- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Úgy tűnik, végleg kiszervezte telefongyártását a Sony
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Szemrevaló trió frissíti a Motorola portfólióját
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Érdekes megvizsgálni, hogyan alakítja a tartalomfogyasztási szokások változása a kijelzőtechnológia fejlődését.
Érdekes vagy érdemes?
-
BreamHunter
tag
Nálad a JVC-vel lesz probléma (valószínűleg le van korlátozva) nem a webOS-el.
Mindegyik stream appot lehet rá telepíteni.”Azt kell, hogy mondjam simán leveri többi LG TV-t képélességben, fényerőben és színekben.”
Egyszer majd próbálj ki az LG-k közül egy TV-t (OLED) és nem fogsz általánosítani. -
Robitrix
senior tag
Na igen a TCL tényleg meglehetősen fejletté vált minőségben. Használunk néhány nagy LCD TV-t fali kijelzőként ahol dolgozom és az egyik utolsó darab egy TCL lett Azt kell, hogy mondjam simán leveri többi LG TV-t képélességben, fényerőben és színekben. Általában olcsóbb is, mint a többi TV. Szóval elgondolkodtam, hogy a következő TV esetleg lehetne egy TCL. Úgyis agyalok még egy TV-ben egy másik szobában. Már csak arra kell figyelnem, hogy lehetőleg Androidos legyen a rendszere, mert a Webos és egyebek baromságaival elegem van. Bár az lehet a JVC miatt van. HBO MAX-pt például nem lehet rátelepíteni a TV-re. Még egy Chrome se megy fel rá. van rá egy saját böngésző a TV-ben, ami egy agyrém. Még jó, hogy a NETFLIX fut a TV-n mert már kibaxtam volna az egészet. csak azt lehet használni, ami gyárilag benne van a készletben. Kénytelen vagyok használni a régi androidos TV okosítómat, mert abban gond nélkül fut. A TV okosítóban gond nélkül el fut minden androidos app. ráadásul 4 magos proci 4 GB RAM és 128 GB háttértároló van benne. Pedig nem mai darab, de gond nélkül telepítek rá bármit, ami bele fér a sebességébe és a android 9-0 verzióba. Pedig egy 18 ezer forintos kínai akármi. Igaz úgy kb. kéthavonta nem árt újra indítani, amikor már nagyon belassul. de ennyi belefér a 18 ezer forintos árába. TCL-ben viszont láttam androidos darabokat.
-
Olvasom , hogy sokan panaszkodnak a TCL tévékre. Nos nekem 2db is van itthon egy 43" lassan 2 éves és hibátlanul müködik remek a képe.A nappaliban pedig egy 98" óriás van ez tökéletes előtte egy 86Lg volt ez a TCL viszont zsebre teszi az Lg minden szempontbólm mini ledes 2000nites a fényereje, gyors. 1éves lesz ősszel.
-
opr
nagyúr
Nem, pedig én is azt hittem. Még az is be van állítva, hogy fix fényerő legyen, meg minden, aztán mégis ezt csinálja. Azért baszott fel, mert mint minden vásárlás előtt, erről is néztem teszteket meg mindent, aztán sehol nem írtak egy szóval sem a jelenségről. Mindenhol csak azt írták, hogy milyen szépek a színek az árhoz képest (tényleg azok), meg milyen jó minőségű a fém ház (tényleg az).
Ezért idegesítő ennyire, mert amúgy egy baromi jó kis TV lehetne az árához képest, aztán egy ilyen baromság miatt gyakorlatilag használhatatlan.
-
bteebi
veterán
Ez nem csak simán a dinamikus kontraszt, vagy mi lenne? Azt nem/sem lehet kikapcsolni?
Hát jól elbizonytalanítottatok a márkával szemben. Már majdnem rohantam, hogy vegyek egy 65C765-öt, de inkább alszom még rá.
BreamHunter problémái amúgy nagyon furák nekem. Az elsőre és a harmadikra úgy vélném, hogy talán egyedi eset (persze ez őt egyáltalán nem kell, hogy vigasztalja - engem se vigasztal, ha a Hisense-em inhomogén háttérvilágítása relatíve ritka probléma), de a 2.-nak hardveres glicthnek illene-kellene lennie. És az se jó. A 2. és a 3. hibával amúgy még talán együtt tudnék élni (HDMI-vel erőlködőre van kötve a TV), de az 1.-től a falra tudnék mászni. Mondjuk ha max. 2 hetente egyszer van olyan, akkor azzal még tudnék együtt élni, ha minden más meg, pl. ár-érték, rendben van-volt.
-
opr
nagyúr
Ha mar TCL agyfasz problemak: Van egy TCL nalunk is (sajnos), az egy dolog, hogy a szoftver kalap szar, nem mai mar, ez ilyen, no para. Amugy se akarjuk okosTV-kent hasznalni, max megjelenitokent.
De...
Nem lehet benne kikapcsolni a hulye hattervilagitas-allitgatast! Ha a kep nagyreszt sotet, elkezdi levenni a hattervilagitas fenyerejet. De ilyen jo lassan, vagy 3mp alatt, de ugy, hogy nem folyamatos, hanem lehet neki vagy 16 szintje osszesen, es igy latod, ahogy "villogva" veszi lefele. Ezzel persze megoldva, hogy az amugy feher dolgokat se lehessen latni a TV-n kb semennyire. Es nincs ra beallitas, hogy ezt ki lehessen kapcsolni. Megorit. Ezert is van most inkabb monitorkent hasznalva az asszony altal, aki amugy is mindent light mode-ban nez, szoval nala nem gaz a dolog. De engem a vilagbol ki lehetett kergetni vele.
Azert gondolom/remelem, az ujak mar ennel azert jobbak. -
BreamHunter
tag
85C805-öt kb. két hetente áramtalanítani kellett, mert a használatról annyira belassult, hogy a TV csatornalistára kb 20mp-et kellett várni, hogy behozza és a menü is akadozott.
98P755 meg folyamatosan elfelejtette illetve lekapcsolta a Bluetooth egységet, ekkor nem is lehetett átváltani tv hangszóróra csak, ha ki be volt kapcsolva a tv.
55C645-ről (korábban elírtam. C645 volt.) meg inkább ne is beszéljünk. Képpel még úgy ahogy elégedett voltam, de a hangja valami elképesztően kritikán aluli volt. A telefonom teltebb hangzást adott a hangszóróin mint az zene módban. -
bteebi
veterán
A mini LED-ek nagy átlagban brutál drágák, már-már OLED kategória (ha épp nem még több), de azért nyilván nem olyan a képminősége, max. hasonlóan jó. Ha meg már választani kellene, hogy LG vagy pl. Samsung OLED, vagy ahelyett TCL mini LED... hát nem az utóbbi győzne, mégis valószínűleg TV-nek azt venném. Náluk sokat mennek TV csatornák, nem szeretném beégetni egyiket se. Szoktunk nézni dartsot vagy épp snookert, amik igazán szuboptimálisak OLED-ekhez.
Most nézem amúgy, hogy - mostanra már - kifejezetten jó áron vannak TCL mini LED TV-k. 65C765 kb. 290k, a 75C765 pedig 400k. Egyik sem olcsó, de pl. az előbbi kb. félmillióról, az utóbbi pedig 750k-ról indult kevesebb, mint egy éve.
#29: Mi volt a baj velük?
Nekem Hisense-szel volt/van bajom, bár nem kis eséllyel simán lehetett volna mással is. Nagyjából 3 év után elkezdett eléggé inhomogén lenni a háttérvilágítása, ráadásul pont a képernyő kellős közepén a legrosszabb. Sok esetben nem látszik, vagy nem zavaró, de azért homogén felületek esetében engem már bosszant. Ráadásul egyszer napokig - már pont a garancia lejárta után
- mintha megjelent volna az egész képernyőn egy apró rács, életlen, fakó lett az egész (talán egy HDMI csatlakozó bedugása után lett ilyen?). Aztán pár nappal később elmúlt, és azóta sincs szerencsére.
-
BreamHunter
tag
-
bteebi
veterán
"Nem olyan nehézkes egyébként"
Az utóbbi kevés évben, pláne az OLED, és részben talán a QD-LCD TV-knél valóban megjelentek a színhelyes(ebb) profilok, de korábban a sima LCD TV-knél ez érthető okokból nem igazán működött.
Persze még ha rossz is a panel, akkor is be lehet lőni úgy, hogy önmagához mérten a legkevésbé legyen rossz.
-
bteebi
veterán
"a gyári beállítás a technikai pontosságot helyezné előtérbe, akkor meg az lenne a statisztika, hogy a felhasználók többsége úgy használja."
Az igazán jó, élethű beállítás nehézkes, és nem is ahhoz vannak szokva az emberek. A TV színeinek "ütnie" kell; legyen agyonszaturált, mert az fog tetszeni Józsi néninek. És mivel eleve ahhoz volt hozzászokva, ezért a ténylegesen jót nem fogja jónak tartani.
-
PTM
aktív tag
Azt sokfelől hallottam, hogy az emberek nagyjának a kalibrált kép egyébként nem tetszik. Mert sárga, tompák a színek, mosott, stb. Inkább a hideg, szaturált, élesített kép a népszerű.
Az áruhazakban is ezért megy a lehető legfényesebb, amúgy ordenáréan fos demó mód a legjobb tévéken is, mert vásárlásnál ez számít.
-
himpike
aktív tag
Beküldenek ezek a szarok szerintem már minden adatot amire a gyártó kíváncsi. Ha azt látja hogy tényleg nem állítgatnak benne szinte semmit akkor ő se fog vele törődni.
A hangnak annyi köze van hozzá hogy ott legalább tényleg észre is veszem a változásokat amikor állítgatom. De ha hangrendszeren van a tévé(nincsen) akkor azt se nagyon fogom állítani.
Közben eszembe jutott még egy TCL furcsaság, esetemben a "beépített" android YT alkalmazás hangja sokkal szarabb mintha chromecastolnám telefonról a tévére. Ezt se nagyon tudom felfogni hogy miért van. -
opr
nagyúr
"Na zavarná másikat választana."
Szerintem erosen tulbecsulod az atlagfelhasznalot. Jo esellyel azt se tudja, hogy mit kene kerdezni, nemhogy meg allitgassa, raadasul jol.
"Nem is tudom hogy a beállítható dolgok fele micsoda"
Errol beszelek. Es te meg egy szakmai forumon beszelgetsz a dologrol, tehat minden ketseg nelkul kijelentheto, hogy fenyevekkel jarsz az atlagfelhasznalo elott tajekozottsagban."szerintem akinek külön hangrendszere van az még ennyit se nézeget meg"
Ezt most nem ertem, mi koze a hangrendszernek a kepi beallitasokhoz?"Egyébként nem csodálkozom ha átlagbéla a dinamikus módot választja mert ott vannak "varázsszínek"."
Ebben egyetertunk, csak ott a bibi, hogy az atlagbela nem valaszt semmit. Tehat nem az van, hogy azt valasztja, hanem azt kapja, aztan ugy marad es kesz. A nagy kerdes inkabb az, hogy ha tudna rola, tudna mit jelent, es valasztana is, akkor mit valasztana. Na, erre meg nem igazan letezik valasz, mert aki tud rola, az esetek 90%-ban valamilyen hazimozista arc, az meg nem fogja azt valasztani, hanem filmmaker mode meg hasonlokra fog celozni. Konkretan nem letezik olyan adat, hogy mit csinal az a user, aki tudja mi van, de nem hazimozista, mert nem nagyon letezik ilyen ember (jelenleg?). -
himpike
aktív tag
Na zavarná másikat választana. Szerintem én se állítgattam az enyémen semmit azon az egyen kívül, vagy mozi mód vagy ha szar sötét a film akkor dinamikus, kb ennyi.
Nem is tudom hogy a beállítható dolgok fele micsoda(nem is érdekel), és szerintem akinek külön hangrendszere van az még ennyit se nézeget meg.
Egyébként nem csodálkozom ha átlagbéla a dinamikus módot választja mert ott vannak "varázsszínek". -
opr
nagyúr
Még olvasom, csak ezen megakadt a szemem:
"A cég adatai alapján az átlagos felhasználók 90%-ban olyan képmódokat használnak, amelyek optimalizált képminőséget biztosítanak a technikai pontosság helyett."Az én kérdésem ezzel kapcsolatban annyi lenne, hogy vajon ebben mekkora szerepe van annak, hogy a gyári alapbeállítások minden esetben azok, hogy minden ilyen képszexualizátor baromság fullra van nyomva. Mert ugyan csak tipp, de az én tippem az, hogy ez a legfontosabb tényező. Ha a gyári beállítás a technikai pontosságot helyezné előtérbe, akkor meg az lenne a statisztika, hogy a felhasználók többsége úgy használja.
-
bteebi
veterán
Köszi a tippeket, majd valamikor megnézem. Nem volt időm átnézni a TV manualját, alig használjuk (hálószobában van), így idő hiányában egyelőre nagyjából default settings-szel megy. Én nem kapcsoltam rajta se ki, se be a BT-t, csak a csatornákat és a WiFi-t állítottam be. Az infrája (nagyon) szar, ami mindenképp gáz egy 400+ ezres TV-nél, akár tud BT-t, akár nem. (Ilyen alapon akkor lehetne az, hogy nem is baj, ha a telefonodon szar a mikrofon, ha jó a WiFi antenna, és amúgy is annyi mindent lehet vele csinálni a telefonáláson kívül.)
Amúgy meg ha fel is vehető bármi quick settingbe vagy mondjuk hot keyként, az egy tök jó dolog, de a felület akkor is borzalmasan szar, és mindenképp gáz, ha egy amúgy tök alap funkcióhoz normál körülmények között vagy 9 gombot meg kell nyomnod. Ez egy tök alap funkció, és nem valami service menu-s mókolás vagy advancedebb színprofil hangolás. A
Vodafone szolgáltató "okosboxa" detto, bár az szerencsére azért nem annyira szar. Az is mindenre való, csak TV nézésre nem.Van egy 2020-as Hisense QD-LCD TV-m, na annak spec. tök jó, szép és (nekem) eléggé logikus menüje van - ezek a Philipsről pont nem mondhatóak el.
-
pistabyte
tag
válasz
ggbuffon1897 #8 üzenetére
Nem hiszem,hogy egy c765-s modellt vásároltatok,mert az a modell még egy éves sincs. Ami nekem van c805 gyakorlatilag az lenne az elöző típusa.
Nem rossz a TCL,már nem azokat az időket éljük,mint a 20 éve....
A kínaiak rengeteget fejlődtek,minden is ott készül...
Most a TCL ár/értékben verhetetlen ! Hol vettem volna én Samsung,vagy LG-ben tavaly 85 col-ban Mini ledes Tv-t 500-ért? Sehol... Most minek fizessek ki közel dupla annyit a Samsungra vagy más nevesebb márkára,holott a TCL még többet is tudott? pl: Dolby Vision.
Szoftveresen tényleg voltak gondok az én c805 típusommal is,de most egész komoly frissítés jött hozzá ki,sokan pampogtak,hogy nincs film maker mód,most már az is van,és jóval stabilabb az egész rendszer,de az inkább a google sara,nem a tcl fejleszti a google tv os-t. -
mad823
őstag
Ha a távirányítón tudsz szoftvert frissíteni, akkor nyilván BT-os, amihez ugye rálátás ritkán kell. Persze ha kikapcsolod a TV-n a BT-t vagy elfelejtteted vele a távirányítót, akkor az infra lesz a fallback, de ez user error. Illetve google tv esetén a quick setting konfigurálható, oda ki tudod tenni az időzítőt...
-
bteebi
veterán
Gyakorlatilag igen.
Mondjuk a legtöbb ember egyáltalán nem ért hozzá, és nem is igazán érdekli, szóval jóvanazúgy'.
Engem amúgy megdöbbentően idegesít, hogy egy TV-t már szinte lehetetlen "csak TV-ként" használni. Readnfo, fogaddel, frissítsd, kémkedekutánadfogaddel, közben meg gyakran tök szar az egész. Vettünk tavaly egy 65"-os ambilightos Philips OLED-et (mert jó olcsó volt). Akkora szar menüvel (Google TV) meg gagyi távirányítóval én még az életben nem találkoztam. Volt, hogy kb. 2 naponta akarta frissíteni a távirányítót, amin amúgy beakadnak a gombok, közvetlen rálátása kell, hogy legyen a szenzorra, baromi hosszú, kényelmetlen, és pl. egy elalvásidőzítőhöz azt hiszem 9 (kilenc) gombot kell megnyomni. Eközben meg van Netflix meg mittudoménmilyen dedikált gomb, és a távirányító fele meg kb. üres felület.
-
ggbuffon1897
őstag
Ocsemnek vettunk c765ot (asszem ez a tipus) olyan doglassu 2 ev utan mint a huzat, elkezdtek a kepernyo szelei kekulni magasabb fenyereju tartalmaknal (VA) panel. Szval egy kalap sz*r.
Mentsegere legyen mondva a 2. genes c-s oledemnek meg olyan hiperjolsikerult az uj OS, h a belso lejatszo a fel nast nem hajlando lejatszani. (Plex a megoldas de ott meg elofizu nelkul csomo olyan alap dolog nincs mint pl automatikus valtas es lejatszas pl sorozatoknal). Mig a nappaliban levo bx-es oledem gyak mindent elfogyaszt a belso lejatszojarol..szval az lg se kutya..
-
ALBY
senior tag
A cég adatai alapján az átlagos felhasználók 90%-ban olyan képmódokat használnak, amelyek optimalizált képminőséget biztosítanak a technikai pontosság helyett. Ez indokolja azt a fejlesztési irányt, amely a mesterséges intelligenciával támogatott képfeldolgozást helyezi előtérbe.
szabad fordításban:
TCL összekémkedi az okostévé beállításokat, melyből az is kiderül, hogy a userek többségében úgy hagyják a gyárilag béna képbeállításokat (mert azt se tudja hogy van más, vagy sose láttak színhelyes képet),
vagy direkt elkapcsolják valami másik harsány beállításra. De nem baj, vegyetek AI-t. -
Jó az irány, és egyáltalán nem bánom, hogy nálunk csak a Basic googleTV felület lesz elérhető.
Egyébként a C6KS mellett a C6K is kapható szerintem...
-
ftc
nagyúr
Értem akkor lassan eltünik az 50'' alatti szegmens...nah onnantól vehetek új bútort is
TCL-nél milyen a garancia illetve szervíz?
-
Sirus86
aktív tag
Koszonom a cikket! Varhato majd teszt is, jol gondolom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial 240GB SSD eladó
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest