-ra sem. Másnak ezek megléte napi szükséglet, nincs ezzel semmi probléma. A sugárzás akár káros, akár nem, esetemben nincs olyan érv, ami indokolnlá, hogy magamra szedjem...Ha szükségem lenne rá, nyilván lenne wiFi-s eszközöm..
-
eight
senior tag
válasz
TeeJay #20596 üzenetére
"ennyiért kihívatni a szerelőt meg fizetni érte hát nem is tudom, akinek van pénze tegye
"
Utoljára ilyen egy eres kábelt a kilencvenes évek elején láttam, amikor még a csillagpontos hálózatok előtt sorosan kötöttem össze a gépeket, azt annyi (pedig azóta azért nem kis mennyiségű hálózatot meg gépet összeraktam már). Nekem nincs TV-m (azaz készülék van, de csak a konzolok és a filmek miatt), kábel csak egy jön be hozzám, amin kapom a netet.
Fogalmam sem volt hogy ez milyen kábel is igazán, és nem számítottam rá, hogy csak egy „sima” RF kábel mint amin a TV adás is szokott jönni. Gondoltam a technológiának ez a része is fejlődött az elmúlt húsz évben (mint pl. az Ethernet kábeleknél, ahol a cat rendszer folyamatosan megújult az évek során). Mint mondtam nem vagyok otthon RF témában és csak mikor tegnap bemásztam a kábelhez (amikor már itt voltam meg a vonalban a UPC-vel), akkor jöttem rá hogy miről is van szó igazából (bár a Docsisról elég sokat olvastam/tanultam már, szóval érdekes hogy ez a része soha nem keltette fel az érdeklődésemet).Ezen kívül, ne felejtsük el hogy ez a kábel nem is az enyém, és engem úgy neveltek hogy ha valami nem az enyém akkor még jobban kell rá vigyázni, szóval igen, ( „
” ) én olyan hülye vagyok hogy ha valamiben nem vagyok a toppon, akkor előbb inkább kérdezek, és szakembert hívok, ahelyett hogy belerondítanék más munkájába, vagy elkezdenék vagdalni, azt majd lesz valami. Nagyon gyorsan jött a probléma, szóval munkából hazamenet bementem szakboltba, és megvettem amit ott ajánlottak (mert csak pár száz Forint volt), aztán pedig hazaérve megkérdeztem itt, hogy mi lenne a legjobb, és a végén úgy döntöttem, hogy az ideális az lesz, ha a UPC-sek csinálják meg ezt nekem. (egyébként sajnos tényleg nagyon sokáig kellett tartani a vonalat, de elvileg a felét legalább ők fizetik, vagy nem?)
---
A „Wifi árt” témára pedig abszolút semmiféle tudományos bizonyíték sincs. Az még csak hagyján, hogy józan paraszti ésszel is gyanus kéne hogy legyen mert eleve az elektromágneses spektrum másik végén van mint a roncsoló (ionizáló) sugárzás (tehát közben még ott van a sokkal "erősebb" látható fénytartomány is, az infra, micro meg minden), de ráadásul kísérletileg sem sikerült még bizonyítani, hogy az EHS-nek káros hatásai lennének. Persze nem vagyok a téma professzora, szóval nem merném kijelenteni, hogy PH-csodához vagy Homeopátiához hasonlatos agyatlan baromságról lenne szó, de tudományos bizonyíték nélkül (szerintem) nem lehet komolyan venni egy ilyen rémhírt, és a jelenlegi WHO vélemény is ezt állapítja meg:
"Conclusions
EHS is characterized by a variety of non-specific symptoms that differ from individual to individual. The symptoms are certainly real and can vary widely in their severity. Whatever its cause, EHS can be a disabling problem for the affected individual. EHS has no clear diagnostic criteria and there is no scientific basis to link EHS symptoms to EMF exposure. Further, EHS is not a medical diagnosis, nor is it clear that it represents a single medical problem."
