Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Fotók, videók mobillal
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
Aktív témák
-
eight
senior tag
válasz
TeeJay #20596 üzenetére
"ennyiért kihívatni a szerelőt meg fizetni érte hát nem is tudom, akinek van pénze tegye
"
Utoljára ilyen egy eres kábelt a kilencvenes évek elején láttam, amikor még a csillagpontos hálózatok előtt sorosan kötöttem össze a gépeket, azt annyi (pedig azóta azért nem kis mennyiségű hálózatot meg gépet összeraktam már). Nekem nincs TV-m (azaz készülék van, de csak a konzolok és a filmek miatt), kábel csak egy jön be hozzám, amin kapom a netet.
Fogalmam sem volt hogy ez milyen kábel is igazán, és nem számítottam rá, hogy csak egy „sima” RF kábel mint amin a TV adás is szokott jönni. Gondoltam a technológiának ez a része is fejlődött az elmúlt húsz évben (mint pl. az Ethernet kábeleknél, ahol a cat rendszer folyamatosan megújult az évek során). Mint mondtam nem vagyok otthon RF témában és csak mikor tegnap bemásztam a kábelhez (amikor már itt voltam meg a vonalban a UPC-vel), akkor jöttem rá hogy miről is van szó igazából (bár a Docsisról elég sokat olvastam/tanultam már, szóval érdekes hogy ez a része soha nem keltette fel az érdeklődésemet).Ezen kívül, ne felejtsük el hogy ez a kábel nem is az enyém, és engem úgy neveltek hogy ha valami nem az enyém akkor még jobban kell rá vigyázni, szóval igen, ( „
” ) én olyan hülye vagyok hogy ha valamiben nem vagyok a toppon, akkor előbb inkább kérdezek, és szakembert hívok, ahelyett hogy belerondítanék más munkájába, vagy elkezdenék vagdalni, azt majd lesz valami. Nagyon gyorsan jött a probléma, szóval munkából hazamenet bementem szakboltba, és megvettem amit ott ajánlottak (mert csak pár száz Forint volt), aztán pedig hazaérve megkérdeztem itt, hogy mi lenne a legjobb, és a végén úgy döntöttem, hogy az ideális az lesz, ha a UPC-sek csinálják meg ezt nekem. (egyébként sajnos tényleg nagyon sokáig kellett tartani a vonalat, de elvileg a felét legalább ők fizetik, vagy nem?)
---
A „Wifi árt” témára pedig abszolút semmiféle tudományos bizonyíték sincs. Az még csak hagyján, hogy józan paraszti ésszel is gyanus kéne hogy legyen mert eleve az elektromágneses spektrum másik végén van mint a roncsoló (ionizáló) sugárzás (tehát közben még ott van a sokkal "erősebb" látható fénytartomány is, az infra, micro meg minden), de ráadásul kísérletileg sem sikerült még bizonyítani, hogy az EHS-nek káros hatásai lennének. Persze nem vagyok a téma professzora, szóval nem merném kijelenteni, hogy PH-csodához vagy Homeopátiához hasonlatos agyatlan baromságról lenne szó, de tudományos bizonyíték nélkül (szerintem) nem lehet komolyan venni egy ilyen rémhírt, és a jelenlegi WHO vélemény is ezt állapítja meg:
"Conclusions
EHS is characterized by a variety of non-specific symptoms that differ from individual to individual. The symptoms are certainly real and can vary widely in their severity. Whatever its cause, EHS can be a disabling problem for the affected individual. EHS has no clear diagnostic criteria and there is no scientific basis to link EHS symptoms to EMF exposure. Further, EHS is not a medical diagnosis, nor is it clear that it represents a single medical problem."
Aktív témák
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest