Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Gubek-Einste #21977 üzenetére
Kibővítve egy két jelszint-javaslattal
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Intruder2k5 #21584 üzenetére
A HGW-t kaptam akkor
Ezért nem tudtam, hogy ez a "legfrissebb" fw.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Intruder2k5 #21574 üzenetére
Nyár végén, szeptemberben kaptam
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Intruder2k5 #21564 üzenetére
Nálam még a régi van:
Current Software Revision: epc3925-ESIP-12-v302r125572-130412c_upc
Firmware Name: epc3925-ESIP-12-v302r125572-130412c_upc.bin
Firmware Build Time: Apr 12 14:05:19 2013Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 9.5 dBmV 40.8 dB
Channel 2: 10.0 dBmV 41.1 dB
Channel 3: 10.4 dBmV 41.0 dB
Channel 4: 10.9 dBmV 40.8 dB
Channel 5: 10.5 dBmV 40.9 dB
Channel 6: 11.0 dBmV 41.5 dB
Channel 7: 11.2 dBmV 41.9 dB
Channel 8: 11.3 dBmV 41.0 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 44.0 dBmV
Channel 2: 42.9 dBmV
Channel 3: 42.9 dBmV
Channel 4: 44.7 dBmV -
HofiZoli
senior tag
válasz
hodostamas #21560 üzenetére
Akkor jó
Nekem is az van, és nem emlékeztem hogy kell-e kérni. Ha jól rémlik 1000 ft plusz..
-
HofiZoli
senior tag
UPC Facebook oldala:
UPC Magyarország
Kedves Ügyfeleink!A közelmúltban néhány alkalommal átmenetileg előfordultak akadozások internet-szolgáltatásunkban. Ezek a hibák nem minden esetben a mi hálózatunkban keletkeztek, mégis nagyon sok ügyfelünknek okoztak kellemetlenséget. Szeretnénk az alábbiakban röviden és remélhetőleg közérthetően tájékoztatást adni a legtöbb ügyfelünket érintő múlt szombati eset okairól, amikor egy összetett műszaki probléma következtében a UPC internet felhasználói számára több órán át nehezen elérhetőnek vagy elérhetetlennek bizonyult a külföldi weboldalak egy része. Noha ez a hiba egy tőlünk független hálózati szolgáltató téves beállításai miatt keletkezett, ennek ellenére szeretnénk minden ügyfelünktől elnézést kérni és egy kis fájdalomdíjat is felajánlani a történtek miatt. Tudatában vagyunk ugyanis, milyen kellemetlenséget okoz az internetezők számára, ha bármilyen okból átmenetileg éppen nem érhetik el a digitális világban azokat a tartalmakat, amelyekhez hozzá szeretnének jutni.
A hibajelenséget az okozta, hogy a DoclerWeb európai gerinchálózatán november 1-jén elvégzett karbantartását követően egy véletlen, téves beállítás miatt a DoclerWeb hálózata a sajátjaként hirdette a UPC Magyarország IP-tartományait (internetes címtartományait) a nagyobb Európai Internet Kicserélő központokon. Ezért - a magyarországiak kivételével - azokból az európai hálózatokból, amelyekkel a UPC nem áll közvetlen peering összeköttetésben, az adatok (weboldalak és webes tartalmak) a DoclerWeb hálózatába irányultak és onnan nem jutottak el a UPC hálózatába, így a UPC ügyfeleinek számítógépére sem. Miután a UPC az amszterdami cégközpontjának szakembereivel közösen megtalálta a hiba okát, megkeresésünkre a DoclerWeb nagyon rövid idő alatt kijavította a beállításokat, így a hálózati forgalom délután 3 órától újra teljes körűen helyreállt.
A két vállalat szakemberei egyeztették eljárásaikat annak érdekében, hogy a jövőben hasonló hiba ne fordulhasson elő.
A UPC és a DoclerWeb a kellemetlenségekért elnézést kér az internetezőktől.A kellemetlenségeket méltányolva felajánljuk internetelőfizető ügyfeleinknek, hogy – amennyiben a digitális televíziós videotárunk is elérhető a számukra – november folyamán 2.000 forint értékhatárig terjedően díjmentesen tekintsenek meg filmeket a upc videotárból! Ennek megfelelően minden internetelőfizetőnk november hónapra vonatkozó számláján összesen legfeljebb 2.000 Ft-ot jóváírunk majd a upc videotár használatából!
Ennek keretében díjmentesen megtekinthető például a mozival egy időben megjelenő A nyár királyai című film, vagy 2 db DVD-megjelenéssel egy időben felkerülő film (pl. a Gyakornokok, Croodék, Az acélember, Szörny Egyetem, vagy a Másnaposok 3.). De akár az időszakos Halloween Night Fest csomagunkban elérhető, Magyarországon a mozikban csak a Halloween Night Festen bemutatott összesen 14 film is fél áron megtekinthető 30 napon keresztül. (A csomag ára 3.990 Ft, aminek a felét jóváírjuk).Bízunk benne, hogy ha nem is mindenki, de internetelőfizetőink többsége talál majd a kedvére való filmet videotárunkban és valamelyest utólag ezzel is enyhíteni tudjuk az internetezés élményében tapasztalt kellemetlenségeket.
-
HofiZoli
senior tag
Igaza van, ám van egy nem elhanyagolható tény. Ha a digitálist szeretnék fejleszteni, akkor csökkenteni kell az analóg csatornák számát. Egy analóg csati helyére több digitális is befér. Persze az már érdekesebb, hogy miért a legnézettebb csatornák esnek ki az analógból..
Vessetek a mókusok elé, de én már rég beszüntettem volna az analóg kábeltelevíziózást.. -
-
HofiZoli
senior tag
Ügyfélszolgálat, készülékeim menüpont, kábelmodemre ezt írja:
Készülék neve Fiber INT modem 3.0 FIX IP
Készülék típusa CISCO EPC3925Fix ip? Nem kértem. Vagy nem azt jelenti.. Valaki erre?
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20388 üzenetére
2500 ft
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Intruder2k5 #18892 üzenetére
Egyszerű szövegértés..
Tehát, amennyiben megkötöd az ÚJ szerződésedet, a lejáratáig viszed magaddal a RÉGIből igénybe vett kedvezményt. Amennyiben a hűségidőn belül mondod fel az ÚJ szerződést, abban az esetben MINDKÉT (régi-új) igénybe vett kedvezményt rádterhelik, vissza kell fizetni.
Ha kivárod a lejáratot akkor természetesen kuka az egész. -
HofiZoli
senior tag
válasz
kabelmania27 #18848 üzenetére
Semmi köze, központilag van eltolva a travel hd, szerintem.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
kabelmania27 #18712 üzenetére
régi... 5-6 éve építették be, azóta nálam nem volt piszkálva.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
kabelmania27 #18709 üzenetére
meg, nem tudom
asszem valami 1way tap.. 5-1000 mhz, vagy ilyesmi. -
HofiZoli
senior tag
-
HofiZoli
senior tag
60/5 a garantált sebesség. 15 vagy 20 lesz a feltöltés?
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17704 üzenetére
A switchek is alkalmasak háló létrehozására.. persze nem a 800 ft-os kategóriáról beszélek, viszont drága sem kell hozzá. Nekem egy tp-link gigabites switch van 3 éve, és megy. peace
Jó ideig routereztem, de jobb a 3 egymástól független ip. -
HofiZoli
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17701 üzenetére
én pl még sosem másoltam át az asszony gépére (mellettem van kb 2 méterre) és a gyerekére (másik szoba), 20-50-100 gigát, de zenét hallgatok róluk, filmet néznek az enyémről.. tehát működik. Sosem adtam semminek ip címet, mindössze megengedtem a gépeknek hogy "láthatják egymást".(beállítottam egy jelszót amit az első csatlakozáskor megadtam mindegyiknél és működik..) Tudom én vagyok a hülye, de megy.
update: 25-28 MB/s a másolás sebessége. Kipróbáltam ha már beszéltünk róla
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17697 üzenetére
nem így van, de itt ebbe nem mennék bele...
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17695 üzenetére
switchen is működik a háló.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
kabelmania27 #16616 üzenetére
Köszi!
Van egy tól-ig határ? Ha igen, kb mik azok? -
HofiZoli
senior tag
Aha, ez elég komoly probléma.. 2012-ben. Emberek millióinak van közvetlen a modemből jövő kábelen egy db gép, na ők akiknek fogalmuk nincs minek vannak kitéve. Aki switchet használ és be tud konfigurálni egy több gépes hálózatot úgy ahogy neki megfelel, nem hinném hogy csak úgy "lógatja a gépeit a világhálóra". Mondhatnám, felesleges hiszti.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
kabelmania27 #16208 üzenetére
Nem. Routerre gyanakodtam én is, eddig hibátlanul ment minden.
-
HofiZoli
senior tag
Tudom nem ide, de hátha tudja valaki a választ..
FP120-as előfizum van. Modem-switch-router a felállás. Switchből megy 2 gép, plusz egy régi wifis router. Így használom ki a 3 ip-t. Tegnap este eldobta a router az ip-t, és nagyon nehezen tudtam "szóra bírni" de sikerült. Ma reggel kapcsolom be a gépeket, hol egyiken nincs net, hol egyiken sem. Gondoltam switch.. Van itthon 2 régi switchem azokkal is próbáltam, ugyanez.. Majd akkor lett jó, ha a router hálókábelét nem dugtam be a switchbe. Ahogy bedugom, gépek restart, egyből a hálózatnál kis sárga háromszög..Kérdésem a gurukhoz:
Lehetséges hogy a végét járja a router és az okoz nekem az egész hálóban galibát??
Mert ha bedugom hiba-hegyek, nélküle tökéletes minden..Minden építő választ előre is köszönök!!
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Sixkiller6 #16182 üzenetére
Modemhiba lesz az.. Telefon, modemcsere
-
HofiZoli
senior tag
Szinte mindig ilyen. Ritkán megy 10 és 20 közé, bár nekem mindegy nem játszom online.
-
HofiZoli
senior tag
Volt már ilyen többször is, nem nagy csoda. Volt hogy 3-4 hónapig nem számolták, majd elindították. Semmi extra, csak a szokásos upc bénázás
-
HofiZoli
senior tag
-
HofiZoli
senior tag
válasz
vargalex #15391 üzenetére
Lehet értetlen vagyok (láma tuti
) de míg routerrel osztottam meg a netet, akkor is mindig mindegyik gépen meg volt a 120. Switchre csak a "minden gépre külön ip" project miatt váltottam.
Hozzá kell tennem, társasház, optika a ház sarkán, upc elosztó a fal túlsó oldalán. -
HofiZoli
senior tag
válasz
Gubek-Einste #15364 üzenetére
Szerintem ezt nem nekem akartad.
Nekem müxik minden
-
HofiZoli
senior tag
válasz
jerry311 #15260 üzenetére
Analóg tv-m volt, majd előfizettem a digitálisra, "arra a set top boxosra, amelyik a digitális adást átalakítva SCART csatlakozón küldi tovább a FullHD TV-be". Nálunk ég és föld a különbség a digitális javára. Most nézelődök egy full hd tv után, akkor előfizetek egy hd boxos megoldásra és meglátjuk milyen lesz hdmi-n keresztül. Már csak egy normális full hd led tv-t találjak
-
HofiZoli
senior tag
válasz
kabelmania27 #15254 üzenetére
Meg kell fenyegetnie az üfsz-t, hogy lemondja a genyába mert itt van a digi a lépcsőházban. Különben kicsit magasabb díjjal ketyeg tovább a dolog, ám hűség nélkül. (tapasztalat, éppen júli 10-én játszottam ezt el)
-
HofiZoli
senior tag
válasz
upc on-line #14842 üzenetére
Tulajdonképpen akkor megegyezik a lakossági előfizetésekkel, csak nincs adatmennyiség korlát? Mennyivel is drágább, és rendelheti magánszemély?
-
HofiZoli
senior tag
válasz
upc on-line #14840 üzenetére
Ha jól értettem, van Business és Business+ csomag. Mi a különbség a 2 között? (ha van persze)
Választ előre is köszi! -
HofiZoli
senior tag
válasz
Dantenero72 #14730 üzenetére
Délután 14.15
-
HofiZoli
senior tag
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Dantenero72 #14718 üzenetére
Nekem upc FP 120 van és soha nem szakad, ping is jó. Nem mindegy a hálózat állapota. Optika a házban, onnan van elosztva koax-al, lehet ezért is jó.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Claude Leon #14681 üzenetére
Nincs már ilyen. Eszközöket kell újraindítani és menni fog az. A legdurvább esetben új hálókártya driver kell.
Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hardcore café
- Linux felhasználók OFF topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- 87 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest