Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Aktív témák
-
Szabesz
őstag
válasz
mlinus
üzenetére
Nem kéne marhaságokat beszélni, lol
Tessék tisztában lenni a fogalmakkal, és úgy hozzáállni a dolgokhoz. A kocsikban sem azért van benne a 250+kmph mert annyival fogsz is vele menni, mivel igen kevés hely van a földön ahol lehetőség van rá. A 6*10^23 lóerőt sem azért hirdetik, mert egyfolytában ki kell nyomni a szemit. Ellenben ez kvázi garancia, hogy 0-130 között sem fog szüttyögni. -
erdoke
titán
válasz
mlinus
üzenetére
Ezt a logot nyilván látja a szolgáltató is? Tehát tudják, hogy elbénázták, és legközelebb a megfelelő FW-t próbálják felpakolni... Ez a több, mint 8 órás kimaradás nem húzós egyébként?
Azóta csak ennyi történt:
2013-09-17 08:49:34: [Minor] DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-M... -
erdoke
titán
válasz
mlinus
üzenetére
Ha erre gondolsz, akkor erősen négynek tűnik.

+ "Utilizing the power of EuroDOCSIS 3.0, the SBV6120E enables channel bonding of up to 4 downstream channels and 4 upstream channels – which allows an operator to offer their customers advanced multimedia services with data rates of up to 200 Mbps in each direction."
Ebből nem lesz 240 Mbps, azt uti. Még meggondolom, hogy fizetek-e az eszköz cseréje miatt 2500 Ft-ot, vagy elég lesz a szűk 200 Mbps. Igazából úgyis a dupla upload miatt akartam nagyobbat, a videókonferenciáim megeszik a sávszélességet a többiek elől, de képek/videók feltöltésénél is jól jön. -
TeeJay
félisten
válasz
mlinus
üzenetére
na vajon miért álltak meg ők is 25megabitnél a legnagyobb csomag esetén is?
tessék megnézni a DIGI BIX portját, így is több a bejövő forgalom rajta (előfizetőktől ez feltöltésnek számít) mint a kimenő...
mindenki értse már meg hogy egy bizonyos sebesség felett ami mondjuk 20-30megabit a letöltés már nem nyomja jobban a hálózatot mert akkora mennyiségeket lehet lehúzni 1nap alatt hogy minden vinyó betelik, és senkinek sincs otthon 10-20darab 2-3TB-os hogy egész hónapban csutkára járathassa a letöltését...
ergo ha lekapsz valamit azt gyorsabban teszi a nagyobb csomag de utána órákig lehet csak unatkozik mivel alig van adatforgalom rajta...
a feltöltés már más tészta azt bármiféle nehézség nélkül lehet 0-24 @ 30 nap csutkára járatni
elég ha 100-200 xvid vagy HD esetleg fullHD torrentet seedelsz folyamatosan, mindig lesz annyi letöltő hogy kihajtsad a 20-25megabites feltöltést is amivel viszont havi szinten 10-20TB-os mennyiségek küldhetőek
na itt viszont ha egy területen több ilyen előfizető is van hamar elfogy akár egy gigabites uplink is
és DIGI ilyen nyomott árakból nem tud folyton N x Gigabitre bővíteni csak mert kihajtják a feltöltést...ennyi
amíg nem lesz optika mindenhol szerintem kár 10-20megabittől több feltöltést otthonra várni
ez UPC-nél koaxon fokozatosan igaz hiszen a jelenlegi ED3 hálózaton 8/4 DS/US stream-et képesek a modemek összefűzni amivel 400/108 megabitből lehet gazdálkodni viszont ez nem előfizetőnként dedikált hanem lehet több százan osztoznak rajta egyidőben... ki lehet kalkulálni hogy már 20megabites feltöltésnél is elég 5 előfizető hogy leszívják a komplett osztott feltöltési kapacitást és ugye akkor a többiek meg csak lesnek hogy mivan... egy megoldást lehet csinálni hogy az osztott hálózati részt sűrűbben beoptikázni így ha eddig 200előfizető volt egy körön ezután azt felosztják mondjuk 3 x 70-re és ott máris jobbak az esélyek... -
-
TeeJay
félisten
válasz
mlinus
üzenetére
direkt írtam hogy szerintem 50% feletti kihasználtságtól indul a hc. user
amiket kiírtam azok elméleti sebességek elég nehéz összehozni hogy tényleg a hónap felében maxon menjen folyamatosan a letöltés, de ha úgy veszem hogy minden nap 12órában megy az is nehezen kivitelezhetőmivel én egész hónapban kreáltam 2-3napi 100%-os forgalmat nem tartanám magam hc.-nek
akik meg előfizetnek szintén 50megás csomagokra és csak 50GB-ot forgalmaznak egy hónapban azok meg ilyen sebesség mellett vehetjük úgy 3órát sem használják egy hónapban az előfizetést (22500MB/óra 50megabitnél) azért 30nap alatt 3órán keresztül maximumon kihasználni az előfizetést az meg semmi kategória és meg merném fogadni hogy nagyon sokan még 50GB-ot sem hoznak össze így bőségesen kompenzálva van hogy én meg kihasználom az én előfizetésemet legalább a hónap 10-ed részében -
TeeJay
félisten
válasz
mlinus
üzenetére
30/3-as nettel 13GB jön le óránként magyarul 1nap alatt ~310GB körül
olyan mintha én a 30napos előfizetést 3napig használnám ki teljesen aztán egyáltalán nem. szerintem ez nem hardcore...
ráadásul 1,1TB rekord az le és feltöltés összesen, átlagban inkább 5-600GB körül szokott lenni és 3-an használjuk a lakásban...szerintem a hc onnan kezdődik aki 50%-ban tolja legalább az egész hónapban ami 30/3-nál 4,6TB
50/5-nél 8TB 120/10-nél 19TB letöltési forgalmat jelentene kb.és ez még mindig csak azt jelenti hogy a hónap felében tolod maxon amire elég kevés az esély
-
Tenken
őstag
válasz
mlinus
üzenetére
Elvileg pár hónappal ezelőtt már felmerült. Akkor beszéltem upc-vel és kértem, hogy "mérjék fel", de ha jól emlékszem valami sablon izével azt mondták, hogy nem szolgáltatnak itt és kész.
Érezhetően semmi jelentése nem volt. Egy ügyfelessel beszéltem ő ajánlotta, hogy kérvényezzek. Pár hét múlva jött egy email, hogy "nem nyert" és ennyi.Lehet, hogy tényleg nem tudnak kötni, vagy valószínű, csak nem engedték meg nekik, hogy jöjjenek. Kihez forduljak ilyen esetben?
Gondolom kk-val bokszmeccs lesz, de upc meg nem nagyon küzdött értem.Mondjak le róla és maradjak a szar modemnél?
-
Levi123
senior tag
válasz
mlinus
üzenetére
Zeroline internet, van még pár napig, ezek lényege, hogy a le és feltöltési sebesség ugyanaz ill. nincs hűségidő, bekötési díj.
"upc-s pingek eleve nem túl fényesek, docsis 2hálón meg főleg" alatt mit értesz? Magyar szerverekre pl. játéknál mennyi a ping, van tapasztalati értéked? COD, MOHAA, CS stb.
Köszi a választ!kabelmania27Köszi neked is!
-
-
JEEMBO
aktív tag
válasz
mlinus
üzenetére
Itt az imént kielemeztem mi a problémám:
http://prohardver.hu/tema/chello_pro_es_kontra/hsz_16652-16652.htmlA normál DCC 4sec netszakadás, az még elmegy, de ha valamiért (90%-ban) nem megy neki, akkor már érezhető, fél perc-fél órás netkiesés jön létre.
Kértem a modem cserét, leírtam, megmutattam, elmagyaráztam mi a gond, de hétfőn azt mondta a szerelő srác, hogy még nem cseréli ki, mert szerinte jó, s kedden majd szerel az oszlopon, aztán nézzük meg mi lesz. Nos, eddig nem szereltek az oszlopon, úgyhogy az időhúzásból lassan elég lesz, de közben én is tanulok...
Kíváncsi lennék, hogy másoknál milyen a DCC-s tapasztalat a log-okból...
-
JEEMBO
aktív tag
válasz
mlinus
üzenetére
Neked / többieknek mi a tapasztalata a DCC-ről? Mennyi időnként történik meg és mennyi időt vesz igénybe?
Minek a hatására nem megy a 4 sec-os DCC, ha "Critical (3) No Ranging Response received - T3 time-out" hibára futogat naponta többször a modem?
Ki lehet kapcsolni az én oldalamról a DCC-t?
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Interactive Brokers társalgó
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)