-
TeeJay
félisten
20perc telefonálással több sugárzás ér mint 1évnyi wifivel tudtommal
de azért csak kapcsold ki a wifi-t hátha jobban alszolwikiről idézek
"However, wireless routers are typically located significantly farther away from users' heads than a mobile phone the user is handling, resulting in far less exposure overall. The Health Protection Agency (HPA) claims that if a person spends one year in a Wi-Fi hotspot, they will receive the same dose of radio waves as if they had made a 20-minute call on a mobile phone." -
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #20585 üzenetére
miért is lenne különbség hiszen a tekerős F csatlakozóból meg az általuk préselt csatlakozóból is ugyanaz a réz ér lóg ki ami csatlakozik az eszközbe... árnyékolás szintjén meg ha jól csinálja az ember nem szabad érdemben eltérést találni... annyi a különbség hogy a préselt csati az vízhatlan illetve lehúzhatatlan míg a tekerőst néha elég nehéz tekerni és azt le lehet tépni a végéről illetve nem is vízálló
Budapesti lakásban a fali vezetékre én is magam tettem tekerős F csatit mert előtte a szomszéd szobából toldással volt áthozva egy falu aljzatból és miután közvetlen a kábelre tettem a csatit
jó ha 1dB-el javultak csak az értékek
ennyiért kihívatni a szerelőt meg fizetni érte hát nem is tudom, akinek van pénze tegye -
kabelmania27
félisten
válasz
ledgeri #20593 üzenetére
A csillapító arra való hogy csökkentsd vele a jelerősséget, általában csak netbekötés esetén szokták használni, hogy 10alatt (max6-8körül) legyen a vételi, a régi modemeknél ennek nagyobb jelentősége volt, az újabbaknál már nincs (12-15alatt legyen, de 15-el sincs gond, tesztmodemeket 20as vételivel próbálják ki), ha csökken a vételi szint nő az adási és fordítva, ezért körültekintően kell eljárni, azért kell minimalizálni a csillapítást modem irányban, mert így az adási szint is minimalizálható.
Vesa: Egyet értek veled, Natgeon láttam egy műsort erről a témáról. -
-
ledgeri
nagyúr
válasz
kabelmania27 #20590 üzenetére
Kérhetnék linket, vagy,ha konkrét nincs akkor rövidke összefoglaló leírást, hogy mire való a csillapító, mit hogyan módosít, mit okoz a hiánya, megléte, ha be van rakva, mik a normális tartományok, ha nincs akkor mik... stb...
Csak mert az elmúlt pár hét alatt tőled sokszor olvastam, hogy csillapító, annyira, hogy már érdekel!
-
Vesa
veterán
válasz
TeeJay #20532 üzenetére
Többször is nekifutottam, de nem lehet kikapcsolni. Valószínűleg azért, mert most akcióban van, és nekem örülni kéne, hogy kapom...Valószínűleg azt feltételezik, hogy ezt a csodás ajánlatot senki nem akarja visszautasítani, így már kikapcsolni sem lehet.
Ráadásul nem csak az a bajom, hogy a gagyi routert küldik, hanem mert elvből nem használok WiFi-t, be van kábelezve gigabiten a ház, semmi szükségem a 24/4 sugárzásra.
Routerem is van, tehát elég lenne egy jó kis Cisco kábelmodem...semmi más csoda nem kell.
Holnap felhívom őket, máshogy nem lehet elintézni. -
kabelmania27
félisten
-
Treck
aktív tag
válasz
kabelmania27 #20587 üzenetére
A technicolornak sem gond a 10es... Ugy latszik azon kiveteles ugyfelek koze tartozom, akinel tokeletesen mukodik minden funkcioja es birja strapat
Igaz, szakmambol kifolyolag en is inkabb cisco parti lennek, de csak azert, mert ennek mas a neve, nem mondom ra egyszerre azt, h kukaba vele es ideveled cisco...
Attol, h itt meg viszonylag ismeretlen, nem feltetlen jelenti azt, h rossz modem/router kombo.
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20585 üzenetére
Függ attól is, hogy hol lehet elvezetni a kábelt. Ismerősnél nem lehetett elrejteni és nagyon könnyen meghúzódott valahol a kábel, amitől a tekergetős csati szét is jött. UPC kábelével meg elhúzok egy kocsit.
Én se akarok kötekedni, számomra UPC az egyszerűbb. Eddig még mindig időben jöttek.
eight: Egyszeri kábelezés benne van az árban. Az ő régi szerelőik voltak azok, akik gusztustalan és igénytelen munkát végeztek. Gyakorlatilag azt hozták rendbe.
-
kabelmania27
félisten
Nincs mit, kimaradt az előzőből hogy kérd meg hogy nézze meg a modem értékeket. Csillapító nélkül sem lenne gond, de elő van írva hogy a vételi max6-8lehet ezért csak netbekötés esetén raknak be csillapítót, az az egy gond, hogy csillapítással arányosan nő az adási szint, 52körül lehet gond, adási szint 40-45körül ideális, cisco modemnek nem gond a 10es vételi.
-
eight
senior tag
válasz
kabelmania27 #20584 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsot, kérek akkor majd egy 3-as csillapítót, ahogy ajánlottad.
@mate3553: Na azért be nem szeretnék csapni senkit szimpla nyereségvágyból. Ha én nem lennék őszinte velük, akkor hogy várhatnám el, hogy Ők viszont korrekt módon bánjanak velem. Persze nem ítélkezem feletted, mert nincs rá alapom, csak mondom hogy ebben szvsz különbözünk.
-
Félre ne érts, nem kötekedésképpen, de nekem nagyon egyszerű volt ezt is megcsinálni, sokkal egyszerűbb, mint a upc szerelőkre várni, időpontot egyeztetni, majd miután nem jönnek, újat egyeztetni, stb... Az meg, hogy jobb lenne amit ők csinálnak? Ha láttam volna legalább 0,1dBmV különbséget az általam bekötötthöz képest, akkor azt mondanám, hogy ebben igazad van! De nem láttam, így erős kétségeim vannak afelől, hogy a két csatlakozó közt érdemi különbség lenne!
-
eight
senior tag
Még mindig vonalban vagyok, szóval már a telefonszámlából is simám meglenne a szerszám is. Mindig átkapcsolnak valahova, azt ott megint zene
Egyébként nem csinálják meg ingyen, 3556Ft raknak majd hozzá a következő számlához, ami - szerintem - teljesen korrekt.
ui.: na most már letettem a poszt végére, életemben nem telefonáltam még ilyen sokáig.
@kabelmania27: köszi, de már lebeszéltem hogy megcsinálják.
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20579 üzenetére
Nem azt írtam, hogy nem lehet házilag megcsinálni, hanem azt, hogy egyszerűbb és jobb az, amit UPC csinál.
-
Ez is kicsit túl van lihegve szerintem! A saját hálózatomat az utolsó csatiig én raktam össze, sosem talált benne semmi hibát, vagy kifogásolnivalót egyik szerelő sem! Sem a UPC-s, sem a Rubicom-os, se senki más... És hibát sem okozott soha! Aztán egyszer egy hibabejelentés alkalmával (a hiba nem nálam volt ekkor sem) a kint járó technikus fogta, és lecserélte a modem előtti F csatit! Mondom neki, hogy úgy gondolja, hogy ettől majd megoldódik a hiba? Azt mondta nem, egész biztosan nem fog, mert nem nálam van a hiba, de nekik ez elő van írva, hogy a modemek előtti csatit ki kell cserélni ilyenre! Nos megnéztem, egyáltalán semmilyen jelszint változást nem mutatott a modem a csaticsere után! Aztán később egy koax csere miatt vissza is cseréltem az F csatit home made verzióra, és azóta is tökéletes!
Eszköz? Egy tapétavágó késen kívül semmi más eszköz nem kell hozzá!
-
Mate
nagyúr
Szerintem bontsd meg amennyire kell és hívd ki UPC-t akik garantáltan minőségi eszközökkel megcsinálják. Szerintem jobban jársz vele. Akkor nem kell attól tartani, hogy valahol probléma van a kábelezéssel és ki lehet zárni egy hibaforrást.
Nekem is volt egy darabig gányolt kábelezésem, de inkább megcsináltattam UPC-vel azóta a jelszintek tökéletesek télen, nyáron és soha semmi hiba.
Legalábbis kábelezésből adódó.
-
Kell neked egy F toldó, és két F csatlakozó!
Millió antenna bolt van BP-n, de ki tudja, hogy Te melyikhez laksz közel! Amikor régebben műholdaztam, akkor a Veres Péter útra jártam a Betacom-ba! De bárhol megveheted, ha neked ez kiesik...
-
-
eight
senior tag
Bemásztam a modemhez, és most látom hogy a csatit nem is tudom levenni a végéről
A UPC meg 30 perce zenél... Koax dolgokhoz nem értek sajna... Az "F" csati (vettem azt is) azt csak simán beletekerem, vagy hogy lehet hogy oda nem kell drága szerszám?
ui. megtaláltam
http://www.antennak.hu/hir.php?hir=leirasok/ant_fcsat.html
-
-
D@ni88
addikt
Megtörtént a 30 megabitre emelés. Kicsit ingatag, de majd beáll
Ma beléptem a UPC ügyfélszolgálati felületére, rákattintottam, hogy Szolgáltatásaim és az ajánlatok között szerepelt a 60 megabit 0 Ft-ért..
Az az érdekes, hogy hűségben vagyok még 1,5 évig. Tehát ha ha megbontanám a csomagom akkor elvileg nem a csomag árat kellene fizetnem. Viszont a mostani csomagnév alapján a Trio M-ben 60Mbit szerepel.
Ha jól értem ha váltanék akkor megbontanám a csomagot, amit igazából mégsem és hiába van +0Ft írva, mégis többet kellene fizetnem? Mert ha igen, akkor ez lazán fogyasztóvédelmis téma...
-
-
Mate
nagyúr
De, neked kell állnod elvben. Gyakorlatban nem feltétlen, ha hibának jelented.
A régi kábel is jó lehet, de csatlakozót valószínűleg kell majd raknod a végére, amivel az a gond, hogy rohadt drága a szerszám. (Legalábbis az, amit UPC használ). Utána egy f toldó és kész. Nem nagyon fog csillapítani.
-
eight
senior tag
Az a baj, hogy egyrészt csak most tudtam meg hogy holnapután kora reggel jön az ajtó, másrészt meg két szabi nem is biztos hogy menne ilyen hirtelen a melóhelyen.
Egyébként ilyenkor nem én nekem kéne fizetni még azt a kiszállást meg az újrakábelezést is? (meg aztán akkor úgyis mindent ki kellene bontanom a lakásban és betenni az új kábelt, szóval akkor már miért ne a régit?)
Régi belvásrosi lakásról van szó, masszív hatvan centis falakkal, olyan nagy fúrószáruk a múltkor sem volt.
Szóval inkább magam megoldanám gyorsan ha lehet, csak ezt nem tudom hogy érdemes e mindent kibontanom vagy egy toldás (két csati meg egy lapos toldó) semmit sem rontana a dolgon?
-
eight
senior tag
Üdv a tisztelt Hölgyeknek és az Uraknak.
Az van, hogy már hónapok óta panaszmentesen és nagyszerűen üzemel a netem. Lehet, hogy ez másoknak nem egy nagy történet, de nekem biza sokat jelent. Voltak itt az évek során olyan napok, hetek, sőt többször hónapok is(!), amikor már annak is örültem, hogy a BIX-ről visszatért egy egy packet, és ezt sajnos szó szerint kell érteni.
De most tavasz óta minden nagy szép, minden nagyon jó, és mindennel nagyon meg vagyok elégedve. A ping értékeket is a vállalható kategóriába sorolnám az általam látogatott szerverek többségén (van egy kettő Frankfurti ahol kifejezetten jónak mondanám, csak 5-10ms el több a DIGI-seknél)), és a letöltési sebesség pedig maximálisan kielégíti a jelenlegi igényeimet, sokszor hozza is a csomagban ígért maximumot, ami 120Mbit lenne (bár nem torrentezem vagy ilyesmi, szóval nincs nagyon sokat használva, inkább ritkán de akkor viszont intenzíven). .
Szóval nagyon elégedett ügyfél volnék, de sajnos ajtócsere került a levesbe. Hoznának egy új ajtót és a régi kábel a tokon megy át, tehát az a kérdés hogy kibontsam é a lakásban mindenhol a kábelt és visszahúzzam a folyosóig (kb. 15 méter!), vagy elvágjam és tegyek be egy (lapos) toldót. A boltban az eladó azt mondta, hogy kb. 4-5dB-lel fog nőni a zaj a toldóval, és ebből nincs igazán jobb minőség (Salipt S-901-600 E209436 125Celsiuss 600V Vw-1 HTF)
Nekem nagyon fontos lenne hogy a lehetőségekhez képest a legjobb legyen a netem, és (ennek tükrében) azt szeretném megkérdezni az itteni szakember uraktól, hogy :
- tényleg 4-5 dB a növekmény (nekem soknak tűnik) ?
- és ez mit jelentene pontosan a kapcsolat minőségének szempontjából, azaz rosszabb lesz ha elvágom?Köszönöm szépen
ui.: egy darab 6-os csillapító van a modemnél, ami ezeket az értékeket bírja jelenleg felmutatni:
-
Szabesz
őstag
válasz
mlinus #20558 üzenetére
Nem kéne marhaságokat beszélni, lol
Tessék tisztában lenni a fogalmakkal, és úgy hozzáállni a dolgokhoz. A kocsikban sem azért van benne a 250+kmph mert annyival fogsz is vele menni, mivel igen kevés hely van a földön ahol lehetőség van rá. A 6*10^23 lóerőt sem azért hirdetik, mert egyfolytában ki kell nyomni a szemit. Ellenben ez kvázi garancia, hogy 0-130 között sem fog szüttyögni. -
válasz
#19617792 #20559 üzenetére
Ezt képtelenek sokan megérteni, hogy ez csak egy lakossági internet előfizetés.. Akinek hiper fontos otthonra a nagy rendelkezésre állási idő és sávszélesség az köttessen be magának bérelt vonali internetet. 99,5%-os rendelkezésre állás, dedikált sávszélesség (szimmetrikus), csak épp egy 100/100 Mbites vonal ~700k/hó!
-
Szabesz
őstag
válasz
Gulyopapa #20552 üzenetére
Bízzunk benne, hogy eljön az a nap, amikor mindenkinek aki 240-es csomagot akar, az sosem lesz a saját kapcsolati sebességének korláta miatt 240Mbps alatt
Biztos előfordul jelenleg, valaki számolgatta is, hogy a upc által használt technológia mekkora áteresztőképességgel bír, hány user-t tud kiszolgálni 240Mbps-el az adott szakasz.
Nagyon is korrekt még a 140Mbps is, főleg ha azt tekintjük, hogy pl én alig 2 éve max 8Mbps-el szüttyögtem (T-Home kábel), többért mint most a 240-essel. -
Mate
nagyúr
-
Szabesz
őstag
válasz
Gulyopapa #20549 üzenetére
Vigasztaljon az, hogy 240-esnél 60/5, 120-asnál meg 30/4 a minimum garantált. Ezért vezették be, mert úgy érzik, hogy 60/5-öt tudnak garantálni. Ha az alá megy, akkor lehet reklamálni.
A másik fele az, hogy az egy dolog, hogy a kapcsolat esetleg bírja a maximális tempót, ha egyszer kevés hely van ami ki is tudja szolgálni. Kezdj el letölteni több helyről, és nézd a sebességet az összefoglaló grafikonon...
Mekkora egy mai szerver tipikus adatkapcsolata? Gigabit? Jobb esetben... Nem kell sok user, hogy ezt a sávszélt kimerítse, és neked csak 120-150Mbit maradjon. Akkor meg pláne, ha sokan vannak akik rácuppannak arra végpontra, vagy valamelyik útbaeső hálózati eszköz a teljesítőképessége határán van. -
Mate
nagyúr
válasz
Gulyopapa #20549 üzenetére
Itt is ugyan ez van. Legalább a
beszoptatásibeszoktatási ideig sikerülne valamit alakítaniuk.Bár 2 dolgot tudok elképzelni:
1. Abban bíznak, hogy a 3. hónap lejárta után sokan visszaállnak egyel kisebb csomagra.
2. A 240-es net gyakorlatilag marketing célokat szolgál. Szerintem púp a hátukra az egész, de hangzatos, hogy náluk ilyen gyors a net. Ha letelt a 3 hónap szerintem keveseknek marad meg 2000-es felárral.Most mértem egyet, kivételesen megvan: 248/21
-
Gulyopapa
addikt
Amúgy más is "szopik" a 240-es csomaggal ?
Nekem 120 és 150 között van állandóan.
240-et elvétve tudok mérni.
Ez vajon miért nem érdekli a UPC-t ? Vagyis érdekli őket, de szerintük a modemig jó a jelszint.
Na ez az amit kétlek.
Az engem nem vígasztal hogy azt mondják hogy leterhelt a terület. De mindig ???
Nem is értem miért vezették be ezt a csomagot ha nem működik rendesen.
Érthetetlen. -
szijartg
őstag
Srácok.
Szolgáltatás információk alatt van egy ilyenem:
UPC wifi opcióEz most maga a WiFi-s modem vagy pedig egy kis wifi stick?
Mert utóbbit nem kaptam!UPC smart guard 1 PC-re -> ezt meg már le is mondtam!
-
_ocsisajt
őstag
miattatok laggolok, diszkelek hcban es halok meg
-
A 240 Mbit/s-es net mellé azért vicces ez a limit..
Gyakorlatilag egy óra alatt ~100GB-ot gond nélkül lelehet tölteni, szóval 3 óra alatt lelehet forgalmazni a 300GB-os (elméleti) havi kvótát.. -
kungzi
veterán
válasz
Intruder2k5 #20537 üzenetére
-
-
válasz
tarragona #20533 üzenetére
De elméletileg van, bármikor be is vethetik ha úgy gondolják, ugyanis ott van az ÁSZF-ben, és aláírtad, elfogadtad! Gyakorlatban azonban nagyon keveset hallani róla, hogy alkalmaznák, sokan vannak akik havi szinten TB feletti mennyiséget is forgalmaznak! Szóval van, de érdemben nem kell parázni miatta!
-
tarragona
csendes tag
Ugye ez a korlátozás meg ilyenek már nincsenek?
Ez a mostani havi forgalmam a upc webes felület szerint:Tárgy hónapban forgalmazott adatmennyiség
Feltöltött adatmennyiség 226 696 MB
Letöltött adatmennyiség 278 428 MBÖsszesen 505 124 MB
-
TeeJay
félisten
az érdekes hogy nem lehet kikapcsolni...
pedig ha wifi opció be van lőve akkor valszeg ilyen csodát fogsz kapninem hiába írják sokan hogy inkább kérj modemet és mellé 6 ezerért van 100-as WAN-LAN porttal TP-Link WR841ND router ami röhögve NAT-ol 90-92megabitet szóval addig még elég lesz.
ha meg combosabb router kell gigabites LAN-al akkor WDR3600 kb. 15-16ezres áron de az úgy 800megabitig biztosan jó lesz -
Vesa
veterán
válasz
kabelmania27 #20526 üzenetére
Én neten rendeltem, de a WiFi opciót nem lehetett kikapcsolni...
Remélem nem ezt a sz*rt fogják hozni, mert azzal a lendülettel dobálom is vissza.
-
kisza25
félisten
válasz
kabelmania27 #20526 üzenetére
ok köszi
-
TeeJay
félisten
válasz
pvt.peter #20521 üzenetére
nem poén sajnos hanem szégyen hogy mindenkit parasztvakítanak ingyen wifi szolgáltatással
aztán annyira gagyi az a Technicolor vagy milyen modem-router kombó hogy inkább hagynák a francba az egészet... egy Cisco ED3 modem tökéletesen jól működik, mellé meg veszel olyan routert magadnak amit még okosítani is tudsz OpenWRT - DD-WRT vagy Tomato FW-vel és ezerszer komolyabb lesz mint ez az ingyenes UPC-s valami...
nem is értem a Cisco modem-router combo után miért érte meg ilyen noname gagyi valamire váltani...
nekem biztos nem kellene még ingyen sem, van normális jó routerem adjanak egy Cisco modemet és szevasz -
_ocsisajt
őstag
Skacok!
Problema letudva(remelem)
ma 12.47-kor volt megint egy minidiscem... bejelnetettem... majd most delutan elmentem szemelyes ugyfelszolgalatra es ott egy nagyon keszseges holgynek elpanaszoltam a kis problemamat, majd egy sikertelen csomagmodositas (megkerdeztem mit tehetunk meg, mert arra nincs szuksegem) ranezett a hibajegyekre es beirt egy azonnali modemcseret szerdara xD kerdezte, hogy nem lesz wifis, de cisco lesz (ed3)... baj kerdezte? en meg vigyorogtam mint a vadalma es elfogadtam a felteteleket
remelem szerdatol mar jatszhatok ujra HC-t
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
UPC Fiber Power 30 -as kábelinternet előfizetésem van.
EuroDOCSIS TC7200 típusú kábelmodemem van ami egyben wifi is.
A probléma: időnként kegyetlenül belassul a hálózat és csak egy kábelmodem újraindítás segít.
Mi okozhatja ezt a lassulást?
Illetve, hogyan lehetne megoldani azt, távolról újralehessen indítani a modemet? -
TeeJay
félisten
válasz
ledgeri #20516 üzenetére
kliens írja szarul szerintem...
uTorrentben ráadásul nemhogy több hanem a veszteségek miatt (uTP) kevesebb sávszélességgel tudsz operálni. nekem pl most 60/6megabit esetén felfelé tehát seedelésre ha uTP engedélyezve van 730KB körül tud tölteni holott ugye 768KB lenne 6megabit
valamennyi "network overhead" mindig van, lehet is a sebesség grafikon résznél külön listázni ha lenyitod a kis fületha meg az uTP ki van nyomva akkor UPC tud priorizálni és úgy nem frankó sajnos
-
ledgeri
nagyúr
Technológiai kérdésem van (bár lehet, hogy másik topokba szól..):
Hogyan lehet, hogy a torrentezéssel túl tudok lépni a kiválasztott sávszélen?
Volt olyan, hogy sokan seedeletk valamit és akkor még 25-ös csomaggal felfelé ment nemegyszer 31-34-el, most meg felfelé 3-lehetne, de volt 3,5 az előbb, és nem csak kiugrás, hanem 10-30 másodperc, néha több...... -
-
qyjdtlgo
újonc
olyan kurvára ideges vagyok már a heti többszöri 5+ órás szolgáltatás kimaradások miatt, hogy válogatom a késeket amivel lemegyek és szétvágom az összes ügyintéző torkát az irodában, aztán minden falat kifestek a vérükkel
-
Vesa
veterán
Sziasztok,
Van infótok arról, hogy új igénylés esetén kérhető-e saját szerelés? Nem akarok beengedni idegeneket a házba...
DSL-t is mindig magam oldottam meg, de kábelnetem még nem volt így fogalmam nincs, mennyire igényel szerelőt.
Ráadásul a koax egy lehetetlen helyen jön be, vagyis hiába jönnek ki, itt prompt nem fogja rádugni a modemet sehova. Kért már valaki saját szerelést első ügyfélként? -
Lacccca87
addikt
Hozzánk is megérkezett a 30/3 a 25/1.5 helyett. (Bp. VII Ker Rákócziút)
Először azt hittem hogy valamiért nem bírja a kapcsolat a 30 -at de aztán rájöttem hogy a sebességkorlátozásnál nem írtam még át az értékeket a routerben
-
HofiZoli
senior tag
Ügyfélszolgálat, készülékeim menüpont, kábelmodemre ezt írja:
Készülék neve Fiber INT modem 3.0 FIX IP
Készülék típusa CISCO EPC3925Fix ip? Nem kértem. Vagy nem azt jelenti.. Valaki erre?
Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós topik
- Gitáros topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- BestBuy topik
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- További aktív témák...
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050 Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